*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

13 Ιανουαρίου

ΠΟΙΕΣ «ΑΝΕΞΗΓΗΤΕΣ» ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ γίνονταν επί..."εποχές" και συνεχίζονται στα δικαστήρια Ξάνθης κ.Εισαγγελέα;

13 Ιανουαρίου
*Κάτι δεν πάει καλά με την Δικαιοσύνη στη Ξάνθη, για να διατυπώνει με ευκολία τέτοια ερωτήματα ο Γιάννης Σιδηρόπουλος και να «σιωπά» ο Δικηγορικός Σύλλογος Ξάνθης

*ΑΘΩΟΣ  ΚΑΙ ΧΘΕΣ Ο ΑΠΩΝ Δ. ΜΠΕΝΗΣ ΑΛΛΑ...
*Τι υπονοεί ο δημοσιογράφος κ.Στρουμπή όταν ισχυρίζεται ότι «συνεχίζεται η εποχή των «ανεξήγητων» επισκέψεων στα…δικαστήρια; Και θεωρεί ότι…αδίκως ασκήθηκε δίωξη από την Αντιεισαγγελέα Ξάνθης κατά του Δημήτρη Μπένη; 
 
Με τον Δημήτρη Μπένη και πάλι απόντα –αυτήν τη φορά ήταν και εκτός αιθούσης!- δικηγόρο φυσικά και πάλι τον Θανάση Ξυνίδη και μάρτυρα υπεράσπισης την συνέταιρό του κατά 50% στην Κατασκευαστική εταιρεία Δ. Μπένης-Μ. Νάσκου ΕΠΕ, ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών Δήμου Ξάνθης (2011-2014) (επί Στυλιανίδη), αθωώθηκε με… ταχύτατη διαδικασία 2 λεπτών στη χθεσινή δίκη του στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ξάνθης για αποσιώπηση λόγου εξαίρεσης κατ΄ εξακολούθηση την περίοδο που ήταν αντιδήμαρχος Οικονομικών (2012) του Δήμου Ξάνθης.
-Πρόεδρος του δικαστηρίου ο κ.Γάτσος με εισαγγελέα επί της έδρας τον κ.Μηνά Στρουμπή.
Με βάση λοιπόν αυτά που μου είπαν δικηγόροι που παρακολούθησαν την υπόθεση αλλά και το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Γ. Σιδηρόπουλου που από μέχρι πρότινος «εχθρός και αντίπαλος του Δ. Μπένη» εξελίχθηκε σε…φανατικό υπερασπιστή του ώστε να…διαμαρτύρεται και να καταγγέλλει ότι….»κακώς του ασκήθηκε και η δίωξη από την Αντιεισαγγελέα Ξάνθης», δεν μπορώ να μην τοποθετηθώ για μια υπόθεση που όσο κι αν «δείχνει» απλή και απλοϊκή, στην ουσία κρύβει μια επικίνδυνη πρακτική για το μέλλον αυτής της ίδιας της Τοπικής αυτοδιοίκησης.
Να συμμετέχουν με ενεργό ρόλο σε έναν Δήμο –και μάλιστα επί των οικονομικών- μέλη Διοικητικών συμβουλίων μεγάλων εργολαβικών εταιρειών που έχουν μάλιστα αναλάβει το μεγαλύτερο ίσως εργολαβικό έργο στην ιστορία της πόλης.
Αυτό της κατασκευής της πλατείας που κατασκεύασε ο πρώην Δήμαρχος Ξάνθης, ΧΩΡΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΜΕΛΕΤΗ….! Και ουδέποτε ελέγχθηκε γι’ αυτό…
*Σημειώνω για την ιστορία ότι η πρώην δημοτική παράταξη του κ. Ξυνίδη (ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ), συνηγόρου υπεράσπισης του κ. Δ. Μπένη, ήταν αυτή που είχε καταγγείλει τον Δ. Μπένη ότι είχε…ασυμβίβαστο στο να είναι  Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ξάνθης!!!).
……
*Σημειώνω επίσης ότι η δίωξη ήταν αυτεπάγγελτη από την Εισαγγελία Ξάνθης, προφανώς λόγω του Πορίσματος της Αποκεντρωμένης και δεν υπήρχε ΚΑΝΕΙΣ μα κανείς μάρτυρας κατηγορίας!
Με αποτέλεσμα να ακούγεται στη χθεσινή δίκη φυσικά μόνο η μία πλευρά.
-Αντίθετα κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης του Δημήτρη Μπένη η Μαρία Νάσκου που δήλωσε μακρινή…ξαδέρφη του απόντα κατηγορουμένου και κατέθεσε ότι η εταιρεία όπως και σε άλλες πόλεις, χρησιμοποιούσε στη Ξάνθη τον Δημήτρη Μπένη ως….αντίκλητο για να παίρνει μόνο και να μεταφέρει τα διάφορα… έγγραφα!
……
*Τώρα πως η κυρία Μαρία Νάσκου ισχυρίστηκε ΨΕΥΔΩΣ ότι είχαν τον Δημήτρη Μπένη το 2012 στη Ξάνθη αντίκλητο μόνο και μόνο για να παίρνει τα… διάφορα έγγραφα της εταιρείας (σ.σ. Του κολλούσαν δηλαδή και ένσημα;), γεγονός απολύτως ΨΕΥΔΕΣ, ενώ αυτός  ΕΠΙΣΤΑΤΟΥΣΕ στο έργο (!) και στις κοινές συνεντεύξεις τύπου με τον τότε Δήμαρχο Ξάνθης (ZPalace) εμφανίζοντας ως….εκπρόσωπος της εταιρείας καθότι επί 8ετία τουλάχιστον ήταν μέλος του Διοικητικού συμβουλίου της εργολαβικής εταιρείας ΝΑΣΚΟΥ ΑΤΕ και συνέχισε τουλάχιστον μέχρι 31/12/2012!!!!
-Αυτό καλό θα ήταν να μας το πει ένας Εισαγγελέας Εφετών, αν βεβαίως ασχοληθεί με τα «περίεργα» της συγκεκριμένης υπόθεσης!
…….
*Φυσικά με βάση και την προηγούμενη δίκη, δεν με παραξένεψε ούτε η αθώωση του Δημήτρη Μπένη και μάλιστα μέσα σε 2-3 λεπτά, ούτε  τα τεράστια ΨΕΜΑΤΑ που περιείχε το χθεσινό ρεπορτάζ του Γ. Σιδηρόπουλου.
*Τι εννοώ. Ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος λοιπόν, που από αντίπαλος του Μπένη έγινε… υπερασπιστής του,  ισχυρίστηκε ότι, ο Δημήτρης Μπένης αθωώθηκε «καθώς δεν ήταν μέτοχος της εταιρίας η οποία είχε συναλλαγές με το Δήμο πριν αναλάβει ως Αντιδήμαρχος».
Αυτό ωστόσο είναι τελείως ψευδές, αφού κανείς δεν κατηγόρησε τον Δημήτρη Μπένη (ούτε η αντιεισαγγελέας που άσκησε την δίωξη…), ότι είναι μέτοχος, αλλά τιμωρήθηκε και από την Αποκεντρωμένη Περιφέρειας με ποινή αργίας 6 μηνών, γιατί ενώ ήταν αντιδήμαρχος Οικονομικών υπέγραφε χρηματικά εμβάσματα για την εργολαβική εταιρεία ΝΑΣΚΟΥ ΑΤΕ της οποίας ήταν…μέλος του Δ.Σ. μέχρι και 31/12/2012 κλπ! (σ.σ. Στην παρακάτω στήλη δημοσιεύω αυτούσια την απόφαση της Αποκεντρωμένης που έθεσε τον Δ. Μπένη σε αργία 6 μηνών)
……
*Καθαρές λοιπόν κουβέντες, που δεν ξέρω αν γνώριζε ή έλαβε υπόψη χθες ο δικαστής που δίκασε την συγκεκριμένη υπόθεση.
Ο Δημήτρης Μπένης ήταν μέλος στο Δ.Σ. της ΝΑΣΚΟΥ ΑΤΕ και παράλληλα συνέταιρος κατά 50% με την διευθύνουσα σύμβουλο κυρία Μαρία Νάσκου στην Κατασκευαστική Τεχνική Εταιρεία ΕΠΕ που είχε μαζί της και συστεγάζονταν στη Ξάνθη με την εταιρεία… ΝΑΣΚΟΥ ΑΤΕ!!! Όχι πάντως…αντίκλητος, διότι στην περίπτωση αυτή έπρεπε να λειτουργεί και ως….υπάλληλος με ένσημα κλπ έστω κι αν απλά μετέφερε….έγγραφα όπως ισχυρίστηκε η συνέταιρός του στην Κατασκευαστική ΕΠΕ!
….
*Αυτό ωστόσο που με προβλημάτισε ακόμη περισσότερο, είναι η λειτουργία του δημοσιογράφου Γ. Σιδηρόπουλου ο οποίος άγνωστο με τι στοιχεία και γνώσεις, αφήνει υπόνοιες ότι η Εισαγγελία Ξάνθης κινήθηκε κατά του Δημήτρη Μπένη λόγω «ανεξήγητων» επισκέψεων που… συνεχίζονται μάλιστα και σήμερα στα δικαστήρια Ξάνθης!!!».
……
*Γράφει για παράδειγμα επί λέξει ο Γ. Σιδηρόπουλος: «Το ερώτημα είναι σε ποια λογική βάση ασκήθηκε δίωξη (σ.σ. Κατά του Δημήτρη  Μπένη) ενώ είναι σαφές από την προδικασία ότι δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί το αδίκημα σε κάποιον που δεν είναι μέτοχος και έτσι η δικαιοσύνη απασχολείται άσκοπα. Ακόμη και αν υποτεθεί αυξημένη ευαισθησία με την πολιτική ηγεσία, θα έπρεπε να έχουν προηγηθεί αμέτρητες άλλες υποθέσεις, πολύ πιο σοβαρές. Πάντως είναι ιδιαιτέρως θετικό ότι η εποχή των ανεξήγητων διώξεων έχει παρέλθει στα δικαστήρια της Ξάνθης. (Συνεχίζεται πάντως η εποχή των “ανεξήγητων” επισκέψεων…)».
-Επαναλαμβάνω λοιπόν για μια ακόμη φορά.
1. Τα αδικήματα του Δημήτρη Μπένη είχαν σχέση με την ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ιδιότητα του αντιδήμαρχου Οικονομικών Δήμου Ξάνθης και του μέλους του Δ.Σ. της εταιρεία ΝΑΣΚΟΥ ΑΤΕ!!! Και την υπογραφή χρηματικών ενταλμάτων της εταιρείας για το έργο της πλατείας. Και ΟΧΙ την ιδιότητα του μετόχου.
2. Η δίωξη είναι εμφανές ότι ασκήθηκε μετά το Πόρισμα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που τον τιμώρησε με 6 μήνες αργία!!! Και σε καμιά περίπτωση γιατί ήταν μέτοχος της εταιρείας που πρόκειται για fake news του δημοσιογράφου! Αλλά γιατί συνέχιζε και ήταν μέλος του Δ.Σ. της εταιρείας και παράλληλα αντιδήμαρχος Οικονομικών Δήμου Ξάνθης, γεγονός που κατήγγειλε και η παράταξη του δικηγόρου του κ.Ξυνίδη, στην πρώτη συνεδρίαση που αναλάμβανε Πρόεδρος της Οικονομικής  Επιτροπής, με έγγραφη μάλιστα καταγγελία καταχωρημένη και στα πρακτικά!!! Ο κύριος Αθανάσιος Ξυνίδης γνωρίζει τι εννοώ…
……
*Ρωτάω λοιπόν ευθέως τον Εισαγγελέα Ξάνθης κ.Μηνά Στρουμπή.
-Τι υπονοεί ο δημοσιογράφος (ή ενδεχομένως αυτός που τον πληροφόρησε για το συγκεκριμένο θέμα…) με τη φράση, «Συνεχίζεται πάντως η εποχή των “ανεξήγητων” επισκέψεων… στα δικαστήρια Ξάνθης;;», ταυτίζοντας την δίωξη κατά Μπένη με αυτές τις… «ανεξήγητες» επισκέψεις;;;  
-Για ποια «εποχή» μιλάει και αφού ήταν γνώστης αυτών των ανεξήγητων…επισκέψεων στα δικαστήρια Ξάνθης, γιατί δεν τα κατήγγειλε τότε;
-Τι έπραξαν οι διοικήσεις του Δικηγορικού συλλόγου Ξάνθης για να καθαρίσουν την κόπρο του Αυγείου την…εποχή των…»ανεξήγητων» επισκέψεων στα δικαστήρια Ξάνθης;
Και περιμένω…Όλος αυτιά! Κι εγώ αλλά και οι πολίτες
Πάνος Παπαδόπουλος
ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΛΕΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ
ΙΔΟΥ ΚΥΡΙΟΙ, ΓΙΑΤΙ ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΕΝΗΣ ΜΕ ΠΟΙΝΗ ΑΡΓΙΑΣ 6 ΜΗΝΩΝ!
Υπενθυμίζουμε στους αναγνώστες μας επακριβώς τι ανέφερε το έγγραφο της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης για την ΠΟΙΝΗ της αργίας 6 μηνών που επέβαλε στον Δημήτρη Μπένη στις 12 Ιανουαρίου 2016.,  διευκρινίζοντας ότι δεν τιμώρησε γιατί ήταν ΜΕΤΟΧΟΣ στην εταιρεία ΝΑΣΚΟΥ ΑΤΕ ενώ ήταν αντιδήμαρχος Οικονομικού Δήμου Ξάνθης το 2012, αλλά γιατί ήταν ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της εργολαβικής εταιρείας έως και 31/12/2012.
Αναλυτικότερα…
……
.....
14. Επειδή στο πλαίσιο αναζήτησης της πειθαρχικής ευθύνης των αιρετών οργάνων των Ο.Τ.Α., ο εγκαλούμενος, Δημήτριος Μπένης του Κωνσταντίνου, ως αρμόδιος Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Ξάνθης για το χρονικό διάστημα από 5-1-2011 έως 31-12-2012 και ενώ ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της αναδόχου εταιρείας με την επωνυμία «ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΝΑΣΚΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» για την υλοποίηση του έργου «Ενοποίηση πλατειών και χώρων πρασίνου κέντρου πόλεως Ξάνθης», συμμετείχε στη λήψη αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και προέβη στην υπογραφή χρηματικών ενταλμάτων που αφορούσαν στο έργο από την 1η Ιανουαρίου 2011 και έπειτα και ειδικότερα:
α) Συμμετείχε, ως μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου, στη λήψη των υπ΄ αριθμ. 46/19-1-2011 περί Έγκρισης 3ου ΑΠΕ και Σύναψης Συμπληρωματικής Σύμβασης, 366/12-12-2012 περί Έγκρισης 4ου ΑΠΕ, 186/26-6-2013 περί Έγκρισης του 5ου ΑΠΕ και 45/19-2-2014 περί Έγκρισης πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου, αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης που αφορούσαν στο εν λόγω έργο.
β) Υπέγραψε, ως αρμόδιος Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Ξάνθης, τα υπ΄ αριθμ. Χρηματικά Εντάλματα Πληρωμής 647/2011 Χ.Ε.Π ποσού 100.000,00 ευρώ, 824/2011 Χ.Ε.Π ποσού 122.650,23 ευρώ, 931Β/2012 Χ.Ε.Π ποσού 220.066,00 ευρώ και 10838/2013 Χ.Ε.Π ποσού 69.700,68 ευρώ που αντιστοιχούν στους εγκριθέντες λογαριασμούς του έργου, υπέρ πληρωμής της αναδόχου εταιρείας της οποίας ήταν μέλος.
15. Επειδή κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 99 του ν. 3463/2006 (ΦΕΚ 114Α΄) «Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων» : 1. Δημοτικός Σύμβουλος δεν μπορεί να μετάσχει στη συζήτηση ενός θέματος ή στην κατάρτιση αποφάσεως του δημοτικού συμβουλίου ή να συμμετέχει σε γνωμοδοτικά συλλογικά όργανα, τα οποία γνωμοδοτούν για θέμα που θα εισαχθεί στο δημοτικό συμβούλιο, εφόσον ο ίδιος ή συγγενής του έως το δεύτερο βαθμό εξ αίματος ή  εξ αγχιστείας έχει υλικό ή ηθικό συμφέρον. 2. Απόφαση που έχει ληφθεί κατά παράβαση της διάταξης αυτής είναι άκυρη. Ο σύμβουλος που έλαβε μέρος στη συνεδρίαση διαπράττει σοβαρή παράβαση καθήκοντος και τιμωρείται με την ποινή της αργίας, σύμφωνα με τα άρθρα 142 και 143.
16. Επειδή, σύμφωνα με τη σχετική γνωμοδότηση του αρμόδιου Πειθαρχικού Συμβουλίου των Αιρετών Οργάνων Ο.Τ.Α. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας- Θράκης και τις προπαρατεθείσες διατάξεις του άρθρου 99 του Κ.Δ.Κ., καθιδρύεται κώλυμα συμμετοχής για τους δημοτικούς συμβούλους, όχι μόνο για τη συμμετοχή τους στη λήψη εκτελεστής απόφασης των δημοτικών συμβουλίων, αλλά και με μόνη τη συμμετοχή τους στη συζήτηση ενός θέματος ή τη συμμετοχή σε γνωμοδοτικά συλλογικά όργανα, τα οποία γνωμοδοτούν για θέμα που θα εισαχθεί στο αρμόδιο όργανο, εάν οι ίδιοι ή συγγενείς τους έως το δεύτερο βαθμό, εξ αίματος ή εξ αγχιστείας, εξαρτούν υλικό ή ηθικό συμφέρον από τη συμμετοχή του στην εκάστοτε επίμαχη συνεδρίαση.
17. Επειδή κατά την κρίση του αρμόδιου Πειθαρχικού Συμβουλίου, ο εγκαλούμενος, όχι μόνο συμμετείχε στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης κατά τη συζήτηση και κατάρτιση αποφάσεων επί θέματος που αφορούσε άμεσα αυτόν, αφού η έκβαση της συζήτησης θα ασκούσε ουσιώδη επιρροή προεχόντως στην περιουσιακή του κατάσταση, αλλά υπέγραψε και τα επίμαχα χρηματικά εντάλματα πληρωμής ως εντολέας για την πληρωμή της εντολοδόχου αναδόχου Α.Ε., μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της οποίας ετύγχανε, επιδεικνύοντας βαριά αμέλεια.
18. Επειδή κατά τα ανωτέρω στοιχειοθετείται από το Πειθαρχικό Συμβούλιο το πειθαρχικό αδίκημα της παράβασης καθήκοντος από Βαριά αμέλεια, επιβάλλοντας στον ελεγχόμενο Δημοτικό Σύμβουλο Δημήτριο Μπένη του Κωνσταντίνου την πειθαρχική ποινή της αργίας έξι (6) μηνών από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου που κατέχει.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »