18 Οκτωβρίου

Σε ποινή φυλάκισης 6 ετών τιμωρήθηκε ο Παναγιώτης Πεντζουρίδης, αφέθηκε ελεύθερος με χρηματική εγγύηση 5.000 ευρώ.

18 Οκτωβρίου

Σε κάθειρξη έξι ετών καταδικάστηκε την Τρίτη 17 Οκτωβρίου από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θράκης σε πρώτο βαθμό για υπόθεση απάτης κατ’ εξακολούθηση ο Παναγιώτης Πεντζουρίδης.
Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για 2  υποθέσεις απάτης σε βάρος ατόμων και εταιριών στην Ξάνθη και άλλους Νομούς, υποθέσεις που έχουν συνενωθεί σε μια κακουργηματική δικογραφία που δεν ξεπερνούσε τις 125.000 ευρώ κατά την υπεράσπιση και 350.000 ευρώ όπως υποστήριξε η πλευρά των μηνυτών. Η δικογραφία περιελάμβανε επίσης υπόθεση επένδυσης με φωτοβολταϊκά για την οποία αθωώθηκε και έμειναν μόνο οι 2 περιπτώσεις επενδυτικών προγραμμάτων γερμανικής τράπεζας για τις οποίες και καταδικάστηκε
Δικηγόροι υπεράσπισης του Παναγιώτη Πεντζουρίδη ήταν οι Ραγκούσης, Καχριμάνης και Σπύρος Γκάνιας ενώ πολιτική αγωγή ήταν οι Θανάσης Ξυνίδης και Παυλίδης Πέτρος
Σημειώνεται ότι ο Παναγιώτης Πεντζουρίδης ήταν προφυλακισμένος για την συγκεκριμένη υπόθεση από τον Ιούνιο του 2016, ενώ είχε αθωωθεί σε άλλες 9 περιπτώσεις στο Πλημ/κείο Ξάνθης. Επίσης έχουν καταδικαστεί δυο εκ των μηνυτών του για ψευδορκία και απάτη επί δικαστηρίων και εκκρεμούν μηνύσεις από το 2013 εις βάρος άλλων 9 ατόμων. Ωστόσο μετά την καταδικαστική απόφαση άσκησε έφεση και το δικαστήριο του έδωσε αναστολή μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό με χρηματική εγγύηση 5.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και παρουσία κάθε μία του μήνα στο αστυνομικό τμήμα. 
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, ο Παναγιώτης Πεντζουρίδης μεταφέρθηκε την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου εκ νέου στις φυλακές Τρικάλων προκειμένου να διαβιβαστούν τα έγγραφα στην Εισαγγελία Εφετών Θράκης και με την κατάθεση της εγγύησης να αφεθεί εντός 2-3 ημερών ελεύθερος.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »