*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

30 Μαΐου

Ανοιχτή επιστολή της προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Γαλάνης Δήμου Τοπείρου Ευγενίας Μαυροπούλου για τα αδέσποτα ζώα στον Νομό μας

30 Μαΐου
Με «ανοιχτή επιστολή της» η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γαλάνης του Δήμου Τοπείρου, Ευγενία Μαυροπούλου, καλεί Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης, Περιφερειακούς Συμβούλους, Δημάρχους και όλα τα Δημοτικά Συμβούλια του Νομού, να συστρατευθούν για την από κοινού αντιμετώπιση του προβλήματος με τα αδέσποτα ζώα στο Νομό μας διότι, όπως αναφέρει «η λύση για να είναι αποτελεσματική και βιώσιμη, πρέπει να αντιμετωπιστεί σε επίπεδο Νομού».
Αναλυτικά στην επιστολή της η κ. Μαυροπούλου αναφέρει:
ΔΗΜΟΣ ΤΟΠΕΙΡΟΥ
Τοπική Κοινότητα Γαλάνης
Γαλάνη 29/5/2018
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΘΕΜΑ: «Τα αδέσποτα ζώα στον Νομό μας»
Καταρχήν θα πρέπει να τονίσουμε ότι το πρόβλημα είναι ιδιαίτερο και περίπλοκο.
Ο τρόπος που προσπαθούμε να διαχειριστούμε όλο αυτό, μας έχει εγκλωβίσει ανθρώπους και ζώα. Δεν μπορούμε να είμαστε, ή με τους ανθρώπους ή μετά ζώα.
Οι άνθρωποι και τα ζώα πριν λίγα χρόνια συμβίωναν αρμονικά.
Τι έγινε και όλο αυτό άλλαξε;
Τι κάνουμε λάθος και χάθηκε αυτή η ισορροπία;
Πεποίθησή μας είναι ότι αυτή η ισορροπία πρέπει να επανέλθει, αν θέλουμε αυτό που ονομάζουμε πρόβλημα αδέσποτων ζώων να βρει την λύση του.
Επίσης πρέπει να κατανοήσουμε, ότι την λύση δεν μπορεί να την δώσει ο κάθε δήμος μόνος του. Η λύση για να είναι αποτελεσματική και βιώσιμη, πρέπει να αντιμετωπιστεί σε επίπεδο Νομού.
Υπάρχουν πάρα πολύ τρόποι να αντιμετωπίσουμε αυτές τις καταστάσεις, με σεβασμό στο περιβάλλον και ένα πολιτισμό που δεν θα έχει θύματα και θύτες.
Περιμένουμε από τον κ.Αντιπεριφερειάρχη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους, τους Δημάρχους και όλα τα Δημοτικά Συμβούλια του Νομού να μην υποτιμήσουν την κατάσταση, να προσπαθήσουν να ξεπεράσουν τα προβλήματα και να συζητήσουμε όλοι μαζί την από κοινού αντιμετώπιση.
Για μια διαρκεί και βιώσιμη λύση.
Με εκτίμηση
Η Πρόεδρος της Κοιν.Γαλάνης

Μαυροπούλου Ευγενία 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »