*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

06 Ιουνίου

ΚΑΡΑΛΙΔΗΣ ΓΙΑ ΦΑΝΟΥΡΑΚΗ Περιπλανώμενοι θίασοι, ας μας επιδείξουν κάτι θετικό που πρόσφεραν στις… περιπλανήσεις τους!

06 Ιουνίου
Σκληρή απάντηση από τον πρώην Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης που βάζοντας το Χατζιδάκειο στο ΕΣΠΑ υλοποίησε ένα από τα μεγαλύτερα έργα στη Ξάνθη

*Τη μια φορά ως υποψήφιοι με τον Στυλιανίδη, την άλλη ως υποψήφιοι  με τον Πούλιο, την παρ’ άλλη ως πολιτευτές της ΝΔ και της Μητσοτακικής, την παρ’ άλλη ως Πασοκικοί ενδιαφερόμενοι ως καταβολής ορμώμενοι Πασόκοι, ε, λοιπόν αυτοί οι περιπλανώμενοι θίασοι... ας μας επιδείξουν ένα θετικό που έχουν προσφέρει μέσα από τις τόσες περιπλανήσεις τους

Μπορεί ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος να μην αντίδρασε και να μην αντιδρά στα σοβαρά υπονοούμενα του Μανώλη Φανουράκη σε βάρος του, δεν ήταν ωστόσο ανάλογη η αντίδραση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό συμβούλιο ΑΜΘ και πρώην Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Φώτη Καραλίδη που χθες στην «Ανοιχτή γραμμή» όχι απλά απάντησε στις λοιδορίες και τους υπαινιγμούς του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Κοινωνία Δημοτών, αλλά αντεπετέθη με βαρύτατους χαρακτηρισμούς.
Το ιστορικό. Όπως είναι γνωστό, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Φώτης Καραλίδης, επιστήθιος φίλος επί χρόνια του γιατρού και Προέδρου του Λεύκιππου Ξάνθης Ματθαίου Σαββίδη, όχι μόνο πήγε στη Δράμα για να παρακολουθήσει τον τελικό αγώνα μπάσκετ μεταξύ των ομάδων Λεύκιππος Ξάνθης-Αστέρας Καβάλας 82-56 αλλά και πανηγύρισε έξαλα την άνοδο της ομάδας στην Γ’ Εθνική κατηγορία!
Η φωτογραφία λοιπόν του πρώην Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Φώτη Καραλίδη με τον Δήμαρχο Ξάνθης  Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο, είχε ως αποτέλεσμα ο επικεφαλής της Κοινωνίας Δημοτών Μανώλης Φανουράκης σε ανακοίνωσή του, να σχολιάσει την «φωτογραφία» των Φώτη Καραλίδη – Χ. Δημαρχόπουλου με την παρακάτω φράση:
«Πιστεύουμε ότι η έκφραση συγχαρητηρίων ή θαυμασμού από τους θεσμικούς παράγοντες της πόλης θα πρέπει να αποδίδονται αποκλειστικά για να δίδεται η αρμόζουσα τιμή στους διακριθέντες συμπολίτες μας και όχι δια μέσω "αυθόρμητων" πανηγυρισμών και φωτογραφήσεων να επιδιώκουν να λαμβάνουν επιπλέον δημοσιότητα και κάποιοι πολιτικοί...».
-Βέβαια ανεξάρτητα αν η παραπάνω φράση αποδίδεται σε άλλο συντάκτη, η αντίδραση του πρώην Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Φώτη Καραλίδη, του ανθρώπου που αν δεν ήταν αυτός να έβαζε στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ το κτίριο του πολυχώρου Μάνος Χατζιδάκις το συγκεκριμένο έργο δεν θα μπορούσε ποτέ να υλοποιηθεί, ήταν σκληρή, φωτογραφίζοντας καθαρά τον Φανουράκη ως έναν πολιτικό γυρολόγο από κόμμα σε κόμμα κι από δημοτική παράταξη σε παράταξη…!
«…Τη μια φορά ως υποψήφιοι με τον Στυλιανίδη, την άλλη ως υποψήφιοι  με τον Πούλιο, την παρ’ άλλη ως πολιτευτές της ΝΔ και της Μητσοτακικής, την παρ’ άλλη ως Πασοκικοί ενδιαφερόμενοι ως καταβολής ορμώμενοι Πασόκοι, ε, λοιπόν αυτοί οι περιπλανώμενοι θίασοι... ας μας επιδείξουν ένα θετικό που έχουν προσφέρει μέσα από τις τόσες περιπλανήσεις τους», απάντησε ο Φώτης Καραλίδης στον Μανώλη Φανουράκη.

ΟΛΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΦΩΤΗ ΚΑΡΑΛΙΔΗ ΣΤΟ XANTHI CHANNEL ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ»

Το σχετικό απόσπασμα της χθεσινής συνέντευξη του Φώτη Καραλίδη στην «Ανοιχτή γραμμή»του Xanthi channel έχει ως εξής:
«Καταρχήν είμαι υπερήφανος χαρούμενος ενθουσιασμένος, με το ότι μια ομάδα της Ξάνθης η οποία ξεκίνησε πριν από λίγο καιρό κατάφερε αυτό που κατάφερε. Έδωσα και δηλώσεις μου στο κανάλι σας που παρευρίσκονταν σ’ αυτήν την μεγάλη γιορτή στη Δράμα, την μεγάλη γιορτή για την Ξάνθη, είπα συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες…»
-Κύριε Καραλίδη, το Xanthi channel τις πλήρωσε και τις βενζίνες του ακόμη για να είναι παρών στον μεγάλο τελικό της Δράμας και να πανηγυρίσει την άνοδο του Λεύκιππου…
Φ. Καραλίδης: Την βενζίνη μου, την πλήρωσα εγώ, επίσης δεν μου την πλήρωσαν… Να δώσω λοιπόν για ακόμη μία φορά συγχαρητήρια στην ομάδα, στον προπονητή, μέσα από την εκπομπή σας. Με τον Ματθαίο Σαββίδη είμαστε φίλοι από τα σχολικά χρόνια, αλλά στην εκδήλωση αυτή της Ξάνθης δεν ήταν μόνο εκδήλωση του Φίλιππου θα έπρεπε να παραβρεθούν κατά την ταπεινή μου άποψη  όλοι οι τοπικοί άρχοντες σε μια προσπάθεια που έκανε ένας σύλλογο της Ξάνθης, εγώ το απευθύνω προς κάθε κατεύθυνση. Τοπικοί άρχοντες δεν είναι μόνο ο Περιφερειάρχης, ο Αντιπεριφερειάρχης, ο Δήμαρχος, είναι και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι και έπρεπε όλοι εμείς να είμαστε σύσσωμοι σ αυτήν την μεγάλη προσπάθεια που έκανε ο Λεύκιππος.
Ο Φώτης Καραλίδης έχει δείξει την συμπεριφορά του απέναντι στην τοπική κοινωνία είτε ως δημότης είτε ως πολίτης αυτής της κοινωνίας, είτε ως δημοτικός σύμβουλος, είτε ως Αντιπεριφερειάρχης, είτε ως Νομαρχιακός σύμβουλος και νομίζω ότι δεν έχω δώσει δικαιώματα πάντα πέρα από το κομματικό συμφέρον βάζω την τοπική ανάπτυξη και την προώθηση των τοπικών συμφερόντων…
Εάν κάποιοι δυσαρεστούνται με αυτήν την συμπεριφορά μου, διότι σε μια τέτοια κοινή προσπάθεια όλοι έπρεπε να είμαστε ένα σώμα, μια ψυχή, εάν κάποιοι μέσα από την μικροψυχία τους δεν ήθελαν να παρευρεθούν εκεί, αλλά πήγαν και παρευρέθηκαν ενδεχόμενα σε κάποιους άλλους αγώνες για να τους πάρει, ξέρω εγώ, ο φωτογραφικός φακός ή ο τηλεοπτικός φακός για να πουν ότι κι αυτοί υπάρχουν, λοιπόν, εμείς δεν στεκόμαστε στις κριτικές αυτών των μικρόψυχων ανθρώπων, οι οποίοι δεν μπορούν να δουν το ζήτημα της τοπικής ανάπτυξης, της προώθησης των τοπικών συμφερόντων. Εμείς λοιπόν, τους αφήνουμε στη μιζέρια τους, τους αφήνουμε στις λογικές τους, οι οποίες δυστυχώς αυτοί γίνονται περιπατητές και περιφερόμενοι θίασοι, τη μια φορά ως υποψήφιοι με τον Στυλιανίδη, την άλλη ως υποψήφιοι  με τον Πούλιο, την παρ’ άλλη ως πολιτευτές της ΝΔ και της Μητσοτακικής, την πα’ άλλη ως Πασοκικοί ενδιαφερόμενοι ως καταβολής ορμώμενοι Πασόκοι…
Ε, λοιπόν αυτοί οι περιπλανώμενοι θίασοι, που θέλουν να είναι στη δημοσιότητα γιατί δεν έχουν να δείξουν τίποτα και είναι κενοφανείς, πέρα από την κάθε προσπάθεια που κάνουν, ας μας επιδείξουν ένα θετικό που έχουν προσφέρει μέσα από τις τόσες περιπλανήσεις τους.
Αυτοί λοιπόν, που θέλουν να έχουν αυτής της μορφής τη δημοσιότητα τους χαρίζουμε στην τοπική κοινωνία να τους κρίνοι, και τους κρίνοι πολύ σημαντικά όταν σε έναν αντιπολιτευόμενο συνδυασμό δεν κατορθώνουν να εκλεγούν σύμβουλοι δημοτικοί της πρώτης επιλογής, αλλά εκλέγονται σύμβουλοι μετά από παραιτήσεις αρκετών συμβούλων, Ε λοιπόν, αυτό νομίζω είναι το δείγμα της ταπεινότητας της παρουσίας αλλά και των πράξεων του καθενός μας που κρίνονται καθημερινά μέσα από τους πολίτες αυτής της περιοχής. Εγώ λοιπόν, πάντα βάζω πρώτα την Ξάνθη, πρώτα την τοπική ανάπτυξη και μετά το προσωπικό συμφέρον ή το κολλητηλίκι, αν θέλετε! ή το κομματικό συμφέρον…».

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »