*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

04 Ιουλίου

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ! Να γίνει η μελέτη, να λειτουργήσει επιτέλους ο κλιματισμός στο Αμοιρίδειο! Όλη η αλήθεια...

04 Ιουλίου
Απαίτηση όλων των Ξανθιωτών για κάτι που έπρεπε ήδη να έχει γίνει εδώ και μια 15ετία από τον Δήμο Ξάνθης και καθυστερεί ακόμη...
Μερικές αλήθειες πρέπει να λέγονται και κυρίως να γράφονται, διότι τα γραπτά γράφουν και την ιστορία…αλλά και μένουν.
Κλειστό «Φ. Αμοιρίδης»! Τα εγκαίνιά του έγιναν στις 20/2/2000 από τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη ενώ ο δημιουργός του Φ. Αμοιρίδης είχε ήδη πεθάνει (Δεκέμβριος του 1999)  και Δήμαρχος Ξάνθης είδε αναλάβει ο Λάκης Στυλιανίδης.
Λογικά αν επρόκειτο για ένα έργο που είχε υψηλή ποιότητα κατασκευής, θα έπρεπε λοιπόν ακόμη και σήμερα, δηλαδή 18 χρόνια μετά την λειτουργία του, τα βασικά τουλάχιστον στοιχεία υποδομής στις εγκαταστάσεις να λειτουργούν άριστα….! Κάτι που ωστόσο δεν συμβαίνει!!!
Αν λοιπόν κανείς ανατρέξει σε αριθμούς και οικονομικά στοιχεία, θα διαπιστώσει τα εξής απλά πράγματα:
-Το έργο στοίχισε (σε σημερινά λεφτά…), πολλά εκατομμύρια Ευρώ!!! Το πλέον δαπανηρό έργο στην ιστορία του Δήμου Ξάνθης!!!.
-Μάλιστα δόθηκε με απευθείας ανάθεση στην ίδια εταιρεία που έκανε ένα ανάλογο γήπεδο στον ΠΑΟΚ κι ενώ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΣ Υπουργός ΥΠΕΧΩΔΕ ήταν ο Κώστας Λαλιώτης. Αρχικά μάλιστα όταν ξεκίνησε η κατασκευή του (επί Αμοιρίδη…), δεν είχε ούτε οικοδομική άδεια!
-Σύμφωνα λοιπόν με την μελέτη και τα εκατομμύρια που ξοδεύτηκαν, το Κλειστό Φ. Αμοιρίδης στα χαρτιά τουλάχιστον είχε και…άριστο κλιματισμό, με μια διαφορά!
Ότι ο κλιματισμός αυτός, είναι ζήτημα αν «άντεξε» και λειτούργησε έστω ….έναν χρόνο!
Επί της ουσίας ωστόσο.
Σύμφωνα με έρευνα που κάναμε, το Κλειστό Φ. ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ από την αρχή λοιπόν της λειτουργίας του, στην ουσία…ουδέποτε χρησιμοποίησε τον κλιματισμό του, διότι τους θερινούς μήνες έκλεινε!!
Και επί τόσα χρόνια αυτό δεν φάνηκε…Είτε γιατί σκόπιμα έκλεινε, είτε γιατί δεν χρειάστηκε να παραμείνει ανοιχτό για κάποια μεγάλη εκδήλωση.
Για πρώτη φορά λοιπόν ίδρωσε ο κόσμος, όταν τον Αύγουστο του 2015, το γήπεδο γέμισε από φιλάθλους για το Διεθνές τουρνουά μπάσκετ που έγινε στη Ξάνθη!
Εκεί όμως το πάθος των φιλάθλων ήταν τέτοιο…που ΥΠΕΦΕΡΑΝ ναι μεν…αλλά ΥΠΕΜΕΝΑΝ μέχρι το τέλος το μαρτύριό τους οι φίλαθλοι.
Στο 10ο Πανελλήνιο Πανθρακικό Αντάμωμα ωστόσο, η αφόρητη ζέστη ήταν τέτοια που το συγκεκριμένο θέμα απασχόλησε για πρώτη φορά και τον ίδιο τον Δήμαρχο Ξάνθης Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο, μολονότι ο διευθυντής του Γηπέδου Θανάσης Πανδρακλάκης το είχε θέσει πολλές φορές και στις πρώην αλλά και στην νυν δημοτική αρχή.
Τεχνική εταιρεία λοιπόν που πρωτοασχολήθηκε με το θέμα –επί Στυλιανίδη ακόμη- αποκάλυψε ότι: «Το πρόβλημα θα μπορούσε να λυθεί με μια καλή τεχνική μελέτη από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ξάνθης…», εκτιμώντας ότι «η δαπάνη δεν θα ξεπερνούσε τις 40.000 ευρώ!» Εάν βέβαια η υποδομή που υπάρχει λειτουργεί καλά στα υπόλοιπα….
Κι αν βέβαια τα υλικά που είχαν χρησιμοποιηθεί από τότε στην κατασκευή του, αντέχουν ακόμη στο χρόνο κλπ
Αυτή η μελέτη ωστόσο, δεν έγινε ποτέ!
-Θα πρέπει να γίνει όμως τώρα. Και θα πρέπει ο σημερινός Δήμαρχος Ξάνθης  Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, αφού του …«κληρονόμησαν» οι προκάτοχοί του μια ακόμη …«αμαρτία» τους, εδώ και τώρα να βρει λύση.
-Δηλαδή να πληρώσει ο Δήμος και να λειτουργήσει επιτέλους ο ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ του Κλειστού «Φ. Αμοιρίδης» που σχεδόν δεν…λειτούργησε ποτέ!
Περιμένουμε λοιπόν την συνέχεια…! Πριν χρειαστεί να επανέρθουμε εκ νέου στο ίδιο θέμα..
"Μ"

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »