*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

30 Μαΐου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ H Ξάνθη αποχαιρέτισε τον μπαρμπα Γιάννη Μανίτσα, "έφυγε" και ο Χρήστος Κεφάλας

30 Μαΐου
Πρωταθλητής ΕΚΑΣΑΜΑΘ ο Λεύκιππος Ξάνθης και ιδού πως σήκωσαν το Κύπελλο της ομάδας ψηλά ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος με τον πρώην Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Φώτη Καραλίδη…!
………………………………
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Ένας φίλος της Θρακικής Σκηνής που ποτέ δεν έλλειψε μάλιστα τα τελευταία χρόνια ο στέκι της στα θερινά «Ολύμπια», ο ποτοποιός Γιάννης Μανίτσας και έγραψε στο χώρο της ποτοποιίας την δική του ιστορία, έφυγε το περασμένο Σάββατο πλήρης ημερών σε ηλικία 94 ετών.
Η κηδεία του έγινε την Κυριακή 27 Μαΐου στις 13.00 στην εκκλησία των Δημοτικών Νεκροταφείων Ξάνθης.
……
*Ήταν ιδρυτής της ιστορικής Ποτοποιίας ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ, ένας σεμνός και πολύ αγαπητός άνθρωπος στην τοπική κοινωνία, που μέχρι και την τελευταία στιγμή δημιουργούσε και είχε όνειρα να φτιάξει καινούργια πράγματα, όπως μου είπε και ο Διονύσης Βώβος που ήταν στην κηδεία του.
Στην σύζυγό του Δήμητρα και στα παιδιά του Μάρθα, Στεφανία και Μανώλη Φανουράκη τα θερμά μας συλλυπητήρια
……
*Επίσης Σε ηλικία 73 χρονών έφυγε το περασμένο Σάββατο ο βετεράνος άσσος της Ασπίδας Ξάνθης και πράκτορας του ΟΠΑΠ Χρήστος Κεφάλας.
Η κηδεία του έγινε την Κυριακή και στο τελευταίο αντίο τον αποχαιρέτησαν πολλοί παλιοί βετεράνοι ποδοσφαιριστές και φίλοι του.  Ήταν ένας ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ άνθρωπος, ένας άνθρωπος με μεγάλη ψυχή.
*Τα θερμά συλλυπητήριά μου στα παιδιά του που έχουν αναλάβει και το πρακτορείο του.
……
*Ο Χρήστος ήταν ένας καλός μου φίλος που με στήριξε πάρα πολύ στην πρώτη εκδοτική μου προσπάθεια με την «Αδέσμευτη» και λυπήθηκα πολύ που έλειψα απο την κηδεία του, γιατί το έμαθα το βράδυ της Κυριακής από τον Γιάννη Τσιλιγγιρίδη.
……
*Αναρρώνει ο Περιφερειακός σύμβουλος Ιρφάν Χατζηγκενέ και κάθε μέρα που περνάει, είναι και πιο καλά στην υγεία του. Επανέρχεται λοιπόν στον αγώνα και στην καθημερινότητα και μάλιστα ακόμη πιο… δυνατός μετά την εγχείρηση μπαλονάκι στην οποία υποβλήθηκε με μεγάλη επιτυχία.
Δικογραφία σε βάρος 41χρονου ημεδαπού για κλοπή στα Άβδηρα
Σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αβδήρων, σε βάρος 41χρονου ημεδαπού, διότι, όπως προέκυψε, την 24-5-2018 το βράδυ, αφαίρεσε από αποθήκη οικίας, σε χωριό της Ξάνθης, δύο βενζινοκίνητα εργαλεία. Στην κατοχή του δράστη βρέθηκαν τα αφαιρεθέντα εργαλεία, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον δικαιούχο τους.  

Συνεχίζουν να χτίζουν παράνομα οι Βούλγαροι στις παραλίες του Ν. Ξάνθης
Πήγαν στα Άβδηρα, αγόρασαν κάποια οικόπεδα και στη συνέχεια προσπαθούν σε αυτά να χτίσουν παράνομα. Ο λόγος και πάλι για τους Βούλγαρους… «τουρίστες» στις παραλίες μας.
Σύμφωνα με το αστυνομικό δελτίο, συνελήφθησαν την 26-5-2018 το μεσημέρι, στη Σκάλα Αβδήρων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αβδήρων, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 57 και 50 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες, διότι εντοπίστηκαν να εκτελούν οικοδομικές εργασίες, σε οικόπεδα ιδιοκτησίας τους, στερούμενοι των απαιτούμενων αδειών της αρμόδιας αρχής.
Επίσης μια μέρα νωρίτερα, την 25-5-2018 το απόγευμα, συνελήφθησαν στη παραλία Μυρωδάτου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αβδήρων, τρείς (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 45, 39 και 25 ετών, διότι εντοπίστηκαν να εκτελούν οικοδομικές εργασίες, σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του 45χρονου, στερούμενοι της απαιτούμενης άδειας της αρμόδιας αρχής.
Να σημειώσω ότι μόνο τον μήνα Μάιο 2018 έχουν συλληφθεί πάνω απο 10 Βούλγαροι στην περιοχή των Αβδήρων για παράνομες οικοδομικές εργασίες. Τυχαίο; Δεν νομίζω…

ΔΕΥΑΞ: Νέα διακοπή νερού σήμερα στην οδό Χατζησταύρου
Για την ολοκλήρωση της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης στην οδό Χ#Σταύρου και για τη σύνδεση των οικοδομών στη συγκεκριμένη οδό με το νέο δίκτυο, απαιτείται η διακοπή της υδροδότησης :
Την 30/05/2018 από 9.00 π.μ. έως 13.00 μ.μ στις παρακάτω οδούς
1. Στην οδό Χ#Σταύρου από την οδό 40 Εκκλησιών έως την οδό 28ης Οκτωβρίου και Αβέρωφ.
2. Στην οδό Καβάλας από την οδό Χ#Σταύρου έως την οδό 28ης Οκτωβρίου.
3. Στην οδό 28ης Οκτωβρίου από την οδό Καβάλας έως την οδό Ρήγα Φεραίου
4. Στην οδό Ρήγα Φεραίου
5. Στην οδό Ανατ. Θράκης από την οδό 28ης Οκτωβρίου έως την οδό Ανδ. Δημητρίου
6. Στην οδό 40 Εκκλησιών από την οδό Αγ. Ελευθερίου έως την οδό 28ης Οκτωβρίου
Ευχαριστούμε για την κατανόηση.

Ασφαλτοστρώσεις στην οδό Τζαβέλλα 
από την  Πέμπτη  31  Μαΐου μέχρι την Τρίτη 12 Ιουνίου
Από τον Δήμο Ξάνθης πήραμε την παρακάτω ανακοίνωση:
«Σας ενημερώνουμε ότι από την  Πέμπτη  31  Μαΐου μέχρι την Τρίτη 12 Ιουνίου 2018, θα πραγματοποιηθούν εργασίες ασφαλτόστρωσης στην οδό  Τζαβέλλα, στο πλαίσιο του έργου: «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΔΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ».
Οι εν λόγω εργασίες θα έχουν ως αποτέλεσμα την τροποποίηση της κυκλοφορίας στην παραπάνω οδό, με διακοπή της κυκλοφορίας στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, και  εκτροπή αυτής στις παρακείμενες οδούς.
Παρακαλούμε για την κατανόηση και την προσοχή σας». 

ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ 
ΣΤΟ Δ΄ ΣΩΜΑ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΗ ΞΑΝΘΗ
Από το Δ΄ΣΣ ανακοινώνεται ότι, από την 30 Μαΐου 2018 (σήμερα) έως την 01 Ιουνίου 2018, σπουδαστές της IV Τάξης της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, θα βρίσκονται στην Περιοχή Ευθύνης του Σ. Στρατού, στο πλαίσιο εκπαιδευτικού τους ταξιδιού, όπως παρακάτω :
-Τετάρτη 30 και Πέμπτη 31 Μαΐου 2018 στην πόλη της Αλεξανδρούπολης, της Ορεστιάδας και του Διδυμοτείχου.
-Παρασκευή 01 Ιουνίου 2018 στην πόλη της Ξάνθης.
Κατά τη διάρκεια των επισκέψεών τους στις πόλεις της Θράκης, οι Ευέλπιδες θα επισκεφτούν Στρατιωτικές εγκαταστάσεις και ιστορικά μνημεία της περιοχής.
Εκπρόσωπος Τύπου Σ. Στρατού : Ανχης (ΠΖ) Δημήτριος Ρίζος

«Έρχεται» τον Αύγουστο ο νέος σταθμός διοδίων στην Ασπροβάλτα
«Σιγή ιχθύος» τηρεί η διοίκηση του δήμου Βόλβης σχετικά με την επικείμενη λειτουργία σταθμού διοδίων στην Ασπροβάλτα.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Εγνατίας Οδού, Απόστολο Αντωνούδη, ο νέος σταθμός θα είναι έτοιμος να λειτουργήσει τον Αύγουστο ενώ όσον αφορά το αντίτιμο, θα κυμαίνεται γύρω στα δύο ευρώ.
«Σύμφωνα με την τιμολογιακή πολιτική, το κόστος θα είναι 0,03 ευρώ/χιλιόμετρο, όταν για τα υπόλοιπα διόδια, αντίστοιχη χρέωση είναι μόλις 0,06 ευρώ/χιλιόμετρο», σημείωσε ο κ. Αντωνούδης.
Παρά το γεγονός ότι το thesseconomy.gr επιχείρησε να επικοινωνήσει για το θέμα με το δήμαρχο Βόλβης, Διαμαντή Λιάμα, δεν έλαβε καμία απάντηση.
Για την ιστορία, πάντως, να θυμίσουμε ότι πριν από πέντε χρόνια, κατά τη διάρκεια προεκλογικής του ομιλίας στον Προφήτη, ο κ. Λιάμας είχε εξαγγείλει για τους κατοίκους της δημοτικής ενότητας Εγνατίας,«την καθιέρωση εκπτωτικής κάρτας για τα διόδια της Εγνατίας Οδού».
Μέχρι σήμερα, όμως, δεν έχει γίνει κάτι…
thesseconomy.gr

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »