*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

21 Απριλίου

Ερντογάν: Η ειρήνη με την Ελλάδα δεν μοιάζει με καμία άλλη, εγκώμια για Τσίπρα!

21 Απριλίου
Έκκληση για ειρήνη προς την Ελλάδα απηύθυνε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος τόνισε πως δεν επιθυμεί άλλες εντάσεις, σύμφωνα με το επίσημο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu. Επίσης, σημείωσε πως «χρειαζόμαστε ειρήνη τώρα. Η ειρήνη μαζί σας δεν μοιάζει με καμία άλλη».
Όσον αφορά τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, είπε ότι είναι «νέος και δυναμικός», που επιθυμεί να κάνει νέο βήμα. «Στην τελευταία μου επίσκεψη είδα τον πρόεδρο (Προκόπη Παυλόπουλο) στο ίδιο πνεύμα».
Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στην υπόθεση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που βρίσκονται στην Ελλάδα. «Πρέπει να μας τους επιστρέψουν» είπε, χαρακτηρίζοντάς τους «γκιουλενιστές», και συμπλήρωσε: «Πρέπει να ερωτηθεί η Ελλάδα τι κάνει γι' αυτό [...] Δεν θέλουμε να ταράξουμε τα νερά, δεν κάνουμε τέτοια προσπάθεια».
Λίγες ώρες νωρίτερα, ωστόσο, ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης, Αμπντουλχαμίτ Γκιουλ, με αφορμή την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να αφεθεί ελεύθερος, με αυστηρούς περιοριστικούς όρους, ο ένας από τους οκτώ Τούρκους που έφτασε στη χώρα μας μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία το 2016, απέστειλε επιστολή στον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή.
Ο Γκιουλ ζήτησε την απέλαση των «τρομοκρατών», όπως είπε, στην Τουρκία, ζητώντας από τον Έλληνα ομόλογό του να λάβει τις σχετικές πρωτοβουλίες.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »