*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

28 Μαΐου

Νέα πρόκληση: Οι Τούρκοι ανάβουν φωτιές με προεκλογική «σύγκρουση» στη Θράκη, ο Μουχαρέμ Ιντζέ την Πέμπτη 31/5 σε Κομοτηνή και Ξάνθη

28 Μαΐου

Την προεκλογική «σύγκρουση» στη Θράκη μεταφέρει η Τουρκία, καθώς ο υποψήφιος για την προεδρία από την αξιωματική αντιπολίτευση (CHP), Μουχαρέμ Ιντζέ, ετοιμάζεται να εξαπολύσει επίθεση στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από τη χώρα μας.
Ο Μουχαρέμ Ιντζέ, ηγέτης της αντιπολίτευσης βάζει στον προεκλογικό σκηνικό της Τουρκίας τη Θράκη, καθώς αναμένεται - λίγες εβδομάδες πριν τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών - να αφιχθεί στο τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής την ερχόμενη Πέμπτη (31/05), ενώ ακολούθως θα μιλήσει σε μουσουλμάνους στο κτίριο της Τουρκικής Νεολαίας στην πόλη, πριν μεταβεί στην Ξάνθη.
Η προεκλογική συγκέντρωση του Ιντζέ στην Κομοτηνή προκαλεί σίγουρα πολλά ερωτηματικά για τις προθέσεις του, αφού οι μουσουλμάνοι της Θράκης είναι Έλληνες πολίτες και ως εκ τούτου δεν έχουν δικαίωμα ψήφου στις τουρκικές εκλογές.
Σημειώνεται ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που επικεφαλής τουρκικού κόμματος, υποψήφιος πρόεδρος ή πρωθυπουργός πραγματοποιεί προεκλογική καμπάνια στη Θράκη, ωστόσο σύμφωνα με αναλυτές, πρόκειται για κίνηση εντυπωσιασμού, εσωτερικής κατανάλωσης και φυσικά… προπαγάνδας, ως απάντηση στη συγκέντρωση που πραγματοποίησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Σεράγεβο, στη Βοσνία. Δεν αποκλείεται πάντως να θέλει και να... σπείρει τον άνεμο της έντασης, για να «θερίσει» αργότερα μουσουλμανικές θύελλες σε ελληνικά χωράφια…
Ο «Θεσσαλονικιός» εξαπέλυσε εξάλλου την Κυριακή  (27/05) επίθεση στον σουλτάνο πάλι μέσω… Ελλάδας.
Ο ηγέτης της τουρκικής αντιπολίτευσης θα επισκεφθεί το τουρκικό προξενείο στη μία το μεσημέρι και ακολούθως θα μιλήσει σε μουσουλμάνους της περιοχής, στο κτίριο που στεγάζεται η Τουρκική Νεολαία Κομοτηνής. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, μετά την παρουσία του στην Κομοτηνή θα μεταβεί και στην Ξάνθη, ενώ μετά τη Θράκη θα περάσει μέσω του μεθοριακού σταθμού στη Νυμφαία, στη νότια Βουλγαρία και συγκεκριμένα στην πόλη Κρτζάλικ, όπου θα μιλήσει σε τουρκικής καταγωγής πολίτες.
Υπενθυμίζεται ότι σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν απαγορευτεί προεκλογικές συγκεντρώσεις και ομιλίες τόσο του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όσο και βασικών συνεργατών του και επιτελικών στελεχών του κυβερνώντος κόμματος, αλλά και υπουργών. Η αντιπολίτευση του CHP φέρεται έτσι να στοχεύει να μπει στο… μάτι του Ερντογάν με μια συγκέντρωση σε χώρα της Ε.Ε. και μάλιστα στη Θράκη, εκπέμποντας μηνύματα τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό.
Το CHP, πάντως, δεν έχει στα ψηφοδέλτιά του υποψήφιο από την ελληνική Θράκη, σε αντίθεση με τον Ερντογάν που έχει συμπεριλάβει τον καταγόμενο από την Κομοτηνή υφυπουργό άνευ χαρτοφυλακίου Μεχμέτ Τσαβούσογλου.
Το θέμα είναι αν ο Ερντογάν - μετά και τα απανωτά «χαστούκια» τον τελευταίο καιρό - θα αφήσει τον Ιντζέ να κερδίσει τις εντυπώσεις ή θα απαντήσει με ακόμα μεγαλύτερη πρόκληση ενάντια στην Ελλάδα, από τη στιγμή μάλιστα που η Θράκη συμπεριλαμβάνεται στα μεγαλεπήβολα (και θερινής νυκτός) όνειρα του «σουλτάνου» για τη «Μεγάλη Οθωμανική Αυτοκρατορία»...

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »