*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

18 Μαΐου

See Through ΙΧ συγκρούστηκε με...μπάρες στα Κιμμέρια...Οι ειδήσεις με άλλο στυλ

18 Μαΐου
Ούτε μπακάλικο να ‘τανε…! Χθές Πέμπτη στις 10 το πρωί κλειστό το Χατζιδάκειο! 
«Πάω στην… Αντιπεριφέρεια Ξάνθης, σε μισή ώρα έρχομαι»!
……………………
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Ξάφνιασε ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης με την πρότασή του για τον Τάσο Τεφρωνίδη ως ανεξάρτητο Υποψήφιο Δήμαρχο Ξάνθης στις εκλογές του 2019. Και ξάφνιασε γιατί δυο ονόματα συζητούνταν συνεχώς τα τελευταία χρόνια, αυτό του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Χατζηθεοδώρου και του εκ Κομνηνών Σταυρούπολης βουλευτή Στάθη Γιαννακίδη…
-Και τελικά προέκυψε το όνομα του Τάσου Τεφρωνίδη!
……
*Για ποιόν το συγκεκριμένο όνομα ήταν η μεγαλύτερη απογοήτευση; Μα την παρέα Φανουράκη - Σάββα Μελισσόπουλου που προσδοκούσαν να κατεβάσουν ψηφοδελτίο υποστηριζόμενο τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ…!
Ο Γραμματέας όμως τους «χάλασε» τα σχέδια! Περαστικά τους!
……
*Γνωρίζουν άλλωστε ότι η υποψηφιότητα του Τάσου Τεφρωνίδη δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ως μια περίπτωση Ανταμπουφη Νο 2, γιατί το συγκεκριμένο πρόσωπο και ευρεία απήχηση έχει στον κόσμο, αλλά και είναι πολύ αγαπητός στους Ξανθιώτες, λόγω της ανάμιξής του επί χρόνια στα κοινά…
Δηλαδή στον Προσκοπισμό, στον πολιτισμό, στην φωτογραφία κλπ Μάλιστα η απήχησή του αυτή φαίνεται και από τις αναρτήσεις του στο fb. Γενικά έχει πολλές συμπάθειες σε όλους τους πολιτικούς χώρους… αφού εκτός των άλλων δεν έχει προκαταλήψεις και προλήψεις με κανέναν.
……
*Διαβάζω στην ανακοίνωση: Μετά την παρέμβαση αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό και καταδίκης του νέου μαζικού εγκλήματος του σιωνιστικού Ισραήλ, που πραγματοποίησε την Τρίτη η Λαϊκή Αντίσταση – Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία Ξάνθης, καλεί σε νέα συγκέντρωση-πορεία το απόγευμα (19.00) της Παρασκευής 18 Μαΐου στην κεντρική πλατεία, με στόχο τη συμμετοχή και άλλων πολιτικών-συνδικαλιστικών συλλογικοτήτων.
Θα ακολουθήσει στις 21.00 στον αριστερό χώρο σκέψης και δράσης "Ρωγμή", προβολή του ντοκιμαντέρ "Η ακτινοβολία της αντίστασης" που είναι σχετικό με τον αγώνα των κατοίκων στο παλαιστινιακό χωριό Νάμπι Σάλεχ ενάντια στις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής.
……
*Από τις 14 Μαΐου και ώρα 10:00 έως τις 31 Μαΐου 2018 και ώρα 14:00 θα μπορούν οι μαθητές/τριες που επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Δημοσίων Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. -ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος 2018-2019, να υποβάλλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής – Δήλωση Προτίμησης».
Οι αιτήσεις γίνονται μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://e-eggrafes.minedu.gov.gr,συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία.

Σοβαρό τροχαίο στα Κιμμέρια. ΙΧ συγκρούστηκε με τις μπάρες
Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στα Κιμμέρια Ξάνθης όταν αυτοκίνητο με γυναίκα οδηγό συγκρούστηκε με τις μπάρες πριν την Πανεπιστημιούπολη με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της οδηγού και της συνεπιβάτης.
Τα δυο άτομα μετά την σύγκρουση εγκλωβίστηκαν στο αυτοκίνητο με ελαφρά τραύματα ενώ επί τόπου βρέθηκε Πυροσβεστική Ξάνθης με δυο οχήματα προκειμένου να απεγκλωβίσουν οδηγό και συνοδό.
Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε τους τραυματίες στο Νοσοκομείο της Ξάνθης από όπου ήδη μετά τις πρώτες βοήθειες αποχώρησαν.

Ύμνος Τσορλίδη για τον Δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη
Όταν λέμε Δήμαρχος δίπλα στους δημότες δεν εννοούμε άλλον από τον Δήμαρχο Νεαπόλες Σίμο Δανιηλίδη.'
Παροχή ΕΦΑΠΑΞ βοηθήματος σε νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα που ζουν χωρίς ρεύμα "τρέχει" ο Δήμος Νεάπολης - Συκεών στην Θεσσαλονίκη ο οποίος, κινώντας τάχιστα τις διαδικασίες, δίνει την ευκαιρία σε οικογένειες που ζουν στο σκοτάδι να αποκτήσουν και πάλι ρεύμα !!!
Τα θερμά μου συγχαρητήρια ΔΗΜΑΡΧΕ !!!
Αναστάσιος Τσορλίδης
Υποψήφιος για τον Δήμο Ξάνθης.

Μια ξεχωριστή μουσική παράσταση από την Γέφυρα στις 22 Μαΐου στο ΙΘΤΠ
«Μάνος Χατζιδάκις - Γ’ Πρόγραμμα” Την Τρίτη 22 Μαϊου στις 20.30 στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, μη χάσετε την παράσταση της Μουσικής Ομάδας του Πολιτιστικού συλλόγου Φοιτητών Ξάνθης, η Γέφυρα.
Μία παράσταση αφιερωμένη στην περίοδο που ο συνθέτης διετέλεσε διευθυντής του γ’ προγράμματος της ελληνικής ραδιοφωνίας. Μια περίοδος εξαιρετικά δημιουργική και πρωτοπόρα, όπου μία ομάδα νέων ανθρώπων μαζί με το Χατζιδάκι πρότεινε ένα νέο τύπο ραδιοφώνου, ο οποίος παρόλες τις αντιξοότητες που συνάντησε παρέδωσε ένα μέχρι και σήμερα αξιομνημόνευτο έργο.
Μίλησαν για το Μάνο Χατζιδάκι:
Άρης Δαβαράκης, Δημήτρης Θεοφίλου, Οδυσσέας Ιωάννου, Δημήτρης Κανελλόπουλος, Αντώνης Κοντογεωργίου, Γιώργος Κουρουπός, Νίκος Κυπουργός, Βύρων Φιδετζής, Νίκος Χριστοδούλου.
Συμπράττουν μουσικά:
Εργαστήριο μουσικής “art lab”
Μουσική ομάδα Π.Σ.Φ.Ξ. “Η Γέφυρα”
Φοιτητικά μουσικά σχήματα
Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθήστε το συνδυασμό:
https://www.facebook.com/events/532500343813941/?ti=cl
Είσοδος ελεύθερη

ΜΕΤΙΟΣ ΚΑΤΑ ΣΥΡΙΖΑ: ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΥΠΟΨΗ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ!
Με ανάρτησή του στο fb διαβάστε πως σχολίασε ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος την Περιφερειακή σύσκεψη της Ν.Δ. για την Απλή Αναλογική στο ZPalace το βράδυ της περασμένης Τετάρτης:
«Συμμετείχα στη σύσκεψη που διοργάνωσε στην Ξάνθη η Γραμματεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Νέας Δημοκρατίας με τη συμμετοχή του Γραμματέα του κόμματος Λευτέρη Αυγενάκη, του Γραμματέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης Τάσου Γαϊτάνη, βουλευτών, αυτοδιοικητικών και στελεχών του κόμματος από την Περιφέρειά μας.
Στην παρέμβασή μου επισήμανα ότι το Σχέδιο Νόμου του υπουργείου Εσωτερικών για την Αυτοδιοίκηση αφορά ουσιαστικά μόνο στην αλλαγή του εκλογικού συστήματος σε απλή αναλογική, ότι δε λαμβάνει υπόψη τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί από τους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης και ότι δεν προωθεί την πραγματική αποκέντρωση των αρμοδιοτήτων από το κεντρικό Κράτος προς την Αυτοδιοίκηση.
Μια σύγχρονη, λειτουργική και αποτελεσματική Αυτοδιοίκηση μπορεί να αποτελέσει εργαλείο ανάπτυξης για τη χώρα μας. Για αυτό είναι απαραίτητο η κυβέρνηση να λάβει υπόψιν της τις προτάσεις της Ένωσης Περιφερειών και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και να ξεκινήσει ένα ουσιαστικό διάλογο για τη μεταρρύθμιση της Αυτοδιοίκησης».

Συνελήφθη 22χρονος Έλληνας στη Γενισέα Ξάνθης 
με 140 πακέτα λαθραία τσιγάρα
Συνελήφθη την Τετάρτη (16-5-2018) το πρωί, στη Γενισέα Ξάνθης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αβδήρων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, 22χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα.
Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 22χρονος, εντόπισαν 140 πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.
Κατασχέθηκαν τα παραπάνω πακέτα λαθραίων τσιγάρων.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Αβδήρων.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »