*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

30 Ιουνίου

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ενέργεια Πλωμαρίτη! Αποδιοργάνωσε τη Χειρουργική κλινική Ξάνθης στέλνοντας έναν χειρούργο στο Νοσοκομείο Καβάλας! Τι λένε οι βουλευτές;

30 Ιουνίου
ΣΚΛΗΡΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ &ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΞΑΝΘΗΣ! "ΣΙΩΠΑ" ΕΝΟΧΑ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ!


*Μεσούντος του καλοκαιριού… ράβε Καβάλα, ξήλωνε Ξάνθη. Το γεγονός ότι υπάρχουν ήδη 8 χειρουργοί στην Καβάλα και 8 χειρουργοί στην Ξάνθη, και με την μετακίνηση πλειοδοτούμε το ένα Νοσοκομείο και μειοδοτούμε το άλλο, είναι λεπτομέρεια.
Σκληρή επίθεση, με έγγραφη καταγγελία, εξαπέλυσε η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου & Κέντρων Υγείας Ξάνθης προς τον Διοικητή της 4ης ΥΠΕ Ευστράτιο Πλωμαρίτη, ο οποίος εντός καλοκαιρινής περιόδου αποφάσισε ξαφνικά να στείλει ένα χειρουργό από το Νοσοκομείο της Ξάνθης σε αυτό της Καβάλας, τη στιγμή μάλιστα που και στα δυο Νοσοκομεία υπάρχουν από 8 χειρουργοί, με αποτέλεσμα να αποδιοργανώνεται η χειρουργική κλινική της Ξάνθης μένοντας με 7 χειρουργούς και να ενισχύεται η κλινική της Καβάλας αποκτώντας 9!!!
Από τα «πυρά» της Ένωσης των Ιατρών της Ξάνθης δεν «ξέφυγαν» όμως ούτε οι διοικητές των δυο Νοσοκομείων αφού όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στην καταγγελία τους, ο διοικητής της Καβάλας θα επαίρεται ότι έφερε χειρουργό στο Νοσοκομείο του ενώ ο διοικητής της Ξάνθης δεν αντέδρασε προκαλώντας… ερωτηματικά!
Αναλυτικά η καταγγελία αναφέρει:
«Μεσούντος του καλοκαιριού ο Διοικητής της 4ης ΥΠΕ αποφάσισε ξαφνικά να αποδιοργανώσει την χειρουργική κλινική της Ξάνθης. Αποφάσισε να στείλει ένα χειρουργό στο Νοσοκομείο Καβάλας για να καλύψει κενά του συστήματος.
Ράβε Καβάλα, ξήλωνε Ξάνθη.
Το γεγονός ότι υπάρχουν ήδη 8 χειρουργοί στην Καβάλα και 8 χειρουργοί στην Ξάνθη, και με την μετακίνηση πλειοδοτούμε το ένα Νοσοκομείο και μειοδοτούμε το άλλο, είναι λεπτομέρεια.
Προφανώς θα ακολουθήσει ανακοίνωση της 4ης ΥΠΕ ότι έλυσε ακόμα ένα πρόβλημα. Ο διοικητής της Καβάλας θα επαίρεται ότι έφερε χειρουργό στο Νοσοκομείο του. (Ο Διοικητής της Ξάνθης;;;). Το γεγονός ότι ανατρέπονται τα προγράμματα των εφημεριών που ήδη έχουν καταρτιστεί και των αδειών των χειρουργών της Ξάνθης για το καλοκαίρι δεν ενδιαφέρει κανένα αρμόδιο. Ασήμαντη λεπτομέρεια. Το γεγονός ότι δεν υπάρχουν ειδικευόμενοι και το σύστημα για να δουλέψει αναγκάζει τους ειδικούς χειρουργούς σε ρόλο ειδικευόμενου να ασκούν πρωτοβάθμια περίθαλψη στα ΤΕΠ δεν λαμβάνεται υπ όψιν. Λεπτομέρεια.
Γι’ αυτό το θέμα δεν μπορεί να δοθεί λύση, αλλά και αυτό είναι λεπτομέρεια. Το γεγονός ότι αυξάνει κατακόρυφα η προσέλευση χειρουργικών περιστατικών τους καλοκαιρινούς μήνες στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου Ξάνθης λόγω της ιδιαιτερότητας του πληθυσμού το αγνοεί ή δεν το λαμβάνει υπ όψιν ο Διοικητής της 4ης ΥΠΕ. Προέχει η λειτουργία του συστήματος. Ένα σύστημα που αδυνατεί έγκαιρα να προβλέψει για το μέλλον του. Ένα σύστημα που με τις ελλείψεις του σπρώχνει τους γιατρούς στα όρια της επαγγελματικής εξουθένωση και τους αναγκάζει να καταφύγουν στα δικαστήρια για να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους και ενώ δικαιώνονται δεν τους δίνει τα λεφτά τους, ένα σύστημα που δεν σέβεται τους εργαζόμενους του και όλο απαιτεί, νομοτελειακά θα καταρρεύσει .Και αυτό που βιώνουμε είναι ήδη η κατάρρευση του. Όσο κι αν προσπαθούν οι εργαζόμενοι, οι ελλείψεις και οι ανεπάρκειες του ΕΣΥ θα αγγίξουν δυσάρεστα τον καθημερινό άνθρωπο, αν δεν τον έχουν ήδη αγγίξει.
Ξάνθη 28/6/2018
Εκ της ΕΙΝΟΚΥΞ»


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »