*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

19 Απριλίου

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ Για την είσοδο της πόλης που ποτέ επί …πρώην Δημάρχων δεν υλοποιήθηκε!

19 Απριλίου
*Παρά την ύπαρξη έτοιμων μελετών από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ξάνθης, οι αντιδράσεις των επαγγελματιών πάντα «ανέβαλαν» την υλοποίηση
*Πότε η Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο θα τελειώσει με τους χαζοκαβγάδες τις ίντριγκες και τις γελοιότητες και θα ασχοληθεί με κανένα σοβαρό θέμα;
Όπως είναι γνωστό, παρά την ύπαρξη έτοιμων μελετών από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ξάνθης για την είσοδο της Πόλης από την πλευρά της Καβάλας, το συγκεκριμένο έργο εδώ και μια 10ετία τουλάχιστον, όχι μόνο δεν υλοποιήθηκε από τον πρώην Δήμαρχο Ξάνθης Λάκη Στυλιανίδη, αλλά «τελμάτωσε» λόγω του κατεστημένου και των επιχειρηματικών συμφερόντων που επέβαλαν στο να μην… υλοποιηθεί ποτέ! Κατάσταση για την οποία βέβαια ευθύνονται στον πλέον χείριστο βαθμό ο πρώην Δήμαρχος και οι στενοί συνεργάτες του Τσέπελης, Δ. Μπένης, Μούρκας κλπ αλλά και όλα τα προηγούμενα δημοτικά συμβούλια
Κάνουμε αυτόν τον αναγκαίο πρόλογο, προκειμένου να φιλοξενήσουμε στον «Μαχητή» την επιστολή που μας έστειλε ο πρώην δημοτικός σύμβουλος και γνωστός οικονομολόγος Χρήστος Χριστοφόρου ασκώντας σκληρή κριτική στην σημερινή διοίκηση του Δήμου Ξάνθης αλλά και το δημοτικό συμβούλιο (στο σύνολό του), χωρίς προφανώς να γνωρίζει ωστόσο τις ΕΤΟΙΜΕΣ μελέτες που υπάρχουν στον Δήμο Ξάνθης και να διερωτάται και ο ποιο απλός πολίτες, γιατί ποτέ… δεν υλοποιήθηκαν.
Δημοσιεύουμε λοιπόν αυτούσια την επιστολή του Χρήστου Χριστοφόρου και μακάρι έστω και με καθυστέρηση, κάτι να «κινηθεί» στο δημοτικό συμβούλιο, ώστε και κάτι ν’ αλλάξει με την όντως απαράδεκτη εικόνα της εισόδου της πόλης από την πλευρά (κυρίως) της Καβάλας.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ

17-4-2018
Αγαπητέ Πάνο Παπαδόπουλε,
Ακούγοντας τα σχόλια φίλων που επισκέφθηκαν πρόσφατα την Ξάνθη, σχετικά με την εικόνα που παρουσιάζει η είσοδος της πόλης μας και πραγματικά μελαγχόλησα.
Αυτοί οι άνθρωποι , λοιπόν, ανέδειξαν με τις απόψεις τους την τεράστια αντίφαση που βλέπεις μεταξύ αυτών που πρωτοσυναντάς και των ενδότερων της πόλης.
Και αναρωτήθηκαν: γιατί αυτή η εγκατάλειψη; Και γιατί η Κοινωνία και ο Τοπικός Τύπος δεν πρωτοστατούν για να γίνει αναστρέψιμη η κατάσταση; Όλες οι διπλανές μας πόλεις (Κομοτηνή- Αλεξανδρούπολη- Καβάλα) έχουν διαμορφώσει τις εισόδους τους εδώ και πολλά χρόνια σύγχρονα και αποτελεσματικά με πλήρη διευκόλυνση ακόμη και των επαγγελματιών.
Εδώ γιατί; Μήπως η μικροπολιτική σκοπιμότητα και η ψηφοθηρική λογική διαμορφώνουν τις επιλογές;
Δυστυχώς, πληροφορήθηκα ότι υφίσταται ώριμη μελέτη για την εκτέλεση του έργου αλλά λέγεται ότι κάποιοι λόγοι επαγγελματίες αντιδρούν με αποτέλεσμα τα δικά τους συμφέροντα να υπερισχύσουν αυτών της πόλης .
Μα επιτέλους πότε θα σταματήσει το γαϊτανάκι των πολιτικο- οικονομικών σκοπιμοτήτων; Και πότε η Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο θα τελειώσει με τους χαζοκαβγάδες, τις ίντριγκες και τις γελοιότητες και θα ασχοληθεί με κανένα σοβαρό θέμα;
Η τετραετία τελειώνει. Πιο είναι το παραγωγικό τους έργο;
Χριστοφόρου Χρήστος


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »