*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

14 Φεβρουαρίου

Την Παρασκευή 16/2 στη Ξάνθη ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος, αθωώθηκε ο Νίκος Σπυριδόπουλος...

14 Φεβρουαρίου
Τα τραπεζοκαθίσματα χθες και πάλι στο προσκήνιο! Αλλά η δίκη με κατηγορούμενο τον Απόστολο Αγκόρτσα για παράβαση καθήκοντος αναβλήθηκε για τον Οκτώβρη...
………………………………
ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ 1
Γιατί ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης ενώ βλέπει τα ολέθρια λάθη του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου σε βάρος όχι μόνο της Δράμας, της Ροδόπης και  της Δράμας αλλά ΚΑΙ της Ξάνθης, σφυρίζει… αδιάφορα;
-Μήπως γιατί ο Μέτιος του υποσχέθηκε ότι θα μεσολαβήσει στον… Κυριάκο για να πάρει το χρίσμα του υποψηφίου Δημάρχου Ξάνθης από τη Νέα Δημοκρατία;
 (Ο Πάνος Παπαδόπουλος στη στήλη «Δεν είναι όλα μαύρα» του «Μ»)
-Χρίσμα μπορεί να του δώσει… Ψηφοφόρους;
………………………………
ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ 2
Την Περιφέρεια εκπροσωπεί και εκφράζει μόνο ο Περιφερειάρχης και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Δράμας στους οποίους έχουν μεταβιβαστεί αρμοδιότητες. Σε ό,τι αφορά δε στο Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού, η αρμοδιότητα παραμένει προσωρινά στον κ. Πατακάκη μέχρι την ολοκλήρωση αυτής της χειμερινής περιόδου.
Οποιοσδήποτε άλλος ισχυρισμός από την πλευρά του κ. Πατακάκη εκφράζει μόνο τον ίδιο
(Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος στην απάντησή του)
-Σωστός ο Μέτιος, διότι ο ίδιος εκφράζει πλην του εαυτού του και την… παρέα του! 

ΣΕΜΝΑ & ΤΑΠΕΙΝΑ
*Την Παρασκευή θα έρθει στη Ξάνθη για το Ξανθιώτικο Καρναβάλι, ο γνωστός Ξανθιώτης δημοσιογράφος Ιορδάνης Χασαπόπουλος που δεν αποκλείεται να κατέβει και υποψήφιος βουλευτής με το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ στη Ξάνθη…
Όλα παίζονται και είναι ανοιχτά!
-Το ερώτημα όμως είναι, πότε θα γίνουν εκλογές…
……
*Πως σχολίασε ο Φώτης Καραλίδης χθες στην Ανοιχτή γραμμή την υποψηφιότητα του Ιορδάνη Χασαπόπουλου;
-Καλοδεχούμενη! Χρειαζόμαστε ισχυρό ψηφοδέλτιο στη Ξάνθη για να πάρουμε την μια έδρα!
-Και 1-2 δηλαδή η Νέα Δημοκρατία; Και ο ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή πόσους θα βγάλει;
….
*Να τα λέμε και τα θετικά, γιατί αν δεν έστελνε την σκληρή επιστολή στην Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς ο Δημαρχόπουλος, χθες το κατάστημα της Σταυρούπολης θα ήταν κλειστό…
-Ενώ χθες (όπως και αύριο Πέμπτη...) λειτούργησε  κανονικά!
.....
*Ποιός Πανεπιστημιακός θεάθηκε με το..."αίσθημα" να αγοράζει....παπούτσια σε επώνυμο κατάστημα της Αθήνας; Καλά τόσα παπουτσάδικα έχει η Θράκη....στην Αθήνα άφησε πάλι τα λεφτά του; 
......
*Δυο ονόματα "παίζουν¨ απο τους παλιούς για μια θέση στο ψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλλαγής στη  Ξάνθη. Ο ένας είναι ο πρώην Δήμαρχος Αβδήρων Βασίλης Τσολακίδης και ο άλλος ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Φώτης Καραλίδης.
...
*Αθωώθηκε ο πρώην Αντιδήμαρχος Ξάνθης και πρώην Πρόεδρος της ΕΠΣ Ξάνθης Νίκος Σπυριδόπουλος για θανατηφόρο ατύχημα επί της θητείας του, στο οποίο αποδείχτηκε οτι δεν είχε καμία ευθύνη ο ίδιος. Μάρτυρας υπεράσπισης κατέθεσε ο Χρήστος Μούρκας. 
….
*Τι έκαναν για το ίδιο θέμα οι 3 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ο Ζαγναφέρης;
Ας μας πουν οι ίδιοι, γιατί προς το παρόν μόνο τη σιωπή τους είδαμε…
(σ.σ. Αλήθεια ο Ζαγναφέρης πότε θα δώσει στην ΑΔΕΔΥ Ξάνθης τα γραφεία της; Αυτά  που της είχε κλείσει ο Φώτης Καραλίδης;).
Για τις 2 Οκτωβρίου 2018 αναβλήθηκε η χθεσινή δίκη των Αλέκου Κυριακίδη και Απόστολου Αγκόρτσα για παράβαση καθήκοντος
Για τις 2 Οκτωβρίου 2018 αναβλήθηκε χθες στο Τριμελές η πρωτόδικη δίκη των Αλέκου Κυριακίδη και Απόστολου Αγκόρτσα για παράβαση καθήκοντος δια παραλείψεις κατ’ εξακολούθηση για παράνομη ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, επειδή ο δεύτερος ζήτησε αναβολή προσκομίζοντας χαρτί ότι ο δικηγόρος του απουσιάζει σε άλλο δικαστήριο.
Σημειώνεται ότι μάρτυρας κατηγορίας στη συγκεκριμένη υπόθεση είναι ο εκδότης του «Μ» Πάνος Παπαδόπουλος, ενώ τα αδικήματα φέρονται να έχουν διαπραχτεί για τον μεν Αλέκο Κυριακίδη με την ιδιότητα του Αρμόδιου Αντιδημάρχου από 08.01/2013-31.08.2014 για τον δε δεύτερο από 08.09.2014 έως και τις 31.12.2014 που διαρκούσε η θητεία του στο Τμήμα Αδειοδοτήσεων.
Ραντεβού λοιπόν τον Οκτώβρη με αποκαλυπτικά στοιχεία και για τους δυο…
Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ 
με τον Πρόεδρο και μέλη του ΔΣ του Επιμελητηρίου Καβάλας
Συνάντηση είχε στο γραφείο του στην Κομοτηνή ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος με το νέο Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Καβάλας κ. Μάρκο Δέμπα και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Μαρία Καμπουρνιώτη, κ. Λευτέρη Κουκουτίνη, κ. Γιάννη Κούτρα και κ. Γιώργο Φραγκιόγλου.
Ο κ. Μέτιος συνεχάρη τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου για την εκλογή τους και είχε μια πρώτη συζήτηση μαζί τους για τα θέματα που απασχολούν τον επιχειρηματικό κόσμο της Καβάλας.
Οι κ.κ. Μέτιος και Δέμπας αναφέρθηκαν στο ρόλο της επιχειρηματικότητας στην ανάπτυξη της περιφερειακής οικονομίας και συμφώνησαν να έχουν τακτική και εποικοδομητική συνεργασία.
Από το Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων 
της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
Στις 5 Μαρτίου θα αποφανθεί το ΕΣΡ για το MEGA
Στις 5 Μαρτίου θα κληθεί σε ακρόαση από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε., όποτε θα κριθεί εάν έχει τη δυνατότητα, βάσει του νόμου, να εκπέμπει. Σε σημερινή συνεδρίαση στο ΕΣΡ δεν προσήλθε η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ, έχοντας ενημερώσει με υπόμνημα την Αρχή για την προσφυγή της στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της διαδικασίας του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών, και η οποία θα εκδικαστεί μαζί με τις προσφυγές των καναλιών ΣΚΑΙ, ALPHA, STAR, ANT1 στις 2 Μαρτίου.
Χθες προσήλθαν στα γραφεία του ΕΣΡ εκπρόσωποι των καναλιών ΑΡΤ και Μακεδονία, υποστηρίζοντας ότι πλέον πρόκειται για θεματικούς και περιφερειακούς σταθμούς. Σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος 4339, μετά τρίμηνης παρέλευσης από την προκήρυξη του διαγωνισμού παύουν να εκπέμπουν όσα κανάλια δεν διαθέτουν άδεια. Στο πλαίσιο αυτό, στις 27 Φεβρουαρίου το ΕΣΡ θα διεξάγει διάσκεψη προκειμένου να αποφανθεί για τους δύο παραπάνω τηλεοπτικούς σταθμούς.
Στην περίπτωση που το ΕΣΡ αποφανθεί ότι οι τηλεοπτικοί σταθμοί οφείλουν να σταματήσουν να εκπέμπουν, θα δοθεί εντολή στην DIGEA για διακοπή του σήματος με παράλληλη επιστολή στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).
Σημειώνεται ότι οι αρμόδιες ομάδες του ΕΣΡ εργάζονται εντατικά για τον πλήρη έλεγχο των δικαιολογητικών των έξι ενδιαφερομένων που κατέθεσαν αίτηση για μία τηλεοπτική άδεια. Εάν δεν υπάρξει ενδιαφερόμενος για την 7η άδεια η οποία εκκρεμεί, η άδεια θα εκπέσει με τις θεματικές.


Επίθεση ΝΔ σε Τσίπρα: Άλλα έπρεπε να πει στον Γιλντιρίμ

«Τα Ίμια είναι ελληνικά»
Στην τηλεφωνική επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον ομόλογό του Γιλντιρίμ αναφέρονται πηγές της ΝΔ που σημειώνουν: «Η ΝΔ θεωρεί θετικές τις ενέργειες για την αποκλιμάκωση της χθεσινής έντασης στο Αιγαίο, αλλά θα περίμενε από τον κ. Τσίπρα να δηλώσει στον Τούρκο ομόλογό του, κάτι αυτονόητο: Ότι δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο και ότι τα Ίμια είναι ελληνικά, κάτι που όπως διαφαίνεται από τις κυβερνητικές διαρροές απέφυγε να τονίσει ο Έλληνας πρωθυπουργός στην τηλεφωνική του συνομιλία με τον κ. Γιλντιρίμ».

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »