*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

05 Ιουνίου

29, 30 Ιουνίου & 1 Ιουλίου 2018! Στη Ξάνθη το 10ο Πανθρακικό Αντάμωμα με 2.500 χορευτές από Ελλάδα και Ευρώπη

05 Ιουνίου
*Στο γήπεδο του ΑΟΞ πρώτη, στο στολίδι της Θράκης, στη πόλη με τα χίλια χρώματα, ένα μοναδικό υπερθέαμα με δωρεάν είσοδο για όλους!
*Το Σάββατο 30.6.2018 και ώρα 19.30 στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης, η υποδοχή της Ιεράς εικόνας της Παναγίας της Κοσμοσώτηρας, προστάτιδας των Θρακών.
Ούτε ένας, ούτε δυο, αλλά 2.500 περίπου χορευτές αναμένεται να έρθουν στη Ξάνθη και να χορέψουν στο γήπεδο του ΑΟΞ, σε ένα μοναδικό υπερθέαμα το Σάββατο 30 Ιουνίου που θα ξεκινήσει στις 9 το βράδυ και θα διαρκέσει μέχρι αργά τα μεσάνυχτα, αφού εκτός των άλλων θα περιλαμβάνει και ένα Θρακιώτικο λαϊκό γλέντι μετά τους χορούς μέσα στο γήπεδο!
Σημειώνεται ότι όλες οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν για τον κόσμο, ενώ όπως δήλωσε στην εκπομπή ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ του Xanthi channel ο πολύ δραστήριος Πρόεδρος του Συλλόγου Εβριτών Απόστολος Πολυμένης, ο άνθρωπος που μετά από χρόνια, κατάφερε να πετύχει την ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗ, δηλαδή να καταφέρει να διαδώσει την παράδοση των Θρακιωτών, τις ρίζες τους, τις μουσικές τους, την φιλοξενία της…!

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ
Αυτό που ζήτησε για μια ακόμη φορά χθες ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εβριτών Ν. Ξάνθης εν όψει του μεγάλου 10ου Θρακιώτικου Ανταμώματος. ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ειδικά για το Σάββατο 30 Ιουνίου, προκειμένου να συνοδέψουν τους συλλόγους στα αξιοθέατα και να τους κάνουν να ερωτευτούν την πόλη με τα χίλια χρώματα, την μοναδική Ξάνθη.
Το κινητό του Προέδρου του Συλλόγου Εβριτών Ν. Ξάνθης Απόστολου Πολυμένη είναι το 6937219384 για όσους θέλουν να γίνουν ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ στο μεγάλο υπερθέαμα της 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018.
(Σ.Σ. Ο χώρος που (συ)στεγάζεται ο σύλλογος Εβριτών Ν. Ξάνθης για τις πρόβες κλπ, είναι αυτός του Προσκοπισμού)

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΒΡΙΤΩΝ
Ιδού τι αναφέρει και το δελτίο τύπου του Συλλόγου Εβριτών για το μεγάλο γεγονός και αναλυτικά όλο το πρόγραμμα:
Στο στολίδι της Θράκης, στην πόλη με τα χίλια χρώματα, στην φιλόξενη Ξάνθη, ήρθαν και ρίζωσαν χιλιάδες πρόσφυγες διωγμένοι από τις πατρίδες τους και κυρίως από την Ανατολικά του Έβρου Θράκη. Τα τελευταία χρόνια ήρθαμε και μπολιάσαμε με αυτούς και τους ντόπιους κι εμείς οι Εβρίτες. Όλοι μαζί δημιουργήσαμε μια πολυπολιτισμική και ιδιαίτερα δυναμική κοινωνία που καθημερινά αγωνίζεται για να διατηρήσει τις αρχές και τα ιδανικά της. Στα πλαίσια αυτά έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε στις 29-30 Ιουνίου και 1 Ιουλίου το 10ο Πανθρακικό αντάμωμα.
Στο όμορφο αυτό εγχείρημά μας συμμετέχουνε ως διοργανωτές  το Κέντρο Πολιτισμού Ξάνθης με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Θρακικών Σωματείων και συνδιοργανωτής η Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης. Μαζί μας χιλιάδες χορευτές από όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη θα συμμετέχουν στις δράσεις μας που θα αναπτυχθούν στην Κεντρική πλατεία, στο σπίτι του Χατζιδάκι και στο Γήπεδο του ΑΟΞ.
Είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις θα είναι ελεύθερη
Φίλες και Φίλοι. Ξανθιώτισσες και Ξανθιώτες καλώς να ορίσατε.

ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »