*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

19 Ιουνίου

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ Τα καλύτερα παραπολιτικά είναι εδώ...Στροφή Βορίδη για το ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ!

19 Ιουνίου
Ο Πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ Ξάνθης Γ. Μυλωνάς και υποψήφιος για τη ΝΟΔΕ Ν.Δ. Ν. Ξανθης  βράβευσε με κρασί… τον (παρά)ΣΥΡΙΖΑ!
……………………………………………..
ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ 1
Είναι τυχαίο ότι κάθε φορά που υψώνονται τα εθνικά λάβαρα και ακούγεται το σύνθημα «η πατρίς εν κινδύνω», υπάρχει η απαίτηση «να είμαστε όλοι ενωμένοι»; Πλούσιοι και φτωχοί, εργάτες και αφεντικά, λιμοκτονούντες άνεργοι και κηφήνες της μπουρζουαζίας!
(Ο δημοσιογράφος Θόδωρος Μπακάλης στο IndeXanthi)
-Ενωμένοι μέχρι να περάσουν τα σχέδιά τους και να ξαναγίνουν… διχασμένοι και… αλληλοπροδότες!
……………………………………………..
ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ 2
«To Σάββατο επιστρέψαμε στον κ. Τσίπρα και τον κ. Κοτζιά να πάει στις Πρέσπες να φάνε αστακούς και να υπογράψουν την παράδοση του ονόματος “Μακεδονία”. Διαφωνώ με αυτό. Κανονικά, σήμερα οι σημαίες έπρεπε να κυματίζουν μεσίστιες. Δεν πρέπει να είμαστε υπερήφανοι για τη συμφωνία”.
(Ο Ανεξάρτητος βουλευτής Δημήτρης Καμμένος στις δηλώσεις του στα ΜΜΕ μετά το ΝΑΙ στη Μομφή κατά Τσίπρα)
-Όσοι είναι υπερήφανοι να σηκώσουν το χέρι…

ΣΕΜΝΑ & ΤΑΠΕΙΝΑ
*Σήμερα στο Τριμελές Πλημ/κείο Ξάνθης η δίκη του εκδότη του «Μ» Πάνου Παπαδόπουλου με  τους Δημήτρη Μπένη-Θανάση Ξυνίδη.
Ο δεύτερος παρίσταται βέβαια με την ιδιότητα της πολιτικής αγωγής και όχι του μέχρι πρότινος κορυφαίου στελέχους της πρώην Δημοτικής παράταξης «Πολίτες για την Αλλαγή» και νυν «Κοινωνίας Δημοτών».
…….
*Το γύρισε ξαφνικά στο… παραγωγικό και στο επιχειρηματικό (από το πολιτικό…) ο Περιφερειακός σύμβουλος Ξάνθης Μιχάλης Αμοιρίδης…!
Έτσι με αφορμή την  Εμπορική Έκθεση της Αλεξανδρούπολης, σχολίασε τα παρακάτω:
Michael Amiridis: Εχθές (Σάββατο 16 Ιουνίου) στην Αλεξανδρούπολη συζητώντας με έμπειρο ντόπιο επιχειρηματία μου είπε ότι " σήμερα μιλάνε όλοι για την αξία της παραγωγής στην ανάπτυξη. Είναι θετικό αλλά τα ζήτημα είναι ότι μόνο μιλάνε και επί της ουσίας δεν έχουν σχέδιο με βήματα και χρονοδιάγραμμα. " Λυπηρό και απαισιόδοξο αλλά εκεί υπάρχει πεδίο κάποιοι να κάνουν επιτέλους τη διαφορά ... και την ευχάριστη έκπληξη !
-Φιλολογίες για να μην τις χαρακτηρίσω… αμπελοφιλοσοφίες!
*Ερώτημα κρίσεως. Τελικώς οι Αστακοί στο τραπέζι που έδωσε ο Ζάεφ προς τιμή του Έλληνα Πρωθυπουργού ήταν των… Πρεσπών (δηλαδή λίμνης), ή… θαλάσσιοι και τις έφεραν από τον Θερμαϊκό της Νότιας Μακεδονίας ή κάποιο χλιδάτο ελληνικό εστιατόριο της Θεσσαλονίκης…!
(Σ.Σ. Πανήβλακα Παπαδόπουλε, αστακοί σε… λίμνες; Ή τους μπερδεύεις μήπως με τους αστυνομικούς που «φύλαγαν» τους δυο Πρωθυπουργούς;).
Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης: Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες!
Ένα πολύ ενδιαφέρον σχόλιο έκανε στο fb ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγφναφέρης, για την εξαφάνιση των Ελληνικών εφημερίδων.
Διαβάστε τι έγραψε:
«Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα έχουμε γεμίσει απο φωνασκουντες για θέματα που ούτε γνωρίζουν ούτε έχουν ποτέ προσπαθισει να μάθουν.
Η διαπίστωση δεν αφορά μόνο τους απλούς πολίτες αλλά τους παράγοντες η " παραγοντισκους" των τοπικών κοινωνιών που νομίζουν οτι κάνοντας μια ανάρτηση στο διαδίκτυο γίνονται διαμορφωτες της κοινής γνώμης εφάμιλλοι του Ουγκο Ντιξον. Ενώ θα μπορούσαν κάνοντας απλά πράγματα να βοηθήσουν στην θωράκιση της περιοχής μας για την οποία υποτίθεται ότι όλοι προσπαθούμε.
Αφορμή για το σημείωμα μου έδωσε σημερινό πέρασμα μου από τον Ιασμο (Δεύτερος Δήμος σε πληθυσμό στην Αντιπεριφέρεια Ροδοπης) όπου σε αναζήτηση εφημερίδας βρήκα μόνο την Χουριετ και την Μιλλιετ. Με πληροφορησαν μαλιστα ότι εδώ και πέντε χρόνια δεν πωλούνται Ελληνικές εφημερίδες στον Ιασμο. Αν το θεωρείτε τόσο απλό και ανώδυνο για τα Εθνικά μας θέματα τότε μάλλον εγώ στραβά αρμενίζω.
Μακάρι να είναι έτσι αλλά αλλά δεν νομίζω.»
«ΣΤΡΟΦΗ» 180 ΜΟΙΡΩΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΟΡΙΔΗ, 
ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΣΙΠΡΑ-ΖΑΕΦ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ!
Πριν αλέκτωρ λαλήσει, ο πρώην δημοτικός σύμβουλος και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Δημήτρης Βορίδης με ανάρτησή του στο fb έκανε στροφή 180 μοιρών και τάχτηκε υπέρ της Συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ για το Σκοπιανό, ενώ ήταν σφρόδρα κατά!
Διαβάστε τι επακριβώς είπε, αλλάζοντας την πολιτική και Εθνική του θέση:
«Voridis Dimitri…μόλις διάβασα το κείμενο της συμφωνίας με τα Σκόπια που ανάρτησα προηγουμένως. Αν είναι ίδιο με αυτό που θα υπογράψει αύριο ο Τσίπρας και με κίνδυνο να θεωρήσετε πως έχω τρικυμία στο κεφάλι, πλήν όμως σεβόμενος τον εαυτό μου ειδικά ως πρός το αίσθημα του δικαίου, υπαναχωρώ της προηγούμενης θέσης μου και δηλώνω πως είναι αξιοπρεπές και τίμιο κείμενο. Έχω κάνει πολλά συμφωνητικά στην ζωή μου και σας δηλώνω πως είναι προσεγμένο κείμενο που εξασφαλίζει την Έλληνική πλευρά. Ο συμβιβασμός βρίσκεται στο όνομα, αλλά τί να κάνουμε, στα βόρεια της γεωγραφικής Μακεδονίας βρίσκεται αυτό το κράτος. Είναι τόσο καλό για εμάς που αμφιβάλλω αν οι Σκοπιανοί το υπογράψουν. Ομολογώ πως διαβάζοντας το λυτρώθηκα από τις επιρροές των πολλών διαφορετικών φωνών και σας συμβουλεύω να κάνετε το ίδιο, να το διαβάσετε.. τουλάχιστον για να ξέρετε από πρώτο χέρι.. Δεν πρέπει να αφήνουμε να μας χρησιμοποιούν οι όποιοι επιτήδειοι. Ζητώ συγνώμη αν σας παρέσυρα με προηγούμενες αναρτήσεις μου.
Δημήτρης Βορίδης»
-Συγχωρεμένος νάσαι Δημήτρη μου…Όχι από μας, γιατί ούτε Θεοί είμαστε, ούτε έχουμε τέτοιο δικαίωμα, αλλά από την ψυχή σου…
Δημοσκόπηση: Ανοίγει η ψαλίδα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ,
 στις 14,4 μονάδες -«Οχι» στη συμφωνία λέει το 68,3%
Σχεδόν επτά στους 10 πολίτες (ποσοστό 68,3%) απορρίπτουν τη συμφωνία για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, σύμφωνα με ευρήματα δημοσκόπησης της Marc.
Η δημοσκόπηση, που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», δίνει σαφές προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με 14,4 ποσοστιαίες μονάδες, όταν σε αντίστοιχη δημοσκόπηση τον Μάρτιο η διαφορά ήταν στις 10,3 μονάδες.
Μάλιστα, το κυβερνών κόμμα καταλαμβάνει πλέον μονοψήφια ποσοστά σε ορισμένες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, και συγκεκριμένα σε Μακεδονία και Θράκη.
Στο ονοματολογικό, το 73,2% των ερωτηθέντων λέει «όχι» στη χρήση του ονόματος «Μακεδονία» για η νέα ονομασία της ΠΓΔΜ, ενώ ένα ποσοστό 68,3% λέει «όχι» στη συμφωνία που παρουσίασε η ελληνική κυβέρνηση. Μάλιστα, το 49% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται κατά της συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ.
Αναλυτικά τα ποσοστά των κομμάτων: ΝΔ 30,6%, ΣΥΡΙΖΑ 16,2%, Κίνημα Αλλαγής 7,5%, Χρυσή Αυγή 7,3%, ΚΚΕ 6,3%, Ένωση Κεντρώων 2,8% και ΑΝΕΛ 1,7%. 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »