*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

17 Μαρτίου

"Πανστρατιά" για την διάσωση του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, ζήτησε ο Θανάσης Μουσόπουλος...

17 Μαρτίου
Άφεριμ μπρε Giannis! Δεν φτάνει που μας «πήρε» o Iβαν την ΣΕΚΑΠ, την «πούλησε» για..."χρυσό" κι έγινε… δισεκατομμυριούχος!
………………………
Αυθεντικό1
Χρήστο Μέτιο, μην ακούς τις σειρήνες… Συνέχισε το έργο σου και να είσαι σίγουρος ότι τα δένδρα που καρποφορούν θα δέχονται και τον πετροβολισμό! Ενώ οι άκαρποι τους… ύμνους και τις δοξολογίες! Στο χέρι των πολιτών- ψηφοφόρων όμως είναι να επιλέξουν…
(Ο Τένης Καμαρίδης στη «ΘΡΑΚΗ»)
-Συμφωνώ απόλυτα Τένη μου… Μην ακούς Χρήστο Μέτιο τις σειρήνες, συνέχισε ΠΑΡΕΑρχης, μοίραζε εσύ… ημερολόγια και στο χέρι των πολιτών, είναι το να σε… μαυρίσουν!
...
Αυθεντικό2
Αν έχει χιούμορ ο Ιβάν να πληρώσει τα χρέη της ΝΔ του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ να τους αφησει καθαρους να μας κυβερνήσουν και πάλι για να μεγαλουργήσουν
(Ο Μάκης Τζάτζος στο fb)
-Συμφωνώ απόλυτα Ιβάν…! Αγόρασε τα… χρέη τους και δώστους το δικαίωμα να… «ξανασώσουν» την Ελλάδα!
Σεμνά &Ταπεινά
*Ακόμη δεν ανέλαβε την νέα του θητεία ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιος Μωραϊτης και άρχισε δυστυχώς με την έπαρση και την αλαζονεία του να μας προκαλεί άπαντες…
……
*Τελευταίο ανδραγάθημα του Προέδρου; Το Επιμελητήριο ανέλαβε τον… διαφημιστή τοπικού περιοδικού, παροτρύνοντας στα μέλη του, να διαφημιστούν σε αυτό με ιδιαίτερες τιμές μάλιστα και… προσφορές, θεωρώντας και μέγα… κατόρθωμα για τις… εκπτώσεις που πήρε για τυχόν διαφημιστικές καταχωρίσεις!
-Θού Κύριε φυλακή τω στόματί μου!
-Καλά λένε τελικά ο  Σαρακατσάνος και ο σκατζόχοιρος… μαξιλάρι δεν γίνονται!
……
*Κύριε Μωραϊτη καμιά προσφορά για τους γάμους της Πολιτείας ή το φωτογραφείο και τα νυφικά του συνεταίρου σου, δεν θα μας δώσει το Επιμελητήριο Ξάνθης; Αφού ανέλαβε και… διαφημιστικό γραφείο περιοδικών;
-Να ξέρουμε μήπως και… ξαναπαντρευτούμε δηλαδή, ποια θα είναι η τιμή!
……
*Βέβαια με τη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν σταματώ εδώ… Γιατί ενδεχομένως να μην γνωρίζει τίποτα ο Πρόεδρος και να πρόκειται για μια ακόμη θαυμάσια ιδέα της…ειδικής του συμβούλου!
-Συχνά  πυκνά η Ανθή έχει τέτοιες φαεινές ιδέες! Ξεχνώντας οτι η Ξάνθη δεν έχει ένα περιοδικό, αλλά...περιοδικά! Και μεταξύ αυτών και του Δημήτρη Μελίδη. Αυτά για σήμερα…
ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Πανστρατιά της ΑΜΘ για το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης! Παλεύουμε για να διατηρήσουμε!
Με επιστολή που μας έστειλε χθες ο γνωστός φιλόλογος και συγγραφέας Θανάσης Μουσόπουλος, διαβλέποντας –και αυτός- τις μεθοδεύσεις που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε συρρίκνωση το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, αναφέρει επί λέξει τα παρακάτω:
ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ:
Είμαστε περήφανοι και συνάμα προβληματισμένοι
[Πριν από μερικούς μήνες είχα δημοσιεύσει ένα άρθρο με θέσεις μου για το Πανεπιστήμιο μας (Μάϊος 2017). Στο διάστημα που πέρασε δεν άλλαξε τίποτα - αντίθετα πολλά στενόχωρα προστέθηκαν και, αν θέλετε, προστίθενται.
  Έχουμε χρέος οι Θρακιώτες και οι Θρακιώτισσες να οργανωθούμε και να παλέψουμε για την πορεία του ανώτατου ιδρύματος της περιοχής μας - σε συνεργασία με το επίσης ανώτερο σημαντικό ίδρυμα ΤΕΙ της Ανατολικής Μακεδονίας.
  Μια πανστρατιά της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης επιβάλλεται αυτή τη στιγμή. Μια οργανωμένη,  όχι αποσπασματική, ούτε μονόπλευρη προβολή των δικαίων των Πνευματικών μας ιδρυμάτων. Άλλες περιοχές παλεύουν για να αποκτήσουν, εμείς παλεύουμε για να διατηρήσουμε.
Θανάσης Μουσόπουλος
Φιλόλογος-συγγραφέας
Τρίτο «όχι» στην έκδοση των Τούρκων αξιωματικών
Απορρίφθηκε και η τρίτη αίτηση των τουρικών αρχών για έκδοση των «οκτώ» σύμφωνα με απόφαση του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας.
Σύμφωνα με το σκεπτικό του Συμβουλίου το νέο αίτημα ήταν αστήρικτο, χωρίς νέα στοιχεία ενώ όπως τόνισε η πρόεδρος του Συμβουλίου Ιωάννα Κλάπα, «δεν υπάρχουν στοιχεία ότι θα τύχουν δίκαιης δίκης, αντιθέτως θα υποστούν βασανιστήρια και εξευτελιστική και ταπεινωτική συμπεριφορά». Η Πρόεδρος ανέφερε επίσης ότι νεότερα στοιχεία για θεμελίωση των νέων αδικημάτων που τους αποδόθηκαν δεν υπήρξαν, καθώς οι κατηγορίες ήταν αόριστες κατά παράβαση της Ευρωπαϊκής Σύμβασης και της ελληνικής νομοθεσίας.
Είχε προηγηθεί η σχετική πρόταση της εισαγγελέως Ευγενίας Κυβέλου για την απόρριψη και του τρίτου αιτήματος των τουρκικών αρχών για την έκδοση των οκτώ αξιωματικών που έφθασαν στη χώρα μας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα το καλοκαίρι του 2016.
Η εισαγγελική λειτουργός επικαλούμενη τις αποφάσεις του Αρείου Πάγου, επανέλαβε ότι σε περίπτωση έκδοσής τους δεν μπορούν να έχουν δίκαιη δίκη και ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να υποστούν βασανιστήρια.
Η Πρόεδρος του Συμβουλίου Ιωάννα Κλάπα παρατήρησε από έδρας ότι δεν έχουν υποχρέωση οι εκζητούμενοι να αποδείξουν ότι δεν έχει αλλάξει κάτι στην Τουρκία, αλλά το εκζητόν κράτος είναι εκείνο που έχει το βάρος να αποδείξει αυτό για πράγματα που έχουν ήδη κριθεί με αποφάσεις του Αρείου Πάγου.
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 20 ΜΑΡΤΗ (19:00) ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
Χαιρετίζουμε   τις αγωνιστικές  δράσεις   Ομοσπονδιών  και  Συνδικάτων  που   έχουν ριχτεί στη μάχη για την υπογραφή ΣΣΕ κόντρα στις επιδιώξεις της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων, κόντρα στη γραμμή συμβιβασμού που στηρίζει ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Συνεχίζουμε και οργανώνουμε την πάλη για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας σε κάθε χώρο  δουλειάς  και  σε  κάθε  κλάδο.  Οργανώνουμε  παντού  μαζικές  διαδικασίες, γενικές συνελεύσεις, συγκεντρώσεις σε χώρους δουλειάς.
Δυναμώνουμε τον αγώνα για ΣΣΕ με αυξήσεις, για επαναφορά της ΕΓΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751€, για την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που υπονομεύουν τις ΣΣΕ.
Στα πλαίσια των αγωνιστικών κινητοποιήσεων η Γραμματεία Ν. Ξάνθης του Π.Α.ΜΕ. καλεί τα εργατικά σωματεία της Ξάνθης σε συλλαλητήριο την Τρίτη 20 Μάρτη και ώρα 7.00μ.μ. στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Ν. ΞΑΝΘΗΣ

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »