*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

26 Αυγούστου

ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ: 6 χρόνια (24 Αυγούστου 2012-24 Αυγούστου 2018) χωρίς τον «δικό Μας» Χάρη Ατματζίδη

26 Αυγούστου







*Παρουσία της οικογένειας του και πολλών καλών φίλων, τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης στο Γηροκομείο Ξάνθης το ετήσιο Μνημόσυνο του Χάρη Ατματζίδη. 
Λίγοι αλλά καλοί και πιστοί… Μέλη της οικογένειάς του, φίλοι από τα παλιά αλλά και απλοί Ξανθιώτες που σέβονται την ιστορία του, τίμησαν το πρωϊ της Κυριακής στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης στο Γηροκομείο Ξάνθης. το ετήσιο Μνημόσυνο από τον θάνατο του πολιτικού των έργων και ηγέτη των Ανένδοτων αγώνων και επί σειρά ετών βουλευτή Ξάνθης και ιδρυτή του «Μαχητή» Χάρη Ατματζίδη.
Μεταξύ αυτών ο παλιός καλός του φίλος και πρώην γραμματέας της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Γιάννης Παναηλίδης, ο επικεφαλής της Δημοκρίτειας Κίνησης και δημοτικός σύμβουλος Αβδήρων Κώστας Αντωνιάδης, ο πρώην αντιδήμαρχος και Στρατηγός Νίκος Φωτιάδης η πρώην Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Σούλα Ιακωβίδου, ο δραστήριος Πρόεδρος του Γηροκομείου Ξάνθης Γιάννης Παπαχρόνης, ο Δημοσθένης Σταματιάδης των ΑΝΕΛ, η Φιφή Χατζηστόίκου μέλη το Ιδρύματος και αρκετός κόσμος.
Από το Μνημόσυνο απουσίαζε ο εκδότης του «Μ» Πάνος Παπαδόπουλος που βρίσκεται απο το εκτός Ξάνθης.
Ακολούθησε καφές στον θαυμάσιο χώρο δεξιώσεων του Γηροκομείου Ξάνθης που με Πρόεδρο τον Γιάννη Παπαχρόνη πράγματι έχει "μεταμορφωθεί" κι είναι ένα στολίδι.

 





 ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΑΤΜΑΤΖΙΔΗ

 
Ο Χάρης Ατματζίδης που "έφυγε" στις 24 Αυγούστου 2012,  ήταν ένας σπουδαίας Έλληνας πολιτικός και αγωνιστής, βουλευτής Ξάνθης από το 1977 ως το 1989 και επί χρόνια στέλεχος της Ένωσης Κέντρου και συνεργάτης του Αείμνηστου Αλέξανδρου Μπαλτατζή. Ήταν ιδρυτής του Γηροκομείου Ξάνθης και της εφημερίδας "Μαχητής" Θράκης.
Εργάστηκε ως έμπορος υφασμάτων. Αργότερα εξελέγη δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης.
Εξελέγη βουλευτής Ξάνθης για πρώτη φορά με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 1977 και επανεκλέχθηκε με το ίδιο κόμμα το 1981 και το 1985. Με τις δικές του ενέργειες κατασκευάστηκε η κερκίδα Κουλούρη στο γήπεδο του Α.Ο. Ξάνθης ώστε η πόλη να έχει ένα σύγχρονο γήπεδο όταν η Ξάνθη ανέβηκε στην Α΄ Εθνική και απέκτησε γήπεδο η Ασπίδα Ξάνθης
Το όνομά του φέρει το Δημοτικό στάδιο Ξάνθης.
Πέθανε πλήρης ημερών στην Αθήνα τον Αύγουστο του 2012 και η σορός του εξετέθη σε λαϊκό προσκύνημα. Κηδεύτηκε στις 27 Αυγούστου 2012  από τον ιερό ναό της του Θεού Σοφίας και η Ξάνθη τον αποχαιρέτισε σύσσωμη με δάκρυα στα μάτια.
Ήταν ο αγωνιστής της δημοκρατίας, ο άνθρωπος που δούλεψε όσο κανείς για την Ξάνθη, τα ΕΡΓΑ του και σήμερα παραμένουν μοναδικά και αναλλοίωτα. Γηροκομείο Ξάνθης, Κερκίδα Κουλούρη, Αστυνομική Σχολή Ξάνθης, Μουσείο Αβδήρων κ.ά.
Eλαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει
(σ.σ. Οι άνθρωποί Μας ξεχνιούνται, μόνο όταν τους ΞΕΧΝΑΜΕ...!) 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »