*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

14 Φεβρουαρίου

Νέες Συνεργασίες με Εξωστρέφεια για την ΕΑΣ Ξάνθης στη FRUIT LOGISTICA 2018 στο ΒΕΡΟΛΙΝΟ

14 Φεβρουαρίου
Στόχος της παρουσίας της ήταν η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και η εξωστρέφεια της παραγωγής των νομών Ξάνθης και Ροδόπης ειδικά στα ακτινίδια και ρόδια.


Με μεγάλη επιτυχία συμμετείχε η Ομάδα Παραγωγών Φρούτων του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ξάνθης η ΕΝΩΣΗ σε εκθεσιακό χώρο της Περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας Θράκης στη FRUIT LOGISTICA 2018, η οποία πραγματοποιήθηκε 7-9 Φεβρουαρίου στο Βερολίνο και αποτελεί τη μεγαλύτερη εκθεσιακή διοργάνωση για φρέσκα φρούτα και λαχανικά παγκοσμίως. Στόχος της παρουσίας της ήταν η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και η εξωστρέφεια της παραγωγής του νομού Ξάνθης και Ροδόπης ειδικά στα ακτινίδια και ρόδια.
 Στη Διεθνή Έκθεση παρευρέθηκε ο Αντιπρόεδρος της ΕΝΩΣΗΣ Ξάνθης κ. Ρούφος Βασίλης ενώ κατά τη διάρκεια της ο Διευθυντής κ. Σαραντίδης Μάνος (Γεωπόνος ΜSc) και η υποδιευθύντρια - υπεύθυνη πωλήσεων κ. Κουτρουλού Ζωή (Γεωπόνος) πραγματοποίησαν επιχειρηματικές συναντήσεις με τους μεγαλύτερους ομίλους του διεθνούς χονδρεμπορίου και λιανεμπορίου φρέσκων φρούτων.
Έλαβαν χώρα πολλές εμπορικές επαφές με νέους εν δυνάμει συνεργάτες από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως Γερμανία, Βέλγιο, Τσεχία, Πολωνία, Ιταλία, Πορτογαλία, Ισπανία καθώς και την Ινδία, Ινδονησία, Ουκρανία, Λιθουανία, Μεγάλη Βρετανία, Ισραήλ, τον Καναδά, τις Η.Π.Α, το Μαρόκο, τη Κένυα, κ.α.). Επιπλέον έγιναν συναντήσεις με νέες πολυεθνικές αλυσίδες super- markets ευελπιστώντας σε νέες συνεργασίες και συμφωνίες για ακτινίδια και ρόδια εκτός από τις υπάρχουσες.
Ο Πρόεδρος κ. Χατζηελευθεριάδης Κων/νος, το Δ.Σ και η Διεύθυνση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ξάνθης η ΕΝΩΣΗ θα ήθελε να ευχαριστήσει την Περιφέρεια ΑΜΘ και ιδιαίτερα τον κ. Ευφραιμίδη Νικόλαο, Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας ΑΜΘ, για την πρόσκληση - συμμετοχή μας και για την προσπάθεια που κατέβαλλε με στόχο την άψογη οργάνωση στον εντυπωσιακό εκθεσιακό χώρο της Περιφέρειας στη FRUIT LOGISTICA 2018 στο Βερολίνο. Σημαντικό ρόλο στην επιτυχία της παγκόσμιας προβολής των φρούτων και λαχανικών της Περιφέρειας μας είχε και ο Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΕ Ξάνθης κ. Καμαριανάκης Ανδρέας καθώς και η Γεωπόνος της ΔΑΟΚ Ξάνθης κ. Μαρία Τσαρσιταλίδη
ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΟΥΦΟΣ: ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ 
ΝΙΚΟ ΕΥΦΡΑΙΜΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ-ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ
Εξ’ άλλου μιλώντας χθες στην Ανοιχτή γραμμή του Xanthi channel ο Αντιπρόεδρος της ΕΑΣ Ξάνθης Βασίλης Ρούφος ευχαρίστησε εκτός από τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικού Νίκο Ευφραιμίδη και τον γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρη Αυγενάκη που επισκέφτηκε το περίπτερο της ΕΑΣ Ξάνθης στην έκθεση και είπε τα καλύτερα λόγια για την οργάνωσή του ενώ συνεχάρη την Διοίκηση για την συμμετοχή της.
Τέλος ο κ.Ρούφος αναφερόμενος στην ποιότητα των προϊόντων είπε ότι τόσα τα ρόδια όσο και τα ακτινίδια είναι άριστης ποιότητας και συνεχώς και νέοι παραγωγοί στρέφονται προς την συγκεκριμένη καλλιέργεια από τις περιοχές της Ξάνθης και της Ροδόπης, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην θερμή φιλοξενία της αποστολής της ΕΑΣ Ξάνθης απο τους οργανωτές της έκθεσης. Τέλος υπογράμμισε ότι είναι θέμα χρόνου η επέκταση του συσκευαστηρίου της ΕΑΣ Ξάνθης στο Εύλαλο Ξάνθης. 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »