*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

13 Ιουνίου

See Through Άνθρακας ο θησαυρός, στο αρχείο με βούλευμα η μήνυση κατά του Δημάρχου Ξανθης για το υπόγειο πάρκινγκ!

13 Ιουνίου
Εγκαινιάστηκε τη Δευτέρα το απόγευμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Ξάνθης η Έκθεση ζωγραφικής των μαθητών της Ακαδημίας Παιδικής Τέχνης. Ήταν όλοι υπέροχοι ζωγράφοι!
………………………………………
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Άνθρακας ο θησαυρός δυστυχώς για την «παρέα» Φανουράκη και όχι μόνο, αφού απαλλάχτηκε με βούλευμα από τις ποινικές ευθύνες για την υπόθεση του Δημοτικού Parking ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, κάποιοι μάλιστα που έσπευσαν να προκαταλάβουν και την Δικαιοσύνη μιλώντας για δίωξη σε βαθμό… κακουργήματος! «Τζίφος» λοιπόν κι από δω…
……
*Από την άλλη όπως ήδη έχω αποκαλύψει, η Αποκεντρωμένη επιρρίπτει ευθύνες για το θέμα του υπόγειου πάρκινγκ στην Διεύθυνση Συγκοινωνιών Ν. Ξάνθης, οπότε… περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει και σε αυτήν την περίπτωση.
……
*Με βούλευμα απαλλάσσονται ωστόσο για την υπόθεση του πάρκινγκ και ο πρώην αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Μανώλης Τσέπελης που κατηγορούνταν για ψευδή βεβαίωση αλλά και ο μηχανικός του Δήμου Ξάνθης Μελέτης Τερζόγλου.
……
*Μετά τις εξελίξεις αυτές, περιμένω βέβαια να δω πως θα αντιδράσει ο γνωστός δικηγόρος Γιάννης Παπαχριστόπουλος που χειρίζεται την υπόθεση του δημοτικού πάρκινγκ…
Αλλά και ποιος θα πληρώσει την ΖΗΜΙΑ που ήδη έχει υποστεί ο Δήμος Ξάνθης από την συγκεκριμένη υπόθεση αφού πρώτα –και βιαστικά βιαστικά μάλιστα..- δημοπρατήθηκε επί Λάκη Στυλιανίδη και Δημήτρη Μπένη, ενώ όπως αποδείχτηκε δεν ήταν έτοιμο να λειτουργήσει και γι’ αυτό άλλωστε καθυστέρησε και τόσο πολύ μετά την δημοπρασία η υπογραφή σύμβασης με τον μισθωτή.
……
*Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Δευτέρας, ξημερώματα Τρίτης, στην Ξάνθη μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε σε μονοκατοικία στο Δροσερό, κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες και προκάλεσε την κινητοποίηση της Πυροσβεστικής.
Δύο πυροσβεστικά με τέσσερις πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο προχωρώντας άμεσα στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, από την οποία ωστόσο προκλήθηκαν υλικές ζημιές στην μονοκατοικία.
Συνελήφθη 36χρονος Έλληνας στην Ξάνθη 
για κατοχή ναρκωτικών και κλοπή μοτοποδηλάτου
Συνελήφθη την 11-5-2018 το μεσημέρι, στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, 36χρονος ημεδαπός, διότι εντοπίστηκε να οδηγεί δίκυκλο μοτοποδήλατο, το οποίο, όπως προέκυψε, είχε κλαπεί την 11/12-12-2017 από την πόλη της Ξάνθης, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε μία (1) νάιλον συσκευασία με μικροποσότητα ηρωίνης. Κατασχέθηκε η παραπάνω ποσότητα ναρκωτικών, 3 διαρρηκτικά εργαλεία και το μοτοποδήλατο, το οποίο αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΙΘΤΠ 
ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ ΒΙΡΓΙΝΙΑΣ ΤΣΟΥΔΕΡΟΥ
Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και παράδοσης ανακοινώνει ότι το πρωί της Δευτέρας 11 Ιουνίου, απεβίωσε η ιδρύτρια του Βιργινία Τσουδερού.
Ο θάνατος της Βιργινίας Τσουδερού αποτελεί απώλεια για τη Θράκη.
-Το 1989 η Βιργινία Τσουδερού εισηγήθηκε στα τρία κόμματα που στήριζαν την «οικουμενική κυβέρνηση» να αλλάξει η πολιτική του ελληνικού κράτους απέναντι στη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης. Η εισήγησή της έγινε αποδεκτή και είναι μέχρι σήμερα γνωστή ως η πολιτική ισονομίας και ισοπολιτείας.
-Υπό τη δική της εποπτεία ανατέθηκε στην Ακαδημία Αθηνών το 1990 η εκπόνηση ολοκληρωμένης μελέτης για την ανάπτυξη της Θράκης. Η μελέτη αυτή για πολλά χρόνια ήταν το βασικό εργαλείο στα χέρια των ελληνικών κυβερνήσεων για την άσκηση πολιτικής στην περιοχή.
-Το 1995,  η Βιργινία Τσουδερού ήταν αυτή που συνέλαβε την ιδέα της δημιουργίας του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης και υπήρξε από το 1998 μέχρι και το 2014 Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του.
Σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο, οι εργαζόμενοι και οι συνεργάτες του Ιδρύματος εκφράζουν απέραντη θλίψη για την απώλεια της και θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια της.
Ολοκληρώνονται την Πέμπτη 14 Ιουνίου οι Γιορτές Νεολαίας 2018.
Ολοκληρώνονται την Πέμπτη 14 Ιουνίου οι Γιορτές Νεολαίας 2018 που συνδιοργανώνονται από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και το Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης:
Πέμπτη 14 Ιουνίου
 10.00-12.00 - Στον χώρο του 2ου δημοτικού σχολείου Ξάνθης: Σχολική παράσταση-τραγούδια «Επιτέλους καλοκαίρι!». Παρουσίαση τριών θεατρικών έργων («Λαχανοφρουτοθεραπεία», «Δόνα τερηδόνα» και «Η λίμνη των κύκνων») από τους μαθητές των τριών τμημάτων της α’ τάξης και παρουσίαση τριών τραγουδιών («Ο μικρός πρίγκιπας», «Ο καθρέφτης», «Μπαλάντα του ουρί») από μαθητές της στ’ τάξης.
Λογιστής από τη Κομοτηνή δεν είχε κόψει 61 αποδείξεις
Στο στόχαστρο των «ράμπο» της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων μπαίνουν δημοφιλείς προορισμοί και σημεία υποδοχής και αναχώρησης ταξιδιωτών.
Οι υπάλληλοι της ΑΑΔΕ έβγαλαν λαβράκι εντοπίζοντας, μεταξύ άλλων, περιπτώσεις υπερβολικών χρεώσεων πελατών χωρίς καν έκδοση αποδείξεων. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση όπου οδηγός με άδεια για απλό ΤΑΧΙ, από το 1970, ο οποίος πραγματοποιούσε με τρία πολυτελή mini van, μεταφορές VIP τουριστών από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στο Λουτράκι, χρέωνε τη διαδρομή με 280 ευρώ, χωρίς να εκδίδει κανένα φορολογικό στοιχείο.
Ο συγκεκριμένος οδηγός εντοπίστηκε από ελεγκτές της ΑΑΔΕ από ΔΟΥ της νησιωτικής Ελλάδας, οι οποίοι παρίσταναν τους ξένους τουρίστες, που αναζητούσαν μεταφορικό μέσο. Επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα από τον νόμο πρόστιμα.
Σε άλλες περιπτώσεις επιβλήθηκαν 48ωρα λουκέτα λόγω των φορολογικών παραβάσεων που εντοπίστηκαν.
Οι περιπτώσεις αυτές είναι οι ακόλουθες: Στα Τρίκαλα σε αίθουσα εκδηλώσεων κόπηκε τιμολόγιο με ανακριβή στοιχεία 2.140 ευρώ ενώ βρέθηκε και μη έκδοση τιμολογίου 2.700 ευρώ για γάμο.
Στη Νάξο σε συνεστίαση 70 ατόμων δεν εκδόθηκε φορολογικό στοιχείο για 565 ευρώ.
Στην Κόρινθο πολιτικός μηχανικός δεν εξέδωσε 22 αποδείξεις ύψους 1.040 ευρώ.
Στο Αγρίνιο εστιατόριο δεν είχε κόψει 7 αποδείξεις για ποσό 950 ευρώ. Στη Λαμία, παιδότοπος δεν είχε κόψει 9 αποδείξεις ποσού 1.244 ευρώ.
Στη Λαμία επιχείρηση στον κλάδο υγείας σε διάστημα 15 μηνών δεν είχε εκδώσει 1.800 αποδείξεις ύψους 80.000 ευρώ.
Στο Ωραιόκαστρο στο Πάρκο Δεινοσαύρων δεν είχαν κοπεί 275 αποδείξεις.
Στη Λαμία σε Κέντρο Αισθητικής δεν κόπηκαν 74 αποδείξεις ύψους 2.110 ευρώ.
Στη Ναύπακτο σε Κέντρο Αισθητικής δεν εκδόθηκαν 143 αποδείξεις ύψους 1.665 ευρώ
Στη Χαλκιδική σε Beach Bar δεν κόπηκαν 54 αποδείξεις για ξαπλώστρες.
Στην Κομοτηνή λογιστής δεν είχε κόψει 61 αποδείξεις ποσού 4.430 ευρώ.
Η 15η Ιουνίου καταληκτική ημερομηνία 
των αιτήσεων ενίσχυσης αγροτών για το 2018
Μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή, 15 Ιουνίου, θα μπορούν να υποβληθούν οι ενιαίες αιτήσεις ενίσχυσης για το έτος 2018, σύμφωνα τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Μάλιστα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για την τελική προθεσμία, υποχρεωτική από τον κοινοτικό κανονισμό, καθώς έχει δοθεί ήδη παράταση ενός μήνα.
Αξίζει να σημειωθεί πως όσοι υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ληξιπρόθεσμα και μέχρι τις 10 Ιουλίου, θα τους υποβληθεί ποινή καθυστέρησης ανά εργάσιμη μέρα 1% επί του ποσού ενίσχυσης που θα είχε δικαίωμα να λάβει ο παραγωγός. Τέλος, μετά το πέρας της 10ης Ιουλίου, οι αιτήσεις θα θεωρούνται απαράδεκτες και δεν θα πληρώνονται.
Στις 19/6 η απονομή βραβείων διαγωνισμού ζωγραφικής 
που διοργάνωσε ο Φορές Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου ΑΜΘ
Η εκδήλωση απονομής βραβείων για τον διαγωνισμό ζωγραφικής που διοργάνωσε ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και Θάσου σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α.Μ.-Θ. με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος, θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 19 Ιουνίου στις 19.00 στη Δημοτική Πινακοθήκη Ξάνθης.
Το θέμα του φετινού διαγωνισμού ήταν «Ψαρεύοντας στις λίμνες και τις λιμνοθάλασσες του Εθνικού Πάρκου Α.Μ.-Θ.» και απευθυνόταν σε μαθητές ε' και στ' τάξεων των σχολικών μονάδων των Περιφερειακών Ενοτήτων Ξάνθης, Ροδόπης και Καβάλας. Στις τρεις πρώτες ζωγραφιές που ξεχώρισαν θα απονεμηθούν βραβεία-δώρα, ενώ σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στον διαγωνισμό ζωγραφικής θα διανεμηθούν αναμνηστικά δωράκια και έπαινοι.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »