*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

16 Μαΐου

See Through Όπου "ανακατεύτηκαν" ο Μέτιος και οι άνθρωποί του, εισέπραξαν τη λαϊκή κατακραυγή...

16 Μαΐου
Από το 2ήμερο της επίσκεψης του πρώην Υπουργού και Προέδρου του ΣΑΣΣΟΕ Αλέξανδρου Κοντού στο Νομό Τρικάλων. ( Eπίσκεψη στη Συνεταιριστική Γάλακτος Τρικάλων)
………………………………..
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Άνθρωποι του Μέτιου πήγαν να ανακατέψουν την τράπουλα στις εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ. στη Ξάνθη, στη Κομοτηνή και στη Δράμα με το ζεύγος Διονύσης και Πελαγία Βώβου μάλιστα… παντού και επί τα αυτά!
Σημειώνω οτι ειδικά εδώ στη Ξάνθη με τα αποτελέσματα και τους σταυρούς που άλλαξαν…δυο φορές, η Πελαγία έφερε τα άνω κάτω! Χειρότερα δεν γίνονταν
……
*Γενικό συμπέρασμα. Όπου αναμίχτηκαν οι άνθρωποι του Μέτιου τα αποτελέσματα ήρθαν… ανάποδα! Βγήκαν οι… αντίπαλοι! Και στη Ροδόπη και στη Ξάνθη και στη Δράμα!
……
*Στην Καβάλα είχαμε επανεκλογή του Μπάμπη Δράκου ως Προέδρου στη ΝΟΔΕ Καβάλας που μόνο με την πλευρά του Μέτιου δεν μπορεί να πει κανείς ότι είναι…!
*Κι όσο για τον Μακάριο Λαζαρίδη; Μάλλον κι αυτός δεν πρέπει να είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος όπως τάκανε…αφού και στη Δράμα αλλά και στη Καβάλα τον θεωρούν υπεύθυνο σε πολλά!
……
*Σε ότι αφορά τις ΔΗΜΤΟ στο Νομό Καβάλας: Στην Θάσο επανεξελέγη ο Δημήτρης Μανίτσας και στο Νέστο πρόεδρος ο Κώστας Χιώτης.
……
*Φυσικά περιττό να αναφέρω ότι τόσο ο Διονύσης Βώβος στη ΝΕΦΕ Καβάλας, όσο και ο Αντώνης Πασχάλης ως Πρόεδρος της ΝΕΦΕ Δράμας ήταν… διορισμοί λόγω Μέτιου-Νέζη που και στις δυο περιπτώσεις, χειρότερα δεν γίνονταν! Ιδίως στη Δράμα ακόμη φωνάζουν…
……
*Στοίχημα. Γιατί δεν κατεβαίνουν κάπου με σταυρό οι κύριοι Διονύσης Βώβος και Αντώνης Πασχάλης να δούμε και τι ψήφους θα… πάρουν; Ιδού και η Καλαμάτα… ιδού και ο Βόλος…!

48χρονος έκλεψε τσάντα από κατάστημα στη Δράμα
Συνελήφθη την Δευτέρα 14-5-2018 το μεσημέρι, στη Δράμα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., 48χρονος ημεδαπός, διότι, λίγη ώρα νωρίτερα, εισήλθε σε κατάστημα στη Δράμα, όπου εκμεταλλευόμενος την ολιγόλεπτη απουσία της ιδιοκτήτριας, αφαίρεσε από το εσωτερικό του καταστήματος την τσάντα της, που περιείχε διάφορα έγγραφα, ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου και κλειδιά οικίας.
Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκε η αφαιρεθείσα τσάντα με όλο το περιεχόμενό της, η οποία κατασχέθηκε και αποδόθηκε στην δικαιούχο της.

Ο Πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού στο Δήμαρχο Ξάνθης
Ο Δήμαρχος Ξάνθης κύριος Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος υποδέχτηκε στο γραφείο του, την Κυριακή 13 Μαΐου 2018 τον νέο Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, κ. Αλέξανδρο Αλεξανδρή, Πρέσβη ε.τ., ο οποίος επισκέφθηκε την πόλη μας, στο πλαίσιο του εορτασμού της 8ης Μαΐου, Παγκόσμιας Ημέρας Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου.
Το Περιφερειακό Τμήμα Ξάνθης, σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου, διοργάνωσε αγώνες δρόμου προκειμένου να συγκεντρωθούν είδη πρώτης ανάγκης για την ανακούφιση των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων που πλήττονται από την οικονομική κρίση.
Ο κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος εξέφρασε τις ευχαριστίες του για το κοινωνικό έργο του  Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και ιδιαίτερα αναφέρθηκε στο Τοπικό Παράρτημα Ξάνθης που στέκεται αρωγός σε όλες τις δράσεις του Δήμου, συμβάλλοντας στην αρτιότερη οργάνωσή τους.
Επίσης συνεχάρη τον κ. Αλεξανδρή, καθώς και την Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Παραρτήματος Ξάνθης, για τις προσπάθειες που καταβάλουν με απώτερο σκοπό  τη στήριξη των συνανθρώπων μας, με το ανθρωποκεντρικό έργο που επιτελούν.
Πιστώθηκαν οι λογαριασμοί των δικαιούχων 
των προνοιακών επιδομάτων στην Ξάνθη
Πιστώθηκαν την Τρίτη 15 Μαΐου 2018 η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων στους 2.346 δικαιούχους στην Ξάνθη.
 Η πίστωση των αντίστοιχων ποσών στους τραπεζικούς λογαριασμούς αφορά το δίμηνο Μαρτίου - Απριλίου 2018 και πραγματοποιείται μέσω των Διατραπεζικών Συστημάτων (ΔΙΑΣ) Α.Ε. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Ξάνθης ενεργοποίησαν όλες τις διαδικασίες προκειμένου να καταβληθούν άμεσα τα προνοιακά επιδόματα στους δικαιούχους.
Συνεχίζεται η 11η πολιτιστική Εβδομάδα της «Γέφυρας»
Ξεκίνησε την Παρασκευή 11 Μαΐου και θα διαρκέσει μέχρι και την Τρίτη 22 Μαΐου η 11η Πολιτιστική Εβδομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Φοιτητών Ξάνθης "Γέφυρα".
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων συνεχίζεται ως εξής:
Τετάρτη 16 Μαΐου: Προβολή ταινίας και συζήτηση – "Καμιά συμπάθεια για τον διάβολο"
Πέμπτη 17 Μαΐου: Project "Γέφυρας" logo
Πέμπτη 17 Μαΐου: '80s Rewind - θερινή προβολή "Everybody wants some!" - party
Παρασκευή 18 Μαΐου: Live Μουσικής Ομάδας – "Hidden in the basement", "Fuel eater"
Σάββατο 19 Μαΐου: Stand up comedy - After party
Κυριακή 20 Μαΐου: 2nd Youth Bazaar στις 12.00 στα προκατ
Κυριακή 20 Μαΐου: Πρεμιέρα θεατρικής παράστασης
Δευτέρα 21 Μαΐου: Θεατρική παράσταση
Τρίτη 22 Μαΐου: Μάνος Χατζιδάκις - Γ' πρόγραμμα
Τρίτη 22 Μαΐου: Θεατρική παράσταση.
Αυξάνουν χωρίς ανακοινώσεις την τιμή του εισιτηρίου των επιβατών
που ταξιδεύουν από την Κεραμωτή στο Λιμένα Θάσου!
Τον προηγούμενο μήνα αποφασίστηκε και εφαρμόστηκε γρήγορα χωρίς ανακοινώσεις αύξηση στην τιμή του εισιτηρίου των επιβατών που ταξιδεύουν από την Κεραμωτή στο Λιμένα Θάσου και το αντίστροφο. Τα εισιτήρια αυξήθηκαν κατά πενήντα λεπτά έτσι οι επιβάτες που ταξιδεύουν από την Κεραμωτή προς το Λιμένα κα το αντίστροφο πληρώνουν πλέον τέσσερα ευρώ και όχι 3,5. Φημολογείται ότι θα επακολουθήσει και αύξηση των κομίστρων για τα οχήματα. Αυτό προς το παρόν είναι μόνο φήμη.
Η πορθμειακή γραμμή της Κεραμωτής ενδιαφέρει πολύ περισσότερους επιχειρηματίες κι έτσι για το καλοκαίρι του 2019 από τώρα θεωρείται βέβαιη η παρουσία στη γραμμή τεσσάρων επιπλέον πλοίων, ισάριθμων ναυτιλιακών εταιρειών που μέχρι σήμερα δε σχετίζονται με τη ακτοπλοϊκή σύνδεση Καβάλας – Θάσου. Οι ναυτιλιακές εταιρείας που επί χρόνια δραστηριοποιούνται στην περιοχή θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα με την αύξηση του ανταγωνισμού και τα τέσσερα επιπλέον πλοία.
Τα δεδομένα για το επικείμενο καλοκαίρι δε φαίνεται να αλλάζουν. Συνολικά από τα δρομολόγια από Καβάλα προς Θάσο και το αντίστροφο εμπλέκονται δώδεκα πλοία. Ένδεκα στη γραμμή της Κεραμωτής και ένα στη γραμμή του Πρίνου. Αν διαφοροποιηθεί κάτι φέτος το καλοκαίρι αυτό θα αφορά σε νέο πλοίο της εταιρείας συμφερόντων Φιλιάγκου που επιδιώκει να εκτελεί μόνο το προσεχές καλοκαίρι δρομολόγια στη γραμμή της Κεραμωτής.  Μεγάλη ωστόσο αλλαγή αναμένεται να οριστικοποιηθεί το καλοκαίρι του 2019.

ΑΔΕΔΥ: 24ωρη απεργία την Τετάρτη 30 Μαΐου
Την κήρυξη 24ωρης απεργίας για την Τετάρτη, 30 Μαΐου 2018, αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ, μαζί με τη ΓΣΕΕ, ενάντια στη λιτότητα, την ανεργία και στην υπερφορολόγηση.
Αναλυτικά:
«Σας γνωστοποιούμε, ότι από την παρέλευση τεσσάρων εργάσιμων ημερών από την κοινοποίηση της παρούσας και μέχρι το πέρας της διαδικασίας αξιολογήσεως, όποτε και εάν αυτή λάβει χώρα, κηρύσσουμε απεργία-αποχή από κάθε διαδικασία ή ενέργεια, που συνδέεται με την διαδικασία αξιολογήσεως, παρέχοντας με τον τρόπο αυτό πλήρη κάλυψη στο σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων και εργαζομένων ιδιωτικού δικαίου, τους οποίους εκπροσωπούμε.  Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας, αρμόδιος δικαστικός επιμελητής εντέλλεται, να επιδώσει νόμιμα την παρούσα, όπου αυτή απευθύνεται προς γνώση τους και για την επέλευση των νομίμων συνεπειών, αντιγράφοντας ολόκληρη την παρούσα στις εκθέσεις επιδόσεώς του», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »