*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

30 Μαΐου

Αποκλειστικό. ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΜΕΛΙΣΣΟΠΟΥΛΟ! Προτείνουν για υποψήφιο Δήμαρχο τον Πάνο Σταυρακάρα ή τον Σταύρο Αμοιρά!

30 Μαΐου
Το φυσάν και δεν κρυώνουν Φανουράκης και Σάββας Μελισσόπουλος μετά την τελευταία συνάντηση ΠΑΣΟΚων και Κοινωνίας Δημοτών στο Έλενα για τις δημοτικές εκλογές του 2019 

Ο σώζων εαυτόν σωθείτω!
*Απλό υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο θέλει τον Πάνο Σταυρακάρα ο Μανώλης Φανουράκης για να «παίξουν» δισταυρία και να εκλεγεί ο… ίδιος!
Το φυσάν και δεν κρυώνουν Φανουράκης και Σάββας Μελισσόπουλος μετά την τελευταία συνάντηση ΠΑΣΟΚων και Κοινωνίας Δημοτών στο Έλενα για τις δημοτικές εκλογές του 2019. Η 5η κατά σειρά όπως λένε οι ίδιοι, γιατί κάποιοι μιλάνε για 6η και 7η  (σ.σ. Στη πρώτη συγκέντρωση μετά βίας είχαν 15 άτομα…), αφού μετά το Σκωτσέζικο ντουζ που τους επεφύλαξε ο  ΣΥΡΙΖΑ με την επιλογή του Τάσου Τεφρωνίδη, ήρθε και το Κίνημα Αλλαγής να εκφράσει τους έντονους προβληματισμούς του! Αφού μπορεί στην τελευταία συνάντηση οι παρόντες να ήταν κάπως περισσότεροι (σ.σ. Περίπου 35-40 άτομα), ωστόσο στην πλειοψηφία τους είπαν άπαντες ένα βροντερό ΟΧΙ στον Σάββα Μελισσόπουλο, προτείνοντας άλλα πρόσωπα και συγκεκριμένα τον… Πάνο Σταυρακάρα και τον Σταύρο Αμοιρά ως υποψηφίους Δημάρχους Ξάνθης!
Ο πρώτος φυσικά αρνείται κάθε ενδεχόμενο να τεθεί ο ίδιος ως επικεφαλής του Συνδυασμού που θα είναι η συνέχεια της Κοινωνίας Δημοτών,  ισχυριζόμενος τις «πολλές επαγγελματικές του ασχολίες», ο δε Σταύρος Αμοιρίδης δεν είχε ποτέ πολιτικές φιλοδοξίες και μάλλον του ήρθε ως… κεραυνός εν αιθρία ακόμη και το ότι έπεσε το όνομά του στο τραπέζι των «συρόμενων» υποψηφίων…!!!
Ο σώζων εαυτόν σωθείτω!
Το ρεζουμέ λοιπόν της 5ης συνάντησης στελεχών της Κοινωνίας Δημοτών και του Κινήματος Αλλαγής στο «Έλενα» την περασμένη εβδομάδα!
1.Ενδιαφέρον υπάρχει μόνο από τον Σάββα Μελισσόπουλο ο οποίος όμως…δεν τραβάει. Κι αν οι δημοτικές εκλογές γίνουν με τον νυν Νόμο σε περίπτωση που Κυβέρνηση εκλεγεί η Νέα Δημοκρατία στις επόμενες δημοτικές εκλογές, τότε ο συνδυασμός θα καταποντιστεί! Κατά γενική ομολογία…Γι’ αυτό άλλωστε και ο Φανουράκης τάχτηκε υπέρ της απλής αναλογικής, ώστε να έχει πιθανότητες εκλογής ο ίδιος…
2.Επικεφαλής του νέου συνδυασμού ο Πάνος Σταυρακάρας που ωστόσο σπάνια βρίσκεται στη Ξάνθη τον τελευταίο καιρό, αφού οι ασχολίες του κυρίως βρίσκονται στην Αλεξανδρούπολη… Εκτός τούτου, ο Πάνος Σταυρακάρας αποτελεί «κόκκινο» πανί για τους άλλους επιχειρηματίες καφέ μπαρ και κυρίως της «παραλίας», μια βεντέτα που κρατεί χρόνια…
3.Η ιδανική λύση για έναν συνδυασμό με καλές προοπτικές θα ήταν να τεθεί επικεφαλής ο Σύμβουλος Επιχειρήσεων Σταύρος Αμοιράς που είναι εντελώς  ΑΦΘΑΡΤΟΣ και θεωρείται ικανότατος, αυτός ωστόσο αρνείται ακόμη και να συζητήσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, δηλώνοντας ότι «στηρίζει την συγκεκριμένη δημοτική κίνηση, κυρίως λόγω της φιλίας και συνεργασίας του με τον Φανουράκη…!»
4.Ο Μανώλης Φανουράκης θεωρεί σίγουρο ότι θα «πείσει» στο τέλος τον Πάνο Σταυρακάρα να κατέβει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό της συνέχειας της Κοινωνίας Δημοτών. Κι αυτό γιατί μόνο έτσι, «παίζοντας» δηλαδή διπλοσταυρία με τον Πάνο Σταυρακάρα και τους αδελφούς Ζώτου στο πλευρό του, θα είχε πιθανότητες επανεκλογής...!
Χθες πάντως η Νομαρχιακή Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση, στηρίζοντας τον νέο συνδυασμό, χωρίς ωστόσο να κάνει μνεία στον επικεφαλής. Ιδού τι και η σχετική ανακοίνωση, κρατώντας αποστάσεις από το πρόσωπο του Σάββα Μελισσόπουλου:

ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΗ ΞΑΝΘΗ 
ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
«Οι πρόσφατες πρωτοβουλίες  τόσο του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και της ΝΔ  στον νομό μας, αναδεικνύουν πώς αντιλαμβάνονται τα δύο κόμματα την αυτοδιοίκηση και την αποκέντρωση. Έναν θεσμό χειραγωγούμενό, κατευθυνόμενο, ελεγχόμενο από το κόμμα, υποταγμένο σε κομματικές αποφάσεις», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή του Κινήματος Αλλαγής στη Ξάνθη: 
«Οι πρόσφατες πρωτοβουλίες  τόσο του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και της ΝΔ  στον νομό μας, αναδεικνύουν πώς αντιλαμβάνονται τα δύο κόμματα την αυτοδιοίκηση και την αποκέντρωση. Έναν θεσμό χειραγωγούμενό, κατευθυνόμενο, ελεγχόμενο από το κόμμα, υποταγμένο σε κομματικές αποφάσεις.
Το αποδεικνύουν περίτρανα και οι δύο, ο μεν ΣΥΡΙΖΑ με την επιλογή να προχωρήσει στην ανάδειξη τοπικού κομματικού υποψηφίου, μέσα σε κλειστές κομματικές συσκέψεις. Επιβεβαιώνοντας ότι αντιλαμβάνονται την αυτοδιοίκηση ως κομματικό λάφυρο την ίδια στιγμή μάλιστα, που σε κεντρικό επίπεδο η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, θεσμοθετεί την απλή αναλογική στην αυτοδιοίκηση γιατί υποτίθεται ότι ενδιαφέρεται για την σύνθεση απόψεων.
Από την άλλη, η ΝΔ διοργανώνει εκδηλώσεις  <<κομματικά φροντιστήρια>> για το νέο νόμο, χωρίς να καταθέσει ούτε μία πρόταση για την ανάγκη μιας νέας ισχυρής αυτοδιοίκησης και επιβεβαιώνοντας ότι για τη ΝΔ το συγκεντρωτικό κράτος είναι ακόμη εδώ!
Ως Κίνημα Αλλαγής πιστεύουμε σε ένα νέο μοντέλο διοίκησης και ανάπτυξης με βασικό μοχλό την αποκέντρωση με ισχυρή αυτοδιοίκηση. Με τον ουσιαστικό σχεδιασμό και την υλοποίηση της κοινωνικής πολιτικής και της ανάπτυξης στους Δήμους και στις Περιφέρειες με μεταφορά των αντίστοιχων πόρων.
Με την κατάρτιση ενός συνολικού σχεδίου για την πόλη, αποτέλεσμα διαλόγου με τους φορείς, τους κατοίκους, τους επιχειρηματίες και επαγγελματίες. Ενός σχεδίου φερέγγυου και τολμηρού, που θα απαντά στις ανάγκες των κατοίκων της, που θα αποτυπώνει τους στόχους, την προοπτική, αλλά και το όραμα για την Ξάνθη της επόμενης δεκαετίας.
Ένα σχέδιο που θα μπορούσαν να εκφράσουν και να υπηρετήσουν φερέγγυα πρόσωπα, που θα αναδείξει η τοπική κοινωνία. Πρόσωπα που προέρχονται από τις προοδευτικές, δημιουργικές δυνάμεις του τόπου μας και όχι οι εκλεκτοί κομματικών γραφείων και παραγόντων.
Γι’ αυτό στο Κίνημα Αλλαγής θα αγωνιστούμε με την δική σας συμμετοχή να αλλάξουμε τις πελατειακές λογικές, του σκληρού συγκεντρωτικού Κράτους.
Ν.Ε. ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ
Η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΞΑΝΑ
ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ»

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »