*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

24 Φεβρουαρίου

See Through Τα τελευταία σχόλια και οι ειδήσεις του 24ώρου....

24 Φεβρουαρίου
Νέα επαναληπτική δημοπρασία για το κάμπινγκ Μυρωδάτου Αυτός όμως που θα πλειοδοτήσει, θα μπορέσει να βγάλει οικοδομικές άδειες για τις κατασκευές που θα θέλει να κάνει;
……………………..
ΑΚΟΥΣΟΝ!ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Για 3η φορά θα βγει σε δημοπρασία το κάμπινγκ Μυρωδάτου καθώς η δικηγόρος του Δήμου Αβδήρων κ.Αθηνά Ιωακειμίδου αυτό θα εισηγηθεί στη συνεδρίαση της Δευτέρας σύμφωνα με πληροφορίες μας.
-Περιμένω με αγωνία την αντίδραση και τη θέση που θα διατυπώσει ο πολιτικός μηχανικός και επικεφαλής της Δημοκρίτειας Κίνησης Κώστας Αντωνιάδης…
……
*Πολύ ανανεωμένη, στιλάτη και αδύνατη είδα χθες στο καφενείο του δικαστηρίου την γνωστή δικηγόρο και αντιδήμαρχο Ξάνθης Αλεξία Γκιρτζίκη μαζί με τον Σάββα Παυλίδη.
Η ίδια «χρέωσε» πάντως το νέο της εξαιρετικό λουκ… στο γυμναστήριο που πάει!
……
*Με αφορμή τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση Novartis, ο πρώην πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας Φαήλος Κρανιδιώτης προχώρησε στο Twitter σε μια ανάρτηση μίσους στην οποία έγραψε: «Τον Βενιζέλο θα τον παρέπεμπα λόγω φάτσας».
-«Φατσικός» ρατσισμός ή έτσι απλά… φασιστικός ρατσισμός
……
*Δεν έφερε ούτε στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο το θέμα της αγοράς του Παιδικού σταθμού της οδού Σάρδεων ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, αν και όπως λένε οι πληροφορίες, κάποιοι γύρισαν στο… «μαντρί»! Για να δούμε πότε τελικά θα το ξαναφέρει το θέμα προς συζήτηση…
…….
*Ακόμη υπάρχουν καρναβαλικά στην 28Ης Οκτωβρίου και καλό είναι η αρμόδια τεχνική υπηρεσία να βγάλει συνεργείο και να τα «μαζέψε»…Άλλωστε πλησιάζει το Πάσχα!
……
*Όταν κλείνουν κάποια Περιφερειακά κανάλια, το βάρος της συνδρομής πέφτει στα υπόλοιπα…
Φαίνεται ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει, αφού από τον Μάρτιο η Digea αυξάνει το μηνιαίο τίμημά της στη ζώνη των Περιφερειακών καναλιών ΑΜΘ και Σερρών.
Λεπτομέρειες από την ερχόμενη εβδομάδα.
Επιστάμενες έρευνες των αστυνομικών αρχών για τον εντοπισμό 
και τη σύλληψη 2 δραστών ληστείας στην Καβάλα
Επιστάμενες έρευνες διεξάγουν οι αστυνομικές αρχές για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών, οι οποίοι την 22-2-2018 το πρωί, σε χωριό της Καβάλας, εισήλθαν στην οικία 60χρονης ημεδαπής, όπου ο ένας από τους δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, την ακινητοποίησε, με τη χρήση βίας και την απειλή αιχμηρού αντικειμένου, ενώ ο δεύτερος αφαίρεσε από το εσωτερικό του σπιτιού χρήματα, τιμαλφή – χρυσαφικά και στη συνέχεια διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Αρχές Μαρτίου επανέρχονται τα δορμολόγια του ΟΣΕ προς το βόρειο Έβρο
Επιστολή προς την ΤΡΑΙΝΟΣΕ έστειλε ο δήμαχρος Ορεστιάδος Βασίλης Μαυρίδης εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την επανέναρξη των δρομολογίων του ΟΣΕ προς το βόρειο Έβρο.
Η επιστολή έχει ως εξής:
Αξιότιμε κύριε Τσαλίδη,
Με μεγάλη χαρά, είναι αλήθεια, διάβασα την ανακοίνωσή σας σχετικά με την αναδιάρθρωση των δρομολογίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο νομό Έβρου.
Θα ήθελα να σας εκφράσω την ικανοποίηση της τοπικής κοινωνίας για την απόφασή σας αυτή, που στόχο έχει την ορθολογικότερη λειτουργία του δικτύου και την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού στην εσωτερική επικοινωνία του νομού, καθώς επίσης θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη σύνδεση μέχρι το Ορμένιο.
Αναμένοντας την υλοποίηση του σχεδιασμού σας την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου, θα συμφωνήσω ότι τα έργα έχουν μεγαλύτερη σημασία από τα λόγια.
Παραμένω στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επικοινωνία – ενημέρωση – συνεργασία (χωρίς επιφυλάξεις) 24 ώρες τη μέρα για όλο το χρόνο (σε σταθερά και κινητά τηλέφωνα, τα οποία είναι σε γνώση σας).
Με εκτίμηση,
Ο Δήμαρχος Ορεστιάδας
Μαυρίδης Βασίλειος

Χρυσόγονος για Novartis: Η Ελλάδα κινδυνεύει 
με καταδίκη στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Να καταθέσουν «χωρίς κουκούλες» οι προστατευόμενοι μάρτυρες ζητά ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος, ο οποίος μίλησε για την υπόθεση Novartis στην εκπομπή «SBC Life».
Ο πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε επίσης ότι κινδυνεύουμε με καταδίκη στο δικαστήριο ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ενώ απηύθυνε έκκληση προς την κυβέρνηση για μεγάλη αυτοσυγκράτηση στις δηλώσεις των στελεχών της.

Συνελήφθησαν δύο Έλληνες 80 & 49 ετών στην Κομοτηνή 
με 340 πακέτα λαθραίων τσιγάρων
Συνελήφθησαν την Πέμπτη (22-2-2018), στην Κομοτηνή, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, δύο ημεδαποί ηλικίας 80 και 49 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα.  
Την Πέμπτη το πρωί, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κομοτηνής, πραγματοποίησαν έλεγχο στην επιχείρησή του 49χρονου, όπου βρέθηκαν 20 πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.
Στη δεύτερη περίπτωση, το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, συνέλαβαν τον 80χρονο, διότι τον εντόπισαν να κατέχει και να διαθέτει προς πώληση 320 πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.
Κατασχέθηκαν τα παραπάνω πακέτα λαθραίων τσιγάρων.
Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής. 

Το ολλανδικό κοινοβούλιο αναγνώρισε τη Γενοκτονία 
των Αρμενίων και το τουρκικό ΥΠΕΞ... αφρίζει
Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε σήμερα την έγκριση από το ολλανδικό κοινοβούλιο ενός ψηφίσματος υπέρ της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Αρμενίων.
Λίγο νωρίτερα Ολλανδοί βουλευτές ψήφισαν, με συντριπτική πλειοψηφία, υπέρ της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Αρμενίων και την αποστολή ενός εκπροσώπου της κυβέρνησης στο Ερεβάν στις 24 Απριλίου, για την επέτειο της σφαγής που διαπράχθηκε από την Οθωμανική Αυτοκρατορία μεταξύ 1915-17.
Το τουρκικό υπουργείο, με γραπτή του ανακοίνωση, υπογράμμισε ότι η απόφαση δεν είναι νομικά δεσμευτική ή έγκυρη, τονίζοντας ότι η ολλανδική κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι δεν θα γίνει η επίσημη πολιτική της Ολλανδίας.

Αυξήθηκαν τα κρούσματα της γρίπης 
- Τέσσερις νέοι θάνατοι την τελευταία εβδομάδα
Σε περίοδο αυξημένης δραστηριότητας της γρίπης παραμένει η χώρα, σύμφωνα με τη νέα εβδομαδιαία έκθεση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), από την οποία προκύπτει ότι από τις 12 μέχρι τις 18 Φεβρουαρίου, άλλοι 4 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Ελλάδα από επιπλοκές της γρίπης. Επίσης, περαιτέρω αύξηση παρουσιάζουν οι επισκέψεις σε γιατρό για γριπώδη συνδρομή με πιο συχνούς τους υπότυπους της γρίπης Β και A (H1N1)pdm09.
Από την αρχή της εποχικής γρίπης έχουν καταγραφεί συνολικά 51 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, από τα οποία τα 49 νοσηλεύτηκαν σε Μ.Ε.Θ.
Από αυτά τα κρούσματα εμβολιασμένα ήταν τα 5, ποσοστό μόλις 10%. Το ίδιο χρονικό διάστημα έχουν καταγραφεί συνολικά 14 θάνατοι από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη. Οι 12 θάνατοι αφορούσαν σε ασθενείς που νοσηλεύτηκαν σε Μ.Ε.Θ και 2 θάνατοι σε ασθενείς χωρίς νοσηλεία σε Μ.Ε.Θ. Κανένας από τους ασθενείς που απεβίωσαν δεν είχε εμβολιαστεί για τη γρίπη.

Όσον αφορά την επιδημία ιλαράς, την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκαν 66 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, αλλά κανένας νέος θάνατος από επιπλοκές της νόσου.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »