*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

18 Οκτωβρίου

ΟΡΓΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΒΔΗΡΩΝ Γ. ΤΣΙΤΙΡΙΔΗ: Γίνεται Περιφέρεια ΑΜΘ κύριοι του TAP χωρίς Βιστωνίδα και Αρχαία Άβδηρα;

18 Οκτωβρίου
Μετά τις σταράτες επιστολές των Δήμαρχων Θάσου Κώστα Χατζηεμμανουήλ & Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου έντονη αντίδραση και από τον Δήμαρχο Αβδήρων Γιώργο Τσιτιρίδη
ΑΣΤΡΑΨΕ και βρόντηξε χθες στην εκπομπή «Ανοιχτή γραμμή» ο Δήμαρχος Αβδήρων Γιώργος Τσιτιρίδης καταγγέλλοντας την απουσία των Αρχαίων Αβδήρων και της Λίμνης Βιστωνίδας από το 4λεπτο βίντεο-φιάσκο που χρηματοδότησε ναι μεν ο TAP, αλλά περισσότερο δυσφημεί παρά προβάλλει και διαφημίζει την Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης μέσα από το διεθνές τηλεοπτικό δίκτυο Euronews!!!
«Γίνεται Τουριστική Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης κύριοι του TAP χωρίς… Βιστωνίδα και Αρχαία Άβδηρα!», διερωτήθηκε ο Δήμαρχος μιλώντας στον Πάνο Παπαδόπουλο και στο Xanthi channel.
«Καταρχήν το βιντεάκι που έχει προβληθεί μετά από πρωτοβουλία και χρηματοδότηση του ΤΑΡ πιστεύω ότι θα έπρεπε να περιλαμβάνει όλους του Δήμους από τους οποίους βαίνει ο αγωγός ΤΑΡ. Παρ’ όλα αυτά βλέπουμε ότι έχει πλάνα από Δήμους όπως η Σαμοθράκη και κάποιοι άλλοι Δήμοι, να μην περιλαμβάνει κάποια στιγμιότυπα κάποια μνημεία από τους υπόλοιπους Δήμους. Θα πρέπει πρωταρχικά αυτό είναι στα πλαίσια του ΤΑΡ και των ανταποδοτικών που προσφέρει ο ΤΑΡ να προβληθούν οπωσδήποτε οι Δήμοι από τους  οποίους περνάει μέσα ο ΤΑΡ ο αγωγός. Σίγουρα όπως καλά λέει ο Δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ το βίντεο αυτό θα έπρεπε  να έχει τα Αρχαία Άβδηρα, το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στο Πόρτο Λάγος, και να προβάλλονται μέρη από την περιοχή μας, από τα οποία περνάει ο αγωγός. Δηλαδή καλός έχει κάποια πράγματα για την Ξάνθη, την Καβάλα για τους άλλους Δήμους αλλά πρέπει να προβάλλονται μικροί Δήμοι οι οποίοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να παράγουν ένα βίντεο και να το προβάλλουν στο εξωτερικό. Το Μουσείο των Αβδήρων το οποίο είναι εξαιρετικό θα έπρεπε να προβληθεί. Τα Αρχαία Άβδηρα...Η πατρίδα του Δημόκριτου. Εμείς δεν ενημερωθήκαμε καν για το εν λόγο βίντεο, αυτό ήταν μετά από πρωτοβουλία του ΤΑΡ δεν ξέρω εάν είχανε συνεννοηθεί με την Περιφέρεια με τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού ο οποίος πιστεύω θα έπρεπε να είχε ζητηθεί η γνώμη του γι αυτά. Από κει και πέρα, δεν μπορεί κάποιος Δήμος να περνάνε οι αγωγοί με όποιο κόστος αυτό είναι μέσα από το έδαφος του από την επικράτεια του και να μην προβάλλεται όπως ακριβώς και έγινε. Δεν θέλω να μπω σε τέτοιες λεπτομέρειες ούτε να εναντιωθώ, εναντίον άλλων Δημάρχων που έχουν αποκλειστεί. Πιστεύω ότι εάν γίνει κάποια επανέκδοση αυτού του βίντεο θα περιληφθούν και οι υπόλοιποι Δήμοι, που δεν υπάρχουν στο τωρινό βίντεο, που έχουν να προβάλουν και κάτι, όπως είναι ο Δημόκριτος, τα αρχαία Άβδηρα, η λίμνη Βιστωνίδα με τους Ερωδιούς, που μπορούν να προσελκύσουν κόσμο από όλο τον κόσμο….Απαράδεκτο αυτό που έγινε! Γίνεται Τουριστική Ανάπτυξη της Περιφέρειάς μας χωρίς τα Αρχαία Άβδηρα».     
Και ο δήμος Νέστου στον «χορό» των αντιδράσεων για το βίντεο του Euronews
Μετά τον δήμο Θάσου ήταν η σειρά του δήμου Νέστου να αντιδράσει για το βίντεο το οποίο προβάλλει την Περιφέρεια ΑΜ-Θ και μεταδίδεται από τον διεθνούς εμβέλειας τηλεοπτικό σταθμό Euronews, με τη δημοτική αρχή να αποστέλλει εγγράφως την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017 τη διαμαρτυρία της στη διοίκηση της Περιφέρειας για τον αποκλεισμό του δήμου Νέστου από το εν λόγω σποτ.
Τη δεύτερη βδομάδα του Οκτωβρίου του 2017 ο δήμος Νέστου, πάντως, φρόντισε… μόνος του για την προβολή της περιοχής, με τη διοργάνωση του 1ου Συνεδρίου Τοπικής Ιστορίας, αποσπώντας εγκωμιαστικά σχόλια από τους συνέδρους.
Επιστολή διαμαρτυρίας Δήμου Νέστου για τον αποκλεισμό του 
από την τουριστική προβολή της Περιφέρειας ΑΜΘ 
μέσω του τηλεοπτικού δικτύου "Euronews"
Κύριε Περιφερειάρχα,
Με την παρούσα επιστολή, σας εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας σχετικά με τον αιφνίδιο και αδικαιολόγητο αποκλεισμό του Δήμου Νέστου από την τουριστική προβολή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,  σε νέο βίντεο, το οποίο έχει αναρτηθεί διαδικτυακά και κυκλοφορεί παγκοσμίως μέσω του τηλεοπτικού δικτύου «Euronews».  Όπως σαφώς γνωρίζετε,  καθοριστικό ρόλο στην τουριστική ανάπτυξη και προβολή της Περιφέρειας μας διαδραματίζει η περιοχή της Κεραμωτής, η οποία αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων τουριστών, χωρίς ωστόσο να γίνεται ουδεμία αναφορά της στο εν λόγω βίντεο. Επιπλέον, πουθενά δεν γίνεται νύξη στο πλούσιο ορεινό όγκο του τόπου μας, πόσο μάλλον στο παγκόσμιας περιβαλλοντικής αξίας παραποτάμιο δάσος του ποταμού  Νέστου, το οποίο είναι μάλιστα υποψήφιο για την ένταξη του στην  UNESCO, μέρη τα οποία είναι βέβαια άρρηκτα συνδεδεμένα και με τον εναλλακτικό τουρισμό. Ο παραγκωνισμός του Δήμου Νέστου από την τουριστική προβολή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,  φυσικά όχι μόνο δεν συνάδει με την από κοινού περιφερειακή συνείδηση, αλλά αντιθέτως προκαλεί υπόνοιες και ερωτηματικά σχετικά με την  αντικειμενική και αναλογικά ίση αντιμετώπιση εντός της ίδιας Περιφέρειας.
Με την παρούσα επιστολή μας διαμαρτυρόμαστε για την παραγκώνιση του Δήμου Νέστου από το σημαντικότατο κεφάλαιο της τουριστικής προβολής της Περιφέρειας μας και επιθυμούμε, όπως αναζητήσετε, τις ευθύνες από τους ιθύνοντες καθώς και τους λόγους  για τους οποίους έλαβε χώρα η μεροληπτική και αδικαιολόγητη παράλειψη προβολής του Δήμου μας από την  εν λόγω τουριστική προβολή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης .
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΣΤΟΥ
ΤΣΟΜΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »