*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

06 Ιουνίου

Και του τάλεγα του Φανουράκη...Ο Φώτης Καραλίδης δεν είναι...Δημαρχόπουλος...Ειδήσεις με άλλο στυλ...

06 Ιουνίου
Αναμνηστική φωτογραφία των παρόντων ΣΥΡΙΖΑίων στα χθεσινά εγκαίνια του 1ου ΤΟΜΥ στη Ξάνθη. Απουσιάζει περιέργως ο κ.Γ. Σιδηρόπουλος
……………………………
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Εγώ το ‘λεγα στον φίλο μου τον Μανώλη Φανουράκη ότι ο Φώτης Καραλίδης δεν είναι… Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος!
Ν’ αφήνεις υπονοούμενα, μια ότι παίρνει μίζες από τους υπόγειους κάδους, ή κάνει περίεργα «παιχνίδια» με τον ΧΥΤΑ Ξάνθης…
Αλλά δεν μ’ άκουγε! Βγήκε χθες ο Φώτης στην «Ανοιχτή γραμμή» και ποιος δεν τον φοβήθηκε…
……
*Βέβαια το πιο πιθανό ο Μανώλης με που θα δει τον Φώτη να πάει να τον… «ηρεμήσει» όπως έκανε με τον Ιγιαννίδη στο δημοτικό συμβούλιο, τον οποίο αφού ξεφτίλισε γιατί απουσίαζε στην κρίσιμη ψηφοφορία για το Παιδικό σταθμό της Σάρδεεων, μετά προσπαθούσε να του… εξηγήσει!
……
*Τι θα πει στον Φώτη Καραλίδη αν τον δει ο Φανουράκης; Εγώ δεν τά ‘λεγα για σένα, αλλά τά ‘λεγα για τον… Δημαρχόπουλο!
-Τά ‘λεγες για τον Δημαρχόπουλο, αλλά η «μπάλα» έπαιρνε και τους Φώτη Καραλίδη και Ματθαίο Σαββίδη!
……
*Τι υπενθύμισε μάλιστα χθες στον Φανουράκη ο Φώτης Καραλίδης; Ότι εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος κι έγινε επικεφαλής μιας δημοτικής παράταξης…ΧΩΡΙΣ να εκλεγεί! Καθότι έπρεπε να παραιτηθούν οι παραιτηθέντες για να βρεθεί ο ίδιος στο δημοτικό συμβούλιο!
……
*Αν πάντως ο Φανουράκης έχει διαφορετική άποψη σε αυτά που του καταμαρτύρησε χθες ο Φώτης Καραλίδης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης τον περιμένει αν θέλει και τέα τετ. Δεν έχει κανένα πρόβλημα…
……
*Κι όσο για τον Μπάμπη Δημαρχόπουλο; Στο επόμενο τσίπουρο του Κυριάκου με την Κατερίνα Μανά, ας το κλείσει από τώρα να είναι κι ο ίδιος παρών…Να έχει περισσότερο ενδιαφέρον η συζήτηση!
(σ.σ. Το ‘γραψα και πριν λέγες μέρες… Ο Μπάμπης όσους θεωρεί «δικούς τους», μάλλον τους περνάει και για «μαλ…»! Και δεν αναφέρομαι μόνο σε μένα…).
……
*Συνεδριάζει σήμερα Τετάρτης 6 Ιουνίου (13.30) η Οικονομική Επιτροπή Δήμου Αβδήρων με μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη την "Έγκριση πρακτικού ελέγχου δικαιολογητικών κατακύρωσης του συνοπτικού διαγωνισμού με τίτλο «Ναυαγοσωστική κάλυψη των λουτρικών εγκαταστάσεων του δήμου Αβδήρων για το έτος 2018» (εισηγητής: Παναγιώτης Κεμανετζής, προϊστάμενος του τμήματος Προγραμματισμού, Οργάνωσης, Πληροφορικής και Διαφάνειας)".
Τράπεζα πληρώνει λόγω υπαιτιότητας πρόστιμο καταναλωτή σε ΔΟΥ
Τράπεζα ανέλαβε να πληρώσει λόγω δικής της υπαιτιότητας, μετά από διαμεσολάβηση του Συνηγόρου του Καταναλωτή, το πρόστιμο που επιβλήθηκε από Δ.Ο.Υ. σε καταναλωτή, για μη εμπρόθεσμη πληρωμή τελών κυκλοφορίας αυτοκινήτου.
Κάτοχος δυο οχημάτων (δικύκλου και αυτοκινήτου) προσήλθε σε πιστωτικό ίδρυμα και ζήτησε να πληρώσει εμπροθέσμως τα τέλη κυκλοφορίας του σε 12 μηνιαίες δόσεις. Όμως, εκ παραδρομής, ο αρμόδιος υπάλληλος του πιστωτικού ιδρύματος, κατά την ηλεκτρονική συναλλαγή, πλήρωσε δύο φορές τα τέλη κυκλοφορίας για το δίκυκλο και άφησε τα τέλη του αυτοκινήτου απλήρωτα. Ο καταναλωτής διαπίστωσε το λάθος δύο μήνες αργότερα, όταν και η αρμόδια Δ.Ο.Υ. του επέβαλε πρόστιμο ύψους 920 ευρώ για μη έγκαιρη πληρωμή των τελών κυκλοφορίας.
Ο καταναλωτής απευθύνθηκε στον Συνήγορο του Καταναλωτή με αίτημα να αναλάβει το πιστωτικό ίδρυμα το κόστος του προστίμου, το οποίο του επεβλήθη λόγω υπαιτιότητας του υπαλλήλου του. Κατόπιν παρέμβασης της Αρχής, το πιστωτικό ίδρυμα αναγνώρισε το σφάλμα του υπαλλήλου του και, δεδομένου  ότι  η Δ.Ο.Υ. απέρριψε το αίτημα για ακύρωση του προστίμου, κατέβαλε εκείνο το ποσό των 920 ευρώ, αναλαμβάνοντας έτσι, όλες τις συνέπειες της υπερήμερης εξόφλησης των τελών κυκλοφορίας του αυτοκινήτου.
Ασφαλτοστρώσεις στις οδούς Μιαούλη και Λεωνίδου
Από τον Δήμο Ξάνθης πήραμε την παρακάτω ανακοίνωση:
«Σας ενημερώνουμε ότι από την Τετάρτη 6 Ιουνίου μέχρι την Παρασκευή 15 Ιουνίου2018, θα πραγματοποιηθούν εργασίες ασφαλτόστρωσης, στην οδό Μιαούλη (από την οδό Βελισσαρίου μέχρι την οδό Π. Τσαλδάρη) και στην οδό Λεωνίδου, στο πλαίσιο του έργου: «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΔΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ». Οι εν λόγω εργασίες θα έχουν ως αποτέλεσμα την τροποποίηση της κυκλοφορίας στις παραπάνω οδούς, με διακοπή της κυκλοφορίας και εκτροπή αυτής στις παρακείμενες οδούς, για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Παρακαλούμε για την κατανόηση και την προσοχή σας».

Έως την Πέμπτη 7 Ιουνίου η διανομή προϊόντων 
στους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ στον Δήμο Τοπείρου
Ο Δήμος Τοπείρου, ως εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. Ξάνθης «ΣΤΗΡΙ-ΖΩ», πραγματοποιεί  διανομή αγαθών- προϊόντων  από την Τρίτη  5 Ιουνίου 2018 έως Πέμπτη7 Ιουνίου 2018,  ώρα  09.00 έως 14.00 στους ωφελούμενους του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστική ή και Βασική Υλική Συνδρομή», το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ).Οι ωφελούμενοι του προγράμματος ΤΕΒΑ - ΚΕΑ θα ειδοποιηθούν με SMS για να προσέλθουν στο σημείο διανομής.
Ο κάθε ωφελούμενος θα πρέπει να έχει μαζί του Βιβλιάριο Κοινωνικής Ασφάλισης ή άλλοεπίσημο έγγραφο από όπου προκύπτει ο ΑΜΚΑ, καθώς και Αστυνομική Ταυτότητα.Σε  περίπτωση που ο ωφελούμενος δεν δύναται να προσέλθει αυτοπροσώπως στο σημείο διανομής τα προϊόντα μπορούν να παραλαμβάνονται από τρίτο πρόσωπο που φέρει εξουσιοδότηση με βεβαίωση γνησίου υπογραφής ή συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο παρακάτω τηλέφωνο: Δ. Τοπείρου: 2541352606
Για την παραλαβή των προϊόντων από τα σημεία διανομής και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ωφελούμενων συνιστούμε στους δικαιούχους να μεριμνήσουν για τον τρόπο μεταφοράς των προϊόντων.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Πάνοπλοι ιδιωτικοί στρατοί θα φρουρούν τις καλλιέργειες κάνναβης
Σε φοβερές αποκαλύψεις προχώρησε ο αντιπρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Νέων Επιχειρηματιών, κ. Αλφρέντο Σαλτιέλ, μιλώντας στο radio1d.gr και την εκπομπή "Εκλεκτικές Συγγένειες" με τον Ανδρέα Σταματόπουλο, σχετικά με την νομιμοποίηση της καλλιέργειας κάναβης στην Ελλάδα και την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που εκδόθηκε στις 15/05/2018.
Ο κ. Σαλτιέλ αποκάλυψε ότι η ΚΥΑ προβλέπει να δημιουργήθούν περιφραγμένες με τοίχο  μονάδες καλλιέργειας κάνναβης, με ένστολους ιδιωτικούς φύλακες και σκοπούς, οι οποίοι θα οπλοφορούν, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 2518/1997, σε βάρδιες επί 24ώρου βάσεως (ΚΥΑ, άρθρο 3, παράγραφος 1 και 2). Με την παρούσα διάταξη, δύναται να δημιουργηθούν σε ολόκληρη την Ελλάδα ιδιωτικοί στρατοί, τόνισε ο κ. Σαλτιέλ και πρόσθεσε πως δικαίωμα να καλλιεργούν κάνναβη θα έχουν και καταδικασμένοι για υποθέσεις ναρκωτικών.
Ο κ. Σαλτιέλ διερωτήθηκε πώς η Ελληνική Αστυνομία θα ελέγχει τους ιδιωτικούς αυτούς στρατούς, εφόσον αυτοί θα υπάγονται στον ιδιοκτήτη της καλλιεργητικής μονάδας που παράγει ναρκωτικά όπως είναι η κάνναβη; 
Παράλληλα, ο κ. Σαλτιέλ εξέφρασε τις ανησυχίες του για το γεγονός ότι η ΚΥΑ δίνει τη δυνατότητα στον καλλιεργητή κάνναβης να εισάγει σπόρους έως και 3 κιλά (!!!) ανά στρέμμα (ΚΥΑ, άρθρο 6, παράγραφος 4) τη στιγμή που ένας σπόρος δίνει ένα δενδρύλλιο κάνναβης. Τα 3 κιλά δίνουν 75.000 δενδρύλλια...
Οι «παράτυποι» μετανάστες, κόλλησαν σε νησίδα 
στο Δέλτα του Ποταμού Έβρου!
Επιχείρηση απεγκλωβισμού ομάδας παράτυπων μεταναστών, σε νησίδα εντός του Δέλτα του ποταμού Έβρου, στην περιοχή του Φυλακτού, ξεκίνησε χθες νωρίς το μεσημέρι.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό - Μακεδονικό πρακτορείο Ειδήσεων, οι εγκλωβισμένοι κάλεσαν τηλεφωνικά σε βοήθεια επικοινωνώντας με υπηρεσία της Π.Ε. Έβρου, η οποία στη συνέχεια ενημέρωσε τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για περίπου 20 άτομα, μεταξύ των οποίων και παιδιά. Στην επιχείρηση απεγκλωβισμού συμμετέχουν αστυνομικές δυνάμεις, καθώς και η 4η ΕΜΑΚ, προκειμένου να μεταφερθούν ασφαλώς με βάρκα από τη νησίδα οι εγκλωβισμένοι, οι οποίοι δεν διατρέχουν κίνδυνο, δεδομένης της χαμηλής στάθμης των νερών του ποταμού.


66χρονη έδωσε τέλος στη ζωή της, πέφτοντας από το μπαλκόνι στη Κομοτηνή.
Τέλος στη ζωή της πέφτοντας από το μπαλκόνι, δευτέρου ορόφου, του διαμερίσματος όπου διέμενε μοναχή της, έδωσε το βράδυ της Τρίτης μια 66χρονη γυναίκα από την Κομοτηνή. Η ηλικιωμένη δεν άφησε κάποιο σημείωμα πίσω της, ωστόσο όλες οι ενδείξεις συνηγορούν στο ότι πρόκειται για αυτοκτονία.
Το συμβάν σημειώθηκε λίγο πριν από τις 8 το βράδυ στο κέντρο της πόλης, επί της οδού Σπετσών. Στο σημείο έσπευσαν η Αστυνομία και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ωστόσο για την άτυχη γυναίκα ήταν πλέον αργά.
Στον ίδιο δρόμο, πέρσι τον Απρίλιο, με τον ίδιο τρόπο τερμάτισε τη ζωή του ένας 55χρονος, ενώ  ένας 28χρονος είχε αυτοκτονήσει δια απαγχονισμού.
inkomotini.news
«Καμπάνα» 13 ετών κάθειρξης στους εμπρηστές της Δράμας
Κάθειρξη 13 ετών επιβλήθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θράκης στους εμπρηστές της Δράμας, οι οποίοι ευθύνονται για τις φωτιές σε δασικές εκτάσεις το χρονικό διάστημα από τον Ιούνιο του 2012 έως Δεκέμβριο του 2013.
Πρόκειται για τους Κ.Π. του Α. 36 ετών, Δ.Π. του Α. 40 ετών και Α.Κ. του Θ. 28 ετών, κάτοικοι Δράμας.
Οι ίδιοι είχαν θέσει επίσης φωτιά σε περισσότερους από 50 κάδους σκουπιδιών.
Ο 36χρονος και ο 40χρονος είχαν κατηγορηθεί και για άλλες πυρκαγιές στο παρελθόν.
 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »