*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

19 Απριλίου

Το βιβλίο του Ζήση Κατσαρίκα, η δημοσκόπηση Κούλογλου για την...ΝΔ και η συνάντηση Δημαρχόπουλου-Κυριάκου

19 Απριλίου
Στα χέρια του Ζήση Κατσαρίκα τα πρώτα έντυπα του βιβλίου που έγραψε 
με την ιστορία και τα έθιμα των Σαρακατσάνων
……………………………
ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ 1
Μα είναι δυνατόν να… «πανηγυρίζει» από τώρα ο οποιοσδήποτε Φανουράκης για κάτι που αν συμβεί, θα συμβεί στις 30 Ιουνίου…
Αφέλεια Φανουράκη ή μήπως συνειδητή πολιτική επιλογή να «ισχυροποιήσει» κόμη περισσότερο τον σημερινό Δήμαρχο, εμφανίζοντάς τον ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟ να… «λύνει» προβλήματα που αδυνατούν να λύσουν όλοι οι υπόλοιποι μαζί; Δηλαδή ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης και οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, ένας εκ των οποίων μάλιστα κατάγεται από την περιοχή Σταυρούπολης; Υπόθεση κάνω…
(Ο Πάνος Παπαδόπουλος στη στήλη «Δεν είναι όλα μαύρα» του «Μ»)
-Και να που ο Δημαρχόπουλος το… «έλυσε» εκ νέου και ανέβηκε περισσότερο!
…………………………….
ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ 2
Αγαπητέ Πάνο Παπαδόπουλε, Ακούγοντας τα σχόλια φίλων που επισκέφθηκαν πρόσφατα την Ξάνθη, σχετικά με την εικόνα που παρουσιάζει η είσοδος της πόλης μας και πραγματικά μελαγχόλησα.
Εδώ γιατί; Μήπως η μικροπολιτική σκοπιμότητα και η ψηφοθηρική λογική διαμορφώνουν τις επιλογές;
(Από την πρωτοσέλιδη επιστολή του Χρήστου Χριστοφόρου στον «Μαχητή»)
-Καλό ερώτημα Χρήστο, αλλά και για τον… φίλο σου πρώην Δήμαρχο Λάκη Στυλιανίδη που τα λέτε τόσο συχνά!
Σεμνά &Ταπεινά
*Με υπερηφάνεια και χαρά ο Ζήσης Κατσαρίκας παρέλαβε επί τέλους το βιβλίο που έγραψε για την παράδοση και την ιστορία των Σαρακατσάνων και όπως ήταν επόμενο, το παρουσίασε και από το fb με το παρακάτω σχόλιο:
«Με τον Γιώργο Κολοβό παραλάβαμε τα πρώτα!...».
-Είμαι σίγουρος Ζήση ότι θα το διαβάσουν όλοι και θα ενθουσιαστούν το ίδιο όπως και εγώ… κι ας μην το διάβασα στην έντυπη πανέμορφη έκδοσή του.
(σ.σ. Άλλωστε στη γραφή τα πήγαινε πάντα άριστα…).
……
*Διάβασα και ξαναδιάβασα την απάντηση του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Γ. Χατζηθεοδώρου στο ΚΚΕ δια του…ΠΑΜΕ για τα 6 πιλοτικά μειονοτικά νηπιαγωγεία για την μητρική τους γλώσσα αλλά…απάντηση επί της ουσίας για τις διαφορετικές απόψεις του γραμματέα με τον βουλευτή Χουσείν Ζεϊμπέκ δεν βρήκα…
……
*Τελικά σύντροφε George στα νηπιαγωγεία αυτά, τα Πομακάκια και τα Ρομάκια τι θα μιλάνε; Την μητρική τους γλώσσα, ή τα…Τουρκικά; Διότι αυτά θεωρεί μητρική γλώσσα της… «Τουρκικής» Μειονότητας όπως την αποκαλεί, ο Χουσεϊν Ζεϊμπέκ;
Αυτό είναι το ερωτούμενο και σε αυτό θέλει να μου απαντήσεις καθαρά και σταράτα…!
……
*Τώρα αν έγινε το ΚΚΕ δεκανίκι της ΔΑΚΕ ή της Ν.Δ.; Ε, κι αυτοί θα μπορούσαν κάπως έτσι, να χαρακτηρίσουν και τον ΣΥΡΙΖΑ  δεκανίκι του… Καμμένου. Δεν βγάζεις άκρη…
......
*Πάντως μην αγχώνεστε γιατί επανήρθε το ΚΚΕ για τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης και μάλιστα σε στυλ...παραΣΥΡΙΖΑ! Δηλαδή με σαρκαστική διάθεση...και παράλληλα

2 Σχόλια και 3 ερωτήσεις της Τ.Ε. Ξάνθης του ΚΚΕ
......
1 .Σχόλιο
 «μην κάνετε τον αριστερό ψάλτη της Δεξιάς» Γ. Παπανδρέου (ΠΑΣΟΚ) 4.2.2007
«Πιστό πάντα στις «αρχές» του το ΚΚΕ, συνεχίζει να είναι το αριστερό δεκανίκι της δεξιάς»  Γ. Χατζηθεοδώρου (ΣΥΡΙΖΑ) 18.4.2018
2. Επίκαιρο σχόλιο
Μια γελοιογραφία από το ξύλο που έφαγαν οι κομμουνιστές από τα ΜΑΤ την Πρωτομογιά στην Καισαριανή
Τρεις ερωτήσεις
1.Μπορεί να γίνει πιλοτικό πρόγραμμα χωρίς τη συμφωνία όσων συμμετέχουν;
2.Άμεση θεσμοθέτηση 2χρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής σημαίνει στους 205 από 345 Δήμους (κατά τις δηλώσεις του Υπουργού) που ουσιαστικά ήδη τα προνήπια βρίσκονται στα νηπιαγωγεία ή σε όλη τη χώρα σε κτήρια που να πληρούν τις προϋποθέσεις, με μόνιμους εκπαιδευτικούς και βοηθητικό προσωπικό;
3.Τι σημαίνει «Νομίζω και η πολιτεία έχει και άλλα εργαλεία και άλλα μέτρα που πρέπει να λάβει»;
-Τον λόγω έχει ο…παραΣΥΡΙΖΑ ή και ο Χουσεϊν Ζεϊμπέκ που έχει πρωταγωνιστική συμμετοχή στην υπόθεση των 6 πιλοτικών νηπιαγωγείων!
Συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη είχε ο Δήμαρχος Ξάνθης στην Αθήνα


Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας  Κυριάκο Μητσοτακη είχε ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, στα πλαίσια της κοινής συνεδρίασης της ΚΕΔΕ με την Ένωση Περιφερειών. 
Μάλιστα ο Δήμαρχος Ξάνθης είχε την ευκαιρία να έχει και έναν ενδιαφέροντα διάλογο με τον Πρόεδρο του Κόμματος όταν είπαν κατ' ιδίαν για λίγο....λεπτομέρειες όμως στο αυριανό φύλλο. Το κλίμα πάντως του Κυριάκου με τους λεγόμενους "γαλάζιους" Δημάρχους, ήταν ιδιαίτερα θερμό και ζεστό, κάτι που φαίνεται κι απο τις φωτογραφίες που δημοσιεύει η στήλη....
Νέα αναβολή σε δίκη με κατηγορούμενο τον δήμαρχο Ιάσμου
Παρεμπόδιση αποτροπής κοινού κινδύνου κατ' εξακολούθηση είναι το αδίκημα που βαραίνει τον δήμαρχο Ιάσμου Ροδόπης Καδή Ισμέτ. Η υπόθεσή του επρόκειτο να εκδικαστεί την Τρίτη 17 Απριλίου στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ροδόπης στην Κομοτηνή.
Ο δήμαρχος εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο ο οποίος έθεσε το αίτημα της αναβολής λόγω της επιβεβλημένης παρουσίας του δημάρχου στην έκτακτη γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ στην Αθήνα και στο διήμερο κοινό συνέδριο ΚΕΔΕ-ΕΝΠΕ που ακολουθεί.
Η υπόθεση έχει ήδη αναβληθεί στο παρελθόν δύο φορές και διατυπώθηκαν πρόσκαιρα προβληματισμοί από πλευράς έδρας, όμως τελικά το αίτημα της αναβολής έγινε δεκτό.
Το αδίκημα της παρεμπόδισης αποτροπής κοινού κινδύνου κατ' εξακολούθηση, συνίσταται στο ότι ο Δήμος Ιάσμου που εκπροσωπείται από τον δήμαρχο δεν ανταποκρίθηκε στην καθαριότητα από τα χόρτα συγκεκριμένης έκτασης λίγων τετραγωνικών στον οικισμό Θάμνα.
(Πηγή: «Ο ΧΡΟΝΟΣ»)

Ισχυρό προβάδισμα στη Ν.Δ. δίνει και το Tvxs του Κούλογλου!
Ισχυρό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση της Palmos Analysis για λογαριασμό του Tvxs που όπως είναι γνωστό, ανήκει στον δημοσιογράφο και Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ του κ.Κούλογλου.
*Ειδικότερα η Nέα Δημοκρατία στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει 20,8%, έναντι 11,9% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και το Κίνημα Αλλαγής με 5,2% και η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 5%.
Κάτω από το όριο του 3% είναι η Ενωση Κεντρώων (με 1,9%) και οι ΑΝΕΛ (με 1,1%).
Αναποφάσιστοι είναι το 23,8% των ψηφοφόρων, ενώ συγκεντρώνοντας και τα ποσοστά του λευκού ή άκυρου και των ψηφοφόρων που δηλώνουν ότι δεν θα ψηφίσουν ή που δεν απαντούν το σύνολο των ψηφοφόρων, το ποσοστό αυτών που δεν εκφράζουν πρόθεση ψήφου ανέρχεται στο 41,7%.
Ο Ερντογάν προκήρυξε πρόωρες εκλογές για τις 24 Ιουνίου… 
αγκαλιά με τους Γκρίζους Λύκους!
Η γοητεία της πολιτικής ηγεμονίας, ή μάλλον της διασφάλισής της.
Ο Ταγίπ Ερντογάν προκήρυξε πρόωρες εκλογές στην Τουρκία, για τις 24 Ιουνίου, σχεδόν έναν χρόνο πριν από την καθορισμένη ημερομηνία διεξαγωγής τους.
Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο σουλτάνος… πατάει το κουμπί των πρόωρων εκλογών, στη διάρκεια της υπερδεκαετούς πολιτικής ηγεμονίας τους, και είναι εμφανές ότι “διαβάζει” τις εκλογικές ισορροπίες με τρόπο που διευκολύνουν τις στρατηγικές στοχεύσεις του.
Ο Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε τη διεξαγωγή των πρόωρων εκλογών, με διάγγελμα μετά τη συνάντηση που είχε με τον πολιτικό σύμμαχό του, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ηγέτη των Γκρίζων Λύκων.

Κατιάνα Ναυπλιώτου 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »