*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

21 Απριλίου

Επίθεση Φανουράκη κατά του Δημάρχου Ξάνθης για τους υπόγειους κάδους, σκληρή απάντηση Δημαρχόπουλου!

21 Απριλίου
Ενώ επί Λάκη Στυλιανίδη -Τσέπελη όλα γίνονταν… καθαρά και με διαφάνεια και ιδίως οι… απευθείας αναθέσεις!
ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟΠΟΥΛΟ:
Ανήθικο κύριε Φανουράκη είναι αυτό που κάνετε! Το ότι εσύ και η παρέα σου, ταυτίζεστε με συγκεκριμένο προμηθευτή!
Ειλικρινά με πολύ ενδιαφέρον πήρα τη χθεσινή νέα ανακοίνωση - καταγγελία του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο Μανώλη Φανουράκη και της «παρέας» του… (δια «χειρός Σωτήρη» κατά τα συνηθισμένα βέβαια…) αλλά αυτήν τη φορά το διασκέδασα πολύ, διότι τελικά τίποτα δεν είναι τυχαίο αλλά και τόσο τραγικό… ειδικά στη πόλη μας!
Αφού φτάσαμε στο σημείο, αυτοί που ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ «σιωπούσαν» επί Αειμνήστου Αμοιρίδη σε όλες τις σκανδαλώδεις απευθείας Αναθέσεις των μεγάλων έργων στο Δήμο Ξάνθης (Κλειστό Φ. Αμοιρίδης, Υπόγειο Πάρκινγκ κλπ), να «εμφανίζονται» έστω και κάτω υπό… σκότος και «κρυπτόμενοι» υπερασπιστές της… διαφάνειας και της καθαρότητας, «πνιγμένοι» για μια ακόμη φορά στην εμπάθεια και στα σύνδρομά τους!
Όπως και αδιανόητο είναι να χαρακτηρίζει με εμπάθεια και δόλο έναν ΑΝΟΙΧΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ως… απευθείας ανάθεση, αυτοχριζόμενος ως «υπερασπιστής» ενός ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΉ του Δήμου Ξάνθης, ποιος;  
Ο… Φανουράκης! Δηλαδή το «εξαπτέρυγο» του πρώην Δημάρχου Ξάνθης που όχι μόνο σιωπούσε σε όλες τις ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ της πρώην δημοτικής αρχής (και στα ΜΜΕ…) στις τότε καταγγελίες της αντιπολίτευσης, αλλά καταγγέλθηκε για κάτι παρόμοιο από συνάδελφό του αντιδήμαρχο δημόσια, στο θέμα της τότε προμήθειας και κατασκευής του διαχωριστικού της πισίνας…
Επί της ουσίας ωστόσο:
Τι έκανε λοιπόν χθες η παράταξη Φανουράκη (σ.σ. Κάτι ξέρει και τους βάζει όλους και υπογράφουν ο Μανώλης…);
-Βγήκαν να υπερασπιστούν στην ουσία τα… συμφέροντα ενός προμηθευτή (!) και την δική του «αλήθεια», όχι μόνο νομιμοποιώντας την αλλά και εκπροσωπώντας καθαρά τα… συμφέροντά του, αφού εν ψυχρώ πιέζουν και εκβιάζουν τον Δήμαρχο, να… πάρει αυτός την δουλειά!
Εμείς σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να κάνουμε τον… δικαστή και να πούμε στον Δήμαρχο, πάρε τους… κάδους που σου ζητάει ο Φανουράκης με τον προμηθευτή και την «παρέα» του ή προτίμησε τους… άλλους κάδους!!! Αφήνουμε ωστόσο τα συμπεράσματα στους αναγνώστε μας.
Τα αφελή ερωτήματα του «Μ»
1. Η προμήθεια των κάδων επί Λάκη Στυλιανίδη - Φανουράκη κλπ πως γίνονταν; Με… ανοιχτό διαγωνισμό; Ή όπως η προμήθεια των… πυροτεχνημάτων επί Τσέπελη - Φανουράκη;
2. Η συγκεκριμένη εταιρεία αφού πρώτα συνάντησε τον Δήμαρχο Ξάνθης και είπε τα «παράπονά» της, μήπως κατά τύχη, απευθύνθηκε σε κάποιο δικηγορικό γραφείο ή απλά ο εκπρόσωπός της παίζει τζόκερ, πήγε στο πρακτορείο του Φανουράκη κι εκεί ανακάλυψε τον… εγγυητή της… νομιμότητας, της εντιμότητας και της πολιτικής ηθικής της πόλης;
Φιλοξενούμε λοιπόν τόσο την καταγγελία Φανουράκη, όσο και την καταπέλτη απάντηση του Δημάρχου Ξάνθης Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου και εσείς βγάλτε τα συμπεράσματά σας.
ΙΔΟΥ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΦΑΝΟΥΡΑΚΗ - ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΔΗΜΟΤΩΝ:
Πρόσφατα ήρθε ως θέμα στην Οικονομική Επιτροπή  ή έγκριση των  τεχνικών  προδιαγραφών  (αρ. μελ. Π1/2018) και των ‘όρων  διακήρυξης του διαγωνισμού με τίτλο: «Προμήθεια και εγκατάσταση υπόγειων κάδων απορριμμάτων και προμήθεια κάδων απορριμμάτων 1100lt» συνολικής προϋπολογιζόμενης δαπάνης €396.180,00 (με ΦΠΑ 24%), με τη διαδικασία του Ανοικτού Δημόσιου Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού.
Πιστέψαμε ότι επιτέλους η Δημοτική Αρχή «ανακάλυψε» ‘έστω και καθυστερημένα την πλέον διαφανή διαδικασία διαγωνισμών , δηλαδή  των ανοικτών  δημόσιων διαγωνισμών .
Πριν όμως αλέκτωρ λαλήσει τρις , η πραγματικότητα μας προσγείωσε απότομα στην πρακτική της νυν διοίκησης , αφού γίναμε αποδέκτες  απίστευτων καταγγελιών  που αν ισχύουν εκθέτουν ανεπανόρθωτα την Δημοτική Αρχή.
Συγκεκριμένα ,  εταιρία που ειδικεύεται στο χώρο και προτίθεται να συμμετάσχει στον διαγωνισμό , κατέθεσε υπόμνημα απευθυνόμενο προς τον κ. Δήμαρχο, τον κ. Πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής και τις αρμόδιες υπηρεσίες στο οποίο αναφέρει:
1) Οι τεχνικές προδιαγραφές για την Ομάδα Α όπως έχουν διαμορφωθεί και εγκριθεί,  θέτουν πολύ περιοριστικούς όρους - σχεδόν φωτογραφικούς - που ευνοούν έναν μοναδικό κατασκευαστή.
2)Είναι προφανές ότι , λόγω άγνοιας ή έλλειψης ενημέρωσης για τα συστήματα υπόγειων κάδων που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά, οι τεχνικές προδιαγραφές της με αρ. Π1/2018 μελέτης έχουν συνταχθεί με βάση ένα συγκεκριμένο τύπο υπόγειου κάδου που ευνοείται και θα είναι ο μόνος που θα μπορεί να προσφερθεί
3) “Όσον αφορά την οικονομική και χρηματοοικονομική επάρκεια για την παρούσα διαδικασία σύναψης σύμβασης, οι οικονομικοί φορείς δεν απαιτείται να προσκομίσουν κάποιο στοιχείο.”
Για δε την απόδειξη της Τεχνικής και επαγγελματικής ικανότητας, η διακήρυξη περιορίζεται στο να απαιτείται (παρ. 2.2.6.) “να διαθέτει και να ορίζεται από τον προμηθευτή υπεύθυνος εργασιών εγκατάστασης, ο οποίος θα πρέπει να είναι διπλωματούχος μηχανικός.”
 Είναι αξιοπερίεργο για μια τόσο σημαντική προμήθεια να μην τίθενται ελάχιστες απαιτήσεις Οικονομικής και Χρηματοοικονομικής επάρκειας καθώς και Τεχνικής και Επαγγελματικής ικανότητας.
4) Επιδίωξη κάθε Αναθέτουσας Αρχής πρέπει να είναι η ανάπτυξη ισότιμου και υγιούς ανταγωνισμού μεταξύ των συμμετεχόντων.
5) Πρέπει να διαφυλαχθεί το κύρος και η νομιμότητα του διαγωνισμού καθώς και το συμφέρον του Δήμου.
Πείτε μας κ. Δημαρχόπουλε με τις συγκεκριμένες προδιαγραφές που "διαπίστωσε" η προκήρυξη "πρότυπο" που αναρτήσατε ως Δήμος, σε ποια πόλη της Ελλάδος ή της ακόμη της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχετε δει εγκατεστημένο τον συγκεκριμένο τύπο υπογείου κάδου απορριμμάτων που περιγράφετε; , και  αν αληθεύουν τα καταγγελλόμενα από την εταιρία όσον αφορά την ποιότητα του προτεινόμενου συστήματος , και την  αντοχή του στο χρόνο ;
Έχετε υποχρέωση κ. Δημαρχόπουλε προς τον λαό της πόλη μας να απαντήσετε ευθέως και υπεύθυνα   στα όσα  καταγγέλλει   η συγκεκριμένη εταιρία .
Είναι δυνατόν  κ. Δημαρχόπουλε η  τεχνική επάρκεια της προμηθεύτριας εταιρίας να εξαντλείται στην παρουσία «υπεύθυνου εργασιών εγκατάστασης, ο οποίος θα πρέπει να είναι διπλωματούχος μηχανικός».
Εάν λοιπόν όλα αυτά που αναφέρει στο υπόμνημα της η εταιρεία, εξ αιτίας της προχειρότητας και όχι - θέλουμε να πιστεύουμε - της σκοπιμότητας ενός έργου που σε άκρα σιωπή σχεδιάσατε και αποφασίσατε, σας οδηγήσουν για  μία ακόμη  φορά σε μεγάλη καθυστέρηση ή αστοχία τότε ποιος αλήθεια θα ευθύνεται για άλλη μια φορά, για τη συνολική εικόνα ενός Δήμου που δεν ξέρει στην κυριολεξία κατά πού τραβά και πού πηγαίνει;
Εσείς θα έχετε ακέραια την ευθύνη και μόνο εσείς κ. Δημαρχόπουλε....
Εσείς που τα τελευταία 4 χρόνια καταδικάζετε μία ολόκληρη πόλη σε απαξίωση, ανυποληψία, οπισθοδρόμηση και μαρασμό...
Και βέβαια δεν πιστεύουμε να γίνει προσπάθεια να μετατοπισθεί η ευθύνη για το όποιο πρόβλημα σε κάποιον Δημοτικό Υπάλληλο , Προϊστάμενο ή Διευθυντή Υπηρεσιών του Δήμου μας. Έχετε βέβαια εντοπίσει και σεις την αστεία προσπάθεια γνωστού και φιλικού σας μέσου ενημέρωσης να διαλαλεί ευθύνες (υπηρεσιακών και αιρετών) άλλων, εκτός από εσάς και  να προαναγγέλλει πολλές φορές και μελλοντικές σας αποφάσεις...
Διότι πια το 2018 η πάγια πρακτική σας σας δεν πείθει κανέναν πλέον...Θα πρέπει να το έχετε ήδη διαπιστώσει...
Εγκαταλείψτε λοιπόν τη λογική να υπηρετείτε την εικόνα και όχι την πραγματικότητα και στρωθείτε επιτέλους στη  δουλειά, μήπως έστω και τώρα προς το τέλος της θητείας σας, προσφέρετε και κάτι θετικό στην πόλη...
Για την «ΚΟΙΝΩΝΊΑ ΔΗΜΟΤΩΝ»
Φανουράκης Εμμανούηλ,
Καρά Αχμέτ,
Μυλωνάς Γεώργιος,
Ρεκάρης Μιχαήλ,
Τζενάν Τσαρεκτσή,
Χαριτωνίδου Ειρήνη.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΑΝΘΗΣ σε ΦΑΝΟΥΡΑΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΕΑ:
Ανήθικο αυτό που κάνετε εσείς. Να ταυτίζεστε με συγκεκριμένο προμηθευτή!
Στο Δήμο μας τηρούνται όλες οι διαφανείς και νόμιμες διαδικασίες με σκοπό τον ισότιμο ανταγωνισμό μεταξύ των συμμετεχόντων σε  διαγωνισμούς με υψηλές προδιαγραφές, ώστε να διαφυλάσσεται το κύρος τους, η ποιότητα των υπό προμήθεια υλικών και το συμφέρον του Δήμου.
Στόχος μας οι υψηλές προδιαγραφές αλλά και οι πραγματικές ανάγκες της πόλης μας και όχι οι απαιτήσεις των προμηθευτών.
Είναι αυτονόητο ότι η συμμετοχή στις ανωτέρω διαδικασίες είναι ανοιχτή σε κάθε ενδιαφερόμενο.
Πρωτάκουστο και ανήθικο είναι το γεγονός εσείς και η παρέα σας να ταυτίζεστε με τα συμφέροντα ενός συγκεκριμένου προμηθευτή.
Εμείς δεν ταυτιζόμαστε με τους προμηθευτές, εμείς ταυτιζόμαστε με το μέλλον της πόλης μας. Θέλουμε να κάνουμε την Ξάνθη καλύτερη για τους πολίτες.
Από τη στιγμή που εκλέχθηκα Δήμαρχος τηρώ απαρέγκλιτα το νόμο περί δημοσίων συμβάσεων και όλα τα υπόλοιπα είναι συκοφαντίες που θα αντιμετωπιστούν αρμοδίως.
Αυτό που δεν μπορείτε να καταλάβετε κ. Φανουράκη είναι ότι αυτή η Διοίκηση κοιτά τη μεγαλύτερη δυνατή ποιότητα στη χαμηλότερη δυνατή τιμή, γιατί εμείς είμαστε που σεβόμαστε και το τελευταίο ευρώ των δημοτών μας.
Επιπλέον, βρίσκουμε περίεργες όλες αυτές τις ανακοινώσεις σας και το ερευνούμε
Καλό Σαββατοκύριακο…
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΑΝΘΗΣ
Χαράλαμπος Αθ. Δημαρχόπουλος

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »