*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

23 Απριλίου

Καθαρό οφσαϊτ το γκολ του Κουλούρη στο 85! Με κάλπικο δεύτερο γκολ ο ΠΑΟΚ νίκησε 2-1 την Ξάνθη (Η βαθμολογία μας)

23 Απριλίου
*Να χαίρεσαι Γιώργο Σαββίδη την κάλπικη νίκη του ΠΑΟΚ, που μπορεί να στείλει στην Ευρώπη την ομάδα που και σας "έδειρε" αλλά και σας...ξεφτέλισε!
Σημαντική νίκη στην προσπάθεια που καταβάλλει για την κατάληψη της δεύτερης θέσης πέτυχε ο ΠΑΟΚ, καθώς επιβλήθηκε με -ανατροπή- 2-1 της Ξάνθης την Κυριακή στην Τούμπα, στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής της Super League.
Με «κάλπικο» γκολ στο 85’ ο ΠΑΟΚ του Ραβζάν Λουτσέσκου που το…. πανηγύρισε μάλιστα έξαλλα ο ίδιος, η Ξάνθη έχασε την Κυριακή 2-1 από τον ΠΑΟΚ και  χρειάζεται δυο νίκες  ή μια ήταν του Αστέρα, για να είναι σίγουρη για την έξοδό της στην Ευρώπη!
Ο δικέφαλος του Βορρά βρέθηκε από νωρίς πίσω στο σκορ και αυτό του δημιούργησε άγχος. Στο 16΄ η Ξάνθη πήρε προβάδισμα στο σκορ από κακή συνεργασία του Κρέσπο με τον Πασχαλάκη, την οποία εκμεταλλεύτηκε ο Καμαρά, ο οποίος πάσαρε στον Γέντρισεκ, με τον τελευταίο να σκοράρει με πολύ καλό σουτ.
Το γκολ αυτό αποσυντόνισε τον ΠΑΟΚ, ο οποίος προσπάθησε με σπασμωδικές και ανοργάνωτες επιθέσεις να ισοφαρίσει.
Μάλιστα πλησίασε μια-δυο φορές με αξιώσεις στο γκολ, με καλύτερη την ευκαιρία του 36΄ όταν είχε και δοκάρι. Ο Πρίγιοβιτς έκανε σέντρα, ο Μαουρίτσιο πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα αποκρούστηκε από το δεξί κάθετο δοκάρι του Ζίφκοβιτς.
Η ατυχία του ΠΑΟΚ συνεχίστηκε και στην επανάληψη, όταν στο 56' ο Πρίγιοβιτς με κεφαλιά «σημάδεψε» πάλι το δεξί δοκάρι του Ζίφκοβιτς, ο οποίος στάθηκε τυχερός για δεύτερη φορά.
Στο επόμενο λεπτό, από ωραία σέντρα του Λημνιού, ο Ελ Καντουρί σε θέση βολής έστειλε την κεφαλιά πάνω από τα δοκάρια της Ξάνθης, για να αυξηθεί έτσι η νευρικότητα στην ασπρόμαυρη ομάδα, που έβλεπε τον χρόνο να κυλάει χωρίς αποτέλεσμα.
Στο 58΄ ο Ζίφκοβιτς έδιωξε την μπάλα σε ένα κεραυνό από φάουλ του Βιεϊρίνια, με τον «Δικέφαλο» να ψάχνει λύσεις για την ανατροπή.
Στο 67΄ ο Λουτσέσκου αποφάσισε να κάνει διπλή αλλαγή, τοποθετώντας τους Σάκχοφ και Μπίσεσβαρ και ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά ο Μπίσεσβαρ, στην πρώτη επαφή του με την μπάλα και με ζυγισμένη κεφαλιά, παραβίασε την εστία του Ζίφκοβιτς που στο γκολ αδράνησε πλήρως, ισοφαρίζοντας σε 1-1.
Το γκολ αυτό έδωσε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στους γηπεδούχους, που συνέχισαν με πιο απελευθερωμένες κινήσεις και λιγότερο άγχος την προσπάθειά τους για ανατροπή και είναι γεγονός πως πλησίασαν με αξιώσεις στο δεύτερο γκολ, με τον Μπίσεσβαρ να χάνει ευκαιρία στο 74΄, σουτάροντας ελάχιστα άουτ από καλή θέση.
Ωστόσο  ο «Δικέφαλος» δεν είχε πει ακόμα την τελευταία του λέξη. Η τελευταία αλλαγή του Ραζβάν Λουτσέσκου, ο Ευθύμης Κουλούρης, δύο λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, πέτυχε το δεύτερο γκολ της ομάδας του με πλασέ στο 85΄ από καθαρά θέση οφσαίτ, μετά από φάουλ του Μπίσεσβαρ, και «ξελάσπωσε» με το μαϊμού γκολ αυτό τον ΠΑΟΚ, οδηγώντας στο «τρίποντο» την ομάδα του.
Κίτρινες: Βαρέλα, Kρέσπο, Πρίγιοβιτς - Ντουρίσκοβιτς, Σιλά, Κάστρο
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου ): Πασχαλάκης 7, Βαρέλα 4, Κρέσπο 3, Αζεβέδο 5 (83΄ Κουλούρης), Βιεϊρίνια 5, Μαουρίτσιο 5, Κάνιας 6 (67΄ Σάκχοφ 5), Ελ Καντουρί 5, Κάμπος 4, Λημνιός  5 (67΄ Μπίσεσβαρ 5), Πρίγιοβιτς 5.
ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς 5): Ζίφκοβιτς 3, Σιλά 4, Φλίσκας 5, Σβάρνας 7, Μπαξεβανίδης 4, Λουσέρο 5, Καμαρά 7, Γέντρισεκ 7 (77΄ Μπρίτο 3), Ντουρίτσκοβιτς 4 (62΄ Τριάδης 2), Φασίδης 7 (71΄ Μελιόπουλος 4), Κάστρο 3.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »