*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

01 Ιουνίου

Δεν είναι όλα… μαύρα! Τα αφελή ερωτήματά μου στην Εισαγγελία Ξάνθης...

01 Ιουνίου
*Ένα απλό, αφελές αλλά καλοπροαίρετο ερώτημα θα ήθελα να κάνω στην Εισαγγελία Ξάνθης.
-Όταν παίρνει μια μηνυτήρια αναφορά σε βάρος μιας εφημερίδας, από τον οποιοδήποτε…
Με ειλικρίνεια και με το χέρι στη καρδιά, γιατί εγώ όταν κάτι γράφω, κάτι παραπάνω… «κρατάω» από πίσω!
-Με την «πρώτη» στέλνει τον μηνυόμενο εκδότη ή δημοσιογράφο κατηγορούμενο για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης δια του Τύπου με βάση την απολογία του (που σημαίνει ότι ερεύνησε και τον δόλο του) ή μένει απλά στην μηνυτήρια αναφορά και την στέλνει στο ακροατήριο για να αποφασίσει το δικαστήριο;
……
*Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω και πάλι καλοπροαίρετα και με ειλικρίνεια, ερευνά καθόλου τις καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας και κυρίως την κατάθεση του μηνυτή, τα αν καταθέτει δηλαδή την αλήθεια ή ψεύδεται και μάλιστα συνειδητά σε αυτά που καταθέτει; Προκειμένου να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί και οι μηνυτές (και ιδίως αν αυτοί είναι και πολιτικοί…), ώστε να υπερασπίσει το δικαίωμα του δημοσιογραφικού ενδιαφέροντος και κυρίως του δημοσίου συμφέροντος;
……
*Και το γράφω αυτό  και με τη λογική του οικονομικά ανίσχυρου απέναντι στα… «μεγαθήρια» που μου κάνουν μηνύσεις τον τελευταίο καιρό, άσχετα το τελικό αποτέλεσμα, αφού ακόμη και σε μια πανηγυρική αθώωσή μου (σ.σ. Όπως συνέβη πχ με την υπόθεση του Απόστολου Αγκόρτσα), μόνο σε δικηγόρους το κόστος των παράβολων κλπ  άγγιξε τις 2.000 ευρώ!
Στο συγκεκριμένο όμως θέμα, σύντομα θα επανέρθω δριμύτερος!!!
……
*Υπενθυμίζω έτσι για την ιστορία ότι:  Σε άλλη περίπτωση που μηνύθηκαν για παράδειγμα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και κάποια Μέσα, η υπόθεση πήγε στο Αρχείο, ενώ όχι μόνο ήταν ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΗ η συκοφαντική δυσφήμηση, αλλά το γεγονός εκτός από ψευδές, ήταν και ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟ σε βάρος του μηνυτή! Αφού αυτό για το οποίο τον δυσφημούσαν, ήταν συνειδητά παντελώς ανύπαρκτο!!!
(σ.σ. Πράγματα που είχα επικαλεστεί άλλωστε και την περίοδο εκείνη, οπότε κανείς δεν μπορεί να με κατηγορήσει ότι τώρα τα… θυμήθηκα!).
……
*Υπενθυμίζω επίσης ότι τέθηκε στο αρχείο μήνυση που κατέθεσε Αντιεισαγγελέας σε βάρος δικηγόρου θεωρώντας ότι  έγιναν συκοφαντικές και εξυβριστικές αναφορές σε βάρος της…! Μια Αντιεισαγγελέας  ωστόσο για να φτάσει στο σημείο να μηνύσει κάποιον, σημαίνει ότι είναι και σίγουρη για την δικαίωσή της…
Είμαι όμως σίγουρος ότι και να ήθελα ρωτήσω τον Δικηγορικό σύλλογο Ξάνθης αν έχει κάποια απάντηση στα παραπάνω ερωτήματά μου… μάλλον θα εισέπραττα την ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΙΩΠΗ!
-Όπως συνέβη με το συνεχές ερώτημα που κάνω τους τελευταίους μήνες με αφορμή αποκαλυπτικό δημοσίευμα δημοσιογράφου που είναι και στην ΕΡΤ, για την επί σειρά ετών ύπαρξη παραδικαστικού κυκλώματος στη Ξάνθη…!
-Φωτογραφίζοντας Εισαγγελέα Εφετών που δέχτηκε προσωπικές επιθέσεις από συγκεκριμένο δικηγόρο στις αίθουσες των δικαστηρίων και όχι τυχαία…
……
*Καλό νέο της τελευταίας στιγμής. Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως πήγε η απόφαση του υπουργού Οικονομικών, σύμφωνα με την οποία τροποποιούνται οι περιορισμοί στην ανάληψη μετρητών και στη μεταφορά κεφαλαίων και αυξάνεται το ποσό ανάληψης μετρητών από 2.300 ευρώ σε 5.000.
……
*Συγκεκριμένα, στάλθηκε χθες  για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση του υπουργού Οικονομικών, σύμφωνα με την οποία τροποποιούνται οι περιορισμοί στην ανάληψη μετρητών και στη μεταφορά κεφαλαίων που θεσπίστηκαν με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 18ης Ιουλίου 2015 (Α΄ 84), όπως ισχύει.


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »