*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

09 Ιουνίου

See Through Ορκωμοσία 148 νεοσυλλέκτων στη Ξάνθη. Όλες οι ειδήσεις με άλλο στυλ

09 Ιουνίου
Τυχαίο; Από όλους τους Φορείς του Νομού, μόνο ο Μητροπολίτης, ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Ζαγναφέρης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ Μαρίνος Σδρέβανος και το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου των ΑΝΕΛ Χρύσα Ούτση τίμησαν την χθεσινή ορκωμοσία των 148 νέων νεοσυλλέκτων στο Στρατόπεδο Τριανταφυλλίδη!
………………………………………
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Ορκωμοσία 148 νεοσύλλεκτων χθες στο Στρατόπεδο Τριανταφυλλίδη, από τους οποίους το 80% θα ολοκληρώσει στη Ξάνθη την θητεία του, που σημαίνει εδώ θα ψωνίζουνε, τις ταβέρνες και τα καφέ της πόλης θα επισκέπτονται…
-Δεν θα έπρεπε να είναι στη χθεσινή ορκωμοσία τουλάχιστον ένας εκπρόσωπος του ΕΒΕ Ξάνθης, ένας εκπρόσωπος της ΟΕΒΕ κι ένας εκπρόσωπος τον καφέ; Έτσι απλά…
……
*Όταν πάω στα δικαστήρια και δεν βλέπω τον… Θανάση Ξυνίδη απέναντί μου, τι να πω… «Χάνω» τα κέφια μου!
-Τι χούι κι αυτό…αμάν!
……
*Ευτυχώς όμως είδα χθες το μεσημέρι τον γυρολόγο πολιτευτή Δημήτρη Σαλτούρο να γεύεται… σουβλάκια στον Πρόεδρο και να αναπτύσσει τις πολιτικές του θεωρίες στον Κώστα Κανάτα, οπότε… και επανήρθα στη φόρμα μου.
……
*Φιφί φιρί το πάει ο Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών Τάσος Θεοδωρίδης να καταθέσουμε μήνυση εναντίον του για τα όσα συμβαίνουν τις βραδινές ώρες στην αυλή του Ορφανοτροφείου με τους περιθωριακούς, τις σύριγγες και τους… πιτ-μπουλιγκάνους!
……
*Τάσο κάνε μια προσευχή μη συμβεί κάτι χειρότερο από την επίθεση του μαύρου δολοφόνου πιτ μπολ στην σκυλίτσα, γιατί μετά δεν θα ξέρεις που θα κρυφτείς!
……
*Οι ανόητοι και πανήβλακες δημοσιογράφοι που πανηγύρισαν για την καταδίκη των δυο μειονοτικών δημοσιογράφων της Μιλιέτ (σ.σ. Ακόμη κι αν διαφωνεί κανείς με την «διατεταγμένη δημοσιογραφία τους» λόγω Τουρκικού Προξενείου…), δεν ξέρουν ότι…
-Κανείς δεν πρέπει να πανηγυρίζει όταν ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ ένας δημοσιογράφος; Άντε οι υπόλοιποι να θέλουν να «εκλείψει παντελώς το είδος», να πανηγυρίζουν όμως δημοσιογράφοι για τους 20 μήνες φυλακή που τιμωρείται ένας δημοσιογράφος;
……
Με σύνθημα «Ήταν μακρύς ο δρόμος ως εδώ. Δύσκολος δρόμος! ...Σίγουρος δρόμος... 100 χρόνια ΚΚΕ - 50 χρόνια ΚΝΕ ...τώρα είναι δικός σου αυτός ο δρόμος...», που είναι και το σύνθημα του 44ου Φεσυιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή, το Τ.Σ. Ξάνθης της ΚΝΕ διοργανώνει και φέτος το Φοιτητικό Φεστιβάλ στις 23 Ιούνη (ώρα έναρξης: 20:30)στο χώρο των ΠΡΟΚΑΤ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΑΜΘ: Νέο Περιφερειάρχη ΑΜΘ 
θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ που θα διοικήσει με σχέδιο και στόχους
ΝΕΟ Περιφερειάρχη και νέα Περιφερειακή Αρχή στις εκλογές του 2019 που θα διοικήσει με στόχους και σχέδιο, θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΜΘ που με επίσημη ανακοίνωση από την μια «κλείνει» την πόρτα στον νυν Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστο Μέτιο που έχει πάρει «αμπάρα» όλους τους αρχηγούς των κομμάτων και φωτογραφίζεται μαζί τους κι από την άλλη ζητεί ευρύτερες προοδευτικές συνεργασίες.
Αναλυτικότερα:
«Η Γραμματεία της ΠΣΕ ΣΥΡΙΖΑ ΑΜ-Θ συνεδρίασε την Τετάρτη 6/6/2018 με θέμα τις Περιφερειακές εκλογές στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ.
Εκτιμά πως στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο της Κομοτηνής, με τη μεγάλη συμμετοχή φορέων και πολιτών, τον πλούσιο διάλογο που αναπτύχθηκε με τους εκπροσώπους της κυβέρνησης και τον Πρωθυπουργό, αναδείχτηκαν οι μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες της Περιφέρειάς μας. Δεσμεύσεις δε της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού ήδη υλοποιούνται. Υπογραμμίζει την ανάγκη για ανάδειξη μιας νέας Περιφερειακής Αρχής, στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019, η οποία θα διοικήσει με σχέδιο, στόχους, αποτελεσματικότητα και με την πολιτική βούληση και ικανότητα να αντιστοιχηθεί με τις προσπάθειες της κυβέρνησης για παραγωγική ανασυγκρότηση και δίκαιη ανάπτυξη της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.
Οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ στην ΑΜ-Θ θα πρωτοστατήσουν στη συγκρότηση ενός πλατιού, ενωτικού, προοδευτικού μετώπου ισότιμης συνεργασίας για ένα πρωταγωνιστικό ρόλο της Περιφέρειάς μας στη νέα εποχή που ανοίγεται με το τέλος των μνημονίων και την έξοδο της χώρας από την κρίση.
Περιφερειακή Συντονιστική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ ΑΜΘ»

Συνελήφθη 36χρονη στη Δράμα για άσκηση 
πλανόδιου υπαίθριου εμπορίου χωρίς άδεια
Συνελήφθη την 7-6-2018 το απόγευμα, στη Δράμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, 36χρονη ημεδαπή, διότι κατελήφθη να ασκεί πλανόδιο υπαίθριο εμπόριο, διαθέτοντας προ πώληση 170 είδη παραεμπορίου (μπαλόνια, παιδικά παιχνίδια, μπαταρίες), χωρίς να κατέχει την απαιτούμενη άδεια. Κατασχέθηκαν τα παραπάνω είδη, ενώ επιβλήθηκε στην δράστιδα το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.    

Κύκλος Ημερίδων για τη Μεταποίηση, την Εξωστρέφεια και την Απασχόληση στην Αν. Μακεδονία-Θράκη: Στοιχεία και Δομές Ανάπτυξης
Οι Σύνδεσμοι Βιοτεχνιών Βιομηχανιών Αν. Μακεδονίας και Θράκης εγκαινιάζουν την Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018, 9:45πμ – 5μμ στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης μια σειρά εκδηλώσεων για πρακτικά θέματα που απασχολούν τις επιχειρήσεις της Περιφέρειας. Μια πρωτοβουλία από επιχειρήσεις προς επιχειρήσεις.
Η ημερίδα περιέχει ενημέρωση για τη χρηματοδότηση συμβουλευτικών υπηρεσιών, την ανάδειξη πρακτικών βιώσιμης ανάπτυξης και την επίδραση στις εξαγωγές, τις δυνατότητες κατοχύρωσης διανοητικής ιδιοκτησίας και των οφελών που προκύπτουν. Επίσης, θα συζητηθούν ειδικά θέματα όπως η εθνική και περιφερειακή βιομηχανική πολιτική και οι εξελίξεις στις βιομηχανικές περιοχές και τη χωροταξία ενώ επιπλέον θα διεξαχθεί συγκεκριμένη συζήτηση για την περιφερειακή ανάπτυξη και τις δομές της ΑΜ-Θ στο τέλος της ημέρας.
Η εκδήλωση αποσκοπεί παράλληλα στην ουσιαστική δικτύωση των μεταποιητικών φορέων της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και το σταδιακό συντονισμό αυτών για την πλήρη εκμετάλλευση αναπτυξιακών εργαλείων και δυνατοτήτων από Εθνικούς και Ευρωπαϊκούς πόρους ενώ αποσκοπεί και στην αλληλοενημέρωση σε χρόνια θέματα και δομές που απασχολούν τις επιχειρήσεις της Περιφέρειας.

Δήμαρχος Μυτιλήνης: «Εκβιαστικές οι δηλώσεις 
του κ. Τσαβούσογλου για την Ελλάδα και τα νησιά μας»
Αναφορικά με το πάγωμα της διμερούς συμφωνίας Ελλάδας - Τουρκίας για την επανεισδοχή των αιτούντων άσυλο και σχετικά με τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας κ. Τσαβούσογλου, ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, δήλωσε τα παρακάτω: «Εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα έχω πει ότι η Τουρκική κυβέρνηση χρησιμοποιεί το προσφυγικό - μεταναστευτικό ως διαπραγματευτικό χαρτί για να εκβιάσει την Ελλάδα και συνολικά την Ευρώπη.
Οι δηλώσεις του κ. Τσαβούσογλου έρχονται να επιβεβαιώσουν αυτό που έχω επανειλημμένα εκφράσει σε εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο. Απροκάλυπτα εκβιάζεται η Ελλάδα και συγκεκριμένα τα νησιά μας όχι για το πάγωμα των επιστροφών και τη διμερή συμφωνία Ελλάδας - Τουρκίας, αλλά έμμεσα για την αύξηση των ροών και τη κοινή δήλωση Ε.Ε - Τουρκίας. Είναι πραγματικά λυπηρό να υπονομεύονται οι σχέσεις καλής γειτονίας που υπάρχουν σε επίπεδο λαών και τοπικής αυτοδιοίκησης από τις επιλογές και τη στάση της Τουρκικής κυβέρνησης».
Πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τουρκία: Πάνω από 2.000 έχουν καταδικαστεί 
με ποινές φυλάκισης μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα
Περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι έχουν καταδικαστεί σε ποινές φυλάκισης, εκ των οποίων τουλάχιστον 1.500 σε ισόβια κάθειρξη, σε δίκες για το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου 2016 στην Τουρκία, ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης. «Από τις 287 δικαστικές υποθέσεις, σε 171 έχουν βγει ετυμηγορίες: 2.140 κατηγορούμενοι έχουν καταδικαστεί σε ποινές φυλάκισης και 1.478 από αυτούς έχουν αθωωθεί», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Αμντουλχαμίτ Γκιουλ στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu. Από αυτούς, 1.500 έχουν καταδικαστεί σε ποινές ισόβιας κάθειρξης και 631 σε ποινές φυλάκισης που κυμαίνονται από 1 χρόνο και 2 μήνες έως και 20 χρόνια. «Υποθέτω ότι οι εναπομείνασες υποθέσεις θα εκδικαστούν έως το τέλος του 2018», συμπλήρωσε ο Γκιουλ.

Η Άγκυρα κατηγορεί τον μουσουλμάνο ιεροκήρυκα, αυτοεξόριστο στις ΗΠΑ, Φετουλάχ Γκιουλέν ως ενορχηστρωτή της απόπειρας ανατροπής του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Γκιουλέν αρνείται τις κατηγορίες. Τουλάχιστον 50.000 άνθρωποι, ανάμεσά τους στρατιώτες, αστυνομικοί και δικαστές έχουν συλληφθεί έπειτα από το πραξικόπημα και την καταστολή των τουρκικών ενάντια στο κίνημα FETO του Γκιουλέν. Οι δίκες πραγματοποιούνται σε διάφορες πόλεις της Τουρκίας. Περισσότεροι από 140.000 άνθρωποι έχουν απολυθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα στον δημόσιο τομέα, όπως δάσκαλοι, αστυνομικοί και δικαστές με αποφάσεις που εκδίδουν οι αρχές υπό την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που έχει κηρυχθεί στη χώρα μετά την 15η Ιουλίου του 2016. Η αντιπολίτευση και οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατηγορούν τις αρχές ότι χρησιμοποίησαν κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να φιμώσουν κάθε αντιτιθέμενη φωνή. 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »