*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

18 Μαρτίου

Γ’ Εθνική: Ηρωϊκός Ορφέας Ξάνθης στη Καβάλα! Με 10 παίχτες έκανε την ανατροπή το 2-0, σε 2-2!

18 Μαρτίου

 *Ο απαράδεκτος διαιτητής απέβαλε τον Μπάμπη Χατζημεστή, ενώ άφησε τον Ορφέα απο το 18' με 10 παίχτες!









Σε ένα πολύ βαρύ, λόγω της βροχής, αγωνιστικό χώρο που στις άκρες του σχηματιζόταν… λίμνες, ο ΑΟΚ αποχαιρέτησε τους λιγοστούς φίλους του που βρέθηκαν το απόγευμα της Κυριακής στο «Ανθή Καραγιάννη», για την φετινή χρονιά στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνική (μιας και την τελευταία αγωνιστική παίζει εκτός έδρας), με ισοπαλία 2-2 κόντρα στον Ορφέα Ξάνθης! 

Κομβικό σημείο η αποβολή του 19ου λεπτού

Κομβικό σημείο του αγώνα ήταν η φάση του 18ου λεπτού, όταν ο Αδαμάκης, που ακολούθησε τη φάση στο πλασέ του Βαλαβανόπουλου, έκανε το 1-0. Στη φάση αυτή οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για μη τήρηση fair play απ’ την πλευρά του ΑΟΚ και στην ένταση που δημιουργήθηκε αποβλήθηκε ο Μακράκης για εξύβριση στον γυμναστή της Καβάλας Γ. Γουνελά (που επίσης απομακρύνθηκε από τον πάγκο). Με το αριθμητικό πλεονέκτημα ο ΑΟΚ έκανε το 35’ το 2-0 με ωραία σουτ του Ξιόμπλου. Το ημίχρονο έληξε 2-1 όμως, μιας και στο 39’ φάουλ του Τοραμανίδη από τα πλάγια, χτύπησε σε αμυντικό και κατέληξε στα δίχτυα. Στο 2ο ημίχρονο η Καβάλα κυκλοφορούσε τη μπάλα και χτυπούσε στους κενούς χώρους που άφησαν οι παίκτες του Ορφέα, με αποτέλεσμα να έχει διαδοχικές ευκαιρίες με κεφαλιές του Αδαμάκη στο 54’ και του Ξιόμπλιου στο 85’, ενώ είχε και δύο δοκάρια με τον Βαλαβανόπουλο στο 51’ και τον Ξιόμπλιο στο 71’, όπου πρώτα απέκρουσε ο Ρούφος!
Στο 88’ αποβλήθηκε από τον πάγκο του ο Μπάμπης Χατζημεστής του Ορφέα Ξάνθης κ. Χατζημεστής και στο 89’ με γυριστό δυνατό σουτ του Ξαντινίδη διαμορφώνεται το τελικό 2-2

Οι Συνθέσεις

Καβάλα: Παγκάκης, Μπλιός (83’ Παυλίδης), Λυμπεράκης, Παπαστεριανός, Αλιατίδης, Ψάλτης, Παπαδόπουλος, Ξόμπλιος, Πάλλας (63’ Κέρθι), Αδαμάκης (63’ Θωμαϊδης), Βαλαβανόπουλος (83’ Χατζηκυριάκου).
Ορφέας Ξάνθης: Ρούφος, Τσαμπάζ, Κατρανίτσας, Μαλαδένης, Μακράκης, Μαυρόπουλος, Καραγκιόζης Β. (83’ Ζυκολάρης), Μπουνταγκίδης, Χιντ Ιμέρ (75’ Χατζηπαππάς), Τορομανίδης (58’ Μουμίνογλου), Πασχαλάκης (64’ Ξαντινίδης).
Παναγιώτης Καμαράκης: Αδικηθήκαμε απο την διαιτησία
Δεν είχε διάθεση να πει πολλά για το παιχνίδι ο προπονητής της Καβάλας Κώστας Ανυφαντάκης στις καθιερωμένες δηλώσεις μετά το τέλος του στην αίθουσα τύπου. Ο τεχνικός του ΑΟΚ αρκέστηκε να πει ότι «ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες λόγω του γεγονότος ότι ο αγωνιστικός χώρος ήταν βαρύς από την συνεχόμενη βροχή. Εμείς καταφέραμε να προηγηθούμε με 2-0, αλλά δεν πήραμε τη νίκη γιατί είχαμε πάλι αδυναμίες στις στατικές φάσεις. Για εμένα το πιο δίκαιο αποτέλεσμα σήμερα θα ήταν το 5-1»!
Από την πλευρά του Ορφέα Ξάνθης μίλησε ο τεχνικός διευθυντής της Παναγιώτης Καμαράκης ο οποίος είπε ότι «το παιχνίδι ήταν μια κατηγορία για εμάς. Μείναμε νωρίς με 10 παίκτες και πίσω στο σκορ με 2-0, αλλά πιέσαμε και καταφέραμε να ισοφαρίσουμε. Δείξαμε πόσο θέλαμε να πάρουμε τη νίκη και τους 3 βαθμούς. Τώρα για να σωθούμε πρέπει να πάρουμε αποτέλεσμα στο Σκούταρι. Δεν συνηθίζω να μιλάω για την διαιτησία, αλλά σήμερα νομίζω ότι αδικηθήκαμε! Ο παίκτης μας αποβλήθηκε επειδή έβρισε κάποιον από τον πάγκο του ΑΟΚ»!

Γ’ Εθνική – 1ος Όμιλος: 

Διδυμότειχο και Ορφέας Ξάνθης για μια θέση στον… ήλιο

Η 5η ομάδα που θα υποβιβαστεί στις τοπικές κατηγορίες, αποτελεί το μοναδικό ερωτηματικό που υπάρχει πλέον στον 1ο  όμιλο της Γ’ Εθνικής κατηγορίας μετά την διεξαγωγή της 21ης και προτελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Για να αποφύγουν την θέση αυτή παλεύουν, το Διδυμότειχο που κέρδισε στον Έβρο τον Αετό Ορφανού με 1-0 και ο Ορφέας Ξάνθης που πήρε «Χ» στην Καβάλα με 2-2 και έχει έναν βαθμό διαφορά στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Πλέον η ΑΕΔ υποδέχεται στην έδρα της το αδιάφορο Παραλίμνιο, ενώ ο Ορφέας παίζει στις Σέρρες με το επίσης αδιάφορο Σκούταρι. Ο Άρης Αβάτου με τη νίκη του 0-1 στο Παραλίμνιο εξασφάλισε την κατηγορία, ενώ ο Νέστος αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 στη Χρυσούπολης με την Δόξα Προσκυνητών.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων της 21ης αγωνιστικής 
ΑΕ Διδυμοτείχου – Αετός Ορφανού 1-0
Απόλλων Παραλιμνίου – Άρης Αβάτου 0-1
Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου  – ΜΑ Ξηροποτάμου 3-2
Καβάλα – Ορφέας Ξάνθης 2-2
ΜΑ Καρπερής – Ελπίδα Σκουτάρεως 1-1
Νέστος– Δόξα Προσκυνητών 1-1
Η Βαθμολογία
  1. Απόλλων Παραλιμνίου 48 (38-12)
  2. Αετός Ορφανού 39 (34-25)
  3. Ελπίδα Σκουτάρεως 39 (28-18)
  4. Καβάλα 38 (33-19)
  5. Νέστος 32 (23-15)
  6. Άρης Αβάτου 32 (21-14)
  7. Ορφέας Ξάνθης 29 (29-25)
  8. ΑΕ Διδυμοτείχου 28 (17-22)
  9. ΜΑ Ξηροποτάμου 21 (18-30)
  10. Δόξα Προσκυνητών 17 (20-35)
  11. Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου 16 (15-40)
  12. ΜΑ Καρπερής 10 (13-37)
Η Επόμενη Αγωνιστική
ΑΕ Διδυμοτείχου – Απόλλων Παραλιμνίου
Αετός Ορφανού – Νέστος Χρυσούπολης
Άρης Αβάτου – Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου
Δόξα Προσκυνητών – ΜΑ Καρπερής
ΜΑ Ξηροποτάμου – Καβάλα
Ελπίδα Σκουτάρεως – Ορφέας Ξάνθης

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »