*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

16 Φεβρουαρίου

Δεν είναι όλα… μαύρα! Πικρές αλήθειες για την ΘΡΑΚΙΚΗ ΣΚΗΝΗ...και οι...αγωγές του Δήμου σε βάρος της!

16 Φεβρουαρίου
*Έτσι απλά θα το πω.
1. Ότι η Θρακική Σκηνή είναι ο μόνος πολιτιστικός σύλλογος που εδώ και 25-30 χρόνια δεν έχει πάρει έστω ένα ευρώ οικονομικής ενίσχυσης ή επιχορήγησης από τους Δήμους ή το Υπουργείο Πολιτισμού ή το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης.
2. Η Θρακική Σκηνή είναι ο μόνος πολιτιστικός σύλλογος που ποτέ δεν είχε δικά του γραφεία και «κυνήγησε» ο Δήμος Ξάνθης με αγωγές και δικαστήρια! Τόσο επί Λάκη Στυλιανίδη, όσο και επί Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου… Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ρωτήσουν την δικηγόρο κ.Χατζηλιάδου. Θα τους πει και λεπτομέρειες διότι έδρασε και με ξεχωριστή εμπάθεια επί του θέματος.
3. Ωστόσο από το βράδυ της Τετάρτης 14 Φεβρουαρίου, κατέχει κι ένα μοναδικό διαφορετικό ρεκόρ. Κανείς σύλλογος δεν γέμισε ποτέ τόσο πολύ το δημοτικό αμφιθέατρο (και το φουαγιέ ακόμη…) επί 3 ώρες, ενώ έφυγε άλλος τόσος κόσμος που δεν μπόρεσε να μπει στο θέατρο!
4. Οπότε μετά από αυτό, ο κύριος Ξυνίδης μπορεί να συνεχίσει να μας αποκαλεί… Φλωρινικοκλαρινιώτηδες! Καθότι με γκεστ σταρ τον Φλωρινιώτη έκανε και το ρεκόρ της Τετάρτης.
……
*Από τα δεκάδες προσωπικά μηνύματα που πήρα στο fb το πιο συγκινητικό ήταν αυτό που πήρα από την κόρη του Αείμνηστου Φίλου Μάρκου Χοντζούδη, ενός Ανθρώπου  που με στήριζε δυνατά στα πρώτα βήματα της πρώην ΘΡΑΚΗ TV τηλεόραση και στη συνέχεια στο στέκι της Θρακικής Σκηνής στα θερινά «Ολύμπια».
Αναφέρει τα παρακάτω η Νίκη:
«Ένα μεγάλο μπράβο για την όμορφη βραδιά που μας χάρισες σήμερα...  Έγινε και κάτι πολύ σημαντικό που ήθελα να σε ευχαριστήσω προσωπικά...  Επιτέλους είδα μετά από 11μηνες από τον χαμό του πατέρα μου την μαμά μου να χαμογελά...  Σε ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου!!!!!!  Νάσαι Πάντα γερός και δυνατός και να χαίρεσαι το Μαράκι μας!!!! Καλό βράδυ!!! Νίκη Χοντζούδη.»
-Σ’ ευχαριστώ πολύ Νίκη, αλλά στη ζωή πρέπει να μάθεις να παίρνεις αλλά και να δίνεις… Και ο Μάρκος αλλά και η Μαρία στα πρώτα πέτρινα χρόνια και όσες φορές τους χρειάστηκα, ήταν ΠΑΝΤΑ βράχος απέναντί μου!
……
*Για τους εκατοντάδες που ήρθαν και δεν μπόρεσαν να βρουν θέση κι έφυγαν…
Συγνώμη, αλλά ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος όταν ήρθε στα καμαρίνια μας υποσχέθηκε ότι θα φτιάξει θέατρο 2.000 θέσεων. Αμήν και πότε.
-Κι αρκεί να μην αποτελεί αυτό μια ακόμη επίσκεψη στυλ Φανουράκη που δήθεν θα έκανε επί Στυλιανίδη θέατρο 1000 θέσεων απέναντι από το γήπεδο του ΑΟΞ!!
….
*Ποιο ήταν το σκηνοθετικό μου μήνυμα για την παράσταση, το είχα αναλύσει βδομάδες πριν…
Όλο το θέατρο, πλατεία, σκηνή, παρασκήνιο… ένα Πικαντίλι!
Και οι θεατές ηθοποιοί και οι ηθοποιοί θεατές!
……
*Τι δεν μπόρεσα τελικά να υλοποιήσω αν και το σχεδίαζα επί μήνες…
Να «φέρω» στην παράσταση τον μοναδικό Θανάση Λεμονίδη που έπαιζε μπουζούκι στο Πικαντίλι όταν κάηκε να «παίξει» για λίγα λεπτά στην παράστασή μου αλλά δυστυχώς βρίσκονταν στο Νοσοκομείο…!
Δεν πειράζει…! Την επόμενη  φορά! Και θα παίξει την πρώτη πενιά!
……
*Και κλείνω τη στήλη με τον πρόλογο της νέας ηθοποιού της Θρακικής Σκηνής Αμαλίας Κιαχίδου - νηπιαγωγός στο επάγγελμα:
«Η Θρακική Θεατρική Σκηνή με μπροστάρη  το νέο αίμα της, όλους εμάς που βλέπετε εντός και εκτός Σκηνής, ξεκίνησε εδώ και μήνες, ένα νέο ταξίδι…
Δένοντας το χθες με το σήμερα, δημιουργώντας μια μεγάλη καινούργια ομάδα!
Από το περσινό πρώτο μας βήμα και το φετινό που πιστεύω ότι είναι πιο όμορφο θα μας κρίνετε…
Αυτό που σας υποσχόμαστε εμείς. Θα παραμείνουμε αυθεντικοί…».

-Κι ο κόσμος (μας) τους έδωσε απλόχερα την αγάπη τους…

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »