*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

17 Μαΐου

ΒΟΛΙΔΕΣ Το Χατζιδάκειο δεν πρέπει να γίνει χώρος προσωπικός και κομματικής προβολής...

17 Μαΐου
ΟΧΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΉ ΠΡΟΒΟΛΗ ΜΕΣΑ 
ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΤΖΙΔΑΚΕΙΟ ΚΥΡΙΟΙ ΜΕΤΙΟ ΚΑΙ ΖΑΓΝΑΦΕΡΗ
Δεν θα ρωτήσω τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστο Μέτιο με ποιες περγαμηνές στον πολιτισμό και στον καλλιτεχνικό χώρο, διόρισε τον κύριο Πουσπουρίκα Πρόεδρο της Επιτροπής Διαχείρισης στο Χατζιδάκειο, διότι λίγο πολύ, όλοι γνωρίζουμε  πλέον πως λειτουργεί ο συγκεκριμένος κύριος…
Αυτό ωστόσο που προέχει όμως και θα πρέπει όλοι να πάρουν το μήνυμα, είναι ένα…
-Το Χατζιδάκειο δεν προσφέρεται ως χώρος για κομματική, πολιτική και προσωπική εκμετάλλευση…!
Και ειλικρινά δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι επακριβώς θέλει να «αποδείξει» ο κύριος Πουσπουρίκας, με το να φωτογραφίζεται μέσα στο Χατζιδάκειο με διάφορους επιφανείς επισκέπτες όταν πριν τον διορίσει στη συγκεκριμένη θέση ο Μέτιος, ουδεμία σχέση είχε με το αντικείμενο, αλλά και δεν συνέβαλε σε τίποτα προκειμένου να γίνει το Χατζιδάκειο!
Αυτή η προσπάθεια ταύτισης λοιπόν του Πουσπουρίκα με την κομματική και προσωπική χροιά που προσπαθεί να δώσει στον Πολυχώρο Πολιτισμού αδικεί πρώτα απ’ όλα τον Ίδιο τον Αθάνατο Μουσικοσυνθέτη… και μετά την ίδια τη Ξάνθη και τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής.
(σ.σ. Και βέβαια δεν θα σχολιάσω πως «βρέθηκε» από όλα τα μέλη μόνο η κυρία Αλατζά στο Χατζιδάκειο όταν το επισκέφθηκε ο Πρέσβης της Ιαπωνίας…Κι αυτό λίγο πολύ όλοι μπορούμε να το καταλάβουμε…)
ΚΑΤΕΒΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΜΕ ΣΤΑΥΡΟ 
ΚΥΡΙΕ ΑΝΤΩΝΗ ΠΑΣΧΑΛΗ!
Βέβαια δεν γνωρίζω κατά πόσο γνωρίζουν στα κεντρικά της Νέας Δημοκρατίας τα αλισβερίσια του κυρίου Αντώνη Πασχάλη με τον πρώην Δήμαρχο Τοπείρου Χατζηευαγγέλου ή το περιβάλλον του Θεολόγου Καλαϊτζή, φαντάζομαι όμως δεν θα… χαρούν ιδιαίτερα όταν πληροφορηθούν τα «παιχνίδια» του συγκεκριμένου στελέχους με συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα…
Το απλό ωστόσο ερώτημα της τοπικής κοινωνίας για τον εκ Βόλου γαμπρό της Ξάνθης, είναι άλλο…
Γιατί ο συγκεκριμένος κύριος δεν κατεβαίνει κάπου υποψήφιος με ΣΤΑΥΡΟ να δούμε τι αξίζει και τι απήχηση έχει στην τοπική κοινωνία; Μια και το παίζει σπουδαίος και τρανός μέσα στο κόμμα; Ιδού πεδίο λαμπρό άλλωστε…
Πιθανόν να έχει λάθη ο νόμος μου δηλώνει τώρα ο Παρασκευόπουλος!
Τώρα μάλιστα… Προβληματίζεται λοιπόν, εκ των υστέρων, ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος μήπως κάποια ρύθμιση του νόμου για την αποσυμφόρηση των φυλακών «δεν ήταν όπως θα έπρεπε» και περιμένει να δει «την ολοκλήρωση της εικόνας για να μπορέσει μετά ν’ αποφανθεί με μεγαλύτερη βεβαιότητα».
Ο κ. Παρασκευόπουλος έκανε λόγο για «πιθανά λάθη» που μπορεί να έχει ο νόμος του και δήλωσε προβληματισμένος, μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, «μήπως κάποια ρύθμιση δεν ήταν όπως θα έπρεπε, μήπως κάποια κατηγορία που αφαιρέθηκε ήταν περιορισμένη και έπρεπε να ήταν ευρύτερη».
(σ.σ. Αλήθεια, ο κύριος Παρασκευόπουλος μπορεί να αντιλφηθεί ότι τα λάθη αυτά έχουν γίνει όμως αφορμή να χάσουν αρκετοί άνθρωποι την ζωή τους; ).

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »