*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

14 Ιουνίου

See Through Η δήλωση της Μαίρης Τσιακίρογλου για την Μακεδονία και οι ειδήσεις σε άλλο...στυλ!

14 Ιουνίου
Συνεργείο του Δήμου Ξάνθης βάφει με μπλέ χρώμα τις χαρακτηριστικές θέσεις στάθμευσης για τα ΑΜΕΑ στους δρόμους της Ξάνθης!
…………………………………
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Τις ευχές μας σε όλους τους μουσουλμάνους για το Σεκέρ Μπαϊράμ που γιορτάζουν από σήμερα. Χρόνια πολλά με υγεία, ειρήνη και επιτυχίες.
……
*Τα χρόνια του πολλά ευχήθηκε χθες σε όλους τους καπνοπαραγωγούς για το Σεκέρ Μπαιράμ μέσα από την «Ανοιχτή γραμμή» του Xanthi channel και ο Πρόεδρος της Ομάδας Καπνοπαραγωγών της ΕΑΣ Ξάνθης Μιχάλης
……
*Καλλιτεχνικό. Η συναυλία «Ανατολή, ανατολή μου» με την ορχήστρα και τη χορωδία του Εργαστηρίου Παραδοσιακής και Ανατολικής μουσικής της Φ.Ε.Ξ. παρουσιάζεται το βράδυ (21.00) της Παρασκευής 15 Ιουνίου (σήμερα) στην αυλή με τα χαμάμ του Λαογραφικού και Ιστορικού Μουσείου Ξάνθης.
……
*Στη συναυλία παρουσιάζεται μέρος από το υλικό που μελετήθηκε τη φετινή εκπαιδευτική περίοδο και αποτυπώνεται η προσπάθεια όλων των μαθητών-συμμετεχόντων. Το σύνολο του υλικού που θα παρουσιαστεί είναι χωρισμένο σε μικρές ενότητες που συνθέτουν μια πολυποίκιλη θεματική ενότητα η οποία προσπαθεί να καλύψει το φάσμα των μουσικών ιδιωμάτων. Είσοδος 5€ - οικονομική ενίσχυση του Μουσείου.
……
*Ποδοσφαιρικό και αποκλειστικό! Αποχωρούν από την ομάδα Κ 20 του ΑOΞ οι εξής ποδοσφαιριστές: Δημητρίου, Ζουρνατζίδης, Θεοφυλάκης, Καλογιάννης Δημήτριος, Κιολεϊδης, Πεταλωτής, Τενεκές, Τσέλας, Χατζής, Χασάν Oγλού, Πατσιώρας και Γκίκας!
……
*Συνελήφθη την 13-6-2018 το πρωί, στον Άγιο Αθανάσιο Δράμας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δοξάτου, 59χρονη ημεδαπή, διότι ασκούσε πλανόδιο υπαίθριο εμπόριο, διαθέτοντας προς πώληση 15 εκκλησιαστικές εικόνες, στερούμενη της απαιτούμενης άδειας. Κατασχέθηκαν τα παραπάνω είδη παρεμπορίου, ενώ επιβλήθηκε στη δράστιδα το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.

Ενωση Πολυτεκνων Ξανθης Ν.Ξανθης:
15% Κατάστημα ΣΕΒΑΣΤΟΣ-ΕΚΠΤΩΣΗ ΣΕ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ
ΦΡΟΥΤΑ-ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Με την επίδειξη της πολυτεκνικής ταυτότητας (ΠΑΣΟ) στο κατάστημα ΣΕΒΑΣΤΟΣ φρούτα - λαχανικά έκπτωση 15% σε όλους τους πολύτεκνους.
Το κατάστημα βρίσκετε επί της οδού Θ. Δούκα 20 στον δρόμο για Διομήδεια πριν τις γραμμές των τρένων δεξιά.
Τηλέφωνο 6970639108 - 6987211168
od3iet@otenet.gr
ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΠΕΡ.ΕΝ.ΞΑΝ


Ημερίδα του ΕΒΕ Ξάνθης «Παράγουμε Τοπικά… Δημιουργούμε Ομαδικά» την Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018 ώρα 19:00
Το Επιμελητήριο Ξάνθης διοργανώνει ημερίδα με τίτλο: «Παράγουμε Τοπικά… Δημιουργούμε Ομαδικά», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018 και ώρα 19:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου, Βασ. Κωνσταντίνου 1, Ξάνθη.
Στόχος του Επιμελητηρίου είναι η ανάδειξη/πιστοποίηση των τοπικών προϊόντων ποιότητας του αγροδιατροφικού τομέα και η σύνδεση τους με τον τριτογενή τομέα παραγωγής.
Πρόγραμμα Ημερίδας:
-Χαιρετισμός Προέδρου Επιμελητηρίου Ξάνθης κ. Στυλιανού Μωραΐτη
-Παρουσίαση της κεντρικής ιδέας της Δράσης του Επιμελητηρίου Ξάνθης - κ.κ. Ζαΐτιδης Αθανάσιος και Ανδρέου Παναγιώτης, Μέλη Δ.Σ. Επιμελητηρίου Ξάνθης
-«Η Καθετοποίηση της Αγροτικής Παραγωγής - Προϋποθέσεις και Χρηματοδοτικά Εργαλεία» -  κ. Δημήτρης Μπαρδακίδης, Επικεφαλής Europe Direct Ξάνθης
-«Το Branding και η σημασία του για την Τοπική Οικονομία» - κα. Σίσσυ Μπαζιάνα, Γεωπόνος MSc - Ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης
-«Αξιοποίηση του "Θεματικού Τουρισμού" σαν εργαλείο τοπικής Ανάπτυξης: Η προσπάθεια επαναπροσδιορισμού του Brand του Ελατοχωρίου Πιερίας» - κ. Φίλιππος Παπαδόπουλος, Διευθυντής του Γραφείου Διαχείρισης Στρατηγικών Έργων της Αμερικανικής Γεωργικής
Η ημερίδα διοργανώνεται σε συνεργασία με το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Ξάνθης.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ

H Χαρά Κεφαλίδου για τις εξελίξεις στο Σκοπιανό
«Ένας ΣΥΡΙΖΑΝΈΛ πρωθυπουργός μειοψηφίας, εκχωρεί χωρίς ενδοιασμούς όνομα, γλώσσα και ταυτότητα στους γείτονες. Ποιος του είπε ότι το αντίδοτο στη ‘μη λύση’ δεκαετιών είναι μια άθλια λύση; Από πού αντλεί αυτό το δικαίωμα; Πώς τολμά να υπογράφει μόνος του συμφωνίες που δεσμεύουν τη χώρα χωρίς να έχει ρωτήσει κανέναν; Έρήμην του λαού, ερήμην της Βουλής, ερήμην του πολιτικού κόσμου σε συνεννόηση μόνο με τους έξω; Δεν ξέρει ότι χωρίς εθνική συνεννόηση οι συμφωνίες είναι καταδικασμένες να αποτύχουν;
Το δράμα είναι ότι τις επιλογές του κ. Τσίπρα θα τις πληρώσει βαριά η χώρα».
Από το Γραφείου Τύπου

Μαίρη Τσιακίρογλου: Η Μακεδονία είναι μία κι είναι Ελληνική!
Με δήλωσή της η πολιτευτής της Ν.Δ. Μαίρη Τσιακίρογλου μέσα σε λίγες αράδες,  αναφέρει τη θέση της για την Μακεδονία:
«Και κάπως έτσι οι Σκοπιανοί γίνανε και Μακεδόνες... Δεν έχει σημασία ο γεωγραφικός προσδιορισμός αυτού αλλά η ουσία… Και αυτή είναι η εκχώρηση του ονόματος και όλα τα συνεπακόλουθα που εκχωρούμε... Ο αλυτρωτισμός των Σκοπιανών ξεκινάει τώρα και μάλιστα πιο ενισχυμένος από ποτέ... Το πρόβλημα πλέον είναι πολλαπλό καθώς ενισχύονται και άλλοι αλυτρωτισμοί άλλων εθνών και αυτό είναι το πιο επικίνδυνο για την χώρα μας... Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική... Χωρίς άνω, κάτω βόρεια και νότια... Η ιστορία της χώρα μας ούτε εκχωρείται, ούτε εκβιάζεται ούτε γίνεται αντικείμενο μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων...».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΤΙΟΣ: ΕΙΜΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΣΙΠΡΑ-ΖΑΕΦ
Ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας ανακοίνωσε χθες την επίτευξη συμφωνίας με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ κ. Ζάεφ. Σήμερα οφείλουμε όλοι, κόμματα, φορείς, παρατάξεις, οργανώσεις και πρόσωπα, να τοποθετηθούμε με τρόπο σαφή και ξεκάθαρο.
Ως περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δηλώνω πως είμαι αντίθετος σε αυτή τη συμφωνία.
Δυστυχώς, σε αυτό το σοβαρό ζήτημα, η κυβέρνηση ενήργησε χωρίς να λάβει υπόψη τις εθνικές ευαισθησίες και τις ανησυχίες των πολιτών.
Εμείς από την πλευρά μας επιθυμούμε μια συμφωνία στη βάση της αμοιβαίας κατανόησης, που θα σέβεται την ιστορία της ευρύτερης περιοχής και θα αποτελεί εγγύηση για την ειρήνη και την ασφάλεια, έτσι ώστε οι λαοί μας να καλλιεργήσουν απρόσκοπτα σχέσεις φιλίας, συνεργασίας και ανάπτυξης.
Θεωρούμε πως η θωράκιση της χώρας επιτυγχάνεται και με την οικονομική ανάπτυξη και συνεργασία, ιδιαίτερα των ακριτικών περιοχών όπως η Περιφέρειά μας. Αυτός είναι ο δικός μας ρόλος και εκεί επικεντρώνουμε συστηματικά τις προσπάθειές μας.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΤΙΟΣ
Περιφερειάρχης ΑΜΘ

Προκήρυξη για 13 γιατρούς για τις Τ.Ο.Μ.Υ. της Αλεξανδρούπολης
Άρχισε η υποβολή αιτήσεων για πρόσληψη 13 γιατρών (10 γενικής ιατρικής ή παθολογίας και 3 παιδιατρικής) για τις Τοπικές Μονάδες Υγείας στην Αλεξανδρούπολη. Οι προσλήψεις θα γίνουν για 2 χρόνια με δυνατότητα ανανέωσης για άλλα 2 στα πλαίσια του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος Ελλάδας – Ευρωπαικής Ένωσης. Μετά το πέρας της 4ετίας η Ελλάδα υποχρεούται από τη συμφωνία με την Ε.Ε. να συνεχίσει από μόνη της το πρόγραμμα. Με τον διορισμό τους, οι γιατροί κατατάσσονται σε μισθολογική κλίμακα αντίστοιχη του επιμελητή Α΄ στο ΕΣΥ, αναγνωρίζονται τα χρόνια προϋπηρεσίας τους και υπάρχει πρόβλεψη για εκπαιδευτική άδεια και συνεχιζόμενη εκπαίδευση στις ακαδημαϊκές μονάδες. Οι ΤΟΜΥ λειτουργούν ως μονάδες οικογενειακής ιατρικής, με εγγεγραμμένο πληθυσμό ευθύνης και στόχο έχουν την προαγωγή και αγωγή υγείας του πληθυσμού που καλύπτουν με την εφαρμογή δράσεων στην οικογένεια, στην εργασία, στα σχολεία και γενικά σε όλο το φάσμα της κοινότητας σε συνεργασία με φορείς και δομές κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης. Είναι υπεύθυνες για την πρόληψη, εκτίμηση και διαχείριση κινδύνου για μεταδιδόμενα, ή μη, νοσήματα και τη συστηματική παρακολούθηση της υγείας του πληθυσμού ευθύνης τους.
Η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων λήγει την 22/6/2018 και ώρα 23.59.
Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ Π.Γ.Ν.ΕΒΡΟΥ
Δρ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΔΑΜΙΔΗΣ


«Κλειστόν λόγω αλλαγής ονόματος»: Στην Εδεσσα έκλεισε το δημαρχείο λόγω Σκοπιανού [εικόνα]

Την απόφαση να... κλείσει το δημαρχείο της Έδεσσας έλαβε ο δήμαρχος Δημήτρης Γιάννου, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ στο Σκοπιανό.

Ο δήμαρχος μάλιστα ανήρτησε και πανό έξω από το κτήριο το οποίο γράφει «κλειστόν λόγω αλλαγής ονόματος».
Μιλώντας στη Voria.gr, στο κύριος Γιάννου ανέφερε πως αυτή η συμφωνία για το ονοματολογικό «θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στη ζωή των Ελλήνων και ειδικά των Βορειοελλαδιτών, ενώ στο προσεχές διάστημα ο ίδιος εκτιμά πως «αρκετές πόλεις θα χρειαστεί να αλλάξουν το όνομά τους».
«Δυστυχώς τα συλλαλητήρια θα μείνουν στην ιστορία ως φολκλορικές εκδηλώσεις και πρέπει να κάνουμε κάτι γι'αυτό» συνέχισε ο δήμαρχος και απηύθυνε έκκληση στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα και τον πρόεδρο της ΠΕΔΚΜ, Λάζαρο Κυρίζογλου, να καλέσουν όλους τους περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους για να παρθεί μία σοβαρή απόφαση.
«Δεν αρκεί κάθε δημοτικό συμβούλιο να εκδίδει ψηφίσματα κατά της συμφωνίας. Πρέπει όλοι μαζί να διαδηλώσουμε σε κοινή πορεία προς το Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης για να εκφράσουμε την αντίθεσή μας για κάτι τόσο σημαντικό», πρόσθεσε.
Τέλος, ο Δήμαρχος ανέφερε πως το δημαρχείο θα παραμείνει κλειστό συμβολικά, ωστόσο «δεν μπορώ να υποβάλλω στους υπαλλήλους να ακολουθήσουν τη δική μου θέση. Παρόλα αυτά» κατέληξε «νομίζω ότι όλη η πόλη θα μας ακολουθήσει σε αυτό το εγχείρημα».

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »