*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

01 Ιουνίου

Προκαλεί ο Μουχαρέμ Ιντζέ: Υπάρχει δικαιοσύνη στην Τουρκία για τους Έλληνες στρατιωτικούς

01 Ιουνίου
 Καλεντερίδης στον Realfm 97.8: Η επίσκεψη Ιντζέ στη Θράκη 
δεν γίνεται προς άγρα ψήφων - Είναι μια κίνηση συμβολισμούΣε ελληνικό έδαφος είναι πλέον ο αντίπαλος του Ταγίπ Ερντογάν Μουχαρέμ Ιντζέ σε μια επίσκεψη που ναι μεν θα είναι σύντομη αλλά έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις.
Ο Ιντζέ βγήκε από το αυτοκίνητο στο Τελωνείο Κήπων και στη διάρκεια του τυπικού ελέγχου στο Τελωνείο συνάντησε Τούρκους οπαδούς που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στα σύνορα και φωτογραφήθηκε μαζί τους.
Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Τουρκίας συνοδεύεται από δημοσιογράφους που καλύπτουν την παρουσία του στη Θράκη.
Πριν την είσοδό του στη Θράκη, η ανταποκρίτρια του CNN TURK, Τζανσού Καραντάν μετέδωσε πως τα στελέχη του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος έφτασαν στο φυλάκιο των συνόρων, οι ελληνικές αρχές τους πήραν τα διαβατήρια, τα σφράγισαν, αλλά δεν επιτράπηκε στους δημάρχους, στους βουλευτές και εννέα δημοσιογράφους να εισέλθουν στη χώρα μας.
«Τους είχαν να περιμένουν δύο ώρες και ως δικαιολογία οι ελληνικές αρχές είπαν πως έπρεπε ο Μουχαρέμ Ιντζέ να ενημερώσει ότι θα επισκεπτόταν την Ελλάδα συνοδευόμενος από το επιτελείο του και δημοσιογράφους» ανέφερε η ανταποκρίτρια του CNN TURK.
Αν και δεν υπάρχει καμία επίσημη αντίδραση από την κυβέρνηση, καθώς η επίσκεψη θεωρείται ιδιωτικού χαρακτήρα, οι αντιδράσεις είναι μεγάλες σε πολιτικό επίπεδο με αντιδράσεις τόσο από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και από βουλευτές των ΑΝΕΛ.
Ο Μουχαρέμ Ιντζέ εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας επιλέγει να έρθει… στην Ελλάδα και να μιλήσει σε μη Τούρκους πολίτες. Η Θράκη μπαίνει στο στόχαστρο και των κεμαλιστών, όπως ακριβώς μπαίνει εδώ και χρόνια και στο στόχαστρο του Ερντογάν. Μάλιστα ο Μουχαρέμ Ιντζέ θέλει να δείξει ότι σε αντίθεση με τον Ερντογάν εκείνος μπορεί προεκλογικά να πάει σε μια ευρωπαϊκή χώρα και να κάνει ομιλία, ενώ κάτι τέτοιο έχει απαγορευτεί στον Ερντογάν.
Είπε ότι όπως η Ελλάδα κρατάει Τούρκους στρατιωτικούς, 
έτσι πράττει και η Τουρκία!
Ευθέως ζήτημα ανταλλαγής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ Τούρκους έθεσε από την Κομοτηνή ο υποψήφιος πρόεδρος Μουχαρέμ Ιντζέ. Στην αποκαλούμενη ως 'τουρκική' νεολαία, ο πολιτικός δέχθηκε τρεις ερωτήσεις στα ελληνικά, για να απαντήσει ως εξής:
-Για τους 2 Έλληνες στρατιωτικούς είπε:
«Παλεύω για να γίνει η Τουρκία ένα κράτος δικαίου και θα παρακολουθήσω το θέμα με τους δύο στρατιωτικούς, αλλά δεν είμαι σε θέση, από την θέση που βρίσκομαι, να παρεμβαίνω στη δικαιοσύνη.
Δεν πιστεύω ότι είναι (φυλακισμένοι) λόγω παρέμβασης Ερντογάν. Κάποιους στρατιωτικούς που ζητάει η Τουρκία από την Ελλάδα να τους δώσει δεν τους δίνει, κάποιους στρατιωτικούς που ζητάει η Ελλάδα δεν τους δίνει η Τουρκία. Είναι θέμα των διμερών σχέσεων».
-Για τα ελληνικά νησιά:
«Πρέπει να κάτσουμε στο τραπέζι να συζητήσουμε.»
-Για την επίσκεψή του στην Κομοτηνή:
«Έχω ψηφοφόρους στην Τουρκία που είναι συγγενείς με τους κατοίκους της περιοχής».
-Δεν έκαναν ερωτήσεις οι Τούρκοι δημοσιογράφοι:
Μετά τις τρεις ερωτήσεις από τους Έλληνες δημοσιογράφους, ο πολιτικός ζήτησε να δεχθεί ισάριθμες κι από Τούρκους συναδέλφους. Ωστόσο, δεν υπήρξε καμία ερώτηση με τον ίδιο να αποφαίνεται ως εξής: "Οι Τούρκοι δεν έχουν απορίες".
Καλεντερίδης στον Realfm 97.8: Η επίσκεψη Ιντζέ στη Θράκη 
δεν γίνεται προς άγρα ψήφων - Είναι μια κίνηση συμβολισμού
Και η αποκάλυψη τώρα! Ο  γεωπολιτικός αναλυτής, συγγραφέας και αρθρογράφος Σάββας Καλεντερίδης, μίλησε στον Realfm 97,8 και ανέφερε ότι «Στις εκλογές του 2015 στην Τουρκία, στο Γενικό Προξενείο της Κομοτηνής ψήφισαν 58 άτομα, Τούρκοι πολίτες, από τους οποίους 17 ή 18 ψήφισαν το κόμμα του Ιντζέ. Άρα η παρουσία του στη Θράκη μπορεί να έχει προεκλογικά χαρακτηριστικά αλλά δεν γίνεται για άγρα ψήφων. Ήρθε για να δείξει ότι αν εκλεγεί θα στηρίξει τους εθνικούς σχεδιασμούς της Τουρκίας, που σχετίζονται είτε με τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη είτε Βουλγαρία. Αυτός είναι ο λόγος που παρίσταται. Είναι μια κίνηση συμβολισμού" ανέφερε.
"Ίσως να υπάρχει μια εκτίμηση από ελληνικής πλευράς, που επέτρεψε την επίσκεψη, ότι μια διχασμένη ιδεολογικά μειονότητα στη Θράκη είναι πιο εύκολα διαχειρίσιμη από ελληνικής πλευράς" συμπλήρωσε.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »