*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

02 Ιουνίου

Αυτή είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ, για την φτηνή πολιτική σε βάρος του σπουδαίου δρομέα και αρχιλοχία Σάκη Δασκαλόπουλου από τον Φανουράκη!

02 Ιουνίου



*Κύριε Φανουράκη, εσείς που ως ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΗΜΟΤΩΝ απαξιώσατε να κάνετε ένα συγχαρητήριο στον Λεύκιππο Ξάνθης για την άνοδό του στην Γ’ Εθνική, πάρτε το χαμπάρι ότι η σημερινή Διοίκηση της ομάδας δεν σκοπεύει να την πάει ΨΗΛΑ για να την…»πουλήσει» εν μια νυκτί σε άλλη πόλη!!!
Μια ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ανάρτηση του σπουδαίου δρομέα και αρχιλοχία του Δ’ Σώματος Στρατού  Σάκη Δασκαλόπουλου–ο ίδιος ο αθλητής ουδεμία σχέση έχει βέβαια με όλα αυτά και εξέφρασε ήδη την έντονη έκπληξή του!!!-έγινε αφορμή να κάνει «σπέκουλα» κάνοντας παράλληλα φτηνή πολιτική ποιος άλλος; Ο Μανώλης Φανουράκης!
Κι όλα αυτά....Μόνο και για να λοιδορήσει τον Δήμαρχο Ξάνθης Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο και κοντά σ’ αυτόν και τον Φώτη Καραλίδη και παράλληλα συνειδητά να υποβαθμίσει την τρομερή επιτυχία του ΛΕΥΚΙΠΠΟΥ Ξάνθης στην Γ’ Εθνική!!! Επιτυχία που καθόλου μα καθόλου δεν άρεσε στους "μπασκετικούς" που πήραν κάποτε την ομάδα της Ξάνθης απο την Α2 και εν μια νυκτί...την "πούλησαν" σε άλλη πόλη για να αγωνιστεί αυτή στην υψηλή κατηγορία, με διαδικασίες, που μόνο οι ίδιοι βέβαια γνωρίζουν και δεν ανακοινώθηκαν ποτέ δημόσια με αριθμούς και στοιχεία της συμφωνίας.
Η ανάρτηση έγινε στις 30/5/2018 από τον αρχιλοχία και σπουδαίο δρομέα Σάκη Δασκαλόπουλο που έγραφε τα παρακάτω:
Sakis Daskalopoulos Μετά από 265 χλμ και 54 ώρες τρεξίματος στα μαγικά βουνά της Δράμας ήρθε το τέλος. Για την Ιστορία 1ος νικητής στον μεγαλύτερο αγώνα βουνού στην Ελλάδα και από τους μεγαλύτερους σε όλη την Ευρώπη!!!
Αυτό το προσωπικό λοιπόν σχόλιο στον ΤΟΙΧΟ του Σίμου Δασκαλόπουλου, το πήρε ο Φανουράκης εξαπολύοντας χλευασμούς και λοιδορίες κατά του Δημάρχου Ξάνθης Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου και του πρώην Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Φώτη Καραλίδη γιατί ενώ πήγαν στη Δράμα και πανηγύρισαν για την άνοδο στη Γ΄ Εθνική ομάδας της Ξάνθης (Λεύκιππος), δεν...συγχάρηκαν τον δρομέα αγώνων βουνού Σάκη Δασκαλόπουλου! Κι όλα αυτά, ερήμην του σεμνού αρχιλοχία που δεν γνώριζε τίποτα..
Κι όλα αυτά με πλήρη απαξίωση της ομάδας της Ξάνθης, προφανώς γιατί τον Φανουράκη και τους φίλους του, "ενόχλησε" ο θρίαμβος του Λεύκιππου Ξάνθης αφού και με ΕΧΘΡΙΚΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ στη Δράμα όχι μόνο συνέτριψε τον αντίπαλό της Αστέρα Καβάλας, αλλά και ανέβηκε στην Γ' Εθνική κατηγορία!
ΑΓΩΝΕΣ ΒΟΥΝΟΥ ΤΑ ΡΕΚΟΡ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΕΠΙΣΗΜΑ! 
 Ποια είναι η αλήθεια. Ο Δήμος Νευρκοπίου διοργάνωσε αγώνες βουνού 10, 40, 80 και 240 χιλιομέτρων με την ονομασία FROZEN PEAKS ή ΨΥΧΡΕΣ ΚΟΡΥΦΕΣ θα πραγματοποιηθούν από τις 24 έως τις 27 Μαΐου 2018 στην περιοχή του Νευροκοπίου. Επρόκειτο για μια γενναία πρόκληση για αθλητές και ανθρώπους που λατρεύουν το βουνό και τις υψηλές προκλήσεις.
Άλλωστε το  Β-Β.Δ τμήμα του νομού Δράμας και συγκεκριμένα η ευρύτερη περιοχή του Δήμου Νευροκοπίου χαρακτηρίζεται από το πλέον ψυχρό τμήμα του ελλαδικού χώρου, λόγω της γεωγραφικής ιδιομορφίας του, με τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες τον χειμώνα. Στο ίδιο μέρος βρίσκονται και οι πιο ψηλές κορυφές των βουνών της περιοχής, του Τσολιά στον Όρβηλο 2.212 μ. και του Προφήτη Ηλία στο Φαλακρό 2.232 μ. στις οποίες ακόμη και το καλοκαίρι η ψύχρα είναι αισθητή.
Η ονομασία FROZEN PEAKS ή ΨΥΧΡΕΣ ΚΟΡΥΦΕΣ δόθηκε γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο στη νέα Διοργάνωση Αγώνων Βουνού, καθώς θα διεξαχθούν σε μια περιοχή που τη χαρακτηρίζει το ψυχρό κλίμα και οι γραφικές κορυφές των βουνών που την περιβάλλουν.
Πρόκειται για νέα διοργάνωση που φιλοδοξεί να αναδείξει την περιοχή του Δήμου Νευροκοπίου τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό αλλά και να συμβάλει στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού. Η περιοχή πέρα από τα μοναδικά αγροτικά προϊόντα (πατάτα, φασόλια), την κτηνοτροφία, την υλοτομία αλλά και τις επιχειρήσεις μαρμάρου, διαθέτει πλούσια ιστορία και ιστορικά μνημεία, λαογραφία και παραδόσεις, πολεμικό μουσείο, γραφικές εκκλησίες, παραδοσιακούς οικισμούς, σημεία σπάνιας φυσικής ομορφιάς, πλούσια πανίδα και χλωρίδα, τεχνητές λίμνες και χιονοδρομικό κέντρο.
Οι διαδρομές των αγώνων φιλοδοξούν να αναδείξουν όλα τα παραπάνω στοιχεία: τα στρατιωτικά οχυρά της γραμμής Μεταξά τα οποία δεν μπόρεσαν να υποτάξουν οι Γερμανοί το 1940, τις παλιές στρατιωτικές εγκαταστάσεις, τα φυλάκια και τα στρατιωτικά μονοπάτια, την Ελληνοβουλγαρική μεθόριο, τις τοποθεσίες σπάνιας ομορφιάς, τις τεχνητές λίμνες, τις ψηλότερες κορυφές των βουνών, τις πίστες του χιονοδρομικού κέντρου Φαλακρού, τα χωριά, τους παραδοσιακούς οικισμούς και τις γραφικές εκκλησίες της περιοχής, τις αγροικίες και τις λατομικές εγκαταστάσεις.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πατατοπαραγωγοί του λεκανοπεδίου Νευροκοπίου προσφέρουν 200 κιλά πατάτες για τα γεύματα των αθλητών που θα συμμετέχουν.
ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ Ο ΣΑΚΗΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ 
  Σε αυτόν τον Υπερμαραθώνιο Αγώνας Βουνού με την επωνυμία «PANORAMA», 240 περίπου χιλιομέτρων σε τρείς διαφορετικές διαδρομές των 80 περίπου χιλιομέτρων, συμμετείχε λοιπόν και ο σπουδαίος Ξανθιώτης Αρχιλοχίας Σάκης Δασκαλόπουλος και πράγματι ήρθε 1ος
Συγκεκριμένα ο Σάκης Δασκαλόπουλος μετά από ένα δύσκολο αγώνα, περίπου 265 χιλιομέτρων κατάφερε να τερματίσει στην πρώτη θέση των Ανδρών, με χρόνο 54 ώρες και 28 λεπτά, φέρνοντας στους Xanthi Runners την πρωτιά.
Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Θανάσης Κρίγκας με χρόνο 55 ώρες και 55 λεπτά, ενώ τρίτος τερμάτισε ο Σάκης Στιμωνιάρης με χρόνο 56 ώρες και 49 λεπτά, σε έναν αγώνα που πραγματοποιήθηκε ουσιαστικά σε 3 χωριστές διαδρομές των 90 περίπου χιλιομέτρων 
Τους αγώνες προκήρυξαν ο υπό σύσταση Πεζοπορικός Ορειβατικός Σύλλογος Νευροκοπίου (Π.Ο.Σ Νευροκοπίου) σε συνεργασία με το Δήμο Νευροκοπίου και τον αθλητικό Σύλλογο «Α.Ο ΑΚΡΙΤΕΣ 2005 Κ. Νευροκοπίου.
Οι αγώνες ωστόσο και τα ρεκόρ (αν υπάρχουν) θα πιστοποιηθούν από την I.T.R.A (International Trail Race Association).
Για τον λόγο αυτό άλλωστε υπάρχουν και οι όροι συμμετοχής, όπως υπάρχει και η διαδικασία εγγραφής στους αγώνες, το κόστος συμμετοχής και τα έπαθλα που εμφανίζονται στον κανονισμό των αγώνων.
Ο Σάκης Δασκαλόπουλος λοιπόν με σεμνότητα, απλά έγραψε ένα ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΔΙΚΟ του σχόλιο στον τοίχο του στο fb που έλεγε επί λέξει τα παρακάτω:
Sakis Daskalopoulos Μετά από 265 χλμ και 54 ώρες τρεξίματος στα μαγικά βουνά της Δράμας ήρθε το τέλος. Για την Ιστορία 1ος νικητής στον μεγαλύτερο αγώνα βουνού στην Ελλάδα και από τους μεγαλύτερους σε όλη την Ευρώπη!!!
-Κατά τον κύριο Φανουράκη λοιπόν, όφειλαν να παρακολουθούν το fb ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος και ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Φώτης Καραλίδης και να σπεύσουν την επομένη….να βγάλουν…συγχαρητήριες ανακοινώσεις!!!
(σ.σ. Αλήθεια, έχει ο κ.Φανουράκης μήπως να μας επιδείξει το…συγχαρητήριο του Δήμου Νευροκοπίου μεμονωμένα για τον συγκεκριμένο αθλητή;)
Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟΥ ΦΑΝΟΥΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΒΟΛΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΤΟΥ ΛΕΥΚΙΠΠΟΥ ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΗΝΥΜΑ!
Πέρα όμως απο όλα αυτά. Δικαίωμα του κυρίου Φανουράκη να λοιδορεί και να χλευάζει τον Δήμαρχο Ξάνθης Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο. Εμείς δεν θα γίνουμε αυτόκλητοι συνήγοροι κανενός…
-Δεν είναι όμως δικαίωμά του επικεφαλής της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΔΗΜΟΤΩΝ Μανώλη Φανουράκη  να δείχνει τέτοιο μένος και εμπάθεια για τον ΛΕΥΚΙΠΠΟ Ξάνθης και την άνοδό του στην Γ’ Κατηγορία μπάσκετ!!!
 Κατανοητό ότι η σημερινή Διοίκηση της ομάδας και προσωπικά ο Πρόεδρός του Ματθαίος Σαββίδης (σ.σ. Πρώην δημοτικό σύμβουλος μάλιστα του συνδυασμού Πολίτες για την Αλλαγή), δεν σκοπεύει να ανεβάσει τον Λεύκιππο Ξάνθης στις υψηλές κατηγορίες για να τον…»πουλήσει» εν μία νυκτί στη συνέχεια σε κάποια άλλη πόλη όπως έκαναν οι συνέταιροι και κολλητοί του κυρίου Φανουράκη!!!
Είναι ντροπή του όμως να λοιδορεί ο πρώην αποτυχημένος Αντιδήμαρχος Αθλητισμού που ευθύνεται στον μεγαλύτερο βαθμό που σήμερα το Δημοτικό κολυμβητήριο είναι ΚΛΕΙΣΤΟ,  την Διοίκηση της ομάδας, τον Δήμαρχο Ξάνθης, τον Φώτη Καραλίδη και όλους τους Ξανθιώτες φιλάθλους που ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΑΝ στη Δράμα την άνοδο του ΛΕΥΚΙΠΠΟΥ Ξάνθης στη Γ’ Εθνική!!!
Και κλείνοντας αυτό το κομμάτι. 
-«Κύριε Φανουράκη πάρτο χαμπάρι κι εσύ αλλά και οι υποβολείς σου. Η σημερινή διοίκηση του Λεύκιππου Ξάνθης δεν σκοπεύει να ανεβάσει την ομάδα στην Α2 ή στην Α1 κατηγορία για να την «πουλήσει» εν μια νυκτί! Ξεχάστε το αυτό!!! Δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ!

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »