*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

29 Ιουνίου

ΣΤΟ «ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ» όλες οι εκδηλώσεις για το 10ο Πανελλήνιο Πανθρακικό Αντάμωμα με τη συμμετοχή 2.100 χορευτών! (φώτο)

29 Ιουνίου




 Φανταστική η έκθεση 140 Παραδοσιακών Θρακιώτικων στολών στο Χατζιδάκειο! Επισκεφθείτε την το Σαββατοκύριακο.
 Στο Κλειστό Φ. Αμοιρίδης θα γίνουν οριστικά όλες οι εκδηλώσεις για το 10ο Πανελλήνιο Πανθρακικό Αντάμωμα, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών και του κινδύνου να συνεχιστούν οι έντονες βροχοπτώσεις των ημερών.
Αυτό αποφασίστηκε σήμερα το πρωί από τον σύλλογο Εβριτών Ν. Ξάνθης, το Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης  και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Θρακικών  Σωματείων.
Παράλληλα το πρωί της Παρασκευής δόθηκε συνέντευξη τύπου στο Χατζιδάκειο από τους συνδιοργανωτές παρόντων του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστα Ζαγναφέρη, του Προέδρου του Κέντρου Πολιτισμού Πασχάλη Λύρατζη και της αντιδημάρχου Πολιτισμού Αλεξίας Γκιρτζίκη. 
Το πρόγραμμα παρουσίασε η  Μαρία Παπαδοπούλου. 
Αμέσως μετά έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης θρακιώτικων παραδοσιακών φορεσιών απο τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστα Ζαγναφέρη. 
Η έκθεση θα διαρκέσει όλο το τριήμερο του ανταμώματος και σε αυτήν εκτίθενται συνολικά 140 στολές, δημιούργημα του εξαιρετικού Γιώργου Τοπαλίδη που από την Πέμπτη 28-6-2018 βρίσκεται στη Ξάνθη και ενημερώνει τους επισκέπτες για τις παραδοσιακές φορεσιές και την «καταγωγή» τους από διάφορες περιοχές της Θράκης.
 Η είσοδος της έκθεσης είναι ελεύθερη για το κοινό και μπορείτε να θαυμάσετε στις φωτογραφίες μερικές από τις φανταστικές πράγματι στολές.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ
Σάββατο 30-6-2018
Ώρα 19.30 Κεντρική πλατεία. Υποδοχή της εικόνας της Παναγίας Κοσμοσώτηρας προστάτιδας των απανταχού Θρακών από την μονή της Βήρας. Στην δοξολογία θα προεξάρχει ο Μητροπολίτης Ξάνθης & Περιθεωρίου
Ώρα 21.00 Κλειστό Φ. Αμοιρίδης σε περίπτωση κακοκαιρίας. Κυρίως εκδήλωση Πανθρακικού ανταμώματος με την συμμετοχή θρακικών συλλόγων από την Ελλάδα και την Ευρώπη - Χορός για όλους. Είσοδος Ελεύθερη.
Κυριακή 1-7-2018
Ώρα 12.00 Κλειστό Φ. Αμοιρίδης.  Θρακιώτικο πανηγύρι με την ορχήστρα Ν. Ζαπάρτα - Β. Παπαναστασίου.
 -Συναυλία με την ορχήστρα «Θράκης Φωνή»
Συμμετοχή 6 Ευρώ (περιλαμβάνει φαγητό catering χωρίς ποτό). Για κρατήσεις τραπεζιώνστο email:evritesxan@gmail.com.
Είσοδος Ελεύθερη
Ήμαστε στη διάθεση σας για κάθε πληροφορία
Καλώς να ανταμώσουμε
Σύλλογος Εβριτών Ξάνθης








Share this

Related Posts

Previous
Next Post »