*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

04 Ιουνίου

Eλεύθεροι και οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί, έξαλλη η Άγκυρα με τον Τσίπρα, ξεχνάει οτι η Ελλάδα είναι ΕΥΡΩΠΗ κι όχι...Μογγολία!

04 Ιουνίου
Ελεύθεροι αφέθηκαν και οι τέσσερις τελευταίοι Τούρκοι στρατιωτικοί που είχαν βρεθεί στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016, καθώς ολοκληρώθηκε το 18μηνο της κράτησής τους.
Οι στρατιωτικοί αφέθηκαν ελεύθεροι και διαμένουν πλέον υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, σε απόρρητη τοποθεσίαΥπενθυμίζεται ότι η ελληνική Δικαιοσύνη, με απόφαση που επικυρώθηκε σε ανώτατο βαθμό από τον Άρειο Πάγο, είχε απορρίψει το αίτημα της Άγκυρας για έκδοση των «8» στρατιωτικών στην Τουρκία.
Σύμφωνα με την Hurriyet, ο δικηγόρος τους, Όμηρος Ζέλιος, έχει δηλώσει πως οι στρατιωτικοί αφέθηκαν ελεύθεροι και διαμένουν πλέον υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, σε απόρρητη τοποθεσία.



Οι οκτώ, δια των συνηγόρων τους, έχουν ζητήσει να φύγουν από την Ελλάδα, όταν τους χορηγηθεί άσυλο, μαζί με τα αναγκαία ταξιδιωτικά έγγραφα για να ταξιδέψουν νομίμως σε χώρα της επιλογής τους
Σημειώνεται ότι πρόσφατα κρίθηκε οριστικά και αμετάκλητα η χορήγηση ασύλου στον συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου, με το οποίο οι οκτώ είχαν έρθει στην Ελλάδα, λίγες μέρες μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία. Η απόφαση αυτή συμπαρασύρει και τους υπόλοιπους, καθώς κρίθηκε με το θεσμό της πιλοτικής δίκης.
Οι οκτώ, δια των συνηγόρων τους, έχουν ζητήσει να φύγουν από την Ελλάδα, όταν τους χορηγηθεί άσυλο, μαζί με τα αναγκαία ταξιδιωτικά έγγραφα για να ταξιδέψουν νομίμως σε χώρα της επιλογής τους.

Έξαλλη η Άγκυρα με τον Τσίπρα για την απελευθέρωση των Τούρκων στρατιωτικών!

Έξαλλη η Άγκυρα με την απελευθέρωση των Τούρκων στρατιωτικών
Την «έκρηξη» της Τουρκίας προκάλεσε τη Δευτέρα η απελευθέρωση και των υπολοίπων τεσσάρων Τούρκων αξιωματικών. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της γειτονικής χώρας, Μπεκίρ Μποζντάγ στράφηκε κατά του Αλέξη Τσίπρα τονίζοντας «νομίζαμε πως ο λόγος του ήταν λόγος ανδρός».

Μιλώντας για την οριστική αποφυλάκιση και των οκτώ Τούρκων αξιωματικών, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Μπεκίρ Μποζντάγ είπε:

«Η Ελλάδα είναι μία χώρα που έχει περάσει πολλά από πραξικοπήματα, όπως και η Τουρκία. Αναφορικά με την έκδοση εγκληματιών, υπάρχουν διεθνείς κανόνες. Ως μία χώρα που έχει πληρώσει μεγάλο τίμημα από τα πραξικοπήματα, πρέπει οι πραξικοπηματίες τρομοκράτες να επιστρέφονται στην Τουρκία. Η Ελλάδα προστατεύει γκιουλενιστές τρομοκράτες που προέβησαν σε απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία. Το ελληνικό κράτος τους παρέχει στήριξη».

«Αυτό ως Τουρκία δεν είναι δυνατόν να το αποδεχτούμε» πρόσθεσε.

Εστιάζοντας στον πρωθυπουργό της Ελλάδας ο εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης επεσήμανε: «Νομίζαμε ανδρικό το λόγο του κ. Τσίπρα ότι θα επιστρέψει τους οκτώ πραξικοπηματίες. Αλλά δεν τους επέστρεψε. Σε αυτή την υπόθεση υπάρχει πολιτική κατεύθυνση».

Το απόγευμα της Δευτέρας αφέθηκαν ελεύθεροι και οι υπόλοιποι τέσσερις από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς, οι οποίοι ήταν κρατούμενοι στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωρίου –Αχαρνών, λόγω παρέλευσης των δεκαοκτώ μηνών που αποτελεί το ανώτατο όριο κράτησης.

 Οι οκτώ στρατιωτικοί παραμένουν σε Δημόσιο οίκημα στην Αττική υπό καθεστώς αυστηρότατης φύλαξης.



Σημειώνεται πως το Συμβούλιο της Επικρατείας οριστικά και αμετάκλητα έχει κρίνει πως πρέπει να χορηγηθεί άσυλο στον ένα από τους οκτώ, απόφαση η οποία θεωρείται πιθανό να επεκταθεί άμεσα και στους υπόλοιπους επτά.


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »