*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

12 Ιουνίου

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ Να δοθεί το όνομα της Βιργινίας Τσουδερού σε έναν δρόμο της Ξάνθης, ζητάει ο Κ. Ζαγναφέρης

12 Ιουνίου
H μοναξιά του γραμματέα της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Ανέστη Αντωνιάδη. Ο εκλεγμένος «υπό» την καθοδήγηση του… «διορισμένου» γραμματέα του ΚΙΝ.ΑΛ. στη Ξάνθη. Ζήτω η Φώφη…
………………………….
ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ 1
Εμείς βέβαια δεν θα αντιμετωπίσουμε τον Χουσείν ούτε ως ανεψιό του Αείμνηστου βουλευτή της Ν.Δ. Ζεϊμπέκ Τζελάλ, ούτε με… φλάμπουρα και φουστανέλες!
Αλλά με βάση αυτά που οφείλει να τηρεί απέναντι στην Ελληνική Νομοθεσία και στους Νόμους ένας Έλληνας βουλευτής.
(Ο Πάνος Παπαδόπουλος στο «Δεν είναι όλα μαύρα» του «Μαχητή»)
-Γι’ αυτό και ξαναδιατυπώνουμε το ερώτημα στους κυρίους Τσίπρα - Κοτζιά… Τι δουλειά έχει ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκη να επισκέπτεται σχεδόν κάθε μέρα τον «Ψευτομουφτή» Ξάνθης Αχμέτ Μετέ που αποκαλεί «Γκιαούρηδες» τους Έλληνες…
………………………….
ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ 2
…οι ελληνικές Αρχές λαμβάνουν τα «αυστηρότερα δυνατά» μέτρα για την προστασία οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, που ήλθαν στη χώρα μας μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην πατρίδα τους και οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι από τη Δικαιοσύνη, στον απόηχο των απειλών του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ
(Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης στον Guardian)
-Που καταντήσαμε λοχία… Στην ίδια μας την χώρα να φοβόμαστε μην κάνουν «γιουρούσι» οι Τούρκοι!

ΣΕΜΝΑ & ΤΑΠΕΙΝΑ
*Κι ο Δήμαρχος από τον «Μαχητή» έμαθε για το τσίπουρο του αντ’ Αυτού Αντιδήμαρχου Ξάνθης Κυριάκου Παπαδόπουλου με την Κατερίνα Μανά…
-Το δικό μου σχόλιο..
-Μα γι’ αυτό και ο εκ Σταυρούπολης αντιδήμαρχος και Τσέπελης Νο 2, επέλεξε επίτηδες το ταβερνάκι κάτω από την εφημερίδα μας…
-Για να μαθευτεί όσο το δυνατόν περισσότερο.
-Τυχαίο; Δεν νομίσω…
……
*Θα προειδοποιήσω τον ευγενή κύριο που συνεχίζει και με βρίζει ακόμη κι όταν πίνει… ρετσίνες στα γυράδικα, να δώσει επιτέλους τα 100 ευρώ που του ζήτησε η πρώην εργαζόμενή του από τα 2.855 ευρώ που της οφείλει κάτι χρόνια, προφανώς γιατί αυτά του «δίδαξαν» οι… «αριστεροί» προστάτες του!
-Πρώτον πήρε μπόλικο χρήμα και δεύτερον πρόκειται για μια μάνα με ένα παιδί.
-Ντροπή του… λίαν επιεικώς.
……
*Για το όραμα και την προσωπικότητα της Βιργινίας Τσουδερού, μίλησαν χθες στην «Ανοιχτή γραμμή» του Xanthi channel ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης, ο εκδότης Μιχάλης Σπανίδης και ο νέος διευθυντής του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης κ.Ματζάκος .
……
*Πάντως είναι ευτύχημα που με νέο Πρόεδρο τον Καθηγητή Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου Άγγελο Συρίγο το ΙΘΤΠ θα συνεχίζει την πλούσια παρακαταθήκη που άφησε η Βιργινία Τσουδερού.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΝΤΑΜΠΟΥΡΑΤΖΗΣ: 
Εμβληματική προσωπικότητα η Βιργινία Τσουδερού
Ανακοίνωση για τον θάνατο της Βιργινίας Τσουδερού εξέδωσε και η ΔΗΜ.ΤΕ Νέας Δημοκρατίας,  αναφέροντας τα παρακάτω:
Η Βιργινία Τσουδερού ήταν μια εμβληματική προσωπικότητα για την Πατρίδα μας, την Παράταξή μας αλλά και για την Πόλη μας. Η πλούσια πολιτική και κοινωνική της δράση άφησε πίσω της σημαντικό έργο. Με δική της πρωτοβουλία ιδρύθηκε το 1998 το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης αποβλέποντας στην ευρύτερη ανάδειξη του πολιτισμικού κεφαλαίου της περιοχής. Θα θυμόμαστε πάντα τη σεμνότητα και το ήθος της. H ΔΗΜ.Τ.Ε Νέας Δημοκρατίας Ξάνθης με βαθιά συγκίνηση και σεβασμό εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένειά της. 
Ο Πρόεδρος                                        Ο Γεν. γραμματέας
Νταμπουρατζής Αλέξανδρος            Καρασερίδης Γεώργιος 

ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΓΝΑΦΕΡΗΣ: 
Να δοθεί το όνομα της Βιργινίας Τσουδερού σε έναν δρόμο της Ξάνθης
Ένας δρόμος της Ξάνθης, αξίζει στην ίδια την πόλη, θα πρέπει να πάρει το όνομα της Οραματίστριας, ιδρύτριας και δημιουργού του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης Βιργινίας Τσουδερού. Στη δήλωση αυτή προέβη μιλώντας χθες στην εκπομπή «Ανοιχτή γραμμή» του Xanthi channel ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης, από τους πρώτους που πληροφορήθηκε τον θάνατό της.
Όπως είναι γνωστό, η  κηδεία της Βιργινίας Τσουδερού θα γίνει αύριο Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι, από το Α΄ Νεκροταφείο.

Συλλυπητήρια ΥΠΕΞ για την απώλεια της Βιργινίας Τσουδερού
Τη θλίψη και συγκίνηση του για την απώλεια της Βιργινίας Τσουδερού, εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών.
Σε ανακοίνωσή του, επισημαίνει πως η Βιργινία Τσουδερού καθ’ όλο το δημόσιο βίο της υπηρέτησε τη χώρα με ήθος και υπευθυνότητα, θέτοντας την αγάπη της για την πατρίδα ως ύψιστη προτεραιότητα και προσθέτει: Πέραν της κοινοβουλευτικής της δραστηριότητας και του σημαντικού συγγραφικού της έργου, η Βιργινία Τσουδερού εργάστηκε για την προώθηση των εθνικών συμφερόντων της χώρας ως υφυπουργός Εξωτερικών κατά την περίοδο 1991-93.

Σύσσωμη η πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία, καθώς και τα στελέχη του υπουργείου Εξωτερικών, εκφράζουν ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »