*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

17 Οκτωβρίου

Γελάει και το παρδαλό κατσίκι για το "αστείο" βίντεο του TAP! Ποιος από τους δυο λέει την αλήθεια; Ο Αντωνιάδης ή ο Μέτιος;

17 Οκτωβρίου

*Άλλα λέει ο Κώστας Αντωνιάδης του Τουρισμού της Περιφέρειας που δεν κατάλαβε ακόμη την γκάφα του, τα αντίθετα ακριβώς δηλώνει ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος…. Τραγελαφικά πράγματα! Γελάνε όλοι..

Έντονη υπήρξε η δυσαρέσκεια από τους Δήμους Θάσου. Νέστου και Αβδήρων αλλά και τους τρεις Δημάρχους προσωπικά (σ.σ. Ιδίως η επιστολή του Δήμαρχου Θάσου κ.Κώστα Χατζηεμμανουήλ ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτική και καυστική…)  από την κυκλοφορία του τουριστικού σποτ για την προβολή της Περιφέρειας ΑΜ-Θ. το οποίο κυκλοφόρησε μάλιστα σε παγκόσμια εμβέλεια μέσω του τηλεοπτικού δικτύου Euronews. Μάλιστα η δημοτική αρχή απέστειλε εγγράφως την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017 την διαμαρτυρία της στην Περιφέρεια για τον αποκλεισμό του δήμου Νέστου από το εν λόγω σποτ.
Ο μόνος που δεν έχει καταλάβει την γκάφα που έγινε με το επίμαχο σποτ είναι ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της ΠΑΜΘ Κώστας Αντωνιάδης ο οποίος σε συνέντευξή του σε τοπικό σταθμό της Κομοτηνής σχολιάζοντας το «σενάριο» του βίντεο, που είναι αυτό που έχει προκαλέσει τις περισσότερες αντιδράσεις, είπε ότι αυτό καταρτίστηκε βασικά από τους ανθρώπους του euronews και εν συνεχεία έγιναν κάποιες παρεμβάσεις από την πλευρά της ΠΑΜΘ: «Το συγκεκριμένο βίντεο σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από τους ιθύνοντες του euronews, δηλαδή αυτοί κατέθεσαν ένα σχέδιο για τι θεωρούν σημαντικότερο να προβάλλουν μέσα από αυτό και εμείς κάναμε κάποιες μικρές παρεμβάσεις.
Άρα με αυτό που λέει διαψεύδει τον ίδιο τον περιφερειάρχη ότι η Περιφέρεια δεν είχε ανάμιξη στο όλο θέμα κάτι που πραγματικά θα πρέπει να εξηγήσει στον ίδιο τον κυριο Μέτιο.
Αυτό είναι από τα άγραφα να εκθέτει τον ίδιο τον περιφερειάρχη ο οποίος άλλα έλεγε και άλλα μας λέει τώρα ο κύριος Αντωνιάδης
Ποιος από τους δύο λέει την αλήθεια θα θέλαμε πολύ να γνωρίζαμε.
Και πάμε παρακάτω με τον κύριο Αντωνιάδη του τουρισμού.
Ο κος Αντωνιάδης καλεί κυρίως τους αυτοδιοικητικούς συναδέλφους του να «μην μεμψιμοιρούμε και να βλέπουμε το ποτήρι αντί μισοάδειο να το βλέπουμε μισογεμάτο» και ανέφερε ότι η ιδέα της τουριστικής προβολής της ΠΑΜΘ με χρηματοδότηση από τον αγωγό ΤΑΡ ήταν ιδέα του αείμνηστου Γιώργου Παυλίδη, ο οποίος είχε συνάψει και τη σχετική σύμβαση.
Ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού εξέφρασε την εκτίμηση ότι πρόκειται για ένα «όμορφο βίντεο» και σημείωσε: «νομίζω ότι αυτά είναι κακοπροαίρετες κριτικές, εγώ θεωρώ ότι αυτός που εργάζεται παράγει έργο, μπορεί να γίνονται και λάθη ή παραλείψεις.
Το θέμα είναι να μη γίνονται σκόπιμα και όλοι αυτοί οι οποίοι κάνουν κριτική κάποια στιγμή ας κάνουν και τη δική τους αυτοκριτική ή μέσα από το έργο το δικό τους να προβάλουν τον τόπο τους ή την περιοχή τους».
Τι να του πεις τώρα του θεματικού αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού πέραν από το ότι ο κύριος Μέτιος σε αντίθεση με τα δικά του  λόγια ανέφερε στο δελτίο Τύπου (12/10/2017) τα εξής: «Το αφιέρωμα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης εστιάζει στους «άγνωστους θησαυρούς» της περιοχής μας.
Για αυτόν το λόγο, οι υπεύθυνοι του Euronews, οι οποίοι είχαν την τελική απόφαση για το θέμα, τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του βίντεο, επέλεξαν να προβάλουν κατά κύριο λόγο αξιοθέατα της Περιφέρειάς μας τα οποία είναι λιγότερο γνωστά στο εξωτερικό, όπως το Ιερό των Μεγάλων Θεών στη Σαμοθράκη, το σπήλαιο του Αγγίτη στη Δράμα, τον ποταμό Νέστο αλλά και στοιχεία της τοπικής μας γαστρονομίας».
Παιδιά συνεννοηθείτε μεταξύ σας τι ακριβώς θα λέτε να μην ακυρώνει ο ένας τον άλλον! Έλεος!
*Γράφει ο Γιώργος Καρανίκας. 
.....
Ο Γιώργος Καρανίκας είναι δημοσιογράφος και επί σειρά ετών, ήταν εκδότης του εξαιρετικού περιοδικού "Ματιές" Καβάλας. 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »