*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

18 Απριλίου

See Through Η Ξάνθη θρηνεί, έχασε το 25χρονο αγγελούδη της-Οι ειδήσεις σε άλλο στυλ...

18 Απριλίου
Θλίψη στην Ξάνθη για τον αιφνίδιο θάνατο της 23χρονης Εύας Σουρουτζίδου λίγες μέρες μετά την ορκωμοσία της
Ένα 25χρονο κορίτσι από την Ξάνθη η Έυα Σουρουτζίδου, έφυγε ξαφνικά από τη ζωή, την Τρίτη το πρωί στο Νοσοκομείο Ξάνθης, σκορπίζοντας θλίψη στην οικογένειά της και τους δεκάδες φίλους της που την αγαπούσαν πολύ, λόγω της δράσης της στα Πολιτιστικά αλλά και στον Σύλλογο Αιμοδοτών Ξάνθης. 
Η 25χρονη υπέστη ανακοπή στη διάρκεια του χειρουργείου. Μόλις λίγες μέρες πριν είχε ορκιστεί στο Πανεπιστήμιο αλλά δεν πρόλαβε να ξεκινήσει τη σταδιοδρομία της. Συγκλονισμένος ιδιαίτερα απο το γεγονός ήταν ο αθλητικογράφος του Xanthichannel και του "Μαχητή" Γιάννης Τσιλιγγιρίδης αφού ήταν βαπτισινιά του.
…………………………..
Άκουσον! Άκουσον!
*Το κακό με τον Δήμαρχο Αβδήρων Γιώργο Τσιτιρίδη είναι ο εγωισμός του από τη μια και η ασχετοσύνη του από την άλλη…
Το τελευταίο μάλιστα του κάνει διπλό «κακό», διότι έχει την άγνοια του κινδύνου με τη διαφορά ότι αν αρχίσουν και τον καλούν οι Εισαγγελείς ή οι Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης για τις μεγάλες ζημιές που έχουν προκληθεί ήδη στο Δήμο Αβδήρων (ειδικά με το θέμα του κάμπινγκ...), θα είναι πολύ αργά!
……
*Και βέβαια φαντάζεστε να χάσει ο Δήμος Αβδήρων την αντιδικία με τον Μιχάλη Αμοιρίδη ή με τον έτερο εργολάβων που θα υλοποιούσε το… κλειστό που ήθελε να κατασκευάσει η Εύα σε ποιόν θα «χρεώσουν» και τις δυο υποθέσεις!
-Τι πρόκειται να επακολουθήσει…
…..
*«Αμαρτίαις» πρώην Δημάρχων παιδεύουσι Τσιτιρίδη βέβαια, αλλά πρώτος ο νυν Δήμαρχος φρόντισε με κάθε τρόπο να απαλλάξει τους πρώην…
Κι ο νοών νοείτω.
…..
*Διαβάζω στο Indexanthi: Το Κ.Κ.Ε. αρνήθηκε να προσκομίσει στοιχεία στη βουλή για τις δωρεές που έλαβε το 2015 και αφορούσαν σε ποσά άνω των 5.000 ευρώ! Η βουλή απευθύνθηκε στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και η τελευταία γνωμοδότησε. Παραθέτουμε σχετικό δημοσίευμα και… βγάλτε τα συμπεράσματά σας:
Υποχρεωτική είναι η δημοσιοποίηση των ονομάτων των δωρητών στην επίσημη ιστοσελίδα της επιτροπής ελέγχου της βουλής μόνο για τα ποσά που υπερβαίνουν τις 5.000 ευρώ, σύμφωνα με γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Η αρχή γνωμοδότησε για το θέμα μετά από ερώτημα της βουλής, με αφορμή την άρνηση του Κ.Κ.Ε. να προσκομίσει στοιχεία για τις δωρεές που έλαβε το 2015 και αφορούσαν σε ποσά άνω των 5.000 ευρώ.
……
*Κι όμως δεν είναι ανέκδοτο… Ο Φανουράκης κατηγόρησε τον Δήμαρχο Ξάνθης, γιατί το γήπεδο της Κυψέλης είχε πολύ χόρτο… Κι όταν η Υπηρεσία Πρασίνου παρενέβη και καθάρισε το γήπεδο, συνεχάρη τους υπαλλήλους και … ξανα-κατηγόρησε τον Δημαρχόπουλο!
-Εισπράττοντας μάλιστα τρία likes από τα οποία συμπωματικά τα δύο… ήταν δημοτικών του συμβούλων!
……
*Κι εκεί που διάβαζα το νέο σχόλιο του Φανουράκη στο fb, τι είδηση ανακάλυψα;
«Ότι… τραγικό θάνατο βρήκε μία καμηλοπάρδαλη σε ζωολογικό κήπο της Κίνας όταν το κεφάλι της «κόλλησε» σε ένα δέντρο στην προσπάθειά της να ξυστεί!
Ο λαιμός της καμηλοπάρδαλης παγιδεύτηκε ανάμεσα στα δύο κλαδιά κι ενώ οι απελπισμένοι υπάλληλοι του ζωολογικού κήπου έκαναν ότι μπορούσαν, κόβοντας μάλιστα το κλαδί, δυστυχώς ήταν πολύ αργά για το ζώο.
Καθότι… «αυτοκτόνησε» κατά λάθος!
Αστυνομικός σκύλος βρήκε τα ναρκωτικά σε σπίτι 23χρονου στην Καβάλα
Συνελήφθη την 16-4-2018 το μεσημέρι, στην Καβάλα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, 23χρονος ημεδαπός, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, στην οικία του βρέθηκαν, τρεις νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 27,5 γραμμαρίων, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, μία σιδερογροθιά, μία πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος, το χρηματικό ποσό των 2.050 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο τα οποία και κατασχέθηκαν.
ΔΕΥΑΞ: Διακοπές υδροδότησης σε διάφορες περιοχές 
της Ξάνθης στις 18 &19 Απριλίου
Για την ολοκλήρωση της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης στην Αγίου Ελευθερίου, και για την σύνδεση των οικοδομών στην συγκεκριμένη οδό με το νέο δίκτυο, απαιτείται η διακοπή της υδροδότησης στις παρακάτω οδούς τις παρακάτω ημέρες και ώρες:
Τετάρτη 18 -4-2018 από 8:00 έως 15:00.
Α) Αγίου Ελευθερίου στο τμήμα μεταξύ των οδών Καβάλας και Π.Π. Γερμανού
Β) Καβάλας από Χατζησταύρου έως Ανδρ. Δημητρίου
Γ) Σε όλο το μήκος της οδού Φειδίου
Πέμπτη 19 -4-2018 από 8:00 έως 15:00.
Α) Αγίου Ελευθερίου από Κιουταχείας έως Φειδίου
Β) Καβάλας από Χατζησταύρου έως Ανδρ. Δημητρίου
Οι κάτοικοι των παραπάνω οδών, ενημερώνονται με ιδιαίτερη θυροκόλληση στις εισόδους των κατοικιών.
Ζητούμε συγνώμη και την κατανόηση των κατοίκων.
ΔΕΥΑ ΞΑΝΘΗΣ

Συνελήφθη 63χρονος Βούλγαρος στο Ν. Εράσμιο Ξάνθης για πλανόδιο υπαίθριο εμπόριο χωρίς άδεια
Συνελήφθη την Δευτέρα 16-4-2018 το μεσημέρι, στο Νέο Εράσμιο Ξάνθης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τοπείρου, 63χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, διότι εντοπίστηκε να ασκεί πλανόδιο υπαίθριο εμπόριο, διαθέτοντας προς πώληση συνολικά 564 είδη παρεμπορίου (αξεσουάρ κινητών τηλεφώνων, παιχνίδια, μπαταρίες, απομιμήσεις κοσμημάτων, ηλεκτρονικές συσκευές, ρολόγια κ.α.), στερούμενος της απαιτούμενης άδειας. Κατασχέθηκαν τα παραπάνω είδη παρεμπορίου, ενώ επιβλήθηκε στον δράστη το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.

Η Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου ΕΒΡΟΥ στηρίζει την Πανεπιστημιακή Αιματολογική Κλινική
Η Πανεπιστημιακή Αιματολογική Κλινική του Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά περιστατικά και έχει προσφέρει σπουδαίο έργο, επιδεικνύοντας σημαντικές επιτυχίες για τις οποίες επαινέθηκε δημοσίως από τη Διοίκηση (πρόσφατη απονομή τιμητικής διάκρισης σε νεαρό γιατρό ερευνητή της κλινικής), ενισχύθηκε δε τη 2ετία 2016-2017 με 2 επικουρικούς γιατρούς και 1 γιατρό υπηρεσίας υπαίθρου. Αυτό κάθε άλλο παρά διοικητική αυθαιρεσία και κλείσιμο της κλινικής είναι όπως ορισμένοι προσπάθησαν να παρουσιάσουν.
Αυτή τη στιγμή υπηρετούν 5 ειδικοί γιατροί. Λόγω υπαρκτού σοβαρού οικογενειακού προβλήματος υγείας 1 επιμελήτρια ζήτησε 3μηνη απόσπαση σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Το αίτημα αυτό έγινε αρχικά δεκτό από την 4η ΥΠΕ, παρά την αντίθετη γνώμη του Νοσοκομείου μας. Μετά όμως από διεξοδική ανάλυση από τον Διοικητή του Νοσοκομείου, των δυσλειτουργιών που θα προέκυπταν, λόγω της μείωσης των ειδικών αιματολόγων από 5 σε 4, η απόσπαση δεν θα υλοποιηθεί παρά μόνον μετά την πρόσληψη άλλου αιματολόγου. 
Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
Π.Γ.Ν.ΕΒΡΟΥ
Δρ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΔΑΜΙΔΗΣ

Βερναρδάκης: Δεν αποκλείω ταυτόχρονα αυτοδιοικητικές & εθνικές εκλογές
Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, στους Θάνο Σιαφάκα και Γιώργο Νερούτσο, ο υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης δήλωσε: Δεν αποκλείω ταυτόχρονα αυτοδιοικητικές και εθνικές εκλογές τον Οκτώβριο του 2019. Τον Σεπτέμβριο του 2018 τα πρώτα νομοσχέδια που έρχονται στη Βουλή θα αφορούν στην αύξηση του κατώτατου μισθού, στην επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και στις φορολογικές ελαφρύνσεις στα χαμηλότερα κλιμάκια, πρόσθεσε.
Τέλος σε ό,τι αφορά το ζήτημα της απλής αναλογικής στους Δήμους είπε ότι το σχετικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί σύντομα, ενώ εκτίμησε ότι στο μέλλον οδεύουμε σε κυβερνήσεις περισσότερων των δυο κομμάτων.
Σε ό,τι αφορά τη συζήτηση για την απλή αναλογική στις επερχόμενες εκλογές ο κος Βερναρδάκης ανέφερε ότι την πρωτοβουλία θα πρέπει να την λάβει η ίδια η κεντροαριστερά.

Συνελήφθη μετά από καταδίωξη στο Ν. Ξάνθης 25χρονος Ιρακινός, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας 14 μη νόμιμους μετανάστες
Συνελήφθη την Δευτέρα (16-04-2018) το απόγευμα, στο νομό Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, 25χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ιράκ, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας δεκατέσσερις (14) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας, Ιράκ και Μπανγκλαντές.
Ειδικότερα, στους Αμαξάδες Ροδόπης, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 25χρονο οδηγό Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου,  πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.
Πλησίον του οικισμού Σουνίου, ο οδηγός ακινητοποίησε το όχημα και διέφυγε πεζός σε παρακείμενη αγροτική περιοχή, πλην όμως συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς.
Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο όχημα, διαπιστώθηκε ότι ο δράστης, μετέφερε με αυτό, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας δεκατέσσερις (14) μη νόμιμους μετανάστες.
Κατασχέθηκε το παραπάνω Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης.


ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΜΑΪΟΥ, ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Ν.ΕΦ.Ε ΞΑΝΘΗΣ ΜΑΞΙΜΟΣ ΜΠΟΓΙΑΤΖΗΣ 
Το Κόμμα της Νέας Δημοκρατίας θα πραγματοποιήσει τις εσωκομματικές εκλογές του την  Κυριακή  13  Μαΐου  2018.  Βάσει  του  Κανονισμού  της  Πανελλαδικής  Οργάνωσης  του  Κόμματος, οι εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών διοικήσεων των κομματικών οργάνων  της Οργάνωσης πραγματοποιούνται κάθε δυο χρόνια.
Κατά τις εκλογές αυτές θα εκλεγούν:
 Ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Οργάνωσης (Ν.Ο.)
Τα μέλη της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής (ΝΟ.Δ.Ε)
Οι Πρόεδροι των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων (ΔΗΜ.Τ.Ο)
Τα μέλη των Δημοτικών Τοπικών Επιτροπών (ΔΗΜ.Τ.Ο)
Οι Σύνεδροι 2018 της Νομαρχιακής Οργάνωσης
Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη του κόμματος που διαθέτουν ενεργή Κάρτα Μέλους.
Τα μέλη που δεν διαθέτουν κάρτα ή που δεν είναι ενεργή για το έτος 2018, μπορούν να την  αποκτήσουν  ή  να  ενεργοποιήσουν  κάρτα  μέλους,  μπαίνοντας  στο  site  του  Κόμματος  (www.nd.gr) ή τηλεφωνώντας στο 210-9444222. 
Προθεσμίες/ημερομηνίες:
25/4/2018:
Έναρξη προθεσμίας υποβολής υποψηφιοτήτων (10:00)
27/4/2018:
Λήξη προθεσμίας υποβολής υποψηφιοτήτων (19:00)
4/5/2018:
Λήξη προθεσμίας για εξόφληση συνδρομής μελών ηλεκτρονικά
13/5/2018:
Διεξαγωγή ψηφοφορίας (ώρες  10:00 έως 19:00)
Για περαιτέρω λεπτομέρειες θα υπάρξει ενημέρωση εντός του επόμενου διαστήματος.
Ο Πρόεδρος της Ν.ΕΦ.Ε. Ξάνθης
Μάξιμος Μπογιατζής
 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »