*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

14 Ιουνίου

ΒΟΛΙΔΕΣ Τσορλίδης και Στάθης Παπαδόπουλος "διαφώνησαν" για το βάψιμο των ειδικών σταθμεύσεων...

14 Ιουνίου
ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΤΣΟΡΛΙΔΗ 
ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΜΕΑ
-ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΣΤΑΘΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ
Με ανάρτησή του στο fb ο υποψήφιος για τον Δήμο Ξάνθης Αναστάσιος Τσορλίδης διαφωνεί με το «βάψιμο» κομματιών του δρόμου για ειδικές σταθμεύσεις ΙΧ ΑμεΑ αναφέροντας τα παρακάτω:
Αναστάσιος Τσορλίδης:
Εκεί στον Δήμο Ξάνθης
Αυτό που κάνατε δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των ΑΜΕΑ
Βάψαμε ένα κομμάτι του δρόμου σε μπλέ χρώμα, βάλαμε και δύο πινακίδες για να ενημερώνονται οι οδηγοί πως πρόκειται για ειδική στάθμευση ΙΧ ΑμεΑ και βγάλαμε την υποχρέωση απέναντι σ αυτούς τους ανθρώπους.
Αμ δεν είναι έτσι!!!!!!
Καταρχάς αυτός που εμπνεύστηκε τον όλο χώρο στάθμευσης ή δεν έχει μπει ποτέ στη ζωή του σε αποκλειστικά αναπηρικό αυτοκίνητο ή δεν έχει συνοδέψει ποτέ ΑμεΑ σε καροτσάκι.
Συγκεκριμένα...
-Ο τετραγωνισμός στάθμευσης είναι ελάχιστος μπροστά σ' ένα αυτόματο βαν αναπηρικό ΙΧ ΑΜΕΑ
-Δεν υπάρχει αυτόματη μπάρα προστασίας από την πίσω πλευρά. Και ανοίγεις την πίσω πόρτα για να κατέβει ο ηλεκτρονικός διάδρομος και με τη σειρά του το αναπηρικό καροτσάκι, αν έρθει ο άλλος με υψηλή ταχύτητα (κακιά στιγμή... του φεύγει λέμε το τιμόνι από τα χέρια) πως θα σωθεί ο συνοδός και το ΑμεΑ;;;
-Στα πλάγια (δλδ στην πλευρά του πεζοδρομίου) όσο είναι το μπλέ χρώμα της στάθμευσης πάνω στο δρόμο, ακριβώς δίπλα και στο ήμισυ δεν πρέπει να υπάρχει ίχνος πεζοδρομίου (θέλει "ξύρισμα" το πεζοδρόμιο)
-Δεν εξασφαλίζεται 100% θέση πάρκινγκ αποκλειστικά για αναπηρικό αυτοκίνητο.
Στην αγορά κυκλοφορούν χιλιάδες πλαστικοποιημένες κάρτες με αναπηρικό σήμα για τα παρμπρίζ των αυτοκινήτων που κατέχουν πολλοί πού έχουν μικρότερη αναπηρία και άλλοι που δεν έχουν ΚΑΘΟΛΟΥ!!!
Αυτές οι θέσεις είναι αποκλειστικές μόνο γι’ αυτούς που έχουν αναπηρικό αυτοκίνητο και κινούνται με αναπηρικό αμαξίδιο.
Με ποιό τρόπο διασφαλίζει την συγκεκριμένη θέση στάθμευσης ο Δήμος Ξάνθης σ αυτούς που την έχουν πραγματικά ανάγκη;;;
Συγνώμη που θα το πω αλλά επειδή συνοδεύω ΑΜΕΑ και οδηγώ αναπηρικό αυτοκίνητο, ο συγκεκριμένος χώρος στάθμευσης (το σχέδιο) χρησιμοποιείται μόνο στα μεγάλα εμπορικά κέντρα, σούπερ μάρκετ κ.α. και όχι σε δρόμους που υπάρχει έντονη κυκλοφορία από ΙΧ
Φιλικά
Αναστάσιος Τσορλίδης.
ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΑΘΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ 
ΣΤΟΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ ΤΣΟΡΛΙΔΗ -ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΦΤΗΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Stathis Papadopoulos Εγώ έβγαλα τις φωτογραφίες και χάρηκα που είδα αυτή την κίνηση να γίνεται σε δεκάδες σημεία στην Ξάνθη... Εσύ τώρα Τασούλη αντί να πεις ΜΠΡΑΒΟ κάνεις φθηνή πολιτική, ως και αντιπολίτευση σε ένα θέμα που ο Δήμαρχος που κατηγορείς είναι ο πρώτος ίσως και ο μόνος τα τελευταία 30 χρόνια που θυμάμαι να δημιουργεί ένα τέτοιο χώρο ανά λίγα μέτρα σε κεντρικούς δρόμους... Θα μπορούσες να κάνεις προτάσεις οι οποίες είμαι σίγουρος ότι όχι μόνο θα τις έπαιρνε σοβαρά υπόψη του αλλά πολλές ίσως και όλες να τις εφάρμοζε εάν και εφόσον ήταν λειτουργικές και χρήσιμες... Εκ των προτέρων ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου... Δείξτε αγάπη και κατανόηση σε όσους δουλεύουν για μας και για ένα καλύτερο αύριο...

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »