*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

12 Ιανουαρίου

Οι 3 δικηγόροι του Δήμου, ο Λύρατζης, η Τούνη και η ΔΕΥΑΞ του Τσέπελη...

12 Ιανουαρίου
Εμένα η δουλειά μου είναι...«πολιτευτής» για να τρέχω πίσω από την Ντόρα και… ΟΧΙ για να… ψηφίζω στο δημοτικό συμβούλιο! Τελεία και παύλα… (Τάδε έφη Κώστας Τριανταφυλίδης.  Ο κύριος το...μούσι δίπλα στον Αμοιρίδη).
…………………………
ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ 1
Ας μας ξεκαθαρίσει λοιπόν ο κ. Καμένος. Αν το Συμβούλιο των Αρχηγών, που προτείνει να συγκληθεί, αποφασίσει, μειοψηφούντος του ίδιου, σε ονομασία που περιέχει τον όρο "Μακεδονία", θα συνεχίσει να συμμετέχει και να στηρίζει την κυβέρνηση;
(Ο Σωκράτης Ξυνίδης στο fb)
-Χρύσα Ούτση, Παναγιώτη Σγουρίδη…μια απάντηση; Έστω και ήξεις αφίξεις…;
…………………………
ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ 2
Προκαλεί τον Ιπποκράτη Καμαρίδη στον «Μαχητή» του ο Πάνος Παπαδόπουλος να ζητήσει και να δώσει στην δημοσιότητα στοιχεία από την ΔΕΥΑΞ (μέλος της διοίκησης της οποίας τυγχάνει ο γιατρός) που αφορούν τιμολόγια και πληρωμές της επιχείρησης στα τοπικά ΜΜΕ τα τελευταία χρόνια. Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Πάνο και θα προκαλέσω και εγώ με την σειρά μου τον γιατρό να το κάνει…
(Ο Τένης Καμαρίδης στο Κερασάκι της Τούρτας)
-Μην αγχώνεσαι Τένη μου, τα γραπτά μένουν όπως και η λίστα του Μελισσόπουλου… Οπότε είναι θέμα χρόνου!

ΣΕΜΝΑ &ΤΑΠΕΙΝΑ
*Πέρα από τις πλάκες για τις «αμαρτωλές» διοικήσεις του Τσέπελη στην ΔΕΥΑΞ, τις οποίες άλλωστε είχε  καταγγείλει με ουκ ολίγες -ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ-καταγγελίες και η παράταξη Πούλιου - Ξυνίδη (Πολίτες για την Αλλαγή), δεν έχουν ως θέμα ο συγκεκριμένος κύριος ποια ΜΜΕ «ευνόησε» σκανδαλωδώς…και δεν αναφέρομαι μόνο σε τοπικό κανάλι, στο Τρίτο πρόγραμμα και στον....διαμορφωτή Κοινής γνώμης!
-Όσο τα ΜΜΕ που «πολέμησε» να σβήσει! Με τον «Μαχητή» μάλιστα ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΟ στο απόλυτο μηδέν στο θέμα και των διακηρύξεων επί χρόνια…
-Ενώ σε κάποια άλλα ΜΜΕ το χρήμα έρρεε… άφθονο! Λεπτομέρειες σύντομα...
……
*Αφού επί ένα χρόνο περίπου άλλα μας έλεγε ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης Πασχάλης Λύρατζης για την φετινή βασίλισσα του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού, τελικά μας….προέκυψε Βασίλισσα η εξαίρετη και ακριβοπληρωμένη κυρία Ιωάννα Τούνη με προσόντα τις… γυμνές και σέξι εμφανίσεις της!
-Στο δρόμο δηλαδή που είχε χαράξει κι ο… Φανουράκης προχωράει και ο Λύρατζης!
(σ.σ. Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδιο μένουν…).
……
*Στην όλη ιστορία ωστόσο υπάρχει και συνέχεια, γιατί θαυμαστές της Τούνη έστειλαν το δημοσίευμα του «Μαχητή» στην ίδια και πήραν στο fb την απάντηση ότι... δεν ισχύει κάτι τέτοιο!
-Γιατί δεν ισχύει;
-Μα είναι πολύ απλό! Τελικά δεν συμφώνησαν στο… ποσόν, αφού ζητούσε πάνω από 3.000 ευρώ προσωπική αμοιβή!
-Για να δούμε λοιπόν τελικά τι θα μας προκύψει… Γιατί αν θέλουμε βασίλισσα σε «…ούνη», πλην της κυρίας Τούνη, υπάρχει και η κυρία…Ντούβλη»!

ΤΡΕΙΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΕΧΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ… ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΡΩΤΑΕΙ;
Όπως αναμένονταν, ο Gademος Θανάσης Ξυνίδης βγήκε να πανηγυρίσει για την ακύρωση της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης για το θέμα της αγοράς του Παιδικού σταθμού της Σάρδεων και καλά έκανε, αφού ελεύθερος ο καθείς είναι να εκφράσει τα αισθήματά του…
Μου έκανε ωστόσο εντύπωση πως κλείνει το σχόλιό του στο fb ο Θανάσης Ξυνίδης…
«Άλλη μια μεγάλη επιτυχία του Δήμου Ξάνθης. Μετά τη Μάσκα του καρναβαλιού και ζηλεύοντας τη δόξα του ΕΒΕ κατόρθωσε να πετύχει το παγκόσμιο ρεκόρ ακυρωμένων αποφάσεων των οργάνων του και να γραφτεί στις σελίδες του βιβλίου Γκίνες. Είναι ο μοναδικός οργανισμός παγκοσμίως που του έχουν ακυρωθεί τόσες αποφάσεις. Η τιμή βέβαια ακουμπά όλη τη δομή του Δήμου. Τρεις δικηγόρους έχουν, γιατί δεν τους ρωτάνε;»
-Περιμένω την απάντηση των… τριών δικηγόρων! Με ενδιαφέρον… Τους ρωτάνε, ή δεν τους ρωτάνε;
Οργή λαού για την επιλογή του Δένδια ως Τομεάρχη της Ν.Δ. στη Θράκη!
Δεν θέλουμε στη Ξάνθη αυτόν που μετέτρεψε την Αστυνομική σχολή σε κέντρο λαθρομεταναστών!
Οργή λαού, οργή Θεού για την επιλογή του γνωστού Δένδια, ως Τομεάρχη της Ν.Δ. στους Νομούς Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου! Κανείς Ξανθιώτης δεν ξεχνάει ότι εν μια νυκτί στις 3 Αυγούστου 2012 ο συγκεκριμένος κύριος λέγοντας ψέματα ακόμη και στον Μητροπολίτη, μετέτρεψε την Αστυνομική Σχολή Ξάνθης που κρατούσε ζωντανή την αγορά μας και την πόλη δίνοντας «οξυγόνο» οικονομίας στα μαγαζιά, σε… κέντρο λαθρομεταναστών! Αδιαφορώντας μάλιστα με αλαζονεία και έπαρση στις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας
Όπως είναι γνωστό, μετά την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να αναθέσει στους τομεάρχες της ΝΔ την Περιφέρεια στην οποία ο καθένας είναι υπεύθυνος για την εξειδίκευση του προγράμματος του κόμματος και την ενίσχυση του στελεχιακού δυναμικού, το Μοσχάτο ανακοίνωσε και τους νόμους που αναλαμβάνει κάθε βουλευτής.
Στην Θράκη αναλαμβάνει ο Νίκος Δένδιας (νομοί Ξάνθης, Ροδόπης, Έβρου) και στην Ανατ. Μακεδονία  Γεωργαντάς (Δράμας, Καβάλας). Η επιλογή ωστόσο του κ.Δένδια προκαλεί την αντίδραση των τοπικών κοινωνιών, της Θράκης, που απαιτούν από τα κεντρικά εδώ και τώρα, ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙ την συγκεκριμένη απόφασή του ο Αρχηγός, πριν υπάρξουν παρατράγουδα…!
Ο Δένδιας είναι ανεπιθύμητος στην Ξάνθη και η εμφάνισή του και μόνο στη πόλη μας, θα έχει αρνητικά αποτελέσματα και για την Ν.Δ. αλλά και για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ-ΣΚΟΠΙΑΝΟ: ΗΧΗΡΟ «ΟΧΙ» ΤΗΣ Β. ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΝ ΟΡΟ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»
Την ώρα που οι διαπραγματεύσεις με τη γείτονα για το ζήτημα της ονομασίας κορυφώνονται, οι Βορειολλαδίτες παίρνουν σαφή θέση κατά της οποιασδήποτε χρήσης της λέξης «Μακεδονία» με ποσοστό που αγγίζει το 60%. Το 15% προκρίνει τη χρησιμοποίηση του όρου «Μακεδονία» με σαφή γεωγραφικό προσδιορισμό, ενώ το 16,1% δηλώνει ότι δεν τον ενδιαφέρει το ζήτημα.
Το υψηλότερο ποσοστό απόρριψης της χρήσης της λέξης «Μακεδονία» συναντάται στην Κεντρική Μακεδονία (61,8%), ενώ το χαμηλότερο στην Ήπειρο (45,5%). Το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει με τη χρήση του όρου με γεωγραφικό προσδιορισμό (15,4% και 20,2% αντίστοιχα). Στη Δυτική Μακεδονία «όχι» στη χρήση του όρου λέει το 60,7% των πολιτών και στην Ανατολική Μακεδονία - Θράκη το 58,1%.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »