*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

03 Ιουλίου

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ! Δικαιολογεί τα… αδικαιολόγητα και μας κάνει και… μάθημα… παρελθοντολογίας!

03 Ιουλίου
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΞΑΝΘΗΣ! ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ  ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ ΤΟΣΟ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΞΑΝΘΗΣ

ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΗ Η ΛΟΓΙΚΗ ΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ
*Εμείς κύριε Γερόπουλε όταν τα σημερινά σας «λιβανιστήρια» στο παρελθόν λιβάνιζαν τους προκατόχους σας, τους ασκούσαμε κριτική και παλεύαμε για τον πολίτη. Τότε μάλιστα μαζί με τον Δημήτρη Αδαμίδη ως Πρόεδρο των Νοσοκομειακών Γιατρών Ξάνθης…
Απίστευτη και πρωτοφανής είναι η ανακοίνωση του Διοικητή του Γεν. Νοσοκομείου Ξανθής Αχιλλέα Γερόπουλου για την αποδυνάμωση της Χειρουργικής κλινικής Ξάνθης με τη λογική του «ράβε ξήλωνε»...!
(Σ. Σ. Ευτυχώς με το συγκεκριμένο θέμα θα ασχοληθεί και το δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης προσκαλώντας τους γιατρούς στην συνεδρίασή του, οπότε θα υπάρξει και συνέχεια...).
Βέβαια από τον συγκεκριμένο κύριο δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό (Σ.Σ. Εδώ ο υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης Σωτήρης Τσιακίρογλου και η παράταξή του, του ζήτησαν ενημέρωση και ακόμη περιμένουν…), αφού ούτως ή άλλως δείχνει «αποκομμένος» από την τοπική κοινωνία –ας έρθει μια Κυριακή να πάμε μαζί στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Ξάνθης να δει πόσο ρολόι πάνε αυτά που ισχυρίζεται- αλλά και δεν περιμέναμε να μας κάνει μάθημα… παρελθοντολογίας! Μόνο αυτό δεν ταίριαζε στην περίπτωσή του,  διότι εμείς κατά το παρελθόν όταν τα σημερινά λιβανιστήρια του «λιβάνιζαν» τους πρώην διοικητές του Νοσοκομείου, ασκούσαμε σκληρή κριτική στους πρώην διοικούντες και κάναμε πρωτοσέλιδα τις καταγγελίες του τότε Προέδρου των Νοσοκομειακών γιατρών Δημήτρη Αδαμίδη δεχόμενοι μάλιστα και… εξώδικα από αυτούς! Οπότε μάλλον δεν γνωρίζει τίποτα από το παρελθόν…
-Αν θέλετε λοιπόν κύριε Γερόπουλε να μιλήσουμε για το παρελθόν, φέρτε μας τον κύριο Δημήτρη Αδαμίδη, τις καταγγελίες του οποίου τότε δεν προλαβαίναμε…ενώ έκτοτε σιώπησε!
Επί της ουσίας ωστόσο.
-Κύριε Γερόπουλε, λειτουργείτε δυστυχώς με τη λογική του αντ’ αυτού… διοικητή της 4ης ΥΠΕ και ΟΧΙ αυτή του διοικητή του Νοσοκομείου Ξάνθης.
Στην δίκαια δηλαδή οργή και αγανάκτηση της τοπικής κοινωνίας για την αποδυνάμωση της Χειρουργικής Κλινικής του Γεν. Νοσοκομείου Ξανθής και μάλιστα με τη μετακίνηση ενός εξαίρετου χειρούργου γιατρού (Φώτης Κωδωνάς), μας ζητάτε και τα… ρέστα από πάνω!
Καθαρές κουβέντες λοιπόν.
-Αντιστρατευόμαστε το ράβε ξήλωνε και την αποδιοργάνωση της Χειρουργικής Κλινικής Ξάνθης! Και παράλληλα ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να λειτουργήσουν οι κλινικές που εσείς ομολογείτε ότι δεν λειτουργούν πλέον στο Νοσοκομείο μας. Θέλουμε ένα ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ που δεν θα χρησιμοποιείται για να… μετακομίζουν οι ασθενείς στα Νοσοκομεία της Καβάλας, της Αλεξανδρούπολης αλλά και της Κομοτηνής! ΕΝΑ ΙΣΧΥΡΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ!
Και ζητούμε όχι με κομματικά ή πολιτικά κριτήρια, αλλά με πνεύμα κοινωνικής δικαιοσύνης να πάρουν θέση στην ανακοίνωση των γιατρών του Νοσοκομείου Ξάνθης, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Γ. Χατζηθεοδώρου και οι τρεις βουλευτές του Νομού Ξάνθης.
-Και το ίδιο απαιτεί η κοινωνία να κάνουν τόσο ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης, όσο και 4 Δήμαρχοι του Νομού μας.
Η επίσημη δικαιολογία σας μάλιστα ότι όλες οι κλινικές του Νοσοκομείου Ξάνθης είναι… πλήρεις γιατρών, επίσης μας εκπλήσσει, είτε γιατί δεν μελετήσατε σωστά την καταγγελία της Ένωσης Γιατρών Νοσοκομείου Ξάνθης και όπου τοποθετούνται και σε αυτό, είτε γιατί πρώτη φορά είδαμε Διοικητή Νοσοκομείου Ξάνθης να αγωνίζεται για τα… συμφέροντα ενός άλλου Νοσοκομείου!!! Και να υποστηρίζει τη λογική του «ράβε ξήλωνε», μόνο και μόνο για να γίνει αρεστός στον προϊστάμενό του…! Πραγματικά απίστευτο…Αυτό αν συνέβαινε με άλλη Κυβέρνηση, ο πρώτος που θα  ξεσηκώνονταν θα ήταν ο….γραμματέας της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Χατζηθεοδώρου! (σ.σ. Υπάρχουν άλλωστε οι παλιές ανακοινώσεις του…)
ΟΛΗ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ

Διαβάστε αυτούσια όλη την ανακοίνωση του Διοικητή του Γεν. Νοσοκομείου Ξάνθης Α. Γερόπουλου στην Ένωση Γιατρών Νοσοκομείου Ξάνθης:
«Είναι γνωστή στους γιατρούς του Γ.Ν. Ξάνθης η στήριξη που πρόσφερε η 4η ΥΠΕ στο Νοσοκομείο μας και πιο συγκεκριμένα στην καρδιολογική κλινική παλιότερα και στην παιδιατρική κλινική στους τελευταίους μήνες του 2017, στέλνοντας γιατρούς για εφημερίες και για κλινικό έργο. Είναι επίσης γνωστό στους γιατρούς της χειρουργικής κλινική, ότι, γιατρός της κλινικής προσφέρει τις υπηρεσίες στο Νοσοκομείο της Λήμνου στις ημέρες της άδειας του.
Το πρόγραμμα εφημεριών του νοσοκομείου ενισχύεται με γιατρούς από το ΠΕΔΥ Κομοτηνής και γιατρούς από ΚΥ Εχίνου, Σταυρούπολης και Αβδήρων. (Τα Κέντρα Υγείας ανήκουν στην 4η ΥΠΕ)
Όλες οι κλινικές του νοσοκομείου είναι πλήρεις από γιατρούς.
Χειρουργική κλινική 8 γιατροί.
Καρδιολογική κλινική 6 γιατροί
Παθολογική κλινική 5 γιατροί
Περιμένουμε τους επόμενους μήνες 6 γιατρούς για το ΤΕΠ (2 Χειρουργούς, 2 παθολόγους, 2 Γενικούς Ιατρούς) , Διευθυντή Παθολόγο για την Παθολογική, Ψυχίατρο και Παιδίατρο.
Ο νέος οργανισμός που έχει κατατεθεί, εγκρίθηκε και προωθήθηκε στο Υπουργείο Υγείας από τον Διοικητή της 4ης ΥΠΕ αυξάνοντας έτσι τις κλίνες του Νοσοκομείου μας (260 από 240).
Στις επόμενες προκηρύξεις ενισχύουμε την χειρουργική κλινική με μόνιμη θέση Χειρουργού Επιμελητού Β.
Η συγκατάθεση του Διοικητή της 4ης ΥΠΕ για τις θέσεις του Γ.Ν. Ξάνθης είναι δεδομένη.
Σχεδόν καθημερινά διακομίζουμε περιστατικά στα νοσοκομεία της Αλεξανδρούπολης, της Καβάλας και της Θεσσαλονίκης λόγω μη ύπαρξης Νευροχειρουργικής κλινικής και άλλων κλινικών στο Νοσοκομείο μας.
Όταν όμως το Γ.Ν. Ξάνθης πρέπει να στηρίξει άλλα νοσοκομεία τότε ξεχνάμε όλα τα προηγούμενα;
Τι πρέπει να κάνει ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ;
Υ.Γ. Η έλλειψη γιατρών Χειρουργών στην Καβάλα αφορά προβλήματα πειθαρχικής διαδικασίας και όχι έλλειψη γιατρών.
Ας αφήσουμε στο παρελθόν τις μεταξύ μας διαφορές, καθώς όλοι θέλουμε το καλό του Γ.Ν Ξάνθης και της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας και όχι τη δημιουργία εντυπώσεων.
Ο Διοικητής του Γ. Νοσοκομείου Ξάνθης
Γερόπουλος Αχιλλέας»
ΤΙ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Η ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ &ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΞΑΝΘΗΣ
Υπενθυμίζουμε στο λαό της Ξάνθης και στο αναγνωστικό μας κοινό, την ανακοίνωση καταγγελία των γιατρών του Νοσοκομείου Ξάνθης:
«Μεσούντος του καλοκαιριού ο Διοικητής της 4ης ΥΠΕ αποφάσισε ξαφνικά να αποδιοργανώσει την χειρουργική κλινική της Ξάνθης. Αποφάσισε να στείλει ένα χειρουργό στο Νοσοκομείο Καβάλας για να καλύψει κενά του συστήματος.
Ράβε Καβάλα, ξήλωνε Ξάνθη.
Το γεγονός ότι υπάρχουν ήδη 8 χειρουργοί στην Καβάλα και 8 χειρουργοί στην Ξάνθη, και με την μετακίνηση πλειοδοτούμε το ένα Νοσοκομείο και μειοδοτούμε το άλλο, είναι λεπτομέρεια.
Προφανώς θα ακολουθήσει ανακοίνωση της 4ης ΥΠΕ ότι έλυσε ακόμα ένα πρόβλημα. Ο διοικητής της Καβάλας θα επαίρεται ότι έφερε χειρουργό στο Νοσοκομείο του. (Ο Διοικητής της Ξάνθης;;;). Το γεγονός ότι ανατρέπονται τα προγράμματα των εφημεριών που ήδη έχουν καταρτιστεί και των αδειών των χειρουργών της Ξάνθης για το καλοκαίρι δεν ενδιαφέρει κανένα αρμόδιο. Ασήμαντη λεπτομέρεια. Το γεγονός ότι δεν υπάρχουν ειδικευόμενοι και το σύστημα για να δουλέψει αναγκάζει τους ειδικούς χειρουργούς σε ρόλο ειδικευόμενου να ασκούν πρωτοβάθμια περίθαλψη στα ΤΕΠ δεν λαμβάνεται υπ όψιν. Λεπτομέρεια.
Γι’ αυτό το θέμα δεν μπορεί να δοθεί λύση, αλλά και αυτό είναι λεπτομέρεια. Το γεγονός ότι αυξάνει κατακόρυφα η προσέλευση χειρουργικών περιστατικών τους καλοκαιρινούς μήνες στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου Ξάνθης λόγω της ιδιαιτερότητας του πληθυσμού το αγνοεί ή δεν το λαμβάνει υπ όψιν ο Διοικητής της 4ης ΥΠΕ. Προέχει η λειτουργία του συστήματος. Ένα σύστημα που αδυνατεί έγκαιρα να προβλέψει για το μέλλον του. Ένα σύστημα που με τις ελλείψεις του σπρώχνει τους γιατρούς στα όρια της επαγγελματικής εξουθένωση και τους αναγκάζει να καταφύγουν στα δικαστήρια για να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους και ενώ δικαιώνονται δεν τους δίνει τα λεφτά τους, ένα σύστημα που δεν σέβεται τους εργαζόμενους του και όλο απαιτεί, νομοτελειακά θα καταρρεύσει .Και αυτό που βιώνουμε είναι ήδη η κατάρρευση του. Όσο κι αν προσπαθούν οι εργαζόμενοι, οι ελλείψεις και οι ανεπάρκειες του ΕΣΥ θα αγγίξουν δυσάρεστα τον καθημερινό άνθρωπο, αν δεν τον έχουν ήδη αγγίξει.
Ξάνθη 28/6/2018
Εκ της ΕΙΝΟΚΥΞ»

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »