*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

24 Απριλίου

See Through 6 χρόνια απο τον θάνατο του Σάββα Μετοικίδη...-Οι ειδήσεις με άλλο στυλ

24 Απριλίου
Έξι χρόνια συμπληρώθηκαν στις  21/4/2018 από την πολιτική αυτοκτονία του αγωνιστή εκπαιδευτικού Σάββα Μετοικίδη στην Σταυρούπολη Ξάνθη. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει…
…………………………………………
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Από δω και πέρα λοιπόν όποιος προμηθευτής έχει παράπονα από τον Δήμο Ξάνθης, τον Δήμαρχο ή τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, ή τις αρμόδιες υπηρεσίες, βουρ καταγγελία στον Φανουράκη και στην «παρέα» του…!
Να του δώσουν του Δημαρχόπουλου να καταλάβει!
……
*Ενώ επί πρώην Δημάρχου Ξάνθης Λάκη Στυλιανίδη, όλα βαίνανε καλώς… Κανείς… προμηθευτής δεν είχε παράπονο να καταφύγει στον…Φανουράκη ή στην τότε αντιπολίτευση Πούλιου - Θανάση Ξυνίδη!
……
*Ενημερώνω τους συνταξιούχους ότι:
Το Δημόσιο  θα καταβάλλει τις συντάξεις Μαΐου 2018 στις 27 Απριλίου 2018 ημέρα Παρασκευή
Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις Μαΐου 2018 στις 27 Απριλίου 2018 ημέρα Παρασκευή
Για τα υπόλοιπα Ταμεία οι συντάξεις του Απριλίου 2018 θα πληρωθούν ως εξής:
Το ΝΑΤ θα καταβάλλει τις συντάξεις Μαΐου 2018 στις 27 Απριλίου 2018 ημέρα Παρασκευή
Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις Μαΐου 2018 στις 02 Μαΐου 2018 ημέρα Τετάρτη
Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις Μαΐου 2018 στις 02 Μαΐου 2018 ημέρα Τετάρτη
……
*Κυνοφιλικό σεμινάριο στο πλαίσιο της συνεχούς ενημέρωσης και επιμόρφωσης των μελών του διοργανώνει ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ξάνθης το απόγευμα (18.30) της Τετάρτης 2 Μαΐου στην αίθουσα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ξάνθης.
Κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο Θεόδωρος Μαυρίδης (εκτροφέας - εκπαιδευτής) και ο Θεόδωρος Βασιλακίδης (διεθνής κριτής setter-pointer).
……
*Στην "Ημέρα των μικρών βιβλιοπωλείων" συμμετέχει το Σάββατο 28 Απριλίου 2018 στις 11.30 το βιβλιοπωλείο "Δύο" (Βενιζέλου-Στογιαννίδη γωνία), με μια διαδραστική αφήγηση παραδοσιακών παραμυθιών σε συνδυασμό με παιχνίδια συναισθηματικής αγωγής, με τίτλο "Παραμύθια της παράδοσης, παραμύθια της καρδιάς".
Σημειώνω ότι αντίστοιχες δράσεις διοργανώνονται σε 32 βιβλιοπωλεία σε όλη τη χώρα.
Nεκρή θαλάσσια χελώνα στον Αη Γιάννη
Μια θαλάσσια χελώνα βρέθηκε νεκρή στην ακτή, κοντά στην παραλία του Αη Γιάννη σύμφωνα με πολίτες που βρέθηκαν στην περιοχή το Σαββατοκύριακο. 
Η χελώνα εκβράστηκε στην ακτή από τη θάλασσα και δεν μπορεί να διευκρινιστεί ακόμη η αιτία του θανάτου της ενώ οι κάτοικοι που την εντόπισαν ενημέρωσαν το Λιμεναρχείο.
Υποψήφιος συμβολικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης πιθανόν 
στον Έβρο, σύμφωνα με δημοσίευμα
Το ενδεχόμενο να επιλέξει το νομό Έβρου για την μια από τις δυο υποψηφιότητες του για συμβολικούς λόγους, σκέφτεται ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με δημοσίευμα του έμπειρου πολιτικού συντάκτη Ανδρέα Κωνσταντάτου στο thecaller.gr.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο κ. Μητσοτάκης σκέπτεται να θέσει υποψηφιότητα σε ακριτική περιοχή (Έβρος ή Αιγαίο) για συμβολικούς λόγους. Αν φυσικά συμβεί αυτό, περιορίζονται κατά μία οι 6 θέσεις του ψηφοδελτίου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο νομό μας και δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο τα πράγματα.
Να θυμίσουμε εδώ ότι άλλος ένας Πρόεδρος της Ν.Δ ήταν υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο του νομού Έβρου. Ο συγχωρεμένος Μιλτιάδης Έβερτ το 1996, όταν και έχασε τις εκλογές από τον Κώστα Σημίτη και μάλιστα ο «μπουλντόζας» είχε πάει να ψηφίσει στο χωριό Ταύρη.
30χρονος &14χρονος έκλεψαν 19 μεταλλικές σχάρες φρεατίων 
από μη λειτουργικό εργοστάσιο στα Άβδηρα
Συνελήφθησαν την Παρασκευή 20-4-2018 το απόγευμα, σε αγροτική περιοχή της Ξάνθης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αβδήρων, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 30 και 14 ετών, διότι εντοπίστηκαν να έχουν αφαιρέσει 19 μεταλλικές σχάρες φρεατίων από μη λειτουργικό εργοστάσιο.
Τα αφαιρεθέντα αντικείμενα κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον δικαιούχο τους.
Ώρες κοινού για τον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης 
κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ “Ξάνθη, Πόλις Ονείρων”
Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και η Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, ως συνδιοργανωτής στο “Ξάνθη Πόλις Ονείρων”, σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης και με την υποστήριξη της  Επιτροπής Διαχείρισης του Πολυχώρου Τέχνης και Σκέψης, ανακοινώνει ότι το σπίτι που γεννήθηκε ο Μάνος Χατζιδάκις, θα είναι ανοιχτό για το κοινό τις παρακάτω ημέρες και ώρες:
Δευτέρα 23 Απριλίου: 08:30-15:00
Τρίτη 24 Απριλίου: 08:30-15:00
Τετάρτη 25 Απριλίου: 08:30-15:00
Πέμπτη 26 Απριλίου: 08:30-15:00 και 17:30-21:00
Παρασκευή 27 Απριλίου: 08:30-15:00 και 17:30-21:00
Σάββατο 28 Απριλίου: 09:00-15:00
Από το Γραφείο Τύπου
Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης

Άδεια στην εταιρία “Λιπάσματα Νέας Καρβάλης” 
και με την “βούλα” από το συμβούλιο της επικράτειας
Το Συμβούλιο της Επικρατείας δικαίωσε τη Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας για την αδειοδότηση της εταιρίας. ¨ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΝΕΑΣ ΚΑΡΒΑΛΗΣ»
Το Συμβούλιο της Επικρατείας ενέκρινε την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης που είχε ακυρώσει την άδεια λειτουργίας της Λιπάσματα Νέας Καρβάλης ΑΕ τον Μάιο του 2017.
Η αίτηση της ΛΝΚ είχε κατατεθεί στις 11 Μαΐου 2017, μια εβδομάδα μετά την ανάρτηση της απόφασης της Αποκεντρωμένης που ουσιαστικά ακύρωνε την υπογραφή του Αντιπεριφερειάρχη Θόδωρου Μαρκόπουλου που χορηγούσε άδεια λειτουργίας στη «νέα» εταιρία που «μπήκε» στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 2017.
H υπόθεση συζητήθηκε από το ΣτΕ στις 6 Δεκεμβρίου 2017.
Υπενθυμίζεται ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας στις 2 Ιουνίου 2017 είχε κάνει δεκτό το αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής αναστολής εκτέλεσης της επίμαχης απόφασης της ΑΔΜ-Θ μέχρι την επί της ουσίας συζήτηση της υπόθεσης.

Εξόρμηση του Πανεπιστημίου των Ορέων στις Φέρες
Το Πανεπιστήμιο των Ορέων σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης – Ιατρική σχολή, το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης, το Δήμο Αλεξανδρούπολης και τη Δ/νση Πρωτ. Εκπαίδευσης Αλεξανδρούπολης, πραγματοποιούν για πρώτη φορά τις εθελοντικές μη κερδοσκοπικές και μη επιχορηγούμενες δράσεις του ΠτΟ στον Έβρο, ενώνοντας τον νότο με το βορρά της Ελλάδος.
Την Τρίτη 25 Απριλίου 2017, η πρώτη εξόρμηση θα υλοποιηθεί στις Φέρες του Δήμου Αλεξανδρούπολης με τις ως κατωτέρω δράσεις:  
-10:00: Ιατρικές εξετάσεις από καθηγητές Ιατρικής με τις ομάδες τους, σε ευπαθείς ομάδες του τοπικού πληθυσμού από Ομάδα οφθαλμιάτρων
-10:00 -13:00: Αλληλοδιδασκαλία μαθητών στο 1ο Δημοτικό σχολείο Φερών με θέμα την ιερή τέχνη της Υφαντικής – Αποστολή Πηνελόπη Gandhi και

-17:00: Καφενεία Των Ορέων,  με θέματα που αφορούν στην αλληλεγγύη, την αυτάρκεια,  την  ανάπτυξη ενδογενούς, αυτόνομης οικιακής οικονομίας, μικρής κλίμακας αλλά μεγάλης αξίας, σε μια εποχή που είναι ανάγκη να δούμε ξανά με μια άλλη ματιά την δύναμη και την ηθική και πνευματική υπεροχή αυτού του Τόπου. (Στο καφενείο των Κήπων)

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »