*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

29 Ιουνίου

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ Η νέα κόντρα Μέτιου-Ομέρ, το "καρφί" του παραΣΥΡΙΖΑ και οι...γλάστρες του Ζαγναφέρη!

29 Ιουνίου
Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιος Μωραϊτης με τα αστέρια της Διοίκησης, στο γεύμα που δόθηκε στη Ξανθίππη προς τιμή των εκπροσώπων του Οργανισμού Ευρωπαϊκών Διασυνοριακών περιοχών
………………………………………
ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ 1
Απίστευτος Κώστας Ζαγναφέρης. Τον έβγαλε χθες η εκπομπή «Ανοιχτή γραμμή» να τον ρωτήσει γιατί δεν πήγε στην υπερδιευρυμένη συνεδρίαση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για το θέμα της Μακεδονίας, ενώ πήγαν σε αυτήν οι Αντιπεριφερειάρχες Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς και Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος και τι…απάντησε λέτε;
-Εγώ δεν είμαι…γλάστρα του Τζιτζικώστα και του Πατούλη!!!
(Από το Πολιτικό Καφενείο του Μαχητή)
-Ενώ οι Δημαρχόπουλος, Φανουράκης, Χαριτωνίδου, Μιχάλης Αμοιρίδης, Τσέπελης κλπ που ήταν παρόντες ήταν…γλάστρες;;
………………………………………
ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ 2
«To ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ Ξάνθης έκλεισε για τις επόμενες εκλογές. Όποιος πρόλαβε, πρόλαβε.
Κάποιες κενές θέσεις ακόμα στο ΠΑΣΟΚ ή στη ΔΗΣΥ!!!
(O Γραμματέας της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Γ. Χατζηθεοδώρου σχολιάζοντας την δήλωση του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Ανέστη Αντωνιάδη ότι θα κατέβει υποψήφιος βουλευτής στις επόμενες εκλογές)
-Τέτοια «συμπάθεια» ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης για τον Ανέστη Αντωνιάδη…! Ποιος το περίμενε;

ΣΕΜΝΑ &ΤΑΠΕΙΝΑ
*Νέα κόντρα Μέτιου-Οντέρ στο Περιφερειακό συμβούλιο της περασμένης Τετάρτης
Αφορμή ήταν η επερώτηση του ανεξάρτητου περιφερειακού συμβούλου Οντέρ Μουμίν, , για την επιχορήγηση του Συλλόγου Γονέων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων νομού Έβρου.
…..
*«Δεν θα σταθώ στην κακή πρόθεση του κου Μουμίν, αλλά στο γεγονός ότι είναι ανενημέρωτος, αν και υπηρέτησε ως αντιπεριφερειάρχης. Και θα δεχθώ κάποιος να μην τα γνωρίζει όλα, αλλά τότε γιατί δεν ψάχνει; Βιάζεστε, γιατί θεωρείτε ότι μπορείτε να κερδίσετε κάτι... Απορώ αν λειτουργείτε έτσι και ως δικηγόρος», είπε, ο Περιφερειάρχης Χ. Μέτιος και εξαπέλυσε επίθεση: «Είμαι βέβαιος ότι αν σας είχα κάνει αντιπεριφερειάρχη θα λέγατε άλλα! Αγωνιάτε για να αποκτήσετε πολιτική στέγη. Κάνετε μία αντιπολίτευση που δεν χρησιμεύει σε τίποτα. Και γνωρίζουν όλοι στη Ροδόπη ότι όταν δεν σας έβαλα ως αντιπεριφερειάρχη, άλλα δηλώσατε στα ελληνικά και άλλα στα τούρκικα».
……
*Και το πιο ωραίο απ’ όλα; Στο τέλος, παραλλήλισε την αντιπολιτευτική τακτική του Οντέρ Μουμίν με αυτή του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Φώτη Καραλίδη, με το καυστικό σχόλιο «Φώτη θα με συγχωρέσεις».
……
*Και η απάντηση του Οντέρ: «Να χαμογελάσω, μιας που μου χαμογελάτε κι εσείς... μετά από δύο χρόνια. Είμαι χαρούμενος, γιατί απαντάτε στις βάσιμες επερωτήσεις μου. Δεν αναζητώ καμία πολιτική στέγη, γιατί ανήκω στην κοινωνία και στους πολίτες της Ροδόπης!!!».
Που βρίσκονται οι… «άφαντοι» εκπρόσωποι του Τζιτζικώστα στη Ξάνθη;
Αφού τα είπε πρώτα στην «Ανοιχτή γραμμή» χαρακτηρίζοντας γλάστρες όσους… πήγαν στη συγκέντρωση του Τζιτζικώστα, επανήρθε χθες καμαρωτός καμαρωτός ο Κώστας Ζαγναφέρης στο fb κι αν κρίνω από τα σχόλια, μόνο ο γιατρός τόλμησε να του την «μπει» ολίγον…
Επανέλαβε λοιπόν ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης τη θέση του:
«Επειδή σχολιάστηκε η απουσία μου στην διευρυμένη συνάντηση της Θεσσαλονίκης για το θέμα της Μακεδονίας, το επαναλαμβάνω. Εγώ γλάστρα δεν γίνομαι. Οι Δήμαρχοι και οι Περιφερειάρχες ίσως πρέπει να προσπαθήσουν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη των τόπων τους, ξεπερνώντας γραφειοκρατικά προβλήματα και κατασκευάζοντας έργα.
Να πάμε έλεγε η πρόσκληση να δηλώσουμε ότι η Μακεδονία είναι ελληνική. Γιατί υπάρχει κάποιος που το αμφισβητεί;
Η αντίθεση όλων μας στη κάκιστη συμφωνία για το θέμα της Μακεδονίας, είναι δεδομένη. Όμως την αρμοδιότητα θεσμικά, την έχει η Κυβέρνηση. Από την άλλη υπάρχει η εκφρασμένη αντίθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ως αρχηγού της Αντιπολίτευσης, με όλες τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει για να σταματήσει αυτήν την συμφωνία. Τα υπόλοιπα λοιπόν τι σκοπό έχουν; Μήπως την αυτοπροβολή κάποιων;»
-Αφελές ερώτημα… Που βρίσκονται οι… «άφαντοι» εκπρόσωποι του Τζιτζικώστα στη Ξάνθη, Πουσπουρίκας, Τσέπελης, Φανουράκης, Σπύρος Τσιλιγγίρης προκειμένου να του… απαντήσουν!

Στις 12.5 μονάδες η διαφορά Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ 
με την νέα δημοσκόπηση της PULSE!
Διευρύνεται η ψαλίδα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης της PULSE για λογαριασμό του ΣΚΑΪ η διαφορά της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου διευρύνεται πλέον κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες, στο 12,5% με αναγωγή ψήφων.
Είναι ενδεικτικό ότι η συμφωνία των Πρεσπών απορρίπτεται από ένα μεγάλο μέρος των εκλογέων του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αντίθετα φαίνεται να λειτουργεί συσπειρωτικά για τη ΝΔ.
Συγκεκριμένα, η ΝΔ προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 31% έναντι 19,5% του ΣΥΡΙΖΑ, ΧΑ και ΚΙΝΑΛ καταγράφουν από 6,5%, το ΚΚΕ σημειώνει 5,5%, η Ένωση Κεντρώων συγκεντρώνει 2%, οι ΑΝΕΛ δεν ξεπερνούν το 1,5% όσο και η Ελληνική Λύση,  ΛΑΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και Πλεύση Ελευθερίας σημειώνουν από 1%.
Στην πρόθεση ψήφου (με αναγωγή επί των εγκύρων) η ΝΔ καταγράφει 34% έναντι 21,5% του ΣΥΡΙΖΑ, από 7,5% καταγράφουν ΧΑ και ΚΙΝΑΛ, 6% σημειώνει το ΚΚΕ, 2,5% συγκεντρώνει η Ένωση Κεντρώων, 1,5% σημειώνουν οι ΑΝΕΛ και η Ελληνική Λύση, από 1% ΛΑΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και Πλεύση Ελευθερία.
Στην παράσταση νίκης η διαφορά μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ διευρύνεται στις 35 ποσοστιαίες μονάδες με 58% για τη ΝΔ και 23% για τον ΣΥΡΙΖΑ (έναντι 56% και 22% στη σφυγμομέτρηση του Μαΐου), 14% δεν απαντά για την παράσταση νίκης, ενώ 5% εκτιμά ότι θα κερδίσει τις εκλογές άλλο κόμμα.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »