*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

02 Ιουνίου

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ Ο Δήμαρχος, η Μανά, ο Σάββας Παυλίδης και το εξώδικο των ΑΝΕΛ...

02 Ιουνίου
Εμείς Θανάση σε θέλουμε υποψήφιο Δήμαρχο Ξάνθης. Έχεις τα κότσια;…ιδού...
……………………….
ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ1
Μελανό σημείο στην χθεσινή ημέρα ήταν η παρουσία του ΠΑΜΕ που με περίσσιο θράσος προσπάθησε να καπελώσει ή να καπηλευθεί κάθε συνδικαλιστική προσπάθεια κλείνοντας την είσοδο της εταιρίας και στερώντας το δικαίωμα της επιλογής από τους συναδέλφους.
Μάλλον ο φασισμός δεν είναι λουλούδι που φυτρώνει μόνο στα δεξιά χωράφια...
Δυστυχώς φυτρώνει και στους αριστερούς μπαξέδες...
(Ο συνδικαλιστής του σωματείου Cosmote E-Value, Αργύρης Κατσίκας)
-Εσύ Αργύρη όμως δεν μας είπες, σε τι… χωράφια «φύτρωσες» ξαφνικά ως συνδικαλιστής!
……………………….
ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ2
Αλήθεια η διοίκηση του σωματείου που πέρασε από το χώρο το πρωί δεν το γνώριζε αυτό; Γιατί έβγαλε αυτήν την ανακοίνωση μετά το ξεμπρόστιασμα της απαράδεκτης στάσης της διοίκησης της E VALUE τη μέρα της απεργίας με την ανακοίνωση που εκδώσαμε και μοιράσαμε στους εργαζόμενους της επιχείρησης και στείλαμε στα τοπικά ΜΜΕ; Εύλογα ερωτήματα…
(Από την απάντηση της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων &Εμποροϋπαλλήλων Ν. Ξάνθης, στον συνδικαλιστή της e-value Αργύρη Κατσίκα)
-Πάντε στο ελληνάδικο που παίζει μουσική ο Αργύρης να σας δώσει την απάντησή του…

ΣΕΜΝΑ &ΤΑΠΕΙΝΑ
*Προς τον Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο Δημαρχείο Ενταύθα
Τελικά η κυρία Κατερίνα Μανά στηρίζει το έργο σου ή δεν το στηρίζει κύριε Δήμαρχε; Μπορούσε να κάνει τη μελέτη της πεζογέφυρας Κιμμερίων η Τεχνική Υπηρεσία Δήμου Ξάνθης ή δεν μπορούσε; Προκειμένου το συγκεκριμένο έργο να ολοκληρωθεί τουλάχιστον 6 μήνες νωρίτερα;
-Και τελικώς τα «σπιτάκια» για τους συλλόγους που θα συμμετάσχουν στις Γιορτές Π. Πόλης 2018 θα τα στήσει η υπηρεσία που προϊσταται  η κυρία ή όχι; Καθότι ακόμη δεν έχει απαντήσει στα συνεχή έγγραφα του Κέντρου Πολιτισμού…
……
*Διότι αν φίλτατε Μπάμπη είσαι τόσο ευχαριστημένος από τη Μανά καλό θα ήταν εκτός από ένα δημόσιο ευχαριστήριο, να συνοδεύεις κι εσύ τον αντιδήμαρχο Κυριάκο Παπαδόπουλο στα τσίπουρά του με την κυρία…
-Έτσι ίσως γινόσουν και πιο έμπειρος! Αλλά και ποιο σοφός… Όπως ο προκάτοχός σου Λάκης Στυλιανίδης που κάθε πρωί πριν πάει στο Δήμο, από την Τεχνική υπηρεσία ξεκινούσε τις επισκέψεις του…
……
*Κι επειδή και τα καλαμπούρια ακόμη έχουν κάποια στιγμή ένα τέλος… Αλήθεια φίλτατε Δήμαρχε….
-Τι δεν πάει καλά με την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Ξάνθης; Και γιατί σε κατήγγειλε ο κουμπάρος του Στάμου και μηχανικός  Πέτρος Παυλίδης που αναβάθμισες στη θέση του Νίκου Νικολόπουλου κοινοποιώντας την επιστολή που σου έστειλε και στον Εισαγγελέα;
……
*Άντε να γίνω κι εγώ λίγο Φανουράκης, μπας και δούμε κι εμείς μια… άσπρη μέρα από τον Δημαρχόπουλο!
Και βγάλουμε κι εμείς μερικά τραπεζάκια στην απέναντι πιάτσα!
Το εξώδικο των ΑΝΕΛ για την «Τουρκική Ένωση Κομοτηνής» 
και το σχόλιο της Χρύσας Ούτση!
Σε λόγια να βρισκόμαστε…
Και το μέλος του πολιτικού συμβουλίου των ΑΝΕΛ Χρύσα Ούτση ευχαριστεί λέει νομικό και… πολιτευτή των ΑΝΕΛ για το εξώδικο που έκανε σχετικά με την «παράνομη» «Τουρκική Ένωση Ξάνθης»!
Διαβάστε και το σχόλιο της Χρύσας:
Ούτση Κούτρα Χρύσα: Ευχαριστούμε την νομικο και πολιτευτή των ΑΝΕΛ Β Θεσσαλονίκης Stella Valani Retweeted ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΓΟΥΡΙΔΗΣ (@pansgouridis):
#ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ_ΑΝΕΛ Οι τοπικές οργανώσεις των #ΑΝΕΛ κατέθεσαν εξώδικη διαμαρτυρία στους αρμόδιους φορείς, για την επίσκεψη του κ.Μουραχεμ Ιντζε υπ. πρόεδρου της Τουρκίας σε ένωση της Κομοτηνής που έχει κριθεί ως παράνομη από την ελληνική δικαιοσύνη.
ΜΙΑ ΣΤΑΡΑΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΜΑΥΡΟ 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ
Αγαπητέ «Μαχητή»,
Κουράστηκα να ακούω τα παράλογα και τα παράνομα για την ονομασία των Σκοπίων σ’ όλα τα Μέσα Ενημέρωσης.
Όλοι γνωρίζουν ότι οι Λαοί ακολούθησαν την ίδια οδό (περπατημένη) π.χ οι Ιταλοί ονόμασαν τη χώρα τους Ιταλία, οι Γερμανοί ονόμασαν τη χώρα τους Γερμανία, οι Δανοί ονόμασαν τη χώρα Δανία, οι Ινδοί ονόμασαν τη χώρα τους Ινδία κτλ.
Όλα τα παραπάνω μας δείχνουν ότι οι λαοί ακολουθούν την ίδια οδό ως προς την ονομασία της χώρας τους εκτός των Σλάβων, που αντί να ονομάσουν τη χώρα τους Σλάβια και να ακολουθήσουν την σωστή οδό που ακολούθησαν και οι άλλοι, σε εμάς, ζητούν να τους βοηθήσουμε να παρανομήσουμε μαζί τους διότι λένε δεν τους αρέσει να κάνουν ότι κάνουν οι άλλοι λαοί.
Ίσως πιστεύουν ότι αυτοί που έδωσαν στον κόσμο τα φώτα, τώρα, τρώνε κουτόχορτο.
ΜΑΥΡΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
Απλός Πολίτης

Le Monde: Ο τουρισμός της Αδριανούπολης έχει «μαραζώσει» μετά τη σύλληψη των δύο στρατιωτικών

«Ο τουρισμός της Αδριανούπολης έχει μαραζώσει μετά το επεισόδιο της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στο τουρκικό έδαφος με την κατηγορία της κατασκοπείας, συμβάν που ανέβασε την ένταση μεταξύ Αθηνών και Άγκυρας», γράφει η γαλλική εφημερίδα Le Monde.
«Οι Έλληνες τουρίστες δεν έρχονται πλέον να κάνουν τα ψώνια τους στην Αδριανούπολη και αυτό γίνεται πολύ αισθητό από τους εμπόρους στην πόλη που διαμαρτύρονται για την αδιαφορία της Άγκυρας.
Οι κακές σχέσεις με την Ελλάδα απελπίζουν τον Fevzi Pekcanli, πρόεδρο του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) για την περιοχή της Αδριανούπολης, ο οποίος κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη και αναρωτιέται μήπως η τουρκική κυβέρνηση, καθυστερώντας να δικάσει τους Έλληνες στρατιωτικούς, έχει αποφασίσει να τους κρατά ως όμηρους.
«Την πλειοψηφία του εκλογικού σώματος στην Αδριανούπολη, στα σύνορα της Τουρκίας με την Ευρώπη, δεν την αγγίζει η «εθνικιστική ρητορική» του Ερντογάν πριν από τις πρόωρες εκλογές της 24ης Ιουνίου», γράφει η γαλλική εφημερίδα.
«Στους τοίχους δεν υπάρχουν αφίσες του Τούρκου προέδρου, σε αντίθεση με πολλές άλλες τουρκικές πόλεις, ενώ πραγματοποιούνται λίγες μόνο προεκλογικές συγκεντρώσεις. Αντίθετα στην πόλη, προπύργιο του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος (CHΡ), τα πορτραίτα του Κεμάλ Ατατούρκ δεσπόζουν παντού.
Η Αδριανούπολη στην Ανατολική Θράκη είναι φιλο-ευρωπαϊκή πόλη και έντονα αντί Ερντογανική. Τόσο η πόλη όσο και η ευρύτερη περιοχή ψήφισαν 70% εναντίον του σχεδίου παραχώρησης υπερεξουσιών στον πρόεδρο, στο δημοψήφισμα του Απριλίου 2017, που έγινε στα μέτρα του ισχυρού ανδρός της Τουρκίας», σημειώνει η Le Monde.
«Στην Αδριανούπολη υπάρχει ένα έντονο αίσθημα αντίστασης στον Ερντογάν», διαβεβαιώνει ο Mete Türkan που είναι επικεφαλής του Καλού Κόμματος, του κεντροδεξιού πολιτικού σχηματισμού που ιδρύθηκε πρόσφατα.
 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »