*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

10 Ιανουαρίου

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ Τελικά και η....ανανέωση στο Δήμο Ξάνθης, θέλει το Στρατηγό της!

10 Ιανουαρίου
Ετοιμάζουμε κοινό συνδυασμό με σύνθημα, «Ανανέωση, εντιμότητα, καθαρή ΦΥΣΗ, 
ιδιοτέλεια, ΚΑΘΑΡΑ χέρια!». Δεν φαίνεται;
……………………………..
ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ 1
Δεν ξέρω αν ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης το είπε για «καλό» ή γιατί μέσα του τον «καίει» ακόμη το…σεράκι να κατέβει στη Βουλή, όταν ωστόσο κάποια στιγμή βρήκε την Ντόρα χαλαρή, την ρώτησε ευθέως..
Ο Κοντός θα είναι στο ψηφοδέλτιο;
Για να χαμογελάσει η πρώην Υπουργός και να του δώσει την παρακάτω απάντηση.
-Ε, ακόμη αντιστέκεται να μας πει το τελικό ΝΑΙ ο Αλέκος, αλλά που θα πάει…
(Η Ντόρα Μπακογιάννη στον Κώστα Ζαγναφέρη κατά την επίσκεψή της στη Ξάνθη)
-Τέτοια ακούει ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης και μετά βγάζει το άχτι του στο… fb!
……………………………..
ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ 2
Συνέντευξη έδωσε στο Δημοτικό ραδιόφωνο ο Γραμματέας της Νομαρχιακής ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης η οποία κράτησε μόλις 1 ώρα, 28 λεπτά και 8 δευτερόλεπτα.
Διαβάζοντας το άρθρο της δημοσιογράφου η οποία έγραψε όσα είπε ο γραμματέας, είχαμε την εντύπωση ότι ξυπνήσαμε σε έναν άλλο κόσμο, και ναι, είμαστε ήρωες, την ακούσαμε όλη.
Το συμπέρασμα; Σφύριξε χαρούμενα μπορείς
(Ο Πέτρος Ούτσης στο XanthiPress)
-Μήπως σύντροφε George θα πρέπει την Κική Οικονόμου από το δημοτικό ραδιόφωνο να την πάμε κατευθείαν στην… ΕΡΤ; Εδώ αδικείται…
ΣΕΜΝΑ &ΤΑΠΕΙΝΑ
*Μαθαίνω ότι κατά την επίσκεψη της Ντόρας στην Αντιπεριφέρεια Ξάνθης κι ενώ περίμεναν από έξω οι δημοσιογράφοι…!
Κεκλεισμένων των θυρών Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος και Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Ζαγναφέρης εσπευσμένα φώναξαν εκεί τους Γιάννη Μπούτο και Σπύρο Τσιλιγγίρη, όχι όμως τους μειονοτικούς Περιφερειακούς συμβούλους Χατζηγκενέ και Ιντζέ Μεμέτ Μπιρόλ.
-Why;
……
*Επίσης ότι ορισμένοι διαδίδουν –και δεν εννοώ μόνο τον Γιώργο Γκούρτσα- ότι η Τασούλα  Καρκαλιάνη θα κατέβει τελικά υποψήφια Περιφερειακή σύμβουλος Ξάνθης για τις επόμενες εκλογές κι όχι υποψήφια δημοτική σύμβουλος στον Τόπειρο…
Αληθεύει Θωμά Μίχογλου;
……
*Κι ένα κουιζ. Τι ήθελαν Στέλιος Μωραϊτης, Μπιρολάκος του Σελέρου και Σπύρος Γαλανόπουλος το βράδυ της Δευτέρας σε ταβέρνα της περιοχής; (σ.σ. Δεν σας λέω ποιοι άλλοι ήταν στην ταβέρνα γιατί θα…τσιμπήσουν πολλοί!)
……
*Θα γίνει η δίκη; Πάντως ο Δημήτρης Μπένης θα είναι εκ νέου κατηγορούμενος στις 12/1/2017 στο Μονομελές Πλημ/κείο Ξάνθης για αποσιώπηση λόγου εξαίρεσης κατ΄ εξακολούθηση την περίοδο που ήταν αντιδήμαρχος Οικονομικών (2012) του Δήμου Ξάνθης.
……
*Τραπέζι προς τιμή των καπνοπαραγωγών της περιοχής Σταυρούπολης έδωσε χθες σε ταβέρνα του οικισμού η διοίκηση της ΣΕΚΕ. Μάλιστα την εκδήλωση που γίνεται κάθε χρόνο από την διοίκηση με την έναρξη της νέας χρονιάς, εκτός από τον Πρόεδρο Π. Ταρενίδη και τον γεν. διευθυντή της ΣΕΚΕ Αλέξανδρο Κοντό, χαιρέτισε και ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης, αλλά και ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικού Νίκος Ευφραιμίδης.
...

*Στην εκδήλωση κόπηκε φυσικά και η βασιλόπιτα των καπνοπαραγωγών της Ορεινής περιοχής και των προσκεκλημένων, με τον Παναγιώτη Ζωγραφίδη να κερδίζει μάλιστα και το....φλουρί σε ένα απο τα πιτάκια! 
*Την βασιλόπιτα έκοψε ο Πρόεδρος της ΣΕΚΕ Παναγιώτης Ταρενίδης που ευχήθηκε και καλή παραγωγή στους καπνοπαραγωγούς για την νέα περίοδο. Παρών στην εκδήλωση και ο Αντιδήμαρχος Σταυρούπολης Κυριάκος Παπαδόπουλος. Και του χρόνου. 
Πέτροβιτς: Να διατηρηθεί ο μειωμένος ΦΠΑ 
στη Σαμοθράκη έως τον Ιούνιο του 2018
Την άμεση τροποποίηση της απόφασης, σύμφωνα με την οποία καταργούνται, από την 1η Ιανουαρίου του 2018 οι μειωμένοι συντελεστές Φόρου Προστιθέμενης Αξίας, που ίσχυαν στη Σαμοθράκη και την εξαίρεση και του ακριτικού νησιού «από την αύξηση, όπως αντίστοιχα ισχύει για τη Λέσβο, τη Χίο, τη Σάμο, την Κω και τη Λέρο, μέχρι τις 30-6-2018», ζητά με επιστολή που απέστειλε στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς.
Ειδική μνεία κάνει ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου στις «ανυπολόγιστες καταστροφές» που υπέστη το νησί στις 25-26 Σεπτέμβρη του 2017 από ακραία καιρικά φαινόμενα, οι οποίες οδήγησαν στο να κηρυχθεί με απόφαση του γγ Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Καπάκη, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για έξι μήνες, δηλαδή έως και τις 26 Μαρτίου του 2018.
Καταρτίστηκε σε Σώμα ο Δικηγορικός σύλλογος Ξάνθης, 
Πρόεδρος ο Κ. Μαλάκης με Γ. Γραμματέα τον Ν. Δερέ
Σε σώμα καταρτίστηκε την περασμένη Δευτέρα το νέο Δ.Σ του Δικηγορικού συλλόγου Ξάνθης με εσωτερική ψηφοφορία.
Το τελικό αποτέλεσμα:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΜΑΛΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΑΝΤΙ/ΔΡΟΣ: ΔΑΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Γ. ΓΡ/ΤΕΑΣ: ΔΕΡΕΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΤΑΜΙΑΣ: ΕΞΑΡΧΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΜΕΛΟΣ: ΧΑΤΖΗΦΩΤΙΑΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
ΜΕΛΟΣ: ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ   
ΜΕΛΟΣ: ΚΑΡΑΣΕΡΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΜΕΛΟΣ: ΣΠΥΡΙΔΟΥ ΑΝΝΑ
ΜΕΛΟΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΟΥ ΕΡΜΙΟΝΗ
Aλβανοί και Σκοπιανοί έδωσαν στην δημοσιότητα την Συμφωνία
– Πέφτει η Κυβέρνηση Ζ.Ζάεφ, αποχώρησαν δύο Αλβανοί Βουλευτές
Ραγδαίες εξελίξεις έχουμε στο Σκοπιανό καθώς δύο Αλβανοί βουλευτές από το αλβανικό κόμμα που στηρίζει τον Ζόραν Ζάεφ έφυγαν από την Κυβέρνηση και φαίνεται ότι η ΠΓΔΜ οδεύει ξανά προς εκλογές πολύ σύντομα. Επιπλέον έδωσαν στην δημοσιότητα ορισμένα στοιχεία της συμφωνίας μεταξύ των Σκοπίων και της Ελλάδας σχετικά με το θέμα του ονόματος. Οι Αλβανοί επικαλούνται «ελληνικές πηγές». Να τονίσουμε ότι ο Κοτζιάς απέρριψε χτες την διενέργεια δημοψηφίσματος…
 Το δημοσίευμα σημειώνει ότι το νέο όνομα θα είναι «Δημοκρατία της Νέας Μακεδονίας», ενώ η ονομασία που θα επικρατήσει θα είναι «Νέα Μακεδονία».
Τη σύνθετη ονομασία στην οποία, σύμφωνα με δημοσίευμα, φαίνεται να καταλήγουν Ελλάδα και Σκόπια και εμπεριέχει τον όρο «Μακεδονία», αποκαλύπτει σε πρωτοσέλιδό της και σκοπιανή εφημερίδα επιβεβαιώνοντας τις αλβανικές πηγές.
Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο, «φαβορί» φαίνεται να είναι η ονομασία: «Δημοκρατία της Νέας Μακεδονίας».
Η συμφωνία προβλέπει, επίσης, λύσεις σε ζητήματα εκκλησιαστικά, γλώσσας και ταυτότητας.
Το όνομα των Σκοπίων θα αναφέρεται στα σλαβικά, αγγλικά, ελληνικά και αλβανικά.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »