*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

05 Ιουλίου

See Through Πνίγηκε 65χρονη στην Ραψάνη Καβάλας, νέες διακοπές της ΔΕΥΑΞ...Όλες οι ειδήσεις

05 Ιουλίου
Σήμερα ο Αγιασμός και η πρώτη προπόνηση της ομάδας της Ξάνθης για το νέο πρωτάθλημα! Καλη επιτυχία στην ομάδα μας. ΑΟΞάρα μια ζωή!
…………………………………………
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Καθόλου τελικά δεν ήταν τα πράγματα  -τουλάχιστον όπως μας τα διηγήθηκαν στην αρχή φορτισμένοι από την καθυστέρηση άνθρωποι του στενού της περιβάλλοντος- σε σχέση με το τροχαίο ατύχημα της δικηγόρου Άννας Σπυρίδου που μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένη στη Χειρουργική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης ύστερα από σύγκρουση του αυτοκινήτου της στο δρόμο του Δεκάρχου το απόγευμα της Τρίτης.
…..
*Όντως υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση μέχρι να βρεθεί έμπειρος γιατρός στη Χειρουργική κλινική Ξάνθης, αλλά στο Νοσοκομείο Ξάνθης έγινε τελικά η εγχείρηση για σπληνεκτομή κι όχι στο Νοσοκομείο Καβάλας,  για να μεταφερθεί τελικά η Άννα Σπυρίδου σοβαρά τραυματίας στην εντατική του Νοσοκομείου Παπανικολάου Θεσσαλονίκης για προληπτικούς λόγους όπου και ήδη νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.
…..
*Φυσικά όλα αυτά δεν αναιρούν καθόλου μα καθόλου την αποφασιστικότητά μας να αγωνιστούμε ώστε να μην φεύγουν έμπειροι γιατροί από το Νοσοκομείο Ξάνθης σε άλλα Νοσοκομεία, αλλά και να λειτουργήσουν οι εδώ και πολύ καιρό κλειστές κλινικές…κατά ομολογία του ίδιου του διοικητή!
……
*Φυσικά ευχόμαστε στην Άννα Σπυρίδου, ανεψιά και του Προέδρου της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Ν. Ξάνθης Νίκου Κιατίπη τα περαστικά μας και γρήγορα να την ξαναδούμε και πάλι να επανέρχεται στα καθήκοντά της. Κάθε εμπόδιο σε καλό…
Συνελήφθη 36χρονος πλανόδιος έμπορος 
χωρίς άδεια στην παραλία Οφρυνίου Καβάλας
Συνελήφθη, την 3-7-2018 το μεσημέρι, στην παραλία Οφρυνίου Καβάλας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας, 36χρονος αλλοδαπός, διότι ασκούσε πλανόδιο υπαίθριο εμπόριο, διαθέτοντας προς πώληση 235 είδη παρεμπορίου (ρολόγια χειρός, βραχιόλια, πορτοφόλια κ.α.), στερούμενος της απαιτούμενης άδειας. Κατασχέθηκαν τα παραπάνω είδη παρεμπορίου, ενώ επιβλήθηκε στον δράστη το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.
Μητσοτάκης για Καμμένο: Ο Τσίπρας να ορίσει ημερομηνία εκλογών
Με ανάρτησή του στο Twitter, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε τα όσα ανέφερε νωρίτερα ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος, σε συνέντευξη Τύπου, δήλωσε ότι η συμφωνία με την ΠΓΔΜ δεν θα έρθει προς κύρωση στη Βουλή, χωρίς την έγκριση του ελληνικού λαού μέσω εκλογών ή δημοψηφίσματος.
«Χθες είπα ότι ο κ. Τσίπρας είναι πρωθυπουργός υπό προθεσμία. Η θλιβερή σημερινή εμφάνιση του συγκυβερνήτη του κ. Καμμένου με επιβεβαίωσε απόλυτα», επισήμανε στην ανάρτηση του ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε:
«Το μόνο που απομένει στον κ. Τσίπρα είναι να ορίσει την ημερομηνία των εκλογών»
ΔΕΥΑΞ: Νέες διακοπές υδροδότησης σήμερα σε Κλέμανσώ και Βελισσαρίου
Σας ενημερώνουμε ότι λόγω εργασιών αντικατάστασης δικτύου στις οδούς Βελισσαρίου και Κλεμανσώ στα πλαίσια του έργου: «Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης σε τμήματα της πόλης Ξάνθης» είναι απαραίτητη η διακοπή υδροδότησης την Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018 από 08:00 έως 17:00
Στην οδό Κλεμανσώ στο τμήμα μεταξύ των οδών Αίμου και Λεωφ. Στρατού .
Ευχαριστούμε για την κατανόηση.


Το ΠΑΜΕ Ξάνθης, για τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων της GMC
Η Γραμματεία Ξάνθης του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τις πολύμορφες απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων της GMC, απέναντι στην απληρωσιά που βιώνουν, μιας κι  έχουν να λαμβάνουν δεδουλευμένα 4 μηνών. Πρόκειται για μια κατάσταση που υπάρχει εδώ και χρόνια στο συγκεκριμένο εργοστάσιο.
Οι εργαζόμενοι σε κάθε εργασιακό χώρο δεν μπορούν ν’ αφήνουν την απληρωσιά να εξελίσσεται  και να γιγαντώνεται. Δεν πρέπει να συνηθίσουμε να ζούμε με ψίχουλα. Άλλωστε και δωρεάν να δουλεύουμε, αν ο εργοδότης θελήσει να κλείσει το «μαγαζί» του, θα το κάνει και δεν θα σκεφτεί τις οικογένειες που θα αφήσει στο δρόμο. Το έχουμε ζήσει τα προηγούμενα χρόνια και στην Ξάνθη με Alumil, DIANA ,κτλ.
Η απληρωσιά, οι καθυστερήσεις μηνών στη μισθοδοσία είναι ένα φαινόμενο που αγγίζει χιλιάδες εργαζόμενους. Σε αυτή την κατάσταση είναι πολλά τα παραδείγματα, από μικρά γραφεία μέχρι εταιρείες με εκατοντάδες εργαζόμενους ακόμη και πολυεθνικές όπου η επιχείρηση "βάρεσε κανόνι" εν μια νυκτί και οι εργαζόμενοι έχασαν τα λεφτά τους, τον ιδρώτα χρόνων, χιλιάδες συνάδελφοι παλεύουν για να πληρώσουν λογαριασμούς και βάρβαρους φόρους.
Οι εργοδότες αξιοποιούν τους νόμους που ψήφισαν για αυτούς οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, παλιότερα ΝΔ- ΠΑΣΟΚ για να δουλεύουμε τζάμπα ή με μισθούς χαρτζιλίκι.
Το πρόβλημα της απληρωσιάς των εργαζομένων της GMC αφορά όλους τους εργαζόμενους  της Ξάνθης. Οι εργαζόμενοι της Ξάνθης πρέπει να κάνουμε πράξη το «Όλοι για έναν και ένας για όλους».
Δουλειά χωρίς πληρωμή είναι σύγχρονη σκλαβιά!
Τα κέρδη τους είναι ο δικός μας ιδρώτας, οι δικοί μας πετσοκομμένοι μισθοί.
Πληρώσαμε τα κέρδη τους - Δεν θα πληρώσουμε την κρίση τους.
Γραμματεία Ξάνθης του ΠΑΜΕ
Συγχαρητήρια επιστολή του ΣΥΡΙΖΑ 
στο τουρκικό Κόμμα Δημοκρατίας του Ντεμιρτάς!
Επιστολή, με την οποία συγχαίρει την ηγεσία και τα μέλη του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP), για το επιτυχημένο αποτέλεσμα στις διπλές εκλογές στην Τουρκία, απέστειλε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ενώ, παράλληλα εξέφρασε την πάγια θέση του για ειρηνική συνύπαρξη και συνεργασία με όλες τις προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις της γείτονος.
«Εκ μέρους της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, θα θέλαμε να σας εκφράσουμε τους θερμότερους χαιρετισμούς μας και τα συγχαρητήριά μας για τη μεγάλη σας επιτυχία στις προεδρικές και κοινοβουλευτικές εκλογές. Σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, πετύχατε να εκφράσετε τις επιθυμίες του λαού της Τουρκίας για δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη και ανθρώπινα δικαιώματα. Χαιρετίζουμε τη μεγάλη προσπάθεια των μελών του HDP, το θάρρος και την επιμονή των ψηφοφόρων του HDP, στην υπερνίκηση των εμποδίων και στην άσκηση των συνταγματικών σας δικαιωμάτων», αναφέρεται στην επιστολή.
«Εσείς και ο φυλακισμένος προεδρικός σας υποψήφιος, Σαλαχατίν Ντεμιρτάς, είστε πηγή έμπνευσης για κάθε δημοκρατικό πολίτη. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει τη θέλησή του να συνεργαστεί με όλες τις προοδευτικές, δημοκρατικές δυνάμεις της Τουρκίας στην κατεύθυνση της διατήρησης ειρηνικών και φιλικών ελληνοτουρκικών σχέσεων και το HDP, ως η 3η μεγαλύτερη πολιτική δύναμη της Τουρκίας, θα έχει έναν κρίσιμο ρόλο σε αυτήν την προσπάθεια», προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Κυρώσεις 160.500 ευρώ σε εταιρείες ενημέρωσης οφειλετών
Κυρώσεις σε εταιρείες ενημέρωσης οφειλετών επέβαλε η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή για παραβάσεις διατάξεων του σχετικού νόμου κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2018.
Συγκεκριμένα επιβλήθηκαν συνολικά 21 διοικητικές κυρώσεις συνολικού ύψους 160.500 ευρώ, που κυρίως αφορούν παραβάσεις για συχνότητα κλήσεων, παραπλανητική πληροφόρηση, παρέκκλιση των εντολών των δανειστών - καθώς συχνά καλούν σε τηλέφωνα επικοινωνίας που δεν τα είχαν δηλώσει οι οφειλέτες, αλλά τα βρήκαν συνήθως από δημόσια προσβάσιμους τηλεφωνικούς καταλόγους-, κλήση σε τηλέφωνο εργασίας χωρίς να είναι το μοναδικό τηλέφωνο επικοινωνίας, όχληση για οφειλές στις οποίες δεν έχουν παρέλθει 10 ημέρες από τότε που αυτές κατέστησαν ληξιπρόθεσμες, ενημέρωση χωρίς να έχει προηγηθεί η ταυτοποίηση του οφειλέτη, χρέωση ποσού για εξώδικη ενημέρωση κ.λπ.
Για την ανάγκη προστασίας του καταναλωτικού κοινού, η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή συγκροτεί ομάδα εργασίας με σκοπό να προσδιοριστούν οι ανάγκες για τη βελτίωση του ν. 3758/2009 «Εταιρείες Ενημέρωσης Οφειλετών για ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις και άλλες διατάξεις», όπως τροποποιήθηκε με το ν. 4038/2012.
Το πόρισμα της ομάδας θα τεθεί σε διαβούλευση με τους ενδιαφερόμενους φορείς, ώστε οι διατάξεις που τροποποιούν το νόμο 3758/2009 να κατατεθούν στη Βουλή το φθινόπωρο.
Επίσκεψη του Υπαρχηγού ΓΕΣ 
στην Περιοχή Ευθύνης της ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ «ΕΒΡΟΥ»
Το διήμερο 27 και 28 Ιουνίου 2018, ο Γενικός Επιθεωρητής Στρατού (ΓΕΠΣ) – Υπαρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Νικόλαος Μανούρης, πραγματοποίησε επίσκεψη στην Περιοχή Ευθύνης της ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού (ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ «ΕΒΡΟΣ»).
Συγκεκριμένα, ο ΓΕΠΣ επισκέφθηκε:
-Tο Στρατηγείο της  ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ «ΕΒΡΟΥ».
-Μονάδες και Φυλάκια της 7ης και 31ης  Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας (7 Μ/Κ ΤΑΞ «ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟΣ» - 31 Μ/Κ ΤΑΞ «ΚΑΜΙΑ) και της ΧΧΙΙΙ Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας (ΧΧΙΙΙ ΤΘΤ «3º ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΙΠΠΙΚΟΥ – ΔΟΡΥΛΑΙΟ»).
Διαπιστώθηκε η υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα και λειτουργικότητα των μέσων, το υψηλό ηθικό και το επιθετικό πνεύμα, που διακατέχει το προσωπικό, το οποίο αποτελεί τον σημαντικότερο πολλαπλασιαστή ισχύος του Στρατού Ξηράς.

Τραγωδία στη ακτή Ραψάνη Καβάλας: Νεκρή 65χρονη γυναίκα!

Η ναυαγοσώστρια δεν μπόρεσε να την κρατήσει στη ζωή, παρά τις προσπάθειες...
Περίπου στις 11:00 το πρωί της Τετάρτης 4 Ιουλίου 2018, μία 65χρονη γυναίκα, ενώ κολυμπούσε στην ακτή της Ραψάνης, αισθάνθηκε αδιαθεσία την οποία και εξέφρασε σε λουόμενους που βρίσκονταν κοντά της οι οποίοι και την «έβγαλαν» στην παραλία, χωρίς τις αισθήσεις της.
Σύμφωνα με το KavalaPost μέσως κλήθηκε το ΕΚΑΒ, ενώ μέχρι την άφιξη του ασθενοφόρου, η ναυαγοσώστρια της πλαζ (που έχει εγκατασταθεί στη Ραψάνη εδώ και λίγο καιρό) έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της για να τη βοηθήσει.
Η γυναίκα διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »