*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

21 Οκτωβρίου

Στον Εισαγγελέα χθες ο τζιχαντιστής! Με… κομμένα κεφάλια και βασανιστήρια το κινητό του! Τι λέει η συνήγορός του

21 Οκτωβρίου
Ποιος ξέρει πόσοι τέτοιοι δολοφόνοι και τρομοκράτες έχουν «τρυπώσει στη χώρα μας και κυκλοφορούν ανάμεσά μας! 
 Βίντεο και φωτογραφίες με βασανιστήρια και εκτελέσεις συλληφθέντων από τον ISIS, καθώς και άλλες σκηνές ακραίας βίας από τους τζιχαντιστές, περιλαμβάνονται, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το οποίο επικαλείται αστυνομικές πηγές, στο υλικό που βρέθηκε στο κινητό τηλέφωνο του 32χρονου Σύρου, ο οποίος συνελήφθη την Πέμπτη (19/10/2017) στην Αλεξανδρούπολη και εξετάζεται η συμμετοχή του σε τρομοκρατική δράση εκτός Ελλάδος και η σύζυγός του τον «κάρφωσε» σαν επικίνδυνο τζιχαντιστή! (Σ.Σ. Ποιος ξέρει πόσοι τέτοιοι δολοφόνοι και τρομοκράτες έχουν «τρυπώσει στη χώρα μας και κυκλοφορούν ανάμεσά μας!)
Η υπόθεση κατέληξε στη σύλληψη του 32χρονου μετά από καταγγελίες της συζύγου του, τον περασμένο μήνα, για κακοποίηση της ίδιας και των ανήλικων παιδιών τους, αλλά σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, φαίνεται πως δεν ήταν καθόλου αδιάφορος για τις Ελληνικές Αρχές, καθώς από την αρχή υπήρχε για την περίπτωσή του εντολή διακριτικής παρακολούθησης.
Όπως έγινε γνωστό από τις αστυνομικές πηγές, ο 32χρονος Σύριος, μαζί με την οικογένειά του, μπήκαν στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Λέρο, τον Ιούνιο του 2016, μαζί με τις καραβιές των προσφύγων που έφταναν στην Ελλάδα την εποχή εκείνη.
Από την πρώτη στιγμή υπέβαλε αίτημα ασύλου, για το οποίο ακολουθήθηκε η νόμιμη διαδικασία.
Ταυτοχρόνως όμως, από τη Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ, εκδόθηκε το διοικητικό μέτρο της διακριτικής παρακολούθησης.
Τον «κάρφωσε» η γυναίκα του
Τον Σεπτέμβριο του 2017, η σύζυγός του κατέφυγε στην Αστυνομία στην Θεσσαλονίκη, όπου διέμεναν και κατήγγειλε ότι κακοποιούσε την ίδια και τα δύο τους παιδιά, γι' αυτό και σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία για ενδοοικογενειακή βία.
Λίγες ημέρες αργότερα, υπήρξε και άλλη καταγγελία, η οποία ανέφερε ότι είχε συμμετοχή σε ενέργειες του ISIS στη Συρία.
Μετά από αυτό το αρχικό μέτρο για διακριτική παρακολούθηση μετατράπηκε από την Κρατική Ασφάλεια σε απαγόρευση εισόδου στη χώρα, με βάση το οποίο, θα συλλαμβανόταν όπου εντοπιζόταν, ή αν έβγαινε από τη χώρα δεν θα μπορούσε να ξαναμπεί.
Την Πέμπτη, ο 32χρονος εμφανίστηκε στην Αλεξανδρούπολη, προκειμένου να δώσει συνέντευξη για το άσυλο, αλλά συνελήφθη και στον έλεγχο που έγινε βρέθηκαν τα βίντεο και οι φωτογραφίες στο κινητό του τηλέφωνο, σε κάποια από τα οποία, σύμφωνα με αστυνομική πηγή εμφανίζεται και ο ίδιος.
Το βράδυ, όταν άκουσε ότι επρόκειτο να παραπεμφθεί για συμμετοχή σε τρομοκρατική δράση, επιχείρησε να αυτοκτονήσει στο κελί του, κάνοντας βρόγχο την κουβέρτα του, αλλά τον πρόλαβαν οι αστυνομικοί. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου διαπιστώθηκε ότι δεν είχε κάτι σοβαρό και επέστρεψε στα κρατητήρια.

Στον Εισαγγελέα ο τζιχαντιστής που συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη
Οι χθεσινές ωστόσο εξελίξεις., Στον εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης οδηγήθηκε ο 32χρονος Σύριος που συνελήφθη ως μέλος του Ισλαμικού Κράτους. Ο 32χρονος κατά τη μεταφορά του φώναξε προς τους δημοσιογράφους πως δεν είναι τζιχαντιστής και έχει οικογένεια.
Ο 32χρονος οδηγήθηκε στην εισαγγελέα λίγο μετά τις 11:30 το πρωί της Παρασκευής, ενώ συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης στην Αλεξανδρούπολη, όταν παρουσιάστηκε στην υπηρεσία ασύλου της περιοχής για να κάνει αίτηση για άσυλο στη χώρα μας.


Η δικηγόρος του δράση κ. Τσιουλπά δήλωσε στους δημοσιογράφους μετά την απολογία του στον Εισαγγελέα γύρω στις 17.30 την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου τα παρακάτω:
"Πρόκειται για αστυνόμο, καθεστώς Άσαντ, ο οποίος κατά την κλιμάκωση του εμφυλίου πολέμου στη Συρία εκδιώχθηκε. Τότε άρχισαν να δημιουργούνται αντικαθεστώτα του Άσαντ και να γίνονται ένοπλες συρράξεις.

Ο 32χρονος μπήκε στην οργάνωση του "Ελεύθερου Συριακού Στρατού". (ουσιαστικά ήταν αντάρτης του καθεστώτος Άσαντ και όχι τρομοκράτης).

Σε μία από τις συμπλοκές ο 32χρονος κατηγορούμενος τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο που ανήκε στο καθεστώς Άσαντ. Έτσι θεωρήθηκε από την οργάνωσή του προδότης και εκδιώχθηκε.

Έπειτα το διωγμό του πήγε στην Κωνσταντινούπολη, όπου προσεγγίστηκε από την ISIS, όμως επειδή δεν συμφωνούσε με το καθεστώς τους (να σκοτώνουν και να βιάζουν άμαχο πληθυσμό) θέλησε να το "σκάσει" επικαλέστηκε ασθένεια της γυναίκας του κι έφυγε.

Στη συνέχεια μαζί με τη γυναίκα του πηγαίνουν στη Λέρο κι από τότε ζει στην Ελλάδα ως πολιτικός μετανάστης".

Σε ερώτησή μας σχετικά με τις φωτογραφίες και τα βίντεο που βρέθηκαν στην κατοχή του η κ. Τσιουλπά μας είπε πως "σε τίποτα από αυτά δεν φαίνεται να διαπράττει ο κατηγορούμενος εκτέλεση ενώ το πτώμα που διακρίνεται έχει εκτελεστεί έπειτα από δικαστική απόφαση".
Πάντως συνεχίζονται οι έρευνες για την συμμετοχή του σε τρομοκρατικές πράξεις εκτός της ελληνικής επικράτειας κατά το παρελθόν σε συνεργασία μάλιστα και με μυστικές υπηρεσίες άλλων κρατών.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »