*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

25 Φεβρουαρίου

Γ’ Εθνική: Αποκλειστικές φώτο απο το τοπικό ντέρμπι ΟΡΦΕΑ Ξάνθης-ΑΡΗ Αβάτου (1-0)-Κοτόπουλος κατά Χατζημεστή! (φωτο)

25 Φεβρουαρίου
ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ: Για την ιστορία να αναφέρουμε τα παιδιά που αγωνίστηκαν κάτω από συνθήκες (ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΕΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΚΟΡΕΑΣ)
Μετά από ένα επεισοδιακό αγώνα στο γήπεδο του ΑΟΞ, ο Ορφέας Ξάνθης κατόρθωσε να πάρει την νίκη με 1-0  στο τοπικό ντέρμπι με την ομάδα του ΑΡΗ Αβάτου που έχει πολλά παράπονα από την διαιτησία του Παναγιώτη Τσοπουλίδη.
Αγωνιστικά, στο πρώτο μέρος το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο, με τον Ορφέα, να έχει μια ελαφρά υπεροχή χωρίς ωστόσο να γίνεται η μεγάλη φάση.
Στην επανάληψη, ο Ορφέας Ξάνθης βγήκε πιο αποφασισμένος και κυνήγησε από νωρίς το γκολ που θα του έδινε και τη νίκη.
Έτσι ο Χρήστος Πασχαλάκης έφυγε στην πλάτη της άμυνας του Αβάτου, και βγήκε μόνος του απέναντι στον Αμουτζάκη, τον οποίο εκτέλεσε εύστοχα κάνοντας το 1-0 με ένα γκόλ που αμφισβήτησαν έντονα οι φιλοξενούμενοι.
Συγκεκριμένα οι αμυντικοί του Αβάτου, βλέποντας το σημαιάκι να σηκώνεται, σταμάτησαν να παίζουν κι έτσι ο Πασχαλάκης έγινε αποδέκτης της μπαλιάς και βγήκε ανενόχλητος σε τετ α τετ με τον Αμουτζάκη κάνοντας το 1-0.
Ακολούθησαν επεισόδια και οι αποβολές από τον Τσοπουλίδη που έδειξε δύο κόκκινες κάρτες, η πρώτη στον Μιχάλη Ταχτσίδη για χτύπημα εκτός φάσης σε παίκτη του Ορφέα και η δεύτερη με δύο κίτρινες για διαμαρτυρία στον Παύλο Ευθυμιάδη στο 90′ όταν και ακυρώθηκε γκολ του Αβάτου! Μάλιστα ο διαιτητής  απέβαλλε από τον πάγκο τον προπονητή Κυριάκο Κετσιεμενίδη και τον Γενικό Αρχηγό Γιάννη Μπόσβελη που διαμαρτύρονταν έντονα με αποτέλεσμα οι η ομάδα του  ΑΡΗ να βγάλει αμέσως μετά το παιχνίδι και δυο ανακοινώσεις διαμαρτυρίας μιλώντας για εν ψυχρώ σφαγή.
ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ (Μπάμπης Χατζημεστής): Ρούφος, Τζαμπάζ, Τορομανίδης (90′ Ζυγκολάρι), Μαλαδένης, Μακράκης, Μαυρόπουλος, Καραγκιόζης Β., Χιντ, Ξαντινίδης (81′ Κατρανίτσας), Καραγκιόζης Γ. (72′ Μουμίν Ογλού), Πασχαλάκης (90′ Χατζηπαππάς).
ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ (Κυριάκος Κετσιεμενίδης): Αμουτζάκης, Κούτρας (84′ Βαφειάδης), Μπουνταγκίδης, Παπαδιώτης(67′ Κοτόπουλος), Κουτσούμπας, Δόντσος, Γκέκας (58′ Ταχτσίδης), Ευθυμιάδης, Λαζαρίδης, Χαριτίδης, Σαρηγιαννίδης.
*Όλο το παιχνίδι κάλυψε τηλεοπτικά το Xanthi channel με τον Παναγιώτη Χατζημίσιο.  











 ΟΙ ΔΥΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΑΡΗ ΑΒΑΤΟΥ
Δύο ανακοινώσεις έκανε ο Άρης Αβάτου λίγες ώρες μετά τη λήξη του Ξανθιώτικου ντέρμπι της Γ’ Εθνική με τον Ορφέα Ξάνθης και το 1-0 σε βάρος του.
Στη πρώτη ανακοίνωση η διοίκηση του Άρη Αβάτου εκφράζει τα παράπονά της για τα όσα συνέβησαν στο παιχνίδι και επιτίθεται ευθέως στις συνεχείς εχθρικές διαιτησίες εναντίον της ομάδας.
Στη δεύτερη ανακοίνωση, το ΔΣ της ομάδας του ΑΡΗ Αβάτου αποφάσισε να αιτηθεί την αλλαγή της έδρας του Τελικού Κυπέλλου της ΕΠΣ Ξάνθης, όπου οι δύο Ξανθιώτικες ομάδες (Ορφέας και Άρης) θα είναι και πάλι αντιμέτωπες. Βέβαια λίγο δύσκολο να γίνει θετικό το αίτημά του, αφού στο γήπεδο των Πηγαδίων στα Πηγάδια, εκείνες τις ημέρες θα φιλοξενούνται αγώνες της Εθνικής Ελπίδων.
Μάλιστα ο Άρης Αβάτου πέρα από την αλλαγή έδρας θέλει οι διαιτητές του τελικού είτε να είναι οι καλύτεροι αξιολογημένοι της ένωσης, είτε από κάποια άλλη πιθανώς γειτονική ένωση.
Αναλυτικά οι δυο ανακοινώσεις του Άρη Αβάτου:
 «Ευτυχώς υπήρχε κόσμος στο γήπεδο.
Πήγαμε να δούμε και να παίξουμε ποδόσφαιρο να γίνουν πρωταγωνιστές οι ποδοσφαιριστές και των 2 ομάδων όμως δυστυχώς για το ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ πρωταγωνιστές γίνανε άλλοι.
Πιστεύουμε και πιστεύαμε στην εξέλιξη των διαιτητών καθώς γίνεται προσπάθεια από όλες τις πλευρές να διορθωθούν κάποια κακώς κείμενα που βολοδέρνουν το ποδόσφαιρο μας.
Όχι μόνο στις τοπικές κατηγορίες αλλά και στα Εθνικά πρωταθλήματα.
Αυτό που συνέβη όμως σήμερα στο γήπεδο του Α.Ο.Ξ. μας γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ κάποια πράγματα δεν μπορούν να αλλάξουν.
Η προσπάθεια που γίνεται στην ομάδα μας σίγουρα δεν αρέσει σε κάποιους οι οποίοι πάντοτε όταν έβρισκαν τα σκούρα, χρησιμοποιούσαν θεμιτούς και αθέμιτους τρόπους να μας υπερκεράσουν και να κάνουν τα αδύνατα δυνατά ώστε να σε έχουν εκεί…..
Ωφείλουμε να ζητήσουμε ένα μεγάλο συγνώμη από τους ποδοσφαιριστές μας και τους φιλάθλους μας που σήμερα γίνανε ακόμη πιό πολλοί με αυτά που είδανε στο γήπεδο και τους ευχαριστούμε γιαυτό. (γιατί τα μεγάλα ονόματα στους συλλόγους έχουν και παιδεία και αξιοκρατεία, ξέρουν να χάνουν και να κερδίζουν μέσα στο γήπεδο)διότι δεν τους προστατέψαμε από αυτά που είδαν στο παιχνίδι.
Η ιστορία λοιπόν χρόνων τώρα επαναλαμβάνεται.
Πρωταγωνιστές του γηπέδου όχι οι ποδοσφαιριστές αλλά αυτοί που καθορίζουν την εξέλιξη του αγώνα.
Για την ιστορία να αναφέρουμε τα παιδιά που αγωνίστηκαν κάτω από συνθήκες (ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΕΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΚΟΡΕΑΣ)
Δεσμευόμαστε απέναντι σε όλο το ξανθιώτικο ποδοσφαιρικό κοινό ότι η προσπάθεια μας θα συνεχιστεί με το όποιο κόστος απέναντι μας για ένα καλύτερο ποδόσφαιρο ,χωρίς κατηστημένα και να κερδίζει ο καλύτερος στο γήπεδο.
Πρωταγωνιστές να είναι πάντα οι ποδοσφαιριστές.
Η ομάδα μας δεν θα ανεχτεί άλλον εμπαιγμό και σφαγή προβάτων
Καληνύχτα σας. Είμαστε περήφανοι που ένα χωριό σας κάνει να βλέπετε εφιάλτες».
2Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
«Μετά από απόφαση του διοικητικού μας συμβουλίου η ομάδα μας θα καταθέσει στην Ε.Π.Σ Ξάνθης αίτημα ώστε η έδρα του τελικού να γίνει σε ουδέτερο γήπεδο και όχι την έδρα του ΟΡΦΕΑ».
ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ









Share this

Related Posts

Previous
Next Post »