*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

14 Αυγούστου

Ελεύθεροι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί από τις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Ανδριανουπόλεως

14 Αυγούστου
Την  αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τις φυλακές υψίστης ασφαλείας Ανδριανούπολης ανακοίνωσε στις 19.09 το απόγευμα της Τρίτης το πρακτορείο ειδήσεων Αnadolu.
Το δικαστήριο που εξέτασε το αίτημα για αποφυλάκιση, παραμονή της Παναγίας, απεφάνθη ότι δεν συντρέχουν πλέον λόγοι να είναι προφυλακιστέοι. Πρέπει να σημειωθεί ότι η απόφαση δεν προβλέπει περιοριστικά μέτρα, οπότε θα μπορούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα.
Οι δύο ένστολοι είχαν συλληφθεί την 1η Μαρτίου, αφότου πέρασαν κατά λάθος τα σύνορα στην περιοχή του Έβρου.
Στον αντίποδα, οι εισαγγελείς υποπτεύονταν τους δύο Έλληνες για στρατιωτική κατασκοπεία, αν και έως τώρα δεν είχε οριστικοποιηθεί το κατηγορητήριο.
Θυμίζουμε ότι οι τουρκικές Αρχές είχαν απορρίψει τα προηγούμενα αιτήματα αποφυλάκισης του Άγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κούκλατζη με την αιτιολογία ότι ήταν ύποπτοι φυγής και δεν διέθεταν μόνιμη κατοικία στην Τουρκία.
Σήμερα, μετά από 168 μέρες κράτησης, αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι να παρουσιαστούν στη δίκη που θα διεξαχθεί.
Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες υπήρξε συνάντηση του Τούρκου πρέσβη στην Ουάσινγκτον με τον σύμβουλο ασφαλείας του Ντόναλντ Τραμπ, όπου δέχθηκε πιέσεις για την απελευθέρωση του πάστορα Μπράνσον και ίσως δεν ήταν τυχαία η απελευθέρωση των δύο Ελλήνων, την ίδια μέρα, καθώς φέρεται να υπήρξαν πιέσεις και γι’ αυτούς.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »